به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، شرکت توکیو الکتریک پاور (تپکو)، اپراتور نیروگاه فوکوشیما دایچی روز یکشنبه اعلام کرد آزمایشات نشان میدهند که تریتیوم، یک ایزتوپ رادیواکتیو هیدروژن که در ساعتهای شبتاب مورد استفاده قرار میگیرد 10 برابر میزان مجاز در آب زیرزمینی نیروگاه فوکوشیما دایچی یافت شده است.
تپکو در بیانیهای اعلام کرد از نمونههای آزمایشی گرفته شده در تاریخ پنج ژوئیه مقدار بیسابقهای تریتیوم به میزان600 هزار بکرل در لیتر یافت شده است که 10 برابر بیشتر از 60 هزار بکرل در لیتری است که دولت در حد مجاز تعیین کرده است.
این شرکت اعلام کرد: ما از طریق کارهای ساخت و ساز به تلاشها برای گسترش بیشتر آلودگی ادامه میدهیم و نظارت بر آلودگی را به طور جامع تقویت خواهیم کرد.
یافتههای جدید پس از آن به دست آمد که تپکو در اواخر ماه ژوئن اعلام کرد در آب زیرزمینی نیروگاه فوکوشیما دایچی مقدار زیادی استرونتیوم 90 که یکی از محصولات جانبی شکافت هستهیی است و در صورت هضم شدن میتواند به سرطان استخوان منجر شود 30 برابر حد مجاز یافت شده است.
در آن زمان میزان تریتیوم یافت شده حدود هشت برابر سطح مجاز یعنی 500 هزار بکرل در لیتر بود.
این ماده که پس از گداخت هستهی راکتورها در نیروگاه به دنبال حادثه ماه مارس سال 2011 آزاد شده است، جذب خاک نشده و به این ترتیب به آبهای زیرزمینی راه یافته است.
آبهای زیر خاکی معمولا به دریا راه مییابند و این یعنی این دو ماده در حالت عادی به اقیانوس راه پیدا میکنند و میتوانند روی زندگی موجودات دریایی و در نهایت انسانهایی که آنها را میخورند تاثیر بگذارند.
با این حال یک مقام تپکو ماه میلادی گذشته گفت که دادههای مربوط به آب دریا نشان دهنده افزایش غیرعادی در سطح هیچ یک از این دو ماده نیست و شرکت تپکو معتقد است که آبهای زیرزمینی به واسطه زیرساختهای بتونی و ورقههای فولادی (زیر نیروگاه) به اقیانوس راه نیفتند.
حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی که نتیجه زمین لرزه و سونامی ماه مارس سال 2011 بود موجب نشت مواد رادیواکتیو در محیط پیرامون این نیروگاه شد و بیش از 160 هزار نفر از ساکنان اطراف این نیروگاه مجبور به ترک خانههایشان شدند. در ماههای بعد همه نیروگاههای هستهیی ژاپن به تدریج برای بررسیهای امنیتی دورهیی تعطیل شدند و پس از چند هفته رایزنی و تلاش از سوی دولت ژاپن، سرانجام دو راکتور در ماه ژوییه فعالیت خود را از سر گرفتند.
حادثه فوکوشیما که بدترین حادثه هستهیی ژاپن پس از فاجعه چرنوبیل در سال 1986 لقب گرفته است آینده انرژی هستهیی در سرتاسر جهان را زیر سوال برد و با واکنشهای مختلف کشورها روبهرو شد. آلمان، سوییس و بلژیک تصمیم گرفتند از انرژی هستهیی فاصله بگیرند و وابستگی خود را به انرژی برگشتپذیر افزایش دهند.
پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی، انرژی هستهیی یک سوم برق ژاپن را تامین میکرد، اما بعد از وقوع این حادثه نگرانیهای عمومی درباره ایمنی انرژی هستهیی افزایش یافت و مردم ژاپن در تظاهراتی کمسابقه در این کشور خواستار کنار گذاشتن این منبع انرژی شدند.
تلاش ژاپن برای پاکسازی نیروگاه هستهیی فوکوشیما دایچی دو سال پس از وقوع حادثهای که به گداخت نسبی هسته راکتورهای هستهیی آن، وقوع انفجارهای هیدروژنی و نشت مواد رادیواکتیو در فضا و زمین منجر شد، همچنان ادامه دارد.
شرکت توکیو الکتریک پاور اعلام کرد مواد رادیواکتیو سمی بار دیگر در آب زیرزمینی نیروگاه فوکوشیما دایچی یافت شده است.