به گزارش مشرق به نقل از تسنیم ، حجتالاسلام و المسلمین سید رضا تقوی در مراسم ختم مرحوم حجتالاسلام منصور غفوری در مسجد ولی عصر شهرک شهید محلاتی افزود: موضوع جلسه ما درباره روحانی رشید، شخصیت خدوم، مومن، با غیرت و انسانی با فضیلت است. این جمعیت عظیمی که برای ختم او آمدند و چندین بار مسجد پر و خالی شد، نشان میدهد که ارزشهای اسلامی در این فرد متجلی بوده است. مردم برای گرامیداشت مردی خوب، مومن و ولایتمدار آمدهاند.
وی یادآور شد: مرحوم غفوری حقا از چهرههای ارزشمند و خدمتگذار بود. او از همکاران ما در نهاد شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بود که عهدهدار خدمات به بیش از 700 امام جمعه در 700 شهر میباشد. یکی از کسانی که به جمع ائمه جمعه خدمت میکرد، خدمت میرساند، خادم نماز بود و برای اقامه نماز، شکوه و عظمت آن و محتوای نماز دل میسوزاند.مرحوم غفوری بود.
وی گفت: مرحوم غفوری در عرصه خدمت تفاوتی بین شب و یا روز قائل نبود و در حوزه مسئولیت (معاونت سیاسی شورا) هر کاری که به او ارجاع میشد با کمال میل و رغبت میپذیرفت و انجام میداد و من در حدود 7 سالی که وی در تشکیلات نماز جمعه خدمت میکرد این را به عینه دیدم. او همواره همراه و همکار ما بود. حتی یک مورد را سراغ ندارم که کاری ارجاع شده باشد مطلبی خواسته شده باشد و ایشان سرباز بزند.
وی گفت: مرحوم غفوری علاوه بر مسئولیت مهمی که برعهده داشت مسجد حضرت ولیعصر(عج) را میگرداند که خود این مسجد به اندازه یک اداره کار و زحمت دارد. گرچه من مخالفم که امامت مسجد یک کار حاشیهای باشد اما او در مسجد نیز وقت بسیار زیادی میگذاشت و کار مسجد برای او یک کار حاشیه ای نبود. این استقبال عظیم از تشییع جنازه و مراسم ختم آن مرحوم نشان میدهد که او چقدر روی این مسجد سرمایهگذاری کرده و زحمت کشیده بود. هر چه من از اهل مسجد در این چند روز شنیدم ذکر خیر و علاقهمندی به مرحوم غفوری بود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این مرحوم غفوری در برخی موسسات پژوهشی هم مسئولیت داشت. برخی کتابهایی که به تازگی نوشته شده ثمره زحمات او و همکارانش در این موسسات است. اخیرا کتابی در مورد شرح زندگانی رهبر معظم انقلاب با عنوان شرح اسم نوشته شد که او یکی از ارکان، نویسندگان و پژوهشگران این کتاب بود. هر وقت مشکل مقطعی پیش میآمد که تحقیقی باید دنبال می شد، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی سراغ او می آمدند. فورا میآمدندو مرحوم غفوری را صدا میکردند که برود و رسیدگی کند.
وی یادآور شد: اگر اختلافاتی در استانی به وجود میآمد این مرحوم غفوری بود که میرفت و اصلاح ذاتالبین میکرد. در شورای نگهبان آن جایی که لازم بود پروندهای رسیدگی شود به مرحوم غفوری ارجاع میشد و مرحوم غفوری هم منصفانه، قاطعانه و عادلانه نظر میداد و او از نظر اعضای شورا فردی با ایمان، عادل و با تقوا بود. به همین خاطر نظرش حجت بود.
حجتالاسلام والمسلیمن تقوی تاکید کرد: از یکی، دو سال قبل به دستور مقام معظم رهبری هیئتی مامور شد تا از یکی از واحدهای مهم قضایی بازرسی انجام دهد. مقام معظم رهبری نظارت خاصی بر نهادهای زیرمجموعه دفترشان دارند و بشدت روی زیر مجموعه حساس هستند و برای همین اساس حسابرسیهای بسیار دقیقی از این مجموعهها صورت میگیرد تا در صورتی که تخلفی صورت گرفته اصلاح شود. در آن واحد قضایی به دستور حضرت آقا یکی از قضات باسابقه و برجسته مسئولیت د اشت و او اولین کسی را که برای تحقیق در آن واحد قضایی انتخاب کرد، مرحوم غفوری بود. وقتی او با من طرح موضوع کرد که برای کاری که آقا خواسته است میخواست کسب اجازه کند و من میدانستم بدون اینکه از کار اصلیاش کم شود آن را نیز کامل و تمام انجام خواهد داد، موافقت کردم.
وی با اشاره به زندگی 52 سالی مرحوم غفوری گفت: برخی افراد زندگی پربرکتی دارند. مرحوم غفوری متولد سال 1340 بود اما به اندازه 100 سال خیر و برکت داشت. گاهی یک ماه خدمت او به اندازه دو، سه سال خدمت برخی انسانها اثرگذار بود. بنابر این ما باید دنبال کیفیت برویم.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور اظهار داشت: در طول تاریخ هیچ نهاد و سازمانی به اندازه روحانیت در جامعه اسلامی اثرگذار و تولیدکننده فرهنگ نبوده است. کدام نهاد به استقلال، آزادی، شرافت و فضیلت بیشتر خدمت کرده است و این بدان علت است که روحانیت شیعه در مقابل امام صادق(ع) زانو زد و شاگردی کرد.
وی درباره سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی گفت: حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی اعلام کردند. اقتصاد یک پایه است، تولید ثروت برای تولید کشور مهم است . مدام ما باید تولید ثروت را افزایش دهیم نه اینکه ثروت کشور را مثل نفت و بنزین بسوزانیم و محیط زیست را آلوده و مردم را بیمار کنیم. حبس کردن و کنز ثروت حرام است و باید با تولید ثروت در اقتصاد، حماسه به وجود آورد. علم را کسی نباید حبس کند و باید نشر دهد. کار روحانیت نشرفرهنگ دینی است، مرزبانی است، مرز یعنی آنجایی که یک خط وجود دارد و دوست و دشمن، خودی و بیگانه از هم جدا میشوند. روحانیت مرزبانی کرده که بیگانه وارد نشود، دشمن وارد نشود، ابلیس وارد نشود، ماهواره وارد نشود.
وی تاکید کرد: تذکرات رهبری را نباید ساده گرفت. این مرزبان واقعی، مقام معظم رهبری، قبل از اینکه ما مورد هجمهای قرار بگیریم ملت را هوشیار میکند که نمونه آن را در هشدارهایشان در بحث تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و مهندسی فرهنگی شاهد بودهایم. فریادهای دردمندانه این مرد بزرگ و چشمهای بینای ایشان خطرات را پیش از موعد به ما هشدار میدهند. نامگذاری حماسه سیاسی و اقتصادی از طرف حضرت آقا تشریفاتی نیست که چند کلمه در باره آن صحبت کنیم و چند اعلامیه بدهیم و بحث را تمام کنیم. باید به این هشدارها و راهنماییها عمل کنیم.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری انتظار دارند امسال مردم حماسه عظیمی به وجود آورند، حماسهای که دشمن را ناامید کند، کشور بیمه شود و خون شهدا و ارزشهای ناشی از خون شهدا بیمه شوند. دشمنان هم با این حماسه بفهمند با تحریمها کاری از پیش نخواهند برد. بیکاری و فقر و مشکلات اقتصادی و اجتماعی برطرف شود. اینها مرزبانی روحانیت و در راس آن رهبری معظم است.
وی گفت: مرحوم غفوری شخصیت ویژه، پرکار، بیتوقع، دردمند و پخته شده بودند و شخصیتی بودند که اکثر نهادهای انقلابی و اسلامی دنبال او بودند. حتی به گونهای که قرار بود، کاری را مقطعی انجام دهند، در آن کار هم موفق بودند. بنده شهادت میدهم در طول 7 سال خدمت او یک توقع شخصی نداشت با اینکه قطعا هر کس در زندگی مشکلاتی دارد ولی او یک بار نیامد از شخص خود و زندگی خود از ما مطالبهای داشته باشد.
وی اظهار داشت: مرحوم حجتالاسلام غفوری فانی در ولایت و رهبری بود و با اعلام رهبری فرزانه به میدان میآمد، فداکاری میکرد و سر از پا نمیشناخت. با فوت مرحوم غفوری یکی از یاران رهبری چشم از جهان فروبست و از این جهان سفر کرد. امیدواریم یاران دیگر جای او را پر کنند. وی دارای چهار فرزند مومن است 3 دختر و یک پسر به نام محمدآقا و همسری متدین و یکی از امتیازات دیگری که او داشت برادر شهید بود؛ با وجود اینکه خودش ماهها و سالها در جبهه و در خدمت رزمندگان و دفاع مقدس بود. خداوند او را با شهدا محشور کند.
حجتالاسلام والمسلمین سید رضا تقوی از همه مردم و مسئولانی که در مراسم تشییع جنازه و ختم مرحوم غفوری شرکت کردند تشکر کرد و گفت: بویژه از مسئولان دفتر مقام معظم رهبری مثل آقای حسین محمدی معاون فرهنگی دفتر که دیروز در مراسم تشییع جنازه حضور پیدا کرد و همچنین امروز که حجتالاسلام والمسلمین آقای حجازی در این مجلس حضور پیدا کرده تشکر میکنم. آقای محمدی گلپایگانی هم تلفنی با من صحبت کردند و گفتند که در تهران نیستند که در این مجلس شرکت کند و گفتند اگر عمری باشد ان شائ الله در جلسه بزرگداشت شورای سیاستگذاری برای مرحوم غفوری در مسجد نور شرکت خواهند کرد.
وی همچنین از حجتالاسلام والمسلمین موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران برای اقامه نماز میت بر جنازه آن مرحوم تشکر کرد.
وی یادآور شد: مرحوم غفوری به معنی واقعی کلمه یک بسیجی بود یک بسیجی ناب و مخلص بود وقتی آقا در نماز جمعه لحوف آوردند و از روی آن ذکر مصیبت کردند که مردم در آن خطبه شنیدنی اشک ریختند مرحوم غفوری میگفت من از آن موقع که آقا توصیه کردند که از روی متن مصیبتها خوانده شود هر بار که میخواهم مصیبتی بخوانم، سفارش آقا را به گوش دارم و از روی کتاب و لحوف مصیبت میخواندند. او عاشق امام حسین(رع) بود.
حجت الاسلام تقوی سپس از محمد غفوری فرزند آن مرحوم خواست تا به خواست خانواده آن مرحوم مبنی بر ذکر مصیبت از روی کتاب لحوف بپردازد که وی نیز چنین کرد.
محمد غفوری فرزند آن مرحوم نیز در ابتدای سخنان خود خواست که حضار برای سلامتی مقام معظم رهبری صلواتی بفرستند و از رهبری خواست که او و سایر بازماندگان آن مرحوم را دعا کند تا در مسیر صحیح حفظ شوند تا امروز پدر برای ما دعا میکرد و امروز که پدر نداریم از ایشان میخواهیم که برای ما در راه ثبات در حق دعا کند.
وی سپس به وصیتنامه آن مرحوم اشاره کرد. مرحوم غفوری نوشته بود «شهادت میدهم که خدا یکی است و نبوت و امامت و در زمان غیبت ولایت فقیه عهدهدار حکومت الله در روی زمین میباشد. همسر و فرزندان من اگر تابع رهبری باشند مورد رضایت اینجانب هستند وگرنه آنها را حلال نخواهم کرد و نیز تمامی اقوام و دوستان و همسایگان را به خدا میسپارم و امیدوارم روز قیامت شرمنده اهلبیت و فرزندان حضرت زهرا نباشیم.»
وی سپس به ذکر مصیبتی از روی لحوف پرداخت و گفت: نه صوت و نه اخلاص من به حاجآقا (مرحوم پدرم) نمیرسد اما چون از خواندن این مصیبت روح پدر من شاد میشود، من آن را میخوانم.وی سپس به ذکر مصیبت آتش زدن خیمههای آن حضرت پرداخت.