حزب پ.ک.ک خواستار آزادی عبدالله اوجالان، رهبر محبوس این حزب و آموزش زبان کردی در مدارس ترکیه است و میگوید که حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه تاکنون هیچ اقدامی برای تحقق این دو شرط انجام نداده است.
یکی از معاونان حزب حاکم ترکیه اخیرا اعلام کرده که پایان خروج اعضای پ.ک.ک از کشور به معنای پایان یافتن روند سازش نیست.
حزب پ.ک.ک 25 آوریل 2013 اعلام کرد که طبق مذاکرات صورت گرفته با دولت آنکارا، خروج اعضایش را از ترکیه در هشتم مه سال جاری میلادی آغاز میکند.
منابع مطلع در داخل حزب اعلام کردند که 29 گروه متشکل از 17 تا 22 عضو ترکیه را ترک گفته و به عراق وارد شدهاند.
مقامهای دولتی ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این کشور روند آرام این خروج را مورد انتقاد قرار داده است. در اوت سال جاری میلادی، مقامهای ترکیهای اعلام کردند که به سختی میتوان گفت که 20 درصد اعضای پ.ک.ک ترکیه را ترک گفتند.
چند روز قبل یکی از سازمانهای ترکیهای موسوم به اتحادیه جوامع کردستان که مدیریت حزب پ.ک.ک را برعهده دارد اعلام کرد که این حزب به مدت نامعلومی خروج خود را از ترکیه متوقف کرده است.
رئیس این اتحادیه اخیرا اعلام کرد که حزب پ.ک.ک خروج خود را از ترکیه به حالت تعلیق درآورده و تاکید کرد که دولت ترکیه به تعهدات خود پایبند نیست.
بسیاری از گروههای مدنی مستقر در جنوب ترکیه که منطقهای کردنشین است، نگرانی خود را درباره آینده روند سازش ابراز داشتند. از 9 ماه گذشته تاکنون هیچ حملهای صورت نگرفته و ایده بازگشت حملات تروریستی به منطقه همچنان کابوس بسیاری از ساکنان این نواحی است.