به گزارش مشرق، مجيد حميدزاده در گفتگو با مهر، با اعلام اينکه تقريباً 20 هزار کتاب در گردونه داوري بيست و هشتمين دوره جايزه کتاب سال جمهوري اسلامي ايران قرار دارند، گفت: با توجه به اينکه سال گذشته کمي بيش از 18 هزار عنوان کتاب در گردونه داوري بود، شاهد حداقل 15 درصد رشد در تعداد عناوين کتابهاي جايزه در سال جاري بودهايم.
وي افزود: مرحله اول داوريها تمام شده و مرحله دوم هم از هفته گذشته شروع شده است. انتظار ما اين است داوري مرحله پاياني هم تا اواخر ديماه يا نهايتاً اوايل بهمنها تمام شود.
دبير جايزه کتاب سال درباره احتمال تغيير آئيننامه اين جايزه به شيوهاي که امسال بخش ادبيات (شعر و داستان) هم صاحب اثر برگزيده باشد، ضمن تاکيد بر استقلال نظر داوران گفت: دو رويه در اين مورد وجود دارد؛ يکي اينکه داوران ميگويند ما کاري نداريم چه آثاري منتشر شده است ما بر اساس معيارها به آنها امتياز ميدهيم و هر اثري به 90 امتياز رسيد، به عنوان برگزيده معرفي ميشود. رويه دوم اين است که در ميان همين آثار خيرالموجودين را انتخاب و برگزيده کنيم.
حميدزاده در توضيح بيشتر درباره روند داوري جايزه کتاب سال افزود: تا به حال بر اساس رويه اول عمل ميشده و داوران آثار را ارزيابي ميکردند و وقتي اثري حد نصاب را کسب نکند، طبيعي است که نميشود آن را به عنوان برگزيده معرفي کرد.
وي در عين حال انتقادها را به اين شيوه وارد دانست و از خبرنگاران و نمايندگان رسانههاي جمعي خواست با پرسش قرار دادن معيارهاي داوري حوزه ادبيات داستاني، آنها را به چالش بکشند تا امکان رايزني با داوران هم فراهم شود.
دبير جايزه کتاب سال نويد تغيير آئيننامه جايزه کتاب سال را داد و گفت: صحبتهايي با وزير ارشاد و معاون فرهنگي کردهايم تا بلکه بخش ادبيات داستاني هم اثر برگزيده داشته باشد.