کد خبر 267117
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۲

محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور پس از بررسی اجرای طرح دورکاری از زمان ابلاغ آن در 7 مهرماه سال 89 تاکنون به معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد: بنا به 10 دلیل از جمله فراهم نبودن زیرساخت‌ها، نارضایتی کارکنان، دورشدن افراد از محیط کار و کاهش امنیت شغلی، مصوبه دورکاری تا زمان فراهم شدن زیرساخت‌های لازم لغو می‌شود.

 به گزارش مشرق به نقل از مهر، مصوبه دورکاری که از هفتم مهرماه سال 89 توسط دولت دهم مصوب و در دستگاه های دولتی به اجرا گذاشته شده بود، لغو می‌شود.

محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور در نامه ای خطاب به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نتایج بررسی و آسیب شناسی این طرح از زمان اجرا تاکنون را اعلام کرده است.

در نامه نوبخت به جهانگیری آمده است:

"برادر ارجمند جناب آقای دکتر جهانگیری

معاون اول محترم رئیس جمهور
با سلام و احترام؛

هماهنگونه که استحضار دارند وزیران عضو "کمیسیون امور احتماعی و دولت الکترونیک" دولت وقت با هدف بهره وری، انعطاف پذیری و کاهش حجم رفت و آمد کارمندان دولت، آئین نامه دورکاری به شماره 44726/76481 مورخ 89.04.07 را تصویب و ابلاغ نمودند. اما تایید می فرمایند که استقرار نظام دورکاری مستلزم تعیین مشاغل دارای شرایط دورکاری، تعریف دقیق کار بر اساس استانداردها و شاخص های مربوط و امکان ارزیابی و ارزشگذاری خروجی ها و و بازده کار بر اساس شاخص های عینی می باشد و نمی توان بدون فراهم ساخت شرایط لازم از ابعاد مختلف، نظام دورکاری را در دستگاه های اجرایی استقرار بخشیده و به هدف های مورد نظر دست یافت. آئین نامه فوق الذکر صرفا به لحاظ برون رفت از شرایط اضطرار و آلودگی شدید هوای تهران با فوریت و بدون بررسی کارشناسی لازم در این معاونت ابلاغ گردیده است و دستگاه های اجرایی نیز بدون آمادگی و فراهم بودن شرایط و زیرساخت های لازم و بر حسب تکلیف تعیین شده مبادرت به اجرای اضطراری مفاد تصویب نامه نمودند.

پس از چند سال از اجرای مصوبه مذکور پیمایشی در خصوص دورکاری با عنوان "آسیب شناسی اجرای آئین نامه دورکاری در دستگاه های اجرایی" توسط این معاونت انجام گرفت. نتایج بررسی های میدانی و بررسی صورت گرفته از کارکنان و مدیران دستگاه های اجرایی در بخش آسیب های آئین نامه دورکاری نشان می دهد که به دلایل ذیل مصوبه مذکور به اهداف پیش بینی شده دست نیافته است.

1- ایجاد نارضایتی در کارکنانی که به دلایل مختلف از جمله ماهیت شغل و وظیفه، امکان استفاده آنان از فرصت دورکاری فراهم نبوده است.

2- فراهم نبودن زیرساخت های فنی و بسترهای لازم برای اجرای دورکاری

3- دورشدن کارکنان از محیط کار و عدم امکان دسترسی به آنان در مواقع ضروری

4- کاهش میزان بهره وری دستگاه های اجرایی (براساس نظرخواهی انجام شده از مدیران)

5- فقدان بسترهای فرهنگی لازم و عدم سازگاری دورکاری با فرهنگ جامعه ایران و در نتیجه فراهم شدن زمینه بروز اختلافات خانوادگی به دلیل حضور مستمر کارمندان در منزل و تداخل کار اداری با امور خانه

6- احساس به خطر افتادن امنیت شغلی کارکنان و عدم نیاز به وجود آنان در دستگاه های اجرایی

7- تمایل شدید کارکنان ضعیف به دورکاری در مقایسه با کارکنان توانمند و در نتیجه کاهش سطح انگیزش کاری کارکنان تلاشگر

8- عدم امکان نظارت مناسب بر انجام وظایف و عملکرد فرد دورکار به دلیل فقدان بسترهای اداری لازم

10- کاهش تعلق سازمانی در کارکنان دورکار به دلیل دوربودن از محیط کار

در نتیجه با عنایت به مراتب فوق و همچنین به دلیل ایجاد تبعیض میان کارکنان و کاهش انگیزه کارکنان غیر دورکار و نگرانی کارکنان دورکار از امنیت شغلی شان و در مجموع کاهش محسوس کارایی در برخی از دستگاه های اجرایی، پیش نویس متن مصوبه مبنی بر لغو تصویب نامه فوق الاشاره جهت طرح و تصویب در هیئت محترم وزیران ایفاد می گردد.

محمدباقر نوبخت"

تصویر نامه نوبخت به جهانگیری برای توقف دورکاری





پس از نامه‌نگاری محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، از دولت خبر می‌رسد لغو رسمی مصوبه "دورکاری دولت دهم" برای تصویب و ابلاغ در دستور کار هیات وزیران قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • کاکتوس ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    دلیل یازدهم که اتفاقاً از همه دلایل مهمتره یادتان رفت , چون مصوبه دولت احمدی نژاد بود !!!
  • ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    دورکاری اوج بی عدالتیه فقط به کارمندای خاص تعلق میگیره میرن خونه بدون اینکه کاری بهشون محول شده یعنی پول مفت
  • حسین ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    نوبخت خوب شما بررسی بفرمایید ... اصلاحش کنید نه اینکه از ریشه بزنی!!!!!!!!! ... هم خوب چیزیه.... اشکالش را برطرف کن. جهات مثبتش چی شد ....؟!!! این جور حال کارمندان را گرفتن لعن و نفرین پشت سر داره!!...
  • ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    شما حقیقتا تحقیق کرده اید؟ اگر اینگونه است سری هم به کتابخانه ملی بزنید و اختلاف آمار کاری کارمندان دورکار و کارمندانی که در سازمان هستند را ببینید. دو برابر آمار برای افراد دورکار در مقایسه با دیگران خود گواه جواب دادن این طرح در کتابخانه ملی است.
  • ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    شما حقیقتا تحقیق کرده اید؟ اگر اینگونه است سری هم به کتابخانه ملی بزنید و اختلاف آمار کاری کارمندان دورکار و کارمندانی که در سازمان هستند را ببینید. دو برابر آمار برای افراد دورکار در مقایسه با دیگران خود گواه جواب دادن این طرح در کتابخانه ملی است.
  • کارمند کتابخانه ملی ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    به عنوان یکی از کارمندان دورکار سازمان اسناد و کتابخانه ملی اجرای طرح دورکاری را بسیار مثبت می دانم. در این باره یقین دارم که نظر مدیران محترم سازمان هم چیزی غیر از این نخواهد بود. دلایلی را که جناب آقای نوبخت مطرح فرموده اند چندان مستدل نمی دانم و بنا به تجربه شخصی و همچنین امار و ارقام موجود در سازمان معتقدم لغو دورکاری اقدامی است شتابزده. چرا که با توجه به شرایط سرسام آور ترافیک و الودگی هوای تهران ، دولت به جای لغو چنین طرحهایی باید درفکر توسعه آن باشد و حداقل در سازمانهایی که این طرح موفق عمل کرده هم امکان تداوم آن را فراهم سازد و هم به عنوان الگوگیری از چنین نمونه هایی سعی در گسترش امکانات دولت الکترونیک داشته باشد .
  • ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    شما حقیقتا تحقیق کرده اید؟ اگر اینگونه است سری هم به کتابخانه ملی بزنید و اختلاف آمار کاری کارمندان دورکار و کارمندانی که در سازمان هستند را ببینید. دو برابر آمار برای افراد دورکار در مقایسه با دیگران خود گواه جواب دادن این طرح در کتابخانه ملی است.
  • ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    در این مورد تحقیقات جامعی شد که میتوان به آن ها رجوع کرد بهتر است انها هم در نظر گرفته شودضمنا باعث شدفرزندان حضور گرم مادر را در خانه احساس کنندو هزاران دلیل
  • ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    شما حقیقتا تحقیق کرده اید؟ اگر اینگونه است سری هم به کتابخانه ملی بزنید و اختلاف آمار کاری کارمندان دورکار و کارمندانی که در سازمان هستند را ببینید. دو برابر آمار برای افراد دورکار در مقایسه با دیگران خود گواه جواب دادن این طرح در کتابخانه ملی است.
  • کارمند ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    با توجه به معضل ترافیک کلان شهر تهران و آلودگی هوا ناشی از آن و نیز کاسته شدن بار ترافیک به جهت دور کاری تعدادی از کارمندان که امکان انجام کاراداری در منزل را دارند و نیز افزایش کمی و کیفی کار به علت تمرکز بالا در محیط خانهو کاهش استرس ناشی از رفت و آمد و کاهش بسیاری هزینه ها این طرح در بسیاری ادارات موفق بوده و بهتر است نظرسنجی و تحقیق در این ادارات نیز صور ت پذیرد.
  • ناشناس ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    با توجه به آلودگی هوا و حجم ترافیک این آیین نامه از جمله آیین نامه های خوب دولت دهم بود. گذشته از این دورکاری در برخی از سازمانها خیلی خوب بوده و بازده خوبی داشته و زیرساختهای خوبی برای آن فراهم شده یعنی تمام آن هزینه ها با توجه به کارایی خوب این آیین نامه به هدر رفته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • کارمند کتابخانه ملی ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    به عنوان کارمند کتابخانه ی ملی مثل سایر همکاران خود اعلام می کنم که تنها سازمانی که با شروع این طرح کارکنان خود را با نهایت انضباط کاری و اختصاص امکانات بسیار عالی و بی نقص، تقسیم و تشریح شرح وظایف به دور کاری فرستاد با نتایج بسیار درخشانی باعث افتخار این سازمان و کارمندان خود شد، خب سوال اینجانب این است وقتی بازدهی کار بالا رفت، وقتی کارمندان با رضایت افزایش حجم کار را پذیرا شدن، رفت و آمدها و اتلاف وقت و هزینه کاسته شد، چرا باید یک طرح موفق را که باعث دلگرمی مسئولان سازمانی و کارمندان شد را حذف کرد؟ کاش در این مورد سری به گزارشات سازمان ها و ارگان ها زد و ایرادات را ریشه یابی کرد، سازمانی مثل کتابخانه ملی که با رعایت تمام نکات دورکاری در طرح خود موفق بود و درخشید باید مورد تحسین و تمجید قرار گیرد تا با تقویت بیشتر این موضوع گام موفق تری در این راه بردارد
  • ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    به نظر من هم باید لغو شود در اداره ما هر کسی که بیکارتر می گشت و کار نمی کرد فرستادن دورکاری
  • ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    به نظر من هم باید لغو شود در اداره ما هر کسی که بیکارتر می گشت و کار نمی کرد فرستادن دورکاری
  • کارمند کتابخانه ملی ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    ۱۰ دلیل در دفاع از اجرای موفق دورکاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی: ۱) تفاوت ماهیت شغل و وظیفه و در نتیجه نارضایتی کارکنان از طرح دورکاری عجیب ترین دلیلی است که می توان متصور بود. فرض کنید پرستاری در بیمارستان نسبت به تماس مستقیم با بیمار معترض باشد. این ویژگی ذاتی کار اوست و نمی تواند اعلام نارضایتی کند نسبت به تفاوت کارش با مثلا فردی که در امور اداری مشغول به انجام وظیفه است. هر کاری اقتضاءات و شرایط خاص خودش را دارد. ۲)حالا که پس از نزدیک به سه سال تجربه دورکاری و فراهم شدن زیرساختهای فنی و بسترهای لازم برای اجرای دورکاری ، بخش بزرگی از کارمندان (کارمندان سازمان اسناد و کتابخانه ملی) به نتایج چشمگیری در امور محوله در امر کتابداری رسیده اند وآامار و ارقام موجود در سازمان گواه بر صحت این مدعاست، طرح چنین مساله ای بی معنا به نظر می رسد. ۳) دور شدن کارکنان از محیط کار هرگز به معنای عدم امکان دسترسی به انان در مواقع ضروری نیست. تجربه سازمان اسناد و کتابخانه ملی خود بیانگر این حقیقت است که کارمندان به طور پیوسته و مرتب از طریق کامینیکیتور، پیامک و تلفن با بخشهای مدیریتی و سایر بخشهای سازمان در ارتباطند. بهتر است در این باره از مدیران محترم این سازمان نظرخواهی شود. ۴) درباره میزان بهره وری دستگاههای اجرایی بهتر است نمونه های موفقی چون سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم مد نظر گرفته شوند. تا جایی که ما کارمندان این سازمان مطلعیم همواره مدیران محترم از اجرای این طرح و عملکرد مثبت کارمندان دورکار اعلام رضایت کرده اند. مگر انکه جسارتا مدیران تا به حال با کارمندان خود صادق نبوده باشند. ۵) به عنوان زنی که در یک فرهنگ کاملا سنتی ایرانی مشغول به کار اداری هستم نه تنها دورکاری را ناسازگار با فرهنگ این سرزمین نمی دانم، بلکه با توجه به سبک زندگی مشقت بار در شهر تهران، معتقدم دورکاری کمک فزاینده ای است در سلامت روابط خانوادگی . حضور مادر در خانه نعمتی است بیکران برای کودکان معصومی که پیش از آن ناگزیربودند صبحها آفتاب نزده در گرما و سرما درآغوش مادر از خانه بیرون بزنند و روانه مهدکودکها شوند و عصرها با غروب خورشید به خانه بازگردند. حضور مادران در خانه کمک بزرگی است به حفظ آرامش خانواده و حفظ سلامت جسمی و روانی کودکان. دوری از آلودگیهای محیطی در سطح شهر ، کاهش اتلاف وقت، کاهش هزینه رفت و آمد، همه اینها منجر به سلامت روحی و روانی زنان شاغل و توجه بیشتر به امور خانه همزمان با انجام موظفات اداری است ۶) احساس به خطر افتادن امنیت شغلی کارمندان دولت امری است که با اطمینان بخشیدن دولت محترم در این باره مرتفع خواهد شد. این دلیل هم برای لغو دورکاری چندان موجه به نظر نمی رسد . ۷) بهتر است جناب آقای نوبخت جهت اثبات تمایل شدید کارکنان ضعیف به دورکاری نظرخواهی مجددی از مدیران محترم بفرمایند و آمار مستدلی ارائه دهند. به عنوان یکی از کارمندان کوشا در کتابخانه ملی با قاطعیت، خودم و همکاران عزیزم را که نزدیک به سه سال است به صورت دورکاری مشغول به کار هستیم از پرتلاش ترین کارمندان این سازمان می دانم که در برابر افزایش آمار کار در هر زمان که به تشخیص مدیریت محترم بر ما اعمال شد به گوش جان پذیرفتیم و نهایت همکاری را با سازمان خویش داشته ایم. کمی بی انصافی است که تنبل و ضعیف شمرده شویم. ۸) درباره عدم وجود نیروهای متخصص و عدم امکان نظارت مناسب بر انجام وظایف و عملکرد فرد دورکار به دلیل فقدان بسترهای اداری لازم بهتر است به مدیران محترم سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان یکی از بهترین مجریان طرح دورکاری مراجعه شود تا خلاف این مدعا ثابت شود. ۹) به اعتقاد بنده تعلق سازمانی کارمندان چیزی نیست که با دوری یا نزدیکی به محیط کار قابل سنجش و اندازه گیری باشد. نمی دانم این حرف تا چه اندازه پایه علمی دارد. با این حساب تمام کسانی که با توجه به ماهیت شغلی شان در یک مکان به اسم اداره یا سازمان حضور فیزیکی ندارند نباید احساس تعلقی هم به آنجا داشته باشند و فقط کسانی از این احساس والا برخوردارند که سر ساعتی معین در یک ساختمان حضور می یابند و سر ساعت معینی هم از آنجا خارج می شوند حالا دقیقا این حضور فیزیکی تا چه اندازه بازدهی نشات گرفته از احساس تعلق به سازمان داشته باشد را خدا می داند و بس.
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    بهتر نیست کمی هم به نکات مثبت این طرح فکر کنید.این طرح آرامشی است برای یک کارمند.با توجه به ترافیک، آلودگی و... این یک راه حل منطقی برای کاهش دغدغه های فکری است.چرا همه سازمانها را با یک چوب میزنید.لطفا بیشتر بررسی کنید.و به جای پاک کردن صورت مساله مشکلات دیگر این طرح را حل کنید نه اینکه کاملا آن را از بین ببرید
  • ناشناس ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    من و تمام همکاران دورکارم با نظر شما کاملا موافقیم.به امید تصویب نشدن طرح لغو دورکاری
  • ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    من نمی دونم شما در کدام اداره کار می کنید ولی همه ادارات را نمی شود به یک چشم دید.
  • ناشناس ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    شاید اداره شما اینجوری بوده اتفاقا در اداره ما نود درصد کارمندان دور کا ر از کارمندان خوب اداره هستند علاوه بر اینکه بخاطر قانون دور کاری کار بیشتری هم باید انجام بدهند.مادران شاغل از این طرح بسیار راضی هسند چراکه از لحاظ مالی و بار روانی ان بسیا ربا صرفه است علیرغم اینکه کارشان هم بیشتر شده
  • ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    از دولت آقای روحانی بعید که انقدر خام و ساده انگارانه یک طرح را لغو کنند. کاش یه مقدار وقت می ذاشتین و بررسی می کردین چرا که اگر ایرادی هم باشد شاید قابل رفع باشد.
  • ناشناس ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    بهتر است امثال جناب آقای نوبخت کمی هم به مادران فکر کنند و به خانمهایی که برای کار از راه دوری چون کرج به تهران میآیند و با ساعت کاری جدید، ترافیک سنگین و نبودن سرویس باید شب به منزل برگردند.متاسفانه به تنها چیزی که توجه نمیشود بنیان خانواده است.
  • ناشناس ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    دولت دهم در خیلی از طرحهایش نا موفق بودولی دورکاری طرح بسیار خوبی بود که در انموقع تصویب شد.با توجه به شناختی که از دولت اقای روحانی داریم بعید میرسد که لغو دور کاری تصویب شود.
  • ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    در خیلی از طرح های ناموفقی که شما اشاره کردین، مسکن مهر موفق و یارانه ی موفق و دولت الکترونیک موفق رو کجا قرار بدیم؟ فقط دورکاری چون منفعت شما رو به دنبال داشت موفق بود؟ کمی هم انصاف سخت نیست نه؟
  • ناشناس ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    تعمیم دادن یک اداره به ادارات دیگر کاری بس کودکانه است.
  • ناشناس ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
    0 0
    طرحهایی که باعث گرانی و تورم بی سابقه شده
  • امیری ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
    0 0
    اتفاقا طرح خوبی بود که ارامش را به بعضی خانوادهها اورد و کارایی کارکنان دور را بالا می اوردو اگر گسترشش بدهند به نفع خود دولت است
  • ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    مطمئن باشید مدیرا هیچ وقت نمیگذارند کارمند بدون کار کردن و زحمت کشیدن پول مفت گیرش بیاد اگر میخواهید این طرح را لغو کنید لطفا کاری برای مادرایی که بچه دارند بکنید چون مجبورند برای خرج زندگی هم کار کنند هم در کنار اون به بچه و خانوادشون برسنداینقدر بی انصاف نباشید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس