به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، این مسئول فلسطینی تاکید کرد، با وجودی که اسرائیل هنوز نسبت به متوقف کردن شهرکسازیها در اراضی فلسطینی و پایه و اساس قرار دادن مساله مرزهای 1967 در مذاکرات صلح، تعهدی نداده، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به پنج دلیل وادار شد با از سرگیری مذاکرات صلح موافقت کند.
وی در تشریح دلایل پنجگانه عباس گفت: ضعف موضع کشورهای عربی در راس دلایلی است که محمود عباس را وادار کرده تا براساس تعهد مکتوبی که جان کری، وزیر خارجه آمریکا ارائه داده با از سرگیری مذاکرات صلح موافقت کند.
پیشتر جان کری تعهد کرده بود که مذاکرت صلح بر اساس راهکار تشکیل دو کشوری در مرزهای 1967 و تبادل اراضی انجام و شهرک سازیها محدود شود و اسیرانی که پیش از معاهده اسلو بازداشت شدهاند، آزاد شوند.
منبع فلسطینی مذکور خاطرنشان کرد: موضع هیات کمیته طرح صلح عربی در دیدار با جان کری ضعیف بود و تاثیر آشکاری بر تصمیم محمود عباس برای از سرگیری مذاکرات گذاشت چرا که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این ضعف را در مواضع عربی به ویژه در جریان نشستش با کری احساس کرده بود.
وی ادامه داد: عربهای حاضر در نشست با کری موافقت خود را برای از سرگیری مذاکرات اینگونه اعلام کردند که "در این باره خود فلسطینیها تصمیم گیری میکنند". به نحوی که به نظر میرسید آنها توپ را در زمین فلسطین انداختند تا فلسطینیها به تنهایی با اعمال فشارهای آمریکا و کشورهای عربی جهت از سرگیری مذاکرات مقابله کنند.
این منبع خاطرنشان کرد: دلیل دیگر موافقت عباس با از سرگیری مذاکرات به رغم مخالفت رهبران فلسطینی این بود که وی کاملا این مساله را باور داشت اسرائیل شهرک سازیها را به خاطر مذاکرات متوقف نخواهد کرد چرا که شهرک سازیها یک برگ برنده علیه فلسطینیها و جامعه بینالمللی است و تلآویو تنها با انعقاد معاهده نهایی صلح با فلسطینیها از این کار دست خواهد کشید و به همین دلیل از نظر محمود عباس باید مذاکرات آغاز میشد تا شهرکسازیها در سرزمینهای فلسطینیها پایان یابد.
سومین دلیل عباس برای این کار این بود که فلسطینیها دیگر تحمل پیامدهای مخالفت با از سرگیری مذاکرات و فشارهای آمریکا و همپیمانان اروپاییاش را نداشتند اما موافقت عباس با از سرگیری مذاکرات به رغم آن بود که میدانست ما حصل این اقدام تنها آزادی دهها اسیر خواهد بود.
چهارمین دلیل وی برای پذیرش این مساله ناتوانی ملت فلسطین در تحمل هزینههای انتفاضه جدید علیه رژیم صهیونیستی در صورت بسته شدن راه از سرگیری مذاکرات، است.
منبع مذکور عنوان داشت: اوضاع داخلی فلسطین و دو دستگیها میان فتح و حماس، پنجمین دلیلی بود که عباس را به موافقت با از سرگیری مذاکرات با اسرائیل واداشت.
جان کری هفتههای گذشته اعلام کرد که مسئولان فلسطینی و اسرائیلی برای از سرگیری مذاکرات موافقت کردهاند.
موافقت رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با از سرگیری مذاکرات صلح اعتراض مسئولان فلسطینی را به دنبال داشت که معتقدند در سایه ادامه شهرک سازیها از سرگیری مذاکرات صلح گامی خطرناک است.
مذاکرات صلح میان طرفین فلسطین و رژیم صهیونیستی از سال 2010 میلادی، به خاطر لجاجتهای اسرائیل در ادامه شهرکسازیها متوقف شده بود.
یک منبع ارشد فلسطینی با اشاره به عدم تعهد رژیم صهیونیستی برای توقف شهرکسازیها در اراضی فلسطینی دلایل محمود عباس برای پذیرش مذاکرات صلح با تلآویو را ذکر کرد.