گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
* * *
چه کسانی میخواهند از دولت روحانی سوء استفاده کنند؟
براساس گزارش روزنامه وطن امروز، حجتالاسلام حسن روحانی در حالی به عنوان منتخب مردم برگزیده شد که برخی اصلاحطلبان افراطی که در انتخابات سال 88 با بهانه واهی تقلب باعث شدند کشور 8ماه در آتش فتنه و آشوب بسوزد، در بیانیههايشان اعلام میکردند ساز و کار انتخابات را قبول ندارند و بنابر مصلحت از روحانی حمایت میکنند.
در همین رابطه جبهه مشارکت در بیانیهاش مینویسد: «اینک و در این شرایط حساس، جبهه مشارکت ایران اسلامی با حفظ اعتراض و انتقاد خود به روند و ساز و کارهای انتخابات، بویژه انتخابات مهندسی شده و پر از ابهام سال 1388، به تبعیت از مصلحتاندیشی و تدبیر آقایان خاتمی و هاشمی و همراهی با شورای مشاوران آقای خاتمی، با امید به تلاش ثمربخش در جهت نجات کشور، حمایت خود را از تصمیم اتخاذ شده اعلام میدارد».
در این میان در شب جشن پیروزی حسن روحانی که عموم مردم در آن شرکت داشتند معدود افرادی در خیابانهای تهران با سر دادن شعارهایی ساختارشکنانه در حمایت از فتنهگران سعی داشتند اینگونه القا کنند که دولت حسن روحانی حامی خواستههای غیرقانونی سران فتنه 88 و برخی مطالبات ساختارشکنانه افراطیون اصلاحطلب است.
این طیف از هواداران اصلاحات که بهعلت داشتن مواضع ساختارشکنانه در طول فعالیت سیاسیشان همواره از سوی جریانهای مختلف طرد شدهاند اینبار نیز همچون دولت اصلاحات سعی دارند راه نفوذی به دولت حسن روحانی پیدا کنند تا بتوانند مطالبات نامعقول و غیرقانونی خود را پیگیری کنند اما حسن روحانی که با شعار «اعتدال» توانست آرا را به سوی خود جذب کند خود را تابع قانون دانسته و از افراطگری پرهیز کرده است و به مردم قول داده است در مقابل افراط و تفریطها بایستد وتمام هم و غماش حل مشکلات کشور و مردم باشد.
هاشمی: مردم با انتخاب اعتدال مسیر آینده را ترسیم کردند
روزنامه بهار نوشت: آیتالله هاشمیرفسنجانی در دیدار اعضای بنیاد توسعه خوزستان مرکب از جمعی از نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی و دانشگاهی و بخش خصوصی این استان افزود: اگر حماسه انتخابات اخیر ریاستجمهوری بهخوبی تجزیه و تحلیل شود، نشان میدهد که مردم برخلاف انتظار گروههای افراطی، در حرکتی منطقی و مبتنی بر درک و فهم بالای سیاسی، با انتخاب مشی اعتدال و عقلانیت، علاوه بر نشان دادن وفاداری و علاقه خود به نظام اسلامی، مسیر حرکت آینده کشور را نیز ترسیم کردند. وی خوزستان را یکی از استانهای کمنظیر از نظر ظرفیتهای گوناگون کشور ذکر کرد و گفت: بهرغم مقاومتهای جانانه مردم این استان در دوران مقدس، متاسفانه هنوز از ظرفیتها و منابع خوب این استان، استفاده مناسب نشده و حتی از ظرفیتهای نقد شده در این استان نیز به نحو مطلوب به نفع خود استان و کل کشور، بهرهبرداری بهینه نمیشود. وی با توجه به ضرورت و اهمیت تقویت تحزب و تشکل در کشور گفت: در دوران مبارزه با طاغوت، هرچند آمادگی و اعتقاد برای تشکیل حزب وجود داشت، ولی امام(ره) بنا به دلایلی که در آن شرایط منطقی بود، اجازه تاسیس حزب را نمیدادند، ولی به محض پیروزی انقلاب اسلامی، پیشنهاد تاسیس حزب توسط بنده به امام(ره) داده شد و با اذن و کمک ایشان حزب جمهوریاسلامی ایران تاسیس شد. این عضو مجلس خبرگان به خواست حاضران برای تقویت تحزب با اشاره به آثار بسیار مثبت حزب جمهوریاسلامی برای کشور در آن مقطع زمانی گفت: احزاب فعال و قوی ضربهگیر نظام هستند. وی افزود: در صورتی که فعالیتهای سیاسی در قالب احزاب صورت بپذیرد، این احزاب هستند که باید در قبال عملکرد خوب یا بد خود به مردم پاسخگو باشند و در این صورت ضعف مدیران و سوءعملکردها به پای نظام نوشته نمیشود.
پيشنهاد يک مسئول درباره رسيدگي به تخلفات مسئولان ارشد دولتي
خراسان نوشت: يک مسئول ارشد اجرايي پيشنهادي را به دولت ارسال کرده که در صورت تصويب آن، رسيدگي به تخلفات اداري مديران کل و بالاتر و همتراز آنها در دولت تنها در هيئت رسيدگي به تخلفات اداري نهاد رياست جمهوري صورت بگيرد. در صورت تصويب اين پيشنهاد، اين حکم شامل رسيدگي به پرونده تخلفات اداري قبلي (قبل از تصدي پست مديرکلي و بالاتر يا همتراز آن) اشخاص يادشده در دستگاه هاي اجرايي نيز مي شود.
پروين احمدينژاد و همسر مرتضوي چقدر راي آوردند؟
بر اساس گزارش تهران امروز، خواهر رئيسجمهور در انتخابات شوراي شهر تهران رتبه 97 كل آراي تهران را به دست آورد. رتبه ۹۷ پروين احمدينژاد در انتخابات چهارمين دوره شوراي شهر درحالي است كه او در دوره سوم شوراي شهر تهران ۲۴۹۵۴۹ راي آورد و نفر هشتم فهرست ۱۵نفره شوراي شهر پايتخت شد. همچنين نام هما فلاحتفتي تا حضور سعيد مرتضوي در تاميناجتماعي رسانهاي نشده بود. اما انتصاب او به سمت مديركلي آموزش و پژوهش سازمان تاميناجتماعي حواشي رسانهاي مختلفي به همراه داشت كه باعث چهره شدنش شد. هرچند كه پس از آن گفته شد خانم تفتي پيش از اين در تاميناجتماعي هم سمتهايي داشته است.
عارف: انتخابات، شكست خوردهاي نداشت
تهران امروز نوشت: محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات در ديدار با جمعي از آذري زبانهاي مقيم تهران، اظهار داشت: ما فعاليتهايمان را از فضايي شروع كرديم كه نا اميدي مطلق بود و الان خوشحاليم كه در چنين فضايي هستيم. معاون اول دولت اصلاحات به انتخابات سال 88 اشاره و تصريح كرد: در انتخابات سال 88 بازي باخت-باخت بود. بنابراين عقل سليم به ما ميگفت كه نبايد در اين انتخابات وارد بازي شويم. با اين تفكر وارد انتخابات دور يازدهم رياستجمهوري شديم و انتخاباتي سالم برگزار شد كه به اعتقاد من شكست خوردهاي در آن وجود نداشت.
