به گزارش مشرق، کشور هند به علت فقدان صنعت اسلحه سازی فراگیر چندین دهه است که واردکننده مهمات و تجهیزات دفاعی است و بزرگترین واردکننده اسلحه در جهان به شمار می رود.
این در حالی است که امضای قراردادهای دفاعی گسترده منجر به بروز رسوایی هایی بزرگ فساد مالی از جمله در خصوص قراردادهای تسلیحاتی شده است.
ای کی آنتونی، وزیر دفاع هند در تلاش برای بهبود اوضاع «نقشه راهی» برای افزایش تولید سلاح در داخل ارائه کرده است.
به نوشته « تایمز آو ایندیا »،برخی از رسوایی های اخیر مربوط به خرید تسلیحات، طرح وزیر دفاع هند را تحت تاثیر قرار داده است که تازه ترین آن فساد مالی مربوط به قرارداد دولت هند با شرکت اسلحه سازی آگوستاوستلند برای خرید دوازده فروند بالگرد وی وی آی پی است.
فقدان صنعت ملی اسلحه سازی در هند به این معناست که این کشور بر خلاف چین باید بیش از شصت درصد سخت افزار و نرم افزار نظامی خود را وارد کند، بدین ترتیب در صورت هر گونه اختلال در تامین سلاح از طریق کشورهای صادرکننده، این کشور در شرایط اضطراری دچار مشکل خواهد شد.
وزیر دفاع هند روز چهارشنبه در جمع شرکت کنندگان در نشستی در دهلی نو گفت ضروری است که هند برای برچیدن فساد مالی از بخش دفاعی کشور، صنعت بومی اسلحه سازی خود را توسعه بخشد.
وی گفت بومی کردن سخت افزار نظامی تا بالاترین حد ممکن، بهترین راه برای جلوگیری از بحث و جدل و تضمین این است که پول مالیات دهندگان هندی وارد جیب « بازیگران طماع» در داد و ستد اسلحه نشود.
وی با تاکید بر اهمیت بخش خصوصی به عنوان ایفاکننده نقش اصلی در این زمینه گفت :« واردات اسلحه باید آخرین راه باشد. دولت قصد دارد شیوه تامین و سیاست تولید تجهیزات دفاعی را بازنگری و آن را به شیوه ای اصلاح کند که امکان منفعت بیشتر صنعت اسلحه سازی بخش خصوصی در تولید تجهیزات دفاعی فراهم شود.»
آنتونی با اشاره به رسوایی قرارداد خرید بالگرد گفت : « پس از جنجال اخیر به این نتیجه رسیدم که پاسخ نهایی، بومی کردن تجهیزات دفاعی تا حداکثر میزان ممکن است. وابستگی بیش از حد به تجهیزات نظامی وارداتی هم پرخرج است و هم ما را دچار دردسر می کند.»
وی گفت : « بنابراین، ما باید تا حد ممکن تلاش کنیم تجهیزات دفاعیمان را بومی کنیم. اینکه اصلا سلاح وارد نکنیم، امری غیرممکن است، اما باید بیشتر خریدهایمان از داخل باشد.»
وزیر دفاع هند گفت اولویت نخست باید تلاش برای پیدا کردن یک منبع هندی برای تولید تجهیزات مورد نیاز باشد.
وی افزود : « من یکی از کسانی هستم که به حمایت کامل از مدرن سازی سریع نیروهای مسلح اعتقاد دارم. با توجه به ناآرام بودن و بی ثباتی اوضاع منطقه، ما نمی توانیم خطر کنیم و باید در سریعترین فرصت ممکن به پیشرفته ترین تجهیزات نظامی دست پیدا کنیم.»
به گزارش یونایتدپرس به نقل از « موسسه بین المللی تحقیق صلح استکهلم»، هند با اختصاص ده درصد واردات اسلحه جهان از سال دو هزار و هفت تا دو هزار و یازده بزرگترین واردکننده اسلحه بود. بنا بر اعلام این موسسه، هند پس از آمریکا، چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و ژاپن، بیشترین بودجه را به بخش دفاعی اختصاص داده است.
در پی رسوایی های مالی مربوط به قراردادی که هند برای خرید بالگرد از انگلیس امضا کرده است، وزیر دفاع هند افزایش تولید سلاح را در کشور خواستار شد.