به گزارش مشرق، محسن رضایی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در اولین برنامه تبلیغاتی خود در رسانه ملی که از شبکه یک سیما پخش شد، طی سخنانی اظهار داشت: من نیاز به معرفی خود ندارم، بلکه میخواهم از دغدغهها و نگرانیها و از امیدها و شوقهایی که در آینده ملت ایران میبینم، صحبت کنم.
وی افزود: بنده فرزند کوچک این ملت بزرگ با یک تاریخ بسیار کهن هستم و صحبت خود را از یک حادثه شروع کنم. شما ملت بزرگوار ایران میدانید که من در حوادث بسیار شرکت کردهام و حوادث تکاندهنده زیادی دیدهام اما میخواهم از حادثه تکاندهندهای که اخیرا دیدهام، کلام خود را از انجا آغاز کنم.
رضایی ادامه داد: بنده به 250 شهرستان سفر کردهام و به 40 دانشگاه رفتهام و در بین دانشجوان و اساتید بودهام و با خیلی از طبقات مختلف مردم صحبت کردهام؛ کارگران، کشاورزان، فرهنگیان، خانمهای خانهدار، دانشجویان، دانشآموزان، روستائیان و همه و بیشتر اقشار را دیده و با آنها صحبت کردهام و در بسیاری از بازارها صحبت کردهام و با مشتریها و مغازهدارها صحبت کردهام، با صاحبان کارخانجات صحبت کردهام اما یک حادثه برایم خیلی تکان دهنده بود.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نشان دادن عکسی، اظهار داشت: در یکی از سفرها پدر سه شهید به من حرفی زد که واقعا مرا تکان داد؛ این پدر شهید میگفت، آقای رضایی، 5 فرزند دارم که همگی بیکار هستند؛ 3 نفر آنها لیسانس و 2 نفر آنها فوق لیسانس دارند و ماهیانه حدود 600 هزار تومان از بنیاد شهید میگیرم و تا الان حدود 10 میلیون تومان خرج کردهام اما به نتیجه نرسیدهام.
" نمیخواهم اشاره کنم که این شخص چه کسی است و در کدام شهر زندگی میکند اما واقعا این حادثه مرا تکان داد. یعنی واقعا زندگی مردم ما باید اینگونه باشد؟ در فقر و بیکاری به سر ببرند؟ آیا این در شان ملت ایران است؟ با آن همه زحماتی که تاکنون کشیدهایم، حتما این وضعیت شایسته ملت بزرگ ایران نیست و باید آن را تغییر دهیم."
وی ادامه داد: البته تنها این خانواده شهید با بنده صحبت نکرده بلکه در کنار آن، دبیر و معلمی با من صحبت کرد و وضعیت فقر، گرانی و بیکاری را برایم تشریح کرد و مخصوصا با مرحله دوم تحریمها که علیه ما وضع شده، این خوب نیست و باید فکری کرد، فشار بر زندگی مردم بالاست.
محسن رضایی با بیان اینکه مسئله دوم فساد، رشوه و تبعیض است، ادامه داد: فساد، رشوه و تبعض در اداره کشور از حدمعمول خود تجاوز کرده است. بالاخره در تمام دنیا درصدی از این مسائل وجود دارد اما در ایران تشدید شده و فساد و رشوه و تبعیض تشدید شده است؛ مسائلی در اداره کشور وارد شده که کارآمدی لازم را از کشور گرفته است.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مسئله سومی که برایم بسیار مهم است، سقوط ارزش پول ملی ماست. پول ملی جزو یکی از نوامیس و نمادهای ملی کشور است. هر چند پول ملی، سرزمین و دین و حاکمیت نمادهای اصیل هویت ملی ما هستند اما در حال حاضر پول ملی در حال سقوط است و میخواهند این پول را ساقط کنند.
وی با بیان اینکه باید این سوال را مطرح کرد که آیا این مسائل قابل حل است و باید چه کرد؟ خاطر نشان کرد: باید در ابتدا موضع سیاسی خود را در نگاه به مسائل جامعه روشن کنم. بنده با سیاهنماییهایی که در کشور انجام میشود، مخالفم و با کسانی هم که مردم را خواب میکنند، مخالفم.گاهی طوری حرف میزنند که انگار هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد لذا هر دوی این مسائل به ما آسیب میزند. واقعیت مطلب این است که ما در 300 سال گذشته در بعد سیاست و اقتدار و در بعد زندگی و اقتصاد ضعیف بودهایم اما تا الان توانستهایم قسمتی از این حلقههای مفقوده که اقتدار، قدرت و سیاست و امنیت بوده را درست کنیم و امروز ایران یکی از مقتدرترین کشورهای دنیاست.
رضایی در ادامه سخنان خود گفت: موشکهای ایران از چندهزار کیلومتر عبور میکنند اما ما در گوشت و مرغ میمانیم و در زندگی مردم دچار مشکل میشویم. خوب این بیانگر این است که ما به جای سیاهنمایی و به جای خواب کردن مردم باید واقعبینی داشته باشیم. عدم توازنی که میان قدرت و سیاست و امنیت با زندگی و معیشت مردم وجود دارد، باید کم شود و باید زندگی مردم را بالا آورده و اقتصاد را سر جای خود بیاوریم. لذا هدف ما کاملا روشن است و باید ضمن حفظ وضعیت امروزی که هیچ کس جرات نگاه کردن به ایران را ندارد، باید زندگی، اقتصاد، فرهنگ و معماری و آن چیزی که مربوط به تمدن یک کشور میشود و جایگاه بینالمللی خود را درست کنیم و بالا بیاوریم و توازن را شکل دهیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: بنابراین دید من نسبت به آینده روشن است و نه سیاهنمایی را قبول دارم و خواب کردن ملت ایران را هم قبول ندارم چرا که ملتی که به خواب برود از تواناییهای خود استفاده نمیکند، دغدغه ندارد و نگران نیست.
" کسانی که دغدغهها و نگرانی ها را تبدیل به یاس و ناامیدی میکنند و نمیخواهند اجازه دهند که ملت ایران با قدرت به سمت آینده خود حرکت کند را قبول ندارم لذا جایگاه تحلیلی من کاملا روشن است و من واقعبینی را انتخاب کردهام چرا که اگر ما به مشکلات اعتراف نکنیم راهحلی برای مشکلات پیدا نخواهیم کرد و اگر سیاهنمایی کنیم یاس و ناامیدی را در کشور تشدید کردهایم."
وی گفت: چند اشکال اساسی در اداره کشور داریم که باید آن را برطرف کنیم و اگر این کار را انجام دهیم حتما یک جهش بزرگ خواهیم داشت اولین مسئله این است که سفره مردم و دولت از هم جداست و دولتیها و مردم سفره جدا دارند. دولت نفت را میفروشد و یا به کارکنان خود میدهد و یا سد و اتوبان میسازد و مردم نیز یا کشاورزی دارند و آن را در سر سفره خود استفاده میکنند، اما ما انشاءالله یک سفره درست خواهیم کرد. سفرهای که همانجایی که مردم خوراک و غذا میخورند، دولتیها نیز همانجا غذا بخورند و اگر مردم کمبود نان پیدا کردند، بلافاصله دولتیها مشکل را حل کنند.
رضایی همچنین تصریح کرد: مسئله بعدی این است که مردم باید به اداره کشور برگردند؛ ما چه آسیبی دیدهایم که مردم در انقلاب شرکت کردند و یا مردم در دفاع مقدس وارد شدند؟ چرا نباید مردم به اقتصاد، فرهنگ بیایند و چرا فرهنگ را به دست خود مردم ندهیم؟ اصلا دولت چه میخواهد که پای خود را در عرصه فرهنگ و اقتصاد کشور گذاشته است؟ دولت تنها باید نقش اصلی خود را ایفا کند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مسئله دیگر که باعث نگرانی است، این است که دوران سعی و خطا در کشور تمام شده است، اضافه کرد: ما دیگر نمیتوانیم دولت دیگری بیاوریم و سعی و خطای جدیدی انجام دهد؛ اینجا آزمایشگاه که نیست، بلکه اینجا اداره یکی از بزرگترین کشورهای منطقه با تمدن بسیار بزرگ است.
وی افزود: ما نمیتوانیم هنداونههای بازنشده را بعد از خرید باز کنیم، این دیگر فایدهای ندارد و ناچاریم دنبالهروی کنیم و مدتهای زیادی را از دست بدهیم لذا اخطار میکنم که همه فعالان سیاسی و دوستانی که دلسوز کشور هستند و مردم عزیز ما که، باید به دوران سعی و خطا پایان دهیم و دیگر کشور ما، تاریخ ما و انقلاب ما و نظام و رهبری ما تحمل شعاردادن و سعی و خطا ندارد و اینکه حالا بیاییم هنداونهای را بخریم و بعد آن را تست کنیم، درست نیست؛ نمیتوانیم هزینهها را انجام دهیم لذا توصیه میکنم که همه دست به دست هم دهیم و به جای اینکه همه با من باشند، همه با هم باشیم.
رضایی افزود: بیاییم برای رضای خدا همان وحدت کلمهای که در ابتدای انقلاب در جنگ بودرا ادامه دهیم؛ ما نگران وحدت نیستیم وقتی که رهبری و قانون داریم باید همه با هم باشیم. چرا میخواهیم تلاش کنیم که همه با من باشند و راهی را برویم که با مشکلاتی در کشور مواجه شویم؟
وی با اشاره به دلایل حضور خود در صحنه انتخابات، گفت: من باید خدمت ملت عزیز ایران نکتهای را بگویم که قریب 20 سال است که این دغدغههایی که در ما و فرزندان امام و سربازان انقلاب بوجود آمده موجب تحرکی در ما شد و شروع کردیم تا جلوی این خطرات را بگیریم لذا ما با هر سه دولت همکاری کردیم و در مجمع تشخیص مصلحت نظام تمام هم و غم خود را گذاشتیم که چشمانداز آینده ایران و سیاستهای اصل 44 را روشن کنیم و بگوییم که اقتصاد و تجارت چگونه باشد و این موارد را خدمت رهبری معظم انقلاب عرضه کردیم و ایشان آن موارد را اصلاح کردند و به دولتهای گذشته ابلاغ شد اما دولتهای گذشته دستاورد خیلی کمی داشتند اگر بسیاری از آن سیاستها عمل میشد و به آن دلسوزیها عمل میشد ما امروز خیلی جلوتر بودیم و بسیاری از مشکلات را نداشتیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: زمانی که امروز به 250 شهرستان میروم و پدری را میبینم که نگران آینده بچههای خود است و جوانی را میبینم که درگوشی به من میگوید، آقای رضایی من خسته شدهام عزت من در حال شکسته شدن است، زمانی که مادرانی را میبینم که با تمام وجود رهبری و نظام را قبول دارند و نگران آینده بچههای خود هستند ولی مشکل اجاره دارند و زمانیکه معلمی را میبینم که با 20 سال سابقه، 600 هزار تومان حقوق میگیرد، آیا این موارد نباید این انگیزه را در ما بوجود بیاورد که وضعیت فعلی را متوقف کنیم؟ با شعار دادن دیگر نمیشود کشور را اداره کرد بلکه باید وارد عمل شد.
رضایی همچین تصریح کرد: اگر امروز وارد عرصه انتخابات شدهام به این دلیل است بعضی میگویند که شما بار دوم یا سوم است که در عرصه حاضر میشوید اما اگر هشدارهایی که ما داده بودیم، عمل میشد دلیل نداشت که به صحنه بیایم؛ ما که هشدار داده بودیم و در انتخابات قبل از شاخص فلاکت و بیکاری و گرانی صحبت کردیم، اگر به آن صحبتها عمل میشد ضرورتی نداشت که ما به صحنه بیاییم. همین حالا نیز به اخطارهایی که میدهیم، توجهی نمیشود لذا وظیفه میدانم که خود را در معرض انتخاب ملت ایران قرار دهم.
وی در ادامه سخنان خود در شبکه یک سیما، اظهار داشت: اولین مسئله این است که دولت باید درست شود. اینکه تیمی بیاید و برود، تغییری ایجاد نمیکند. زیرا طی 3 دولت گذشته دولتهایی آمدهاند و با وجود اینکه از نظر افکار و سیاست با هم تفاوت داشتهاند، ولی تغییری صورت نگرفته است.
وی افزود: طی 3 دوره گذشته همچنان شاهد رشد اقتصادی در 3 دولت، حدود 4 درصد بوده و شاهد تورم در هر 3 دولت بودهایم.
رضایی ادامه داد: بنده هیچ گاه به دنبال این نبودهام که با تخریب دیگران، پلکانی برای صعود خود ایجاد کنم اما باید وضعیت وضع موجود را بیان کرد تا بر اساس آن برآیندی برای آینده کشور درنظر گرفت.
وی تاکید کرد: اینکه دولتها و مجلسها بیایند و بروند، اما تغییر اساسی صورت نگیرد فرقی نمیکند لذا باید این مسئله را به شکل مبنایی حل کرد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: باید در مسئله دولت یک تغییر اساسی ایجاد کنیم و بنده اسم آن را نوسازی در دولت گذاشتهام چرا که در آن ساختار، کارکرد، رفتار و مدیریت دولت را به شکل اساسی تغییر میدهد.
رضایی افزود: رفتار دولت با مردم خوب نیست و ساختار دولت یک ساختار رضاخانی است که اختیارات را از استانها گرفته و همه را در مرکز متمرکز کرده است.
وی با تاکید بر اینکه باید کارکرد دولت را تغییر داد، گفت: مسئله بعدی، مدیریت دولت است که میتوان آن را در 3 سطح اجرایی، عملیاتی و راهبردی اجرایی کرد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: در سطح اجرایی باید اختیاراتی به شهرداریها، استانداریها و شوراها داد و آنها را فعال کرد و از همین جا به مردم توصیه میکنم که در انتخابات شوراهای شهر شرکت کنند.
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: میتوان مسائلی مانند آب، برق و تلفن را به شوراهای شهر سپرده و بطور کلی امور اجرایی را به آنها واگذار کرد.
رضایی، سطح بعدی مدیریت کشور را سطح عملیاتی دانست و اضافه کرد: وجود ایالات اقتصادی در استانها و ارتباط بین سطوح اجرایی و مدیریت راهبردی در دستور کار این سطح از ساختار قرار میگیرد و شهرها و استانهای ما میتوانند در زمینه اقتصاد به شکل مستقل عمل کنند.
وی افزود: در حال حاضر شهرها و استانهای ما از نظر اقتصادی صاحب ندارند، این در حالی است که آنها در بعد امنیت، انتخابات، تظاهرات و مسائل سیاسی صاحب دارند اما از نظر اقتصادی در کشور صاحب ندارند.
رضایی با اشاره به یکی از سفرهای استانی خود، گفت: در یکی از سفرها خانوادهای را دیدم که در فضایی کمتر از 40 متر زندگی میکردند و زندگی سختی داشتند، معتقدم که با ایجاد ایالتهای اقتصادی میتوانیم بخشی از این مشکلات را برطرف کنیم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید اختیارات اقتصادی، کشاورزی، صنعت و تجارت را به خود مردم واگذار کرد و از مشارکت جدی آنها در این حوزهها استفاده کرد زیرا مردم ما نشان دادهاند که میتوان به آنها اعتماد کرد.
رضایی با بیان اینکه مدیریت راهبردی سطح دیگری از ساختار دولتم است، افزود: مدیریت راهبردی میتواند بین مدیریت اجرایی و عملیاتی ارتباط برقرار کند و در عین حال با سپردن بخش عظیمی از اختیارات خود به سطحهای مختلف اجرایی تمرکز خود را در زمینه ساماندهی به مسائل کلی کشور و مسائل بینالمللی قرار دهد.
وی ادامه داد: مسئله بعدی بحث فرهنگ است که باید آن را دچار تحول کرد. اینکه سران قوا در یکی کشوری مانند ایراناسلامی نمیتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند، اسم این زندگی نیست و باید فرهنگ زندگی را در سیاست ایجاد کنیم و سپس آن را به سطوح پایین جامعه انتقال دهیم.
رضایی افزود: وقتی دولتمردان ما همدیگر را تضعیف میکنند و نمیتوانند در کنار هم قرار بگیرند، نمیتوانیم از مردم انتظار داشته باشیم که در یک تصادف کوچک در کنار خیابان با یکدیگر جدل نکنند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید اخلاق، ادب، تواضع و مشورتکردن با یکدیگر به سیاست بازگرداند؛ بنده تحملپذیری، گفتوگو و مشورت کردن در تمام ارکان دولت ایجاد میکنم.
وی با اشاره به برنامههای اقتصادی خود تصریح کرد: اولین گام من در این مسیر، تحول در کشاورزی ایران است بطوری که معتقدم باید امنیت قضایی در کشور ایجاد شود و مردم برای 5 سال از تامین مایحتاج اصلی زندگی خود، مانند نان و گوشت اطمینان داشته باشند.
رضایی افزود: این مسئله زمانی صورت محقق میشود که بتوانیم کشاورزی خود را تقویت و با پرداخت یارانهسبز به تمام کشاورزانی که مشی خود را از سنتی به مکانیزه تبدیل کنند و کارخانجاتی که تولیدات خود را در اختیار کشاورزان قرار دهند.
وی رونق کسب و کار خانوادگی را از دیگر برنامههای خود در زمینه اقتصاد عنوان کرد و گفت: ایجاد 5 میلیون کسب و کار خانگی مخصوص زنان خانهدار و دانشجویان تازه فارغ التحصل شده از دیگر برنامههایم است چراکه معتقدم میتوان از توانمندیهای این افراد برای تولید وسایل خانوادگی و رایانه استفاده کرد، همانطور که کشورهایی مانند تایوان استفاده میکنند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درا دامه سخنانش تاکید کرد: بانکی به اسم بانک مردم ایجاد میکنم که به مردم وام دهد، اما سود آن را دولت پرداخت کند و با این نگاه، مرحله دوم یارانهها که قرار است 65 هزار تومان شود، وارد مسیر تولید و سرمایهگذاری خواهد شد و ما مردم را در این مسیر با خود همراه میکنیم؛ مطمئن باشید که این شیوه پرداخت یارانه دیگر تورمی نیست و میتوان نام آن را سکه سرد گذاشت.
وی نوسازی صنایع ایرانی را از دیگر برنامه های خود در مسئله اقتصاد دانست و خاطرنشان کرد: طوفان کالاهای چینی آسیب جدیای به کسب و کار زندگی زده است و باید زمینهای را برای تقویت این کسب و کار ایجاد کرد.
رضایی همچنین تصریح کرد: به هر کسب و کاری که بتواند ظرف 3 سال کلیه امور خود را نوسازی کند، مالیات تعلق نمیگیرد و به این شکل رقابت اقتصادی در کشور ایجاد میشود و اقتصاد ایران حتی در بحث بینالملل فعال میشود.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: رسیدگی جدی به صنعت کشور و رقابتی کردن آن مسئله دیگری است که برای آن برنامهای را در نظر گرفتهام، به شکلی که میتوانیم اقتصاد ایران را که در حال حاضر روی یک ستون قرار دارد و آن هم نفت است، را بر پایه ستونهای مختلفی مانند کشاورزی، صنعت و توریسم قرار دهیم.
رضایی افزود: ایجاد 10 شهرک کشاورزی، 3 شهرک سلامت و شهرکهای توریستی از دیگر برنامههای من است، تا اقتصاد ایران دیگر تنها متکی بر نفت نباشد.
وی در ادامه تاکید کرد: معادن ایران را باید از خامفروشی خارج و آنها را در بخش تولید درآمدها و افزایش آنها فعال کرد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به برنامههای خود در عرصه سیاستخارجی اشاره کرد و گفت: سیاست خارجی ما طی سی و خوردهای سال گذشته توانسته است، تجربههای خوبی را برای خود کسب کند و باید آن را از افراط و تفریط خارج کند.
رضایی افزود: معتقدم آمریکاییها در موضوع مذاکرات هستهای وقتکشی میکنند. آنها نه عنوان می کنند که در صدد براندازی هستند و نه شفاف مواضع خود را در مقابل ایران عنوان میکنند و سیاست و نیات خود را پشت الفاظ ظاهرپسند قرار میدهند.
رضایی اضافه کرد: ما آمریکاییها را بر سر یک دوراهی قرار میدهیم و اگر خواهان مذاکره با ایران هستند، فهرست مذاکرات خود را بگویند و برای شرایط ایران پاسخ بگویند و تعهد بدهند، اگر زمانی مذاکرات با شکست روبرو شد، حق حمله به ایران را ندارند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آنها چرا میخواهند با پنبه سر ببرند و با صراحت مواضع خود را اعلام نمیکنند. آنها ما را وارد تحریمات شدید کردهاند و در این حال از مذاکره دم میزنند.
وی تاکید کرد: ما مسئله هستهای ایران را به شکل جدی حل میکنیم و در این زمینه استراتژی قیچی را در پیش میگیریم. بنده معتقد به مقاومت و ایستادگی منطقی و عقلانی در زمینه ارزشها و پیشروی در بحث فرهنگ و اقتصاد هستم.
رضایی تاکید کرد: بنده به این شکل سیاست خارجی خود را ادامه میدهم و اولین کار خودم را ایجاد اتحادیه آسیای جنوب غربی بین سران و کشورهای منطقه می دهم، این کار در اروپا و آسیا جنوبشرقی ایجاد شده است و معتقدم با این رویکرد میتوان صلح و آسایش و امنیت اقتصادی را در این حوزه ایجاد کرد، با این کار از منازعات منطقه جلوگیری میشود.
وی افزود: بنده با ملت ایران عهد میبندم که حق آنها را به آنها برگردانم و در این مسیر، حق بانوان، جوانان، کشاورزان و بازنشستگان را به آنها برمیگردانم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر حقی از ناحیه دولت و حکومت ویا جامعه و یا خود این افراد بر گردن ماست، آن را به آنها بر میگردانم.
وی از تقارن شروع تبلیغات انتخابات با سوم خرداد و سالروز میلاد حضرت رسول نیز اشاره کرد و گفت: شروع خلق حماسه سیاسی و فعالیت تبلیغات انتخاباتی را با فتح بزرگ خرمشهر را به فال نیک میگیرم و آن را زمینهای برای به میدان آمدن جوانان و نسل سوم انقلاب میدانم و امیدوارم هر کسی که در این میدان به پای عمل آمد، بتواند با استفاده از ظرفیت حضور مردم و جوانان این حماسه را رقم زند.
رضایی در پایان تاکید کرد: ملت ما همانطور که در خلق حماسه سیاسی حماسهآفرین هستند، در خلق حماسه اقتصادی و فرهنگی نیز حماسهآفرین خواهند بود.
کد خبر 217766
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۸
- ۰ نظر
- چاپ
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری میگوید، با سیاه نماییهایی مخالفم و باید واقعبین بود. وی معتقد است که ایجاد ایالتهای اقتصادی بخشی از مشکلات مردم را حل میکند.