به گزارش مشرق به نقل از اقتصادپرس، نرخ هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک در ماه رمضان سال 91 برابر با 4 هزار و 500 تومان و هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه دو نیز 4 هزار تومان بود که به گفته علی اکبر پوکاوه، مدیرکل تامین و توزیع وزرات صنعت با توجه به توزیع روغن و شکر به عنوان مواد اولیه این نوع شیرینیها به نرخ ارز مرجع و قیمت پارسال، انتظار میرفت قیمتها از 4هزار و 500 تومان بالاتر نرود.
محمد نصرتی، رئیس اتحادیه کشوری قنادان درباره قیمت امسال زولبیا و بامیه و هزینههای تولید این شیرینیها پاسخ داد:
*قیمت تعیین شده برای زولبیا و بامیه چقدر است؟
هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک 7000 تومان و درجه دو 6500 تومان تعیین شده است.
*چندی پیش اعلام شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت 50 هزار تن روغن سرخکردنی و 50 هزار تن شکر در اختیار قنادان قرار میدهد. آیا این مواد تحویل داده شده است؟
مقرر شده با هماهنگی معاون بازرگانی وزارت صنعت 50 هزار تن روغن سرخکردنی و 50 هزار تن شکر در اختیار قنادان سراسر کشور قرار گیرد که شکر هماکنون در حال توزیع است، اما تاکنون روغن توزیع نشده است. قنادان در شهرستانها میتوانند به ادارات بازرگانی مراجعه و بر اساس حوالههای صادر شده و با تایید سازمان بازرگانی و اتحادیه شیرینی هر استان و شهرستان برای دریافت شکر و روغن اقدام کنند.
* قیمت تعیین شده برای شکر و روغن چقدر است؟
توزیع شکر با قیمت هر کیلوگرم 1300 تومان صورت میگیرد؛ هر چند شکر با توجه به هزینههای حمل و... با قیمت 1400 تومان به دست قنادان میرسد و فکر میکنم روغن 16 کیلویی نیز با قیمت 66هزار تومان به دست قنادان برسد.
* چندی پیش آقای پورکاوه، مدیرکل تامین و توزیع وزرات صنعت اعلام کرده بود به دلیل توزیع روغن و شکر با نرخ ارز مرجع به قنادان تعلق میگیرد، بنابراین افزایش قیمت زولبیا و بامیه توجیه ندارد، لطفا در این مورد توضیح دهید.
از حرف تا واقعیت فاصله وجود دارد. ببینید برای تهیه زولبیا و بامیه تنها از روغن و شکر استفاده نمی شود، بلکه باید در نظر گرفت که قیمت تخم مرغ، نشاسته، گلوکز، گلاب، آرد، زعفران و هزینه دستمزد کارگر به نسبت سال گذشته چقدر افزایش یافته است.
با توجه به این موارد، کمیسیون فنی اتحادیه هزینهها را محاسبه و قیمت 8100 تومان را تعیین کرد که کمیسیون نرخ مجمع صنفی نیز در جلسه بررسی قیمت 7200 تومان را تایید کرد و قرار بود همان قیمت اعلام شود.
این در حالی است که براساس تفاهمنامهای که با وزیر و معاونان وی به امضا رسیده، به مدت 6 ماه قرار بود اتحادیهها با نظارت مجمع صنفی نسبت به نرخ گذاری اقدام کنند، اما متاسفانه با وجود این کمیسیون نظارت در اقدامی قابل توجه دوباره قیمت تعیین شده از سوی اتحادیه و کمیسیون مجمع صنفی را کاهش داد و قیمت 7 هزار تومان را تایید کرد.
* آیا اعضای اتحادیه از قیمت تعیین شده راضی هستند؟
این قیمتها را میتوان نتیجه همکاری و همراهی اتحادیه و قنادان با مردم دانست ، زیرا همکاران ما ایراد میگیرند که قیمتهای تعیین شده کفاف هزینهها را نمیدهد . برای نمونه امسال یک استاد کار زولبیا برای یک ماه حدود 5 تا 6 میلیون تومان دستمزد میگیرد، زیرا مجبور است یک ماه از ساعت 8 ساعت تا 10 شب با زبان روزه جلوی اجاق بیاستد و زولبیا درست کند.
سال گذشته دستمزد این استادان بین 3.5 تا 4 میلیون تومان بود و قیمت مواد اولیه به نسبت امسال نیز ارزانتر بود، اما متاسفانه امسال دستمزدها بالا رفته و قیمت مواد اولیه نیز چند برابر شده است.
* قیمت مواد اولیه چقدر میتواند در کیفیت محصول نهایی موثر باشد؟
بارها گفتهام که در تهیه شیرینی باید از مواد مرغوب و با کیفیت استفاده کرد و دوستان در سازمانها و نهادهای مختلف نباید کیفیت را فدای قیمت کنند. هر گونه شکایت مردمی درمورد قیمت یا کیفیت زولبیا و بامیه در تهران با شماره تلفنهای 66944411 و 66944499 و در شهرستانها با شماره تلفن اتحادیه شیرینفروشان میسر است.
سرانجام پس از کشمکشهای فراوان، سه روز مانده به آغاز ماه رمضان قیمت زولبیا و بامیه اعلام و قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک 7000 تومان تعیین شد.