کد خبر 18597
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۴

منشور اخلاقي نزديک به سه سال است که وارد فوتبال کشور شده، اما به زعم برخي کارشناسان نتوانسته آن چنان که مدنظر بود، تاثيرگذار باشد.

به گزارش مشرق برنا نوشت، بحث منشور اخلاقي و اجراي آن در فوتبال ايران هميشه يکي از سوژه‌هايي بوده که به آن پرداخته مي‌شود.

منشور اخلاقي فوتبال ايران يک آيين‌نامه انضباطي مصوب هيات رييسه فدراسيون فوتبال است که دستوراتي را براي انطباق مسائل فوتبال ايران با فرهنگ اسلامي ارائه مي‌دهد.

از نظر رييس فدراسيون فوتبال رعايت مقررات اين منشور براي تمامي افرادي که در اين رشته ورزشي نقش دارند (شامل هيات‌هاي فوتبال، باشگاه‌ها، مقامات رسمي تيم‌ها، مقامات رسمي مسابقه، بازيکنان، داوران، هر فرد و سازماني که از سوي فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ، کميته اجرايي مسابقات، هيات‌هاي استاني و محلي براي برگزاري مسابقات جهت انجام مسئوليتي منصوب شده باشند، تماشاگران و هواداران، رسانه‌ها و خبرنگاران مرتبط با محيط‌ هاي فوتبال) الزامي است.

انجام اين موارد در حالي صورت مي‌گيرد که هر از چند گاهي اخباري مبني بر حضور افراد فوتبالي و حتي هنرمندان در مهماني‌هاي شبانه شنيده و در اين باره شبهاتي ايجاد مي شود که منشور اخلاقي چه نقشي دارد و در اين زمينه‌ها چه کاري انجام مي دهد.

در يکي از اين مهماني‌هاي متمول شبانه که جمعه در شمال تهران برگزار شد، حدود 50 نفر بازداشت شدند که در ميان دستگيرشدگان، علاوه‌ بر چند نفر از بازيکنان مشهور فوتبال کشور که در تيم‌هاي ليگ برتري مشغول بازي هستند، نام يک سرمربي مطرح نيز ديده مي‌شود.

«ح.ک»،«ع. ن» و «الف. پ» سه چهره سرشناس فوتبالي هستند که نام آنها در جريان دستگيري تعدادي از بازيکنان فوتبال در پارتي شبانه مورخ 12/9/89 مطرح شده است.

فدراسيون فوتبال اعلام کرده محروميت‌هايي نيز شامل حال اين افراد مي شود و مدت زمان آن از يک تا سه سال خواهد بود.

درباره اين موضوع با مسوولان و افراد مختلف صحبت کرده‌ايم که متن آن را در ذيل مي‌خوانيد:

مدير اسبق فوتبال ايران: با شعار، زور و تهديد نمي توان کاري انجام داد

کاظم اوليايي از مديران اسبق فوتبال ايران در مورد اثرگذاري منشور اخلاقي طي سال‌هاي اخير بر فوتبال کشور به خبرنگار ورزشي برنا گفت: از نظر اخلاقي اشاعه اخبار فساد و يا کارهاي غيراخلاقي ورزشکاران به اندازه همان کار غيرشرعي و خلاف است. بارها صحبت شده که ميانگين سلامت در فوتبال به اندازه سلامتي است که در جامعه وجود دارد. ما هم قسمتي از پازل جامعه هستيم و شرايط جدا از جامعه نمي تواند باشد.

وي افزود: بايد ابتدا بررسي کنيم که چه مقدار امکانات را براي جوان‌هايمان فراهم کرده‌ايم که اکنون مي خواهيم مانع برخي از کارهاي آنها شويم. بدون داشتن برنامه و زيرساخت نمي توان منشور اخلاقي را نهادينه کرد، فقط نمي توان با شعار و زور و تهديد اين کار را عملي کرد؛ چرا که اگر اين گونه بود در همان سال‌هاي اول انقلاب اين کار نتيجه مي داد.

اوليايي در مورد اينکه منشور اخلاقي اثري بر فوتبال نداشته، تصريح کرد: اين مساله نياز به کارشناسي دارد و با زندان و دستگيري و تهديد کار درست نمي شود. اين راه صحيح نيست و ما اکنون به بيراهه مي‌رويم. بايد براي جلوگيري از تخلفات فوتباليست‌ها يا ورزشکاران برنامه داشت و با فشار آوردن و چماق به دست گرفتن مانع اين تخلفات نمي توان شد.

وي با اشاره به اينکه اشاعه اخبار تخلفات ورزشکاران در جامعه راه پيشگيري نيست، گفت: ميانگين تخلفات در جامعه و فوتبال يکسان است، بايد ديد که ميزان تخلف جوانان در جامعه چگونه است چرا که فوتباليست ها هم بخشي از همين جامعه هستند. اشاعه خبر تخلف فوتباليست ها به سلامت جامعه کمک نمي کند، ضمن اينکه بايد بررسي کرد انتشار اين اخبار در جامعه تاثير مثبت دارد يا منفي؟

رييس سازمان ليگ: خودمان بايد جور باشگاه‌ها را بکشيم

عزيزالله محمدي رييس سازمان ليگ برتر فدراسيون فوتبال در مورد تاثير گذاري منشور اخلاقي طي سال‌هاي اخير به خبرنگار ورزشي برنا گفت: از ابتدا که اين قانون تدوين شد، همه به دنبال فضايي سالم و بهتر براي ورزش فوتبال بوده ايم و اهداف خود را دنبال مي‌کنيم. منشور اخلاقي در کشورهاي ديگري هم وجود دارد و فقط مختص فوتبال ايران نيست و ما از اين موضوع دفاع خواهيم کرد.منشور تاثيرات خودش را داشته و به کار خود کماکان ادامه مي‌دهيم.

وي ادامه داد: در يکي از بندهاي قرارداد بازيکنان آمده است که رفتار آنها نبايد به گونه اي باشد که باعث بدنامي باشگاه خود شود و اين بند بايد در آن تيم حالت اجراي بگيرد. وقتي تيمي چنين قضيه‌اي را رعايت نمي کند خودمان بايد وارد شويم و جور آنها را بکشيم.

عزيزمحمدي درباره دستگيري بازيکنان فوتبال در مهماني‌هاي شبانه اخير اظهار داشت: سازمان ليگ جمعه شب از اين موضوع مطلع شد. با اين حال منتظر وصول گزارش نيروي انتظامي هستيم تا درخصوص اين بازيکنان تصميم گيري کنيم و احتمال محروميت هايي هم وجود خواهد داشت.

رييس سابق کميته انضباطي: آقايان فکر مي کنند دشمن آنها هستم

عبدالله شاه حسيني رييس سابق کميته انضباطي فدراسيون فوتبال در مورد تاثير منشور اخلاقي به خبرنگار ورزشي برنا گفت: من ديگر نمي خواهم در اين مورد صحبت کنم و تمايلي هم ندارم درباره آن حرف بزنم.

وي ادامه داد: به اين دليل درباره منشور اخلاقي حرف نمي زنم که مسوولان فدراسيون فوتبال از من ناراحت نشوند. هر زماني صحبت کرده ام، آقايان عليه من موضع گرفتند و فکر مي کنند که دشمن آنها هستم.

شاه حسيني افزود: بهتر است آقايان ديگر درباره منشور اخلاقي اظهار نظر کنند و نظرات خود را درباره منشور اخلاقي بگويند.

لازم به ذکر است، در اين باره قصد داشتيم نظر حجت الاسلام عليپور که دبير ستاد منشور اخلاقي است را نيز جويا شويم اما در تماس‌هاي متعددي که با وي داشتيم ايشان قادر به پاسخگويي نبودند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس