به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، سردار بهرام نوروزی اظهار داشت: اخیراً نیروهای انگلیسی مستقر در استان هلمند با دریافت وجه نقد (بهعنوان حقالزحمه تامین از کشاورزانی که مبادرت به کشت خشخاش میکنند) از ورود نیروهای امنیتی افغانستان جهت تخریب مزارع مزبور جلوگیری میکنند.
وی تصریح کرد: این امر موجب افزایش انگیزه کشاورزان نسبت به کشت خشخاش شده و در عین حال تولید بیش از پیش این ماده مخدر را دامن میزند.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: میانگین تولید تریاک در افغانستان به ازای هر هکتار زمین زیر کشت در سال 2011 میلادی به 44 کیلوگرم رسیده که در مقایسه با سال قبل 52 درصد افزایش یافته، چرا که در سال 2010 از هر هکتار زمین زیر کشت خشخاش، 29 کیلوگرم تریاک برداشته شده است.
نوروزی ادامه داد: به عبارت دیگر علاوه بر افزایش سطح زیر کشت، بازده محصول تریاک نیز بالا رفته و به نظر میرسد کشاورزان از روشهای نوینی در تولید مواد مخدر بهره گرفته و کارائی خود را ارتقاء دادهاند.
وی اظهار داشت: همچنین میانگین تریاک تولید شده در سایر نقاط دنیا از جمله میانمار و لائوس به ازای هر هکتار حدود 16 کیلوگرم تریاک میباشد و این امر به خوبی علت کشت خشخاش در افغانستان و رکوردداری این کشور در تولید 83 درصدی تریاک جهان را نشان میدهد.
نوروزی با بیان اینکه افغانستان علاوه بر تریاک، مرکز تولید هروئین دنیا نیز به شمار میرود، گفت: این کشور با داشتن حدود 300 الی500 لابراتوار فعال، سالانه بهطور تقریبی 400 تن هروئین تولید میکند و این لابراتوارها نیز عمدتاً در مناطق هممرز با پاکستان که حاکمیت در آن ضعیف است، استقرار دارند.
کد خبر 218197
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۳
- ۰ نظر
- چاپ
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه نیروهای اشغالگر تامینکننده امنیت کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان هستند، گفت: سالانه ۴۰۰ تن هروئین در افغانستان تولید میشود.