به گزارش مشرق به نقل از فارس، برخی اطلاعات مطبوعاتی از قصد عربستان برای امضای قرارداد خرید پنج زیردریایی آلمانی به مبلغ 3 میلیارد و چهارصد میلیون دلار به همراه 20 زیردریایی آلمانی دیگر در آینده حکایت دارد.
روزنامه بیلد آلمان چندی پیش به نقل از برخی منابع دولتی که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: ریاض میخواست در آغاز 5 زیردریایی از نوع Type 209 بخرد تا در دراز مدت در مجموع 25 زیردریایی به قیمت حدود 12 میلیارد دلار خریداری کند.
یک سخنگوی دولت آلمان از اظهار نظر درباره این موضوع خودداری کرد و ریاض نیز به نوبه خود از هرگونه اظهار نظری در این باره خودداری کرد.
روزنامه بیلد نوشت: شرکت صنایع سنگین TKMS آلمان توضیح داده است که در حال حاضر هیچ برنامهای برای تولید زیردریاییهای عربستان در جریان نیست.
مؤسسه بینالمللی صلح استکهلم که به بررسی قراردادهای تسلیحاتی میپردازد، اعلام کرده است: عربستان بهترین خریدار تسلیحات ساخت آلمان است و به تنهایی یک چهارم تسلیحات آلمانی از جمله تانک را میخرد.
احزاب و جمعیتهای مخالف و مطبوعات محلی در آلمان اخیرا از فروش سلاحهای آلمانی به عربستان به خاطر نقض گسترده حقوق بشر در این کشور انتقاد کردند.
گزارش وزارت اقتصاد دولت آلمان درباره فروش سلاح در سال 2012 میلادی حاکیست که عربستان با یک میلیارد و 237 میلیون یورو در صدر کشورهای خریدار سلاح آلمانی بوده است.
انتشار این گزارش انتقاد شدید احزاب مخالف به ویژه حزب سبز، حزب چپگرا و مطبوعات محلی از دولت را به خاطر صدور تجهیزات جنگی و هواپیمای جنگی به عربستان به همراه داشت زیرا آنها عربستان را یک کشور ناقض حقوق بشر دانستند.
فان اکین رهبر حزب چپگرای مخالف آلمان به طور تلویحی رژیم سعودی را یک رژیم مستبد خواند و گفت: دولت آلمان از مستبدهای مجهز به سلاح حمایت میکند.
گریگوری گزی رییس فراکسیون چپگرای مجلس آلمان نیز گفت: گزارش وزارت اقتصاد آلمان درباره فروش سلاح در سال 2012 میلادی نشان میدهد که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در واقع صدراعظم سیاسی صدور تسلیحات است.
حