براساس اظهارات پملا دیگل استاد دانشگاه کلورادو بولدر، محققان رشد و رفتار گیاهکهای تخم را با والدین یکسان بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که وزن آندوسپرم آنها در تخمهایشان بیشتر از گیاهکهایی بوده که در گیاه مادر با آنها یکسان و در گیاه پدر متفاوت بوده اند.
یک مقاله با همین موضوع در مجله مقالات آکادمی علمی علوم منتشر شده است. این مقاله به قلم چی چی و دانشجوی دکترای این دانشگاه در رشته بوم شناسی و زیست شناسی تکاملی و ویلیام ند فریدمن استاد دانشگاه هاروارد که به انجام این تحقیقات کمک کرد، نوشته شده است.
براساس تحقیقات علمی کاملا مشخص است که وقتی منابع محدود است گیاهان مواد مغذی را گیاهان نامرغوب دور نگاه می دارند. این نخستین تحقیقی است که نشان دهنده مفهوم همکاری میان برادران و خواهران در دنیای گیاهان است.
فریدمن نیز اظهار داشت: یکی از بنیادی ترین قوانین طبیعت این است که اگر قرار است یک نوعدوست باشید باید از نزدیکانتان حمایت کنیم. نوع دوستی تنها در شرایطی تحقق می یابد که صاحب خیر یکی از نزدیکان ذینفع است. وقتی که آندوسپرم تمام غذای خود را به گیاهک می دهد و سپس از بین می رود، نمی توان نوعدوستی بیشتر از این حد مشاهده کرد.
در تولید ذرت، گلهای نر در بالای گیاهان دو دانه گرده را در یک زمان از طریق لوله های مجزا به چوبهای ذرت کوچک روی ساقه که تارهایی شبیه به ابریشم روی آن وجود دارد، پراکنده می کند.
وقتی که دو دانه گرده درتماس با تارهای ابریشمی قرار می گیرد دانه ای که دربرگیرنده یک گیاهک تخم و یک آندوسپرم است تولید می شود. هرکدام از این گیاهکهای تخم یک دانه ذرت فراهم می کنند.