گروه سیاسی مشرق -
روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و
مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه
مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب
امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
عزاداری شبکه دولتی انگلیس در مرگ فتنه
به گزارش روزنامه کیهان، وبسایت شبکه دولتی انگلیس نسبت به استحاله و نابودی فتنه سبز تحت عنوان عملگرایی ابراز نگرانی کرد.بیبیسی در تحلیلی نوشت: عملگرایان جنبش سبز که به موسوی و کروبی رأی داده یا حتی در مراحل اولیه جنبش شرکت کرده بودند، بعدها در رویه خود تجدیدنظر کرده و منتقد اعتراضات خیابانی و خط مشی سران جنبش شدند. آنها میگویند حمایت از روحانی منافاتی با استراتژی و اهداف جنبش سبز ندارد.
اما تحلیلگر بیبیسی معتقد است: جنبش سبز در مقابل فراخوان نهادهای اصلی حاکمیت برای ارجاع مسئله به قانون مقاومت کرد و قدرت را نشانه گرفت.
«اعتدال» نام آنها برای ادغام جنبش در روابط قدرت حاکم بود همچنان که فتنه نام آنها برای جنبش ماست. پروژه ادغام در درجه اول سیاست را به درون ساختار اصلی قدرت باز میگرداند و دوباره آن را جزئی از سازوکار سیستم مسلط میکند. چنین وضعیت نادرستی این ایده را که شرکت در انتخابات اخیر استراتژیهای جنبش سبز را محدود نمیکند آشکار میسازد. پروژه ادغام در ادامه بخشهایی از بدنه جنبش سبز را استحاله کرده و با خود همراه میکند.بیبیسی نوشت: «این روند به طور مشخص از زمان معرفی کابینه روحانی آغاز شده است و وضعیت پاندولی و متزلزل «عملگرایان» شاهد این مدعا است.
آنها از یکسو با دولت جدید همسویی ایدئولوژیک ندارند ولی از سوی دیگر در تلاشند تا از رأی خود در مقابل بخشهایی از ساختار قدرت حاکم و نیز برخی نیروهای خارج از این ساختار دفاع کنند. چنین موقعیت کشندهای آنها را مجبور خواهد کرد که در عمل از این «میانهروی» دست کشیده و به یکی از دو سوی رد یا تأیید دولت اعتدال بغلتند.»نویسنده بیبیسی خاطرنشان میکند: «از همین رو عجیب نیست که این روزها شنیده یا دیده میشود که کسانی از بدنه جنبش سبز وجود افرادی همچون ربیعی و پورمحمدی را در کابینه توجیه میکنند و شخصیتی همچون نجفی را که صراحتاً دم از فتنه و تبعیت از «منویات مقام معظم رهبری» درباره فتنه میزند به عنوان سیاستمداری پخته و چهرهای شایسته جا میاندازند.
همین افراد همزمان، با اتخاذ سیاستی سانتی مانتالیستی و نوستالژیک برای نشان دادن وفاداری خود به جنبش مردمی سبز، در شبکههای مجازی عکسهای موسوی و کروبی را با اشعاری سوزناک و یا حماسی به اشتراک میگذارند.»شبکه دولتی انگلیس در پایان نوشت: پایبندی به جنبش سبز در اتخاذ برنامهای سیاسی است که متضمن برجسته کردن تضادهای سیاسی جنبش با حاکمیت است و نه در به فراموشی سپردن آنها و پیجویی آشتی و استحاله تدریجی در منطق قدرت حاکم.
ابلاغ کمک 5هزار ميليارد توماني دولت دهم به معدني ها
خراسان نوشت: شنيده شده بر اساس ابلاغيه نمايندگان ويژه رييس جمهور در دولت دهم در کارگروه توسعه بخش معدن که طي روزهاي اخير به دستگاه هاي مربوطه ابلاغ شده است، مقرر شده حدود 5 هزار ميليارد تومان اعتبار ريالي از محل منابع صندوق توسعه ملي براي پرداخت به متقاضيان حوزه معدن به منظور انجام مطالعات پايه، اکتشافات، استخراج، ايجاد و توسعه واحدهاي کانه آرايي، فرآوري و صنايع معدني، تجهيز، توسعه و نوسازي، مشاوران و پيمانکاران معدني پرداخت شود.
انتقال پرونده هستهای به وزارت خارجه؟
آرمان روابط عمومی در گزارشی نوشت: دومین روز کاری وزیر امور خارجه دولت یازدهم در این وزارتخانه همراه بود با انتشار خبری که توسط عباس عراقچی تکذیب شد؛ انتقال پرونده هستهای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه. چیزی که میتواند در صورت صحت به معنای تحولات جدی در روند مذاکرات هستهای باشد. اين مساله از آنجا همچنان با ابهام مواجه است كه هنوز اعلام نشده چه كسي به شوراي عالي امنيت ملي خواهد رفت. تا پيش از اين گفته مي شد محمد فروزنده جانشين احتمالي سعيد جليلی خواهد بود آخرين خبرها اما حكايت از آن دارد كه او رفتن به خيابان آذربايجان را نپذيرفته است. بدون شك اكنون مهمترين دستور كار سياست خارجي ايران پرونده هسته اي است؛ پرونده اي كه چند سالي است سياست خارجي ايران را به خود مشغول كرده.
اموال مه آفريد در حال فروش است
روزنامه تهران امروز نوشت: وکيل مدافع مه آفريد امير خسروي گفته: اموال موکلم در حال فروش براي پرداخت بدهي بانک هاست.غلامعلي رياحي در گفت وگو با واحد مرکزي خبر درباره فروش اموال اين متهم رديف نخست پرونده فساد بزرگ مالي گفته: بعد از قطعي شدن حکم موکلم، روند رد مال موضوع حکم صادره با دقت و سرعت آغاز شده است و اموال موکلم فروخته ميشود و به جاي طلب به بانکها داده ميشود.وي درباره اينکه اموال موکلش براي بدهيهاي وي به بانکها کافي است يا خير گفته: فعلا در اين خصوص صحبت نميکنم.
دستور جالب درباره خانه هاي سازماني وزارت کشور
خراسان نوشت: در حالي که بر اساس آيين نامه اجرايي قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسکن، کليه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتي و شرکت هاي دولتي موظفند نسبت به فروش خانه هاي سازماني در مالکيت خود از طريق مزايده عمومي اقدام کنند بر اساس ابلاغيه هفته هاي اخير يکي از مسئولان ارشد اجرايي دولت سابق به دستگاه هاي مربوطه، برخي خانه هاي سازماني وزارت کشور از اين شيوه مستثني شده اند.
فشار افراطیون به روحانی برای دهنکجی به مجلس
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، محافل اپوزیسیون و فعال در فتنه ضمن ابراز ناخرسندی از رای عدم اعتماد نمایندگان به سه وزیر متهم به دخالت در فتنه 88، خواستار اتخاذ روند افراطی و تقابلی از سوی رئیسجمهور شدند.احمد سلامتیان (از عناصر فراری مقیم پاریس و از اعضای دفتر هماهنگی بنیصدر در اوایل انقلاب) ضمن نوشتهای که در ارگان گروهک ملی- مذهبی منتشر شده از حسن روحانی خواست در برابر مجلس مقاومت کند و عقبنشینی نکند! وی از رئیسجمهور خواست همان «کیفیت» سیاسی! وزرای رد شده را در معرفی نامزدهای تصدی 3 وزارتخانه مذکور (علوم، آموزشوپرورش، ورزش) لحاظ کند. او مینویسد: اگر روحانی عقبنشینی نکند و وزرای جدیدی را معرفی کند که همان کیفیت سیاسی را در انتخاب اولش داشته باشند، مجلس توانایی رای ندادن مجدد به وزرا را ندارد.
هر نوع کنار آمدن با مجلس، نشانه ضعف دولت است(!) او باید در این جبهه پویایی داشته باشد و همان گونه که باید از فرصت دیپلماسی که در فضای بینالمللی به سوی ایران باز شده استفاده کند.همزمان سایت کلمه دیگر سایت بارگذاری شده از پاریس که توسط مشاور فراری موسوی اداره میشود، از رئیسجمهور خواست رای مجلس را در برابر ملت قرار دهد و وزیران جدیدی را که معرفی میکند متفاوت از وزرای رد شده قبلی (نجفی، میلیمنفرد و سلطانیفر) نباشند.همچنین احسان مهرایی از همکاران فراری روزنامههای زنجیرهای در وبسایت رادیو زمانه نوشت: حسین شریعتمداری نماینده رهبری در روزنامه کیهان در ایام بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی هر روز مطلبی علیه [برخی از] آنان منتشر میکرد. البته توقع او بیش از اینها بود و خواستار رای ندادن به زنگنه هم بود.
احمدینژاد شهردار مشهد میشود؟
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: شایعه شده که محمود احمدینژاد قرار است به شهرداری برگردد، اما این بار شهرداری مشهد. این روزها برخی از نمایندگان مشهد درمجلس درحال رایزنی با رئیسجمهور سابق برای برعهده گرفتن مسئولیت بزرگترین کلانشهر مذهبی جهان هستند. سیدهاشم بنیهاشمی، نماینده این شهر که خود روزگاری کرسی شهرداری مشهد را نیز در اختیار داشته این خبر را تائید کرده و این یعنی اینکه مساله کمی بیش از یک شایعه معمولی جدی شده است. بهخصوص آنکه محمود احمدینژاد حتی قبل از ترک ساختمان ریاستجمهوری، دورخیز خود را برای جهشی دیگر به سمت کرسیهای قدرت شروع کرده بود. شاید او در این دورخیز تنها به دانشگاه تازهتاسیس خود اکتفا نکند و در فکر مهیاکردن زمینههای دیگری نیز باشد.
دولت روحانی، بایستهها و امیدها
روزنامه بهار نوشت: با آغاز بهکار کابینه اکنون در محافل استانی انتظارات شفافتری درباره تعیین استانداران، دولت جدید شکل گرفته است و مردمی که به اصلاح امور چشم امید دوختهاند بیصبرانه منتظرند که آقای دکتر روحانی استاندارانی با اوصاف شخص خویش را در استانها نیز منصوب کند تا زمینه تحقق برنامههایش فراهم آید.
دغدغهها نیز با طرح سوالاتی شفافتر میشوند. آیا مدیران استانی در راستای مطالبات عمومی مردم منصوب میشوند؟ یا گروههای ذینفوذ و شکستخوردگان انتخابات با توسل به قدرت موجود خویش مانع تغییر میشوند. آیا فرصتطلبانی که با چاکرمآبی و سوءاستفاده قدرت اثرگذاری یافتهاند میتوانند در دولت راستکاران و درستکاران راه قدرت خود را هموار کنند؟