تشكيل يك دولت وحدت ملي، پاسخ به اعتماد مردم است
روزنامه اعتماد نوشت: حجتالاسلام ناطقنوري، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پيامي انتخاب حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني را تبريك گفت. ناطقنوري در اين پيام آورده است: انتخاب شايسته و بحق جنابعالي كه با خلق يك حماسه بزرگ همراه شد، يكبار ديگر اميد را در دلهاي ايرانيان جاري ساخت و كالبد جامعه را جاني دوباره بخشيد. در ادامه اين پيام آمده است: اما در اينجا مايلم با اطمينان بگويم همانگونه كه ميدانيد آنچه از خرابيها ميتوان شمرد در برابر همت بلند و اراده آهنين اين مردم و تصميمي كه براي رسيدن به فرداهاي بهتر و ساختن ايراني آباد گرفتهاند، رنگي و وزني نخواهند داشت؛ ايمان راسخ دارم كه در سايه رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب و همينطور درايت جنابعالي، روزهاي روشنتر اين مرز و بوم، از راه خواهند رسيد. پاسخ در خور به اين اقبال و اعتماد كمنظير ملت ايران، به معرض گذاردن نمايشي شكوهمند از وحدت و يكپارچگي در سطح نخبگان سياسي متعهد كشور از همه طيفها و سلايق براي تشكيل يك دولت وحدت ملي است كه آرزوي همه دلسوزان بوده و هم اينك به بركت اين خواست عمومي و در سايه مشي اعتدالي حضرتعالي، امكان تحقق يافته است.
توبيخ مديران يک بانک دولتي به خاطر دور زدن دستورات
روزنامه خراسان نوشت: در حالي که بر اساس بخشنامه سال هاي گذشته رييس جمهور، مقرر شده بود اختلافات دستگاه هاي دولتي در زمينه هاي مختلف تنها به واسطه معاونت حقوقي رييس جمهور بررسي و حل شود، پس از بروز اختلاف بين يک وزارتخانه اقتصادي با يک بانک دولتي، اين بانک موضوع را از طريق دستگاه قضايي پيگيري و از مسئولان وزارتخانه مذکور شکايت کرده است که اين موضوع باعث توبيخ مديران ارشد اين بانک شده است.
تایم: نامه ۲۰۰۶ روحانی نویددهنده دورانی آرام و منطقی است
روزنامه وطن امروز نوشت: نشریه آمریکایی تایم در مطلبی با نقل بخشهایی از نامه سال ۲۰۰۶ رئیسجمهور منتخب ایران به این هفتهنامه وعده داد، جهان میتواند به رویکرد آرام و منطقی حسن روحانی امیدوار باشد. به گزارش خبرگزاری فارس، هفتهنامه «تایم» در مطلبی به نامه سال 2006 حسن روحانی به این نشریه آمریکایی اشاره کرد و بر اساس محتوای همان نامه، به تحلیل مواضع وی به عنوان رئیسجمهور در قبال مساله هستهای ایران پرداخت.
تایم در ابتدای مطلب خود، بخش نخست نامه روحانی را نقل کرده؛ بخشی که در آن آمده: «ایران مجهز به سلاح هستهای، منطقه را بیثبات میسازد، رقابت تسلیحاتی در منطقه به وجود میآورد و منابع کمیاب در منطقه را به هدر میدهد. اکنون زرادخانه هستهای آمریکا و سیاست آن برای اطمینان از وضعیت استراتژیک اسرائیل را در نظر بگیرید. در این صورت، بمب ایران هیچ منفعت امنیتی برای آن ندارد. علاوه بر این، برخی دلایل اسلامی وجود دارد که چرا یک کشور اسلامی و در حال پیشرفت، نباید تسلیحات کشتار جمعی تولید و از آنها استفاده کند.»
این نشریه با اشاره به اینکه این جملات را حسن روحانی در سال 2006 برای تایم نوشته، افزود: 7 سال بعد از نگارش این نامه، روحانی بعد از پیروزی شگفتآور در انتخابات 14 ژوئن، قرار است رئیسجمهور ایران شود. او با غلبه بر کاندیداهای اصولگرا، بیش از 50 درصد آرا را به خود اختصاص داد. اکنون توجهات بر این متمرکز شده است که روحانی چگونه ایران را بویژه در زمینه برنامه هستهای، به پیش میبرد آنهم برنامهای که به چند دور تحریم منجر شده و به اقتصاد ایران آسیب رسانده است.
این نشریه در ادامه با اشاره به مواضع روحانی در نخستین کنفرانس خبری که دوشنبه برگزار شد، نوشت: او با تاکید بر میانهرو بودن خود، گفته دولتش شفافیت بیشتری در زمینه برنامه هستهای نشان خواهد داد.در بخش دیگری از این مطلب آمده: البته کسانی که انتظار تغییری بزرگ و مهیج داشتند، نباید منتظر بمانند.
سفير انگليس:نبايد در مورد انتخاب دكتر روحاني خوش بين بود
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: محافل سياسي انگليس، انتخاب دكتر حسن روحاني به رياست جمهوري را با نگاهي ترديدآميز تحليل ميكنند. دالتون، سفير انگليس در ايران با صراحت نسبت به اين رويداد اظهار بدبيني كرده است. وي در مصاحبهاي به همين مناسبت گفت: "نبايد در مورد انتخاب دكتر روحاني خوش بين بود."
اظهار نظر مريم رجوي درباره انتخاب روحانی
جمهوری اسلامی نوشت: سركرده منافقين هم نگراني خود از انتخاب دكتر روحاني به رياست جمهوري را ابراز نمود. مريم رجوي، كه اكنون در رأس گروهك تروريستي منافقين قرار دارد گفته است: "با رئيسجمهور شدن آقاي روحاني هيچ تغييري در ايران پديد نخواهد آمد." منافقين، خواستار تحريم انتخابات 24 خرداد شده بودند و در روز انتخابات، تظاهراتي عليه روحانيت در شهرهاي اروپا از جمله در لندن برپا كردند. حضور پرشور و شعور مردم در انتخابات رياست جمهوري 24 خرداد، سيلي محكمي به صورت عناصر ضدانقلاب و منافقين كه خواستار عدم شركت مردم در انتخابات شده بودند نيز بود.
ماجراي تقابل ديرين روحاني با افراطيون مدعي اصلاحات
نوع تعامل جريانهاي افراطگرا با نامزد پيروز انتخابات داستان جالبي دارد.
حسن روحاني در حالي نامزد انتخابات شد که افراطيون مدعي اصلاحات به دلايل برخي سوابق در گذشته، روي خوشي به او نشان نميدادند. وي در سال 1378 آشوبگران خياباني را «اوباش» و «حقيرتر و پستتر از آن که بتوانند براندازي کنند» توصيف کرده بود. او همچنين چند روز بعد از فتنهانگيزي فتنهگران در 25 بهمن 1389 ضمن سخناني در نشست مجلس خبرگان رهبري تصريح کرد: اقدام فتنهگران در روز 25 بهمن به بهانه حمايت از مردم تونس و مصر اقدامي خطرناک و حساب شده براي سوءاستفاده دشمنان بود که توسط رهبري معظم و با حضور حماسي مردم خنثي شد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، وي با اشاره به خيزش اسلامي در سراسر منطقه شمال آفريقا و خاورميانه و جرقه اين خيزش از کشور تونس گفته بود: بيداري اسلامي که ريشه در قرن نوزدهم و بيستم دارد و ايران پيشتاز اين حرکت بوده است، قطعا از عوامل اصلي اين خيزش است. آمريکا و کشورهاي غربي ميخواهند با جايگزين کردن مدلهاي حکومتي مورد حمايت خود، خيزشهاي مردمي را منحرف کنند و الگوهاي حکومتي کاذب براي آنها بسازند و از طرف ديگر آنها را از الگوي انقلاب ايران دور کنند.
حجتالاسلام والمسلمين روحاني اسفند سال گذشته نيز در ديدار جمعي از دانشجويان و در پاسخ به اين سؤال که «نظرتان درباره وقايع پس از انتخابات سال 88 چيست؟» اظهار کرد: اعتراض اوليه بخشي از مردم پس از انتخابات و برخي از انتقادها طبيعي بود. گرچه هر حرکتي بايد از مسير قانونياش انجام شود. اما بعد از اين که مقام معظم رهبري نظرشان را در نماز جمعه به صراحت اعلام کردند که هرگونه اعتراضي بايد در چارچوب قانون ادامه پيدا ميکرد ميبايست اعتراضها شکل قانوني به خود ميگرفت. من معتقدم مشکلات در خيابان حل و فصل نميشود.
