به گزارش مشرق، استاد محمد گلريز در گفتوگو با فارس با اشاره به اينکه آثار حماسي توليد شده در دوران دفاع مقدس کمنظير بوده است، اظهارداشت: در آن دوران اهالي هنر با تمام وجود براي خلق آثار هنري ماندگار تلاش ميکردند؛ ولي توليد آثار حماسي با پايان جنگ تغيير يافته و به آرامي کمرنگ شد.
وي با اشاره به اينکه دفاع مقدس تنها مربوط به جنگ نيست، گفت: ما بايد در تمام عرصهها از جمله هنر شاهد دفاع مقدس باشيم تا بتوانيم در برابر تهاجم فرهنگي جوامع غربي، عملکرد مناسبي از خود نشان دهيم.
اين هنرمند تصريح کرد: با پايان يافتن جنگ، اين برداشت در هنر موسيقي ايجاد شد که تاريخ مصرف سرودهاي حماسي تمام شده است و ديگر بايد به موسيقيهاي جديد پرداخته شود.
گلريز با بيان اينکه موسيقي حماسي بيانگر ايثارگريهاي ملت ايران است، عنوان کرد: شهداي بزرگواري در دوران دفاع مقدس حماسه آفريدند که ميتوان آينه زندگي اين افراد را در قالب سرود يا آثار هنري ديگر توليد کرد تا نسل امروز با چراغي نوراني مسير زندگي خود را ادامه دهند.
وي زندگي را سراسر مبارزه دانست و افزود: جنگ امروز، جنگ رسانه است و يکي از ارکانهاي اصلي آن نيز زبان هنر و موسيقي است؛ زيرا با اين زبان ميتوان بسياري از مفاهيم را به مخاطب تفهيم کرد.
*استفاده درست از هنر حماسي تاثير توليدات غربي را از بين ميبرد
گلريز ضمن انتقاد از عملکرد مراکزي که وظيفه دارند به موسيقي حماسي و انقلاب بپردازند، خاطرنشان کرد: متأسفانه به دليل اينکه ذهنها به سمت موسيقيهاي لسآنجلسي سوق پيدا کرده، نميتوان عنصر حماسه را در سر فصل موضوعات درسي دانشگاهها مشاهده کرد.
اين خواننده متعهد کشور با اشاره به بهرهمندي از انديشههاي شهيد آويني در فضاي هنري کشور، فضاي هنري کنوني کشور را حاصل مغفولماندن مباني انديشهاي اين شهيد اهل قلم دانست.
وي با تأکيد بر سرمايهگذاري بيشتر در عرصه هنر انقلابي و حماسي، خاطرنشان کرد: همه بايد بدانند که موفقيت انقلاب تا حد زيادي برگرفته از مسايل هنري است و اگر بتوانيم از هنر حماسي به درستي استفاده کنيم به راحتي ميتوانيم تأثير هنرهاي توليد شده در جوامع غربي براي حذف تفکر انقلابي را از ميان ببريم.