مشرق- حضرت امام محمد باقر (ع) در سال 57 هجري در شهر «مدينه» چشم به جهان گشود. اين اسوه علم وتقوا هنگام وفات پدر بزرگوار خود حضرت امام زين العابدين (ع) که در سال 94 رخ داد، 39 سال سن داشت.
مادر آن حضرت «ام عبدالله» دختر امام حسن مجتبي (ع) و از اين جهت نخستين کسي بود که هم از نظر پدر و هم از نظر مادر فاطمي و علوي بوده است.
لقب آن امام بزرگوار، باقر يا باقرالعلوم است، بدين جهت که : درياي دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت. القاب ديگري مانند شاکر و صابر و هادي نيز براي آن حضرت ذکر کرده اند که هريک بازگوينده صفتي از صفات آن امام بزرگوار بوده است .
اين اموزگار زهد و تقوا نقش انکار ناپذيري در گسترش معرفت و شناخت علوم اسلامي داشت و 19 سال و 10 ماه پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام زين العابدين ( ع ) زندگي کرد.
پنجمين گوهر تابناک امامت در تمام اين مدت به انجام دادن وظايف خطير امامت، نشر و تبليغ فرهنگ اسلامي، تعليم شاگردان، رهبري اصحاب و مردم، اجرا کردن سنتهاي جد بزرگوارش، متوجه کردن دستگاه غاصب حکومت به خط صحيح رهبري و ارشاد مردم در جهت شناخت امام معصوم پرداخت و لحظه اي از اين وظيفه سترگ غفلت نفرمود.
اين اموزگار علوم و تقوا سرانجام در هفتم ذيحجه سال 114 هجري و در سن 57 سالگي در مدينه توسط هشام مسموم شد و به شهادت رسيد و پيکر مقدسش را در قبرستان بقيع - کنارپدر بزرگوارش - به خاک سپردند .
مشرق، فرارسيدن ميلاد فرخنده باقرالعلوم را به ساحت مقدس حضرت ولي عصر( عج )، مقام معظم رهبري و تمامي شيعيان جهان بويژه هموطنان گرامي تبريک و تهنيت مي گويد.
امروز مصادف است با ميلاد مسعود پنجمين اختر تابناک آسمان امامت و ولايت ، حضرت امام محمد باقر ( ع) که 'باقرالعلوم' يعني' شکافنده دانشها' لقب اين اموزگار دهر و حافظ دين بوده است.