وجه ديگر انتقاد روحاني از تندروي مربوط به سوابق عملکرد مدعيان اصلاحطلبي است که خواستار حمايت از صدام در برابر آمريکا بودند. وي خرداد سال 1390 در مصاحبه با يکي از نشريات و در بيان تندرويهاي جريان موسوم به چپ در مجلس سوم گفت: در همين مجلس سوم که اکثريت در دست جناح چپ بود، وقتي شوراي عالي امنيت ملي تصميم گرفت در ائتلاف غرب عليه عراق بيطرف باشد، تندروها در مجلس شلوغ کردند و داد و فرياد به پا کردند که چرا شورايعالي چنين تصميمي گرفته است و ما بايد از صدام طرفداري کنيم، زيرا ميخواهد با آمريکا بجنگد. حتي يکي از نمايندگان مجلس او را با خالد بن وليد مقايسه کرد. اتفاقاً من در آن جلسه حاضر بودم و عصباني شدم و گفتم اتوبوس دم در آماده است؛ هر کس ميخواهد به صدام کمک کند، به بغداد برود!
وي اضافه کرد: «آنها ميگفتند از صدام که آنقدر در جنگ با ايران مرتکب جنايت شده است و به کويت هم حمله کرده است، حمايت کنيم. در حالي که او اگر در کويت باقي ميماند و جلويش گرفته نميشد، خطر بزرگي براي ما بود. اصلاً هم فکر نميکردند که در صورت اعمال اين سياست، بايد با 30 کشور ميجنگيديم».
توضیحات درباره احضاراحمدینژاد به دادگاه
آرمان روابط عمومی نوشت: سخنگوي قوه قضائيه در خصوص خبر احضار رئيس جمهور به دادگاه توضيح داد. غلامحسين محسني اژه اي درباره خبر مربوط به احضار رئیس جمهور به دادگاه گفت: براي مسئولان عالي رتبه نظام در قانون اساسي و در قانون موضوعه پيش بيني شده است كه اگر احياناً تخلفي كردند یا مرتكب جرمي شدند چگونه رسيدگي شود. دادستان كل كشور افزود: در اصل 140قانون اساسي پيش بيني شده است كه اگر رئيس جمهور، معاونين و وزرا احياناً مرتكب جرم عادي شدند این جرم باید با اطلاع مجلس بايد در دادگاه عمومي دادگستري رسيدگي شود.
اصحاب رسانه و هواداران در انتخابات
آرمان روابط عمومی نوشت: معاون اول قوه قضاييه با بيان اينکه حماسه سياسي منتهي به انتخاب رئيسجمهور منتخب شد تاکيد کرد قانونمداري کانديداها، اصحاب رسانه و مردم موجب شد تا پروندهاي در دستگاه قضايي به عنوان تخلفات انتخاباتي در سراسرکشور گزارش نشود.
به گزارش خبرنگار کيهان، حجتالاسلام والمسلمين «سيد ابراهيم رئيسي» در نشست خبري خود که در ساختمان قوه قضاييه برگزار شد، با اشاره به نامگذاري سال جاري به حماسه سياسي و حماسه اقتصادي اظهار داشت: حضور بيش از 70 درصدي مردم و زمانشناسي و دشمنشناسي اين عزيزان خلق حماسه سياسي را بوجود آورد لذا بايد سر بر آستان ربوبي ساييد و شکرگزار خداوند باشيم.
معاون اول قوه قضاييه با بيان اينکه حماسه سياسي منتهي به انتخاب رئيسجمهور منتخب شد گفت: قرار است حجتالاسلام روحاني 4 سال سکاندار دستگاه اجرايي باشد و قوه قضاييه نيز آمادگي لازم براي همکاري جهت انجام وظايف اين نهاد اجرايي را خواهد داشت.
وي با بيان اينکه حماسه سياسي زمينهاي براي خلق حماسه اقتصادي است، تصريح کرد: در پرتو همکاري همه اجزاي نظام و در راس آن سران سه قوه اين مهم برآورده ميشود. در آغاز سال قوه قضاييه براي محقق شدن اين شعار با تشکيل دادن کار گروهي سهم قوه قضاييه را در خلق حماسه سياسي و اقتصادي بررسي کرد.