گروه سیاسی مشرق _ در
حال حاضر بخش عمده ای از فضای سیاسی و رسانه ای کشور تحت الشعاع یازدهمین
دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته است و روزانه شاهد انتشار اخبار،
گزارش ها و تحلیل های مختلفی درباره آخرین صف بندی های سیاسی، ائتلاف ها و
رایزنی ها هستیم.
جستاری در حرفها و مواضع طرح شده از سوی نامزدهای قطعی و بالقوه انتخابات آتی می تواند زمینه آشنایی بیشتر را با شخصیت ها و گفتمان های این افراد فراهم آورد.
***
جستاری در حرفها و مواضع طرح شده از سوی نامزدهای قطعی و بالقوه انتخابات آتی می تواند زمینه آشنایی بیشتر را با شخصیت ها و گفتمان های این افراد فراهم آورد.
***
حدادعادل: تا هفدهم نتیجه ائتلاف را اعلام نمیکنیم
حداد عادل صبح امروز در نشست خبری بنیاد سعدی در پاسخ به پرسشی درباره نتیجه ائتلاف پیشرفت گفت: تا هفدهم یعنی روز ثبت نام بنا نداریم نامی را اعلام کنیم.
نماینده مردم تهران و عضو ائتلاف پیشرفت همچنین در پاسخ به این پرسش که ساز و کار انتخاب فرد نهایی بر چه اساسی است گفت: شما به ساز و کار این انتخاب کاری نداشته باشید و مهم نتیجه آن است.
او همچنین در پاسخ به این سوال که به نظر شما رئیس جمهور آینده چه ویژگیهای داشته باشد گفت: رئیس جمهور آینده باید مزایا و توانایی های رئیس جمهورهای قبلی را داشته باشد، اما مشکل رئیس جمهورهای قبلی را نداشته باشد. در واقع نظر من هم همان است که آقا فرمودهاند.
نماینده مردم تهران همچنین در پاسخ به این پرسش که شورای نگهبان چگونه صلاحیت نامزدها را بررسی میکند و آیا به احزاب آنها توجه دارد یا نه گفت: شورای نگهبان کاری به عناوین ندارد و به اینکه نامزد به کدام اردوگاه سیاسی تعلق دارد توجه نمیکند و نظر آنها مستقل است.
در ادامه از حداد عادل این سوال پرسیده شد که «آیا به نظر شما از میان اصلاحطلبان کسی تایید صلاحیت میشود، با توجه به اینکه آنها در بحث فتنه شرکت داشتهاند؟»
عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به این سوال گفت: دلیلی ندارد که تمام اصلاح طلبان رد صلاحیت شوند؛ زیرا همه آنها در فتنه آنقدر فعال نبودهاند.
در ادامه حداد عادل در پاسخ به این سوال که او چهره فرهنگی است و آیا برای بحث فرهنگ برنامهای دارد گفت: به نظر من عرصه فرهنگی مهمتر از هر عرصه دیگری است و باید در این زمینه جهتگیری فرهنگی درستی صورت بگیرد و باید جهت گیری فرهنگی ما با توجه به اسلام و ایران و منطبق با موازین کشور باشد که در آن ایران و اسلام در نظر گرفته شود.
ابوترابیفرد: مذاکرهای با دولت برای کاندیداتوری نداشتهام
حجتالاسلام محمدحسن ابوترابی فرد عضو ائتلاف پنجگانه (اکثریت اصولگرایان) در گفتگو با فارس، با بیان اینکه با نگاه به فراهم آمدن بستر اجماع اصولگرایان، 2 ائتلاف از نامزدهای ریاست جمهوری دوره یازدهم شکل گرفت، اظهار داشت: بنده نیز در جمع 4 نفر از دوستان ارجمندم با همین نگاه حضور پیدا کردم.
ابوترابی ادامه داد: نگاه ما معطوف به این است که با رصد نظرسنجیها به یک نظر واحد برسیم و اگر درباره نظرسنجیها دبیر ائتلاف صحبت کند بهتر است.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان درباره دعوت متکی از محسن رضایی برای حضور در این ائتلاف تصریح کرد: اطلاعی از این دعوت نداریم و اگر دعوتی صورت میگیرد باید با اتفاق نظر دوستان ائتلاف انجام شود.
وی در خصوص احتمال نامزدی هاشمی و خاتمی در انتخابات و اقبال مردم به آنها خاطرنشان کرد: تا آنجایی که بنده فضای سیاسی کشور را رصد میکنم، احتمال ورود این آقایان ضعیف و کمرنگ است و در صورت حضور نیز شورای نگهبان در چارچوب قانون عمل میکند.
ابوترابی افزود: بنده توصیه میکنم که حتما بر اساس مصالح نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری عمل شود تا سلایق سیاسی در چارچوب قانون که به اسلام و انقلاب و امام و رهبری اعتقاد دارد، زمینه را برای مشارکت حداکثری فراهم کند.
نایب رئیس مجلس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا هاشمی به لحاظ سنی میتواند در انتخابات مؤثر واقع شود، گفت: بنظر میرسد در مدیریت دستگاه اجرایی کشور با توجه به فضای سیاسی ایران و چالشهای عرصه اقتصادی، به ظرفیت مدیریت خوبی برای مباحث راهبردی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه باید قدرت و توان لازم برای تحرک و نهادینه کردن فرهنگ دولت نهم و دهم به منظور ارتباط نزدیک دولتمردان با تودههای مردم فراهم شود، تصریح کرد: بنابراین اگر فرد منتخب از ظرفیتهای لازم برخوردار باشد میتواند نقش بهتری ایفا کند.
ابوترابی ادامه داد: نگاه برنامهای و در عین حال تهیه نقشه راه دولت متناسب با چشمانداز 20 ساله برنامه توسعه و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری میتواند راه را برای پیشرفت مطلوب در دهه چهارم هموار کند.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان در باره حضور لاریجانی در انتخابات گفت: تا جایی که بنده در جلسات مختلف گفتوگو داشتم،ایشان اظهار تمایلی برای ورود به این عرصه نداشته است. (لینک خبر)
واکنش پورمحمدی به یک تعبیر انتخاباتی
پورمحمدی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی مشرق، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مطرح کردن تعابیری چون "دولت ما دولت آقا اجازه نخواهد بود" توسط برخی کاندیداهای ریاست جمهوری صحیح است؟ گفت: مطرح کردن این تعابیر جالب نیست.
وی در توضیح چنین اظهارنظرهایی از سوی کاندیداهای ریاست جمهوری اظهار داشت: دولت باید بتواند بر اساس برنامه های خود، قوانین نظام و نیازهای کشور تصمیم بگیرد و منتظر اجازه گرفتن از کسی نباشد.
پورمحمدی در ادامه گفت: اگر قانون، توان اجرایی دولت، منطق قوی و مصلحت نظام جمهوری اسلامی وجود داشت، دولت باید تصمیم بگیرید و عمل کند و من از این نظریه دفاع می کنم.
وی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم باید دولت قوی و توانمندی باشد، در ادامه افزود: رهبر انقلاب نیز اگر نظر متمایزی با تصمیم دولت داشتند مطرح می کنند و دولت نیز باید سریعا کار خود اصلاح کند. (لینک خبر)
دنبال گفتمانسازی نیستم/ حضورم در انتخابات بسیار جدی است
منوچهر متکی در نشستی با دانشجویان دانشگاه آزاد واحد ایلام با عنوان "حماسه سیاسی و انتخابات"، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه "چه برنامهای برای اقتصاد کشور دارید؟" گفت: رییسجمهور آینده باید توان مدیریتی کافی جهت ارائه و اجرای و راهکارهای مناسب برای مهار بحران اقتصادی کشور داشته باشد که این مهم با حضور نخبگان قابل دستیابی است.
وی درباره برخی اظهارنظرها در عرصه سیاست خارجی نیز گفت: تغییر موضع یک سیاستمدار یا یک رییسجمهور در سیاست خارجی اشتباه است و هر حرکت در حوزه سیاست خارجی میتواند هم جنبه منفی داشته باشد و هم مثبت، چراکه سیاست خارجی یک حرکت ظریف و دقیق است و باید در این عرصه توجه جدی داشت.
این عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان در ادامه درباره کارهای انجام گرفته در دولتهای نهم و دهم اظهار کرد: در حوزههای اقتصادی، پروژههای عمرانی و زیرساختها گامهای بسیاری برداشته شده است که افزایش چشمگیر تولید برق از جمله این نقاط قوت است.
متکی با اشاره به اینکه 80 درصد اقتصاد در کشورهای پیشرفته در دست مردم است اظهار کرد: در کشور ما 20 درصد اقتصاد در دست مردم است که این نشاندهنده اقتصاد دولتی و شبهدولتی در کشور است که باید به این مهم توجه جدی شود و در راه خصوصیسازی تلاش بیشتری کرد.
وی با بیان اینکه "جایگاه ریاست جمهوری میتواند تمام نظام را به چالش بکشد"، تصریح کرد: بر همین اساس این جایگاه باید به دست شخصی ولایتمدار و لایق سپرده شود که از ارزشهای انقلاب دفاع کند و نظام را به چالش نکشاند.
متکی با بیان اینکه "امروزه دغدغه مردم عوض شده است و کاندیداها باید برنامه، شخصیت و رفتار خود را با دغدغههای مردم همسو کنند"، افزود: کاندیداها باید ببینند نگاه جامعه چیست و اگر توانستند خود را همسو با خواستههای مردم کنند وارد این عرصه شوند. ما نباید خیلی به دنبال گفتمانسازی برویم. بیانات رهبری گفتمان و راه ما جهت پیشرفت و توسعه عدالت است و کاندیداها نباید دنبال گفتمان سازی باشند. (لینک خبر)
معرفی کاندیدای نهایی جبهه پایداری در انتخابات/ روایت آقاتهرانی از دیدار با رهبرانقلاب
همایش «پایداری، حماسه سیاسی، انتخاب اصلح» عصر امروز یکشنبه با حضور طیفهای مختلف مردم، طلاب، دانشجویان، شاگردان آیتالله مصباح و جوانان حامی جبهه پایداری در تالار سید الشهدای تهران آغاز شد.
در این مراسم که تمام اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری و گروهی از نمایندگان حضور دارند، آیتالله مصباح یزدی و کامران باقری لنکرانی به عنوان نامزد جبهه پایداری در انتخابات سخنرانی خواهند کرد.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری با حضور در همایش «پایداری، حماسه سیاسی، انتخاب اصلح» با بیان اینکه هیچ گاه نباید از شیوههای اسلامی تخطی کنیم و این کار را عبادت میدانیم اظهار داشت: عبادت کار درستی است که به نیت خوب و الهی انجام میشود. از این رو ما که میخواهیم فردی را معرفی کنیم باید با صداقت و پاکی این کار را انجام دهیم و نفسانیت در کارمان نباشد.
آقاتهرانی ادامه داد: بنده این موضوع را به دوستان نزدیک خود نیز گفتهام که فقط خدا را در نظر بگیرند. لذا کسانیکه میخواهند به معرفی افراد برای انتخابات فعال شوند بدانند که هدف وسیله را توجیه نمیکند.
دبیرکل جبهه پایداری با اشاره به فتنه سال 88 تصریح کرد: در سال 88 به همراه برخی از نمایندگان مجلس به محضر مقام معظم رهبری رفتیم و یکی از سوالات جدی که بنده مطرح کردم این بود که به آقا گفتم شما که در انقلاب سابقه طولانی دارید، اهل جنگ هستید، طلبه، مرجع تقلید و ولی فقیه محسوب میشوید و نماینده امام نیز بودهاید بگویید که چطور میشود به آنچه برای خدا است برسیم و سنگ اندازیها مانع کارمان نشود.
وی بر همین اساس افزود: از ایشان پرسیدیم شما خودتان در این مواقع چه کار میکردید که معظم له پاسخ داد: کسی که تقوا داشته باشد راه برایش باز میشود و در بنبست نمیماند چرا که عاقبت مال اهل تقواست. از این رو مشخص است که تجربه رهبر معظم انقلاب هم همین بوده است. (لینک خبر)
شريعتمداري و پورمحمدي در حد و اندازه من نيستند
علی فلاحیان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو با سایت "بوتیا” ، در پاسخ به اینکه آیا دو معاون سابق خود آقایان شریعتمداری و پور محمدی که اعلام کاندیداتوری کرده اند در حد خود می دانید؟ گفت : اگر [در حد و اندازه من] بودند که من نمی آمدم.
مشایی به دلیل سابقه ی انجمن حجتیه و رابطه با خانم منافقی در گزینش رد شد
فلاحیان در رابطه با مشایی و رد شدنش در گزینش وزارت اطلاعات گفت : آقای مشایی در غرب کشور مدیر مسئول مجله ی سروه (کرد زبان ) بود و آنجام مشغول به کار بود . وی بعد ها در گزینش در وزارت اطلاعات به دلیل سابقه ی انجمن حجتیه و رابطه با یکی از اعضای سازمان منافقین رد شد.
وی در رابطه با خصوصیات مشایی گفت : وقتی مشایی با شما صحبت می کند مات او می شوید. (لینک خبر)
سخنرانی زاکانی در جمع طلاب قم
امیر امیرگان امروز در گفتوگو با فارس با اشاره به پایان هفته همبستگی طلاب با مقاومت سوریه اظهار داشت: این هفته، دوشنبه گذشته با حضور سفیر سوریه در ایران در مدرسه معصومیه آغاز شد.
وی بیان کرد: مراسم اختتامیه هفته همبستگی نیز فردا شب با سخنرانی حسن عباسی با موضوع تحلیل سوریه، بیداری اسلامی و مقاومت برگزار میشود.
جانشین بسیج مدرسه معصومیه با اشاره به برنامههای مختلف این مدرسه ویژه انتخابات عنوان کرد: علیرضا زاکانی که شب گذشته رسما اعلام کاندیداتوری کرد، امشب بعد از نماز مغرب و عشاء در مدرسه معصومیه سخنرانی خواهد کرد.
وی افزود: یکشنبه آینده نیز شاهد حضور باقری لنکرانی، کاندیدای جبهه پایداری در مدرسه معصومیه و پرسش و پاسخ طلاب با وی خواهیم بود. (لینک خبر)
حاشیههای سفر انتخاباتی باهنر به ارومیه
در جریان سفر یک روزه روز گذشته نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و کاندیدای احتمالی دور یازدهم ریاست جمهوری به ارومیه عصر شنبه با توجه اطلاع رسانی و هماهنگی های لازم مقرر شده بود بعد از نشست گفتمان اصولگرایی در آذربایجان غربی در جمع دانشجویان دانشگاه سراسری ارومیه حاضر شود که با وجود حضور با هنر در محوطه دانشگاه به دلیل عدم حضور دانشجویان این نشست برگزار نشد.
هر چند دومین برنامه باهنر با یک ساعت تاخیر آغاز شد و در این راستا دیدار دانشجویان ارومیه نیز که مقرر شده بود ساعت 17 عصر شنبه برگزار شود به تاخیر افتاد، اما وقتی باهنر و اعضای ستادش ساعت 18 در دانشگاه ارومیه حاضر شدند مشاهده کردند تنها کمتر از 10 نفر دانشجو در سالن حضور دارند. به همین دلیل نشست برگزار نشد وباهنر بدون حضور در سالن از مسیر دانشگاه ارومیه منصرف و به سمت هتل محل اسکان خود حرکت کرد.
گفتنی است پس از عدم حضور باهنر در جمع دانشجویان نشستی با حضور حدود 30 نفر از دانشجویان در انتقاد به عدم حضور دانشجویان در برنامه های سیاسی و انتقاد از به تاخیر انداختن امتحانات به دلیل برگزاری انتخابات توسط دانشجوویان برگزار شد.
این در حالی است که با هنر با وجود حضور خود از اولین دقایق در ارومیه تنها یک نشست خبری به صورت محدود و نشست گفتمان اصولگرایی بدون استقبال حامیان اش در سالن مهدیه ارومیه را برگزار کرد.
بعد از لغو برنامه دیدار با دانشجویان سراسری ارومیه مقرر شد باهنر ارومیه را ترک کند اما در آخرین دقایق اعلام شد وی در نماز جماعت مغرب وعشاء در مسجد اعظم حضور و بعد از آن ارومیه را ترک خواهد کرد. (لینک خبر)
توصيه انتخاباتی باهنر به علی لاريجاني
محمد رضا باهنر نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفتگوي با آريا درباره کانديداتوري علي لاريجاني براي انتخابات رياست جمهوري گفت:آقاي لاريجاني گفته اند کانديدا نمي شوند اما توصيه مي کنم اگر ايشان قصد کانديداتوري دارند با يکي از سازو کارها وارد شوند تا کار،مديريت شود.
وي افزود:اگر به صورت انفرادي کانديداها زياد شود سودي نخواهد داشت.
نماينده مردم تهران درپاسخ به اين سوال که آيا حاضريد به نفع علي لاريجاني از کانديداتوري صرف نظر کنيد تاکيد کرد: بنده در سازو کار مشخص حاضرم به نفع همه کنار بکشم.اما خارج از سازو کاربه نفع هيچ کس کنار نمي روم .
باهنر درباره بررسي صلاحيت کانديداها از سوي شوراي نگهبان گفت : بنده به شوراي نگهبان توصيه مي کنم عدالت را رعايت کنند.
وي در خصوص کانديداتوري هاشمي و خاتمي تاکيد کرد: آقايان خودشان مصلحت خودشان را مي دانند.اما اينکه شوراي نگهبان چگونه با آنها برخورد کنند بنده اطلاعي در اين خصوص ندارم وبايد بگويم من حتي نمي دانم در ارتباط با خودم چگونه برخورد خواهد شد.
وي اظهار داشت: کار ما يک کار حزبي و رقابتي است اما کار شوراي نگهبان يک کار حاکميتي است و ارتباطي به ما ندارد.
نائب رئيس مجلس همچنين درباره همايش انتخاباتي دولت در ورزشگاه آزادي گفت:اگر دولت بخواهد از اين امکانات براي فعاليتهاي انتخاباتي استفاده کند، قطعا تخلف کرده است . اما اگر اينگونه نباشد بنده معتقدم برگزاري چنين همايش هايي با هزينه هاي بالا و البته جمع کردن اين تعداد مدعوين ضرورتي ندارد .اگر دولت بنا داشت از اين افراد تقدير کند مي توانست با پرداخت يک هديه اين کار را انجام دهد. (لینک خبر)