کد خبر 17905
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۶

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت که طرح نظارت مجلس بر نمايندگان براي بررسي به کميسيون آئين‌نامه داخلي ارجاع شده اما با توجه به بررسي برنامه پنجم در خانه ملت هيچ يک از کميسيون‌ها جلسه نداشته‌اند.

به گزارش مشرق، علي لاريجاني در گفت‌وگو با فارس، درباره برخي بي‌نظمي‌ها و عدم مشارکت نمايندگان در راي‌‌گيري‌هاي صورت گرفته و انتقاد برخي نمايندگان در قالب تذکر و اخطار قانون اساسي نسبت به اين موضوع و ضرورت طرح نظارت بر مجلس، اظهار داشت: اصل طرح نظارت بر مجلس و اينکه خود مجلس يک سيستم نظارتي براي خود داشته باشد؛ خوب است.

وي با بيان اينکه در حال حاضر نيز تاحدي اين سيستم نظارتي بر مجلس وجود دارد، افزود: در حال حاضر نيز اگر هر يک از نمايندگان تاخير داشته باشند و يا به موقع در مجلس حاضر نشوند، اسم آنها ثبت و ضبط مي‌شود.

رئيس دستگاه قانون‌گذاري خاطرنشان کرد که اينگونه مسائل به نوع کار نمايندگي بستگي دارد و اين مسائل خيلي با نظارت حل نمي‌شود.

لاريجاني يادآور شد: نمايندگان هنگام راي‌گيري‌ها بايد احساس کنند که در خصوص اين موضوع به نظر رسيده‌اند و بعد راي‌دهند، ولي اصرار براي اينکه حتما بايد راي بدهند، حرف درستي نيست.

رئيس قوه مقننه ادامه داد: وقتي ماده يا موضوعي در مجلس مطرح مي‌شود اگر نماينده به نظر مثبت رسيده باشد بايد راي مثبت دهد؛ اگر به نظر منفي رسيده باشد که بايد راي منفي بدهد والا اگر نظري نداشته باشد، ممکن است يا نظر ندهند و يا راي ممتنع خود را اعلام کنند؛ چون به نظري در راستاي موضوع نرسيده‌اند و نمي‌توانند همين‌طور نظر بدهند چرا که يک مسئوليت شرعي بر عهده نمايندگان قرار دارد.

* نبايد رابطه نمايندگان با مردم به خاطر حضور آنها در مجلس کم شود

نماينده مردم قم در مجلس هشتم در ادامه با بيان اينکه بايد حقيقت موضوع در اين زمينه مورد توجه قرار گيرد، گفت: اصل اينکه نمايندگان بايد در مجلس حضور داشته باشند، درست است اما نبايد اين به قيمتي تمام شود که رابطه آنها با مردم کم شود چرا که اين رابطه براي نظام قيمت دارد و بايد حفظ شود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص وضعيت طرح نظارت مجلس بر نمايندگان تصريح کرد: اين طرح به کميسيون آئين‌نامه داخلي مجلس داده شده است ولي با توجه به اينکه بحث برنامه پنجم در مجلس مطرح بوده لذا هيچ کميسيوني جلسه نداشته است.

وي همچنين مسئوليت ارجاع طرح ‌ها و لوايح به کميسيون‌ها را از وظايف نايب رئيس اول مجلس دانست.
لاريجاني در خصوص بحث وحدت اصولگرايي و برخي گفته‌‌ها درباره وضعيت اصولگرايي تا مجلس نهم و ‌کم‌رنگ‌تر شدن بحث اصولگرايي، گفت: فکر نمي‌کنم اين حرف‌ها دقيق باشد؛ ما تا مجلس نهم خيلي فاصله داريم و افرادي با حساسيت اين موضوع را دنبال مي‌کنند لذا اينگونه ارزيابي‌ها، ارزيابي‌هاي دقيقي نيست.

* اصولگرايان در مسائل مهم و اصلي مشترکند

نماينده مردم قم در مجلس هشتم ادامه داد: جريانات مختلف اصولگرايي در داخل داراي طيفي هستند که در خصوص برخي امور نظرات متفاوتي دارند اما در مسائل مهم و اصلي خيلي متفاوت نيستند.

رئيس مجلس خاطرنشان کرد:‌ مسائل حکومت اسلامي، تفکر روحانيت، ولايت فقيه و رهبري حضرت آيت‌الله خامنه‌اي بين همه اصولگرايان مشترک است؛ البته ممکن است در برخي مسائل از جمله سبک‌هاي اقتصادي يا روش‌هاي ديپلماتيک و سياسي اختلاف‌هايي داشته باشند که اين‌ها طبيعي است و نبايد در اين مسائل افراد را ترد ‌کنيم.

وي ادامه داد: ممکن است‌ شخصي اعلام کند که به دلايلي با يک شرايط اقتصادي موافق است ولي اين به معناي آن نيست که از اصولگرايي خارج شده است و يا حتي ممکن است شخصي در نحوه رفتار مجلس يا قواي مجريه و قضائيه نظري داشته باشد ولي در اين نقدها اگر اصول رعايت شود اشکال ندارد.

*پارلمان يک ميزان براي صيانت از حقوق ملت است

رئيس دستگاه قانونگذاري کشورمان در خصوص نقش و اين جايگاه اين قوه گفت: نام پارلمان و مجلس در ايران خوشبختانه با نام شخصيتي عجين شده است که هميشه درخشندگي دارد و آن شهيد مدرس است.

وي افزود: شهيد مدرس در واقع خود نقش يک پارلمان را داشت و زماني که در صحنه سياست وارد مي‌شد، پارلمان را با خود همراه مي‌کرد.

رئيس قوه مقننه خاطرنشان کرد: وقتي به مشروح مذاکرات آن زمان رجوع مي‌کنيم و دست‌نوشته‌هاي موجود در اين زمينه را مي‌بينيم نشان مي‌دهد که شهيد مدرس در برخي مواقع تک بود و صدايي ديگر در مجلس نبود ولي وقتي او با استواري و اخلاص صحبت مي‌کرد تا حد زياد نظرات خود را پيش مي‌برد.

لاريجاني با اشاره به ماجراي وثوق‌الدوله گفت:در آن زمان شهيد مدرس تنها کسي بود که توانست صحنه را برگرداند و آن قرارداد ننگيني که بسته مي‌شد را از صحنه سياسي کشور خارج کند.

رئيس مجلس يادآور شد: پارلمان در ايران سابقه طولاني دارد و خود اين موضوع باعث ايجاد ظرفيتي سياسي در کشور شده است؛ هر چند که فراز و فرودهايي داشته و در دوران مجلس هفتم تقريبا شرايط ديکتاتوري در کشور حاکم شده بود و اين وضع تا مجلس شانزدهم که يک بار ديگر شرايط عوض شد و نهضت ملي روي کار آمد ادامه داشت و باز هم از مجلس هفدهم يک ديکتاتوري کامل به وجود آمد اما خود اين سابقه پندآموز است.

لاريجاني در ادامه گفت: هر زمان که پارلمان مردمي بود و نشاط داشت و آزادانه حرف مي‌زد بسياري از مشکلات دخالت‌هاي بيگانگان را از کشور رفع مي‌کرد.

وي پارلمان را يک ميزان براي صيانت از حقوق ملت دانست و گفت: بر اين اساس در قانون اساسي مجلس در کشور از جايگاه رفيع برخوردار است.

رئيس دستگاه قانونگذاري به اين گفته امام راحل که "مجلس در راس امور است " اشاره کرد و گفت: اين جمله از اين بابت است که مجلس داراي جايگاهي است که مي‌تواند از کل منافع ملي کشور صيانت کند.

لاريجاني تصريح کرد که قواي ديگر بايد در چارچوب قوانيني که اين قوه مشخص مي‌کند، حرکت کنند.

رئيس مجلس يادآور شد: از اين جهت ما تجربه‌اي را در ابتداي پيروزي انقلاب داشتيم که امام راحل جايگاه مجلس را به صورت قوي در قانون اساسي مدنظر قرار داد تا خطراتي که در گذشته بود ديگر به وجود نيايد.

وي خاطرنشان کرد: طي اين 8 دوره، مجلس مسيري را طي کرده که بتواند با مجموع قوانين و رصد حوادث از آرمان‌هاي انقلاب دفاع کند.
رئيس قوه مقننه با اشاره به فراز و فرودهاي مجالس پس از انقلاب گفت: مجلس هشتم داراي نيروهايي متخصص است و نوعي نجابت در نمايندگان قابل مشاهده است.

وي افزود:‌نمايندگان مجلس هشتم از اين جهت که پيوند خود را با مردم قوي نگه مي‌دارند، قابل توجه‌اند و اين نکته بسيار مثبتي براي نظام است.

لاريجاني با بيان اينکه هر چند کار اصلي نمايندگان تقنين و نظارت است در عين حال گفت: نمايندگان مقدار زيادي از وقت خود را صرف ارتباط با مردم مي‌کنند و مشکلات آنها را رفع مي‌کنند.

رئيس مجلس افزود: از آنجا که نمايندگان مشکلات مردم را به صورت ملموس مي‌بينند قانونگزاري آنها در خلاء‌ انجام نمي‌شود. همچنين نمايندگان از اين فرصت استفاده مي‌کنند و روابط مردم با حاکميت را مستقيم مي‌کنند. لذا مردم احساس مي‌کنند صداي آنها در مجلس گفته مي‌شود و اين نکته خوبي براي نظام ما است.

نماينده مردم قم در ادامه خاطرنشان کرد که گاهي برخي رسانه‌ها اعلام مي‌کنند که نمايندگان مي‌روند و در مجلس نيستند، بايد توجه کرد که نمايندگان به کجا مي‌روند؟ آنها به حوزه‌هاي انتخابي خود رفته ودر کنار مردم هستند.

وي افزود: گاهي وقت‌ها حتي نمايندگان از بعدازظهر چهارشنبه‌ها که مجلس جلسه ندارد به حوزه‌هاي انتخابيه خود مي‌روند، با مردم صحبت مي‌کنند و تا روز شنبه که برمي‌گردند به حل مشکلات آنها مي‌پردازند. لذا نبايد گفت که آنها به تعطيلات مي‌روند چرا که آنها مشغول کار هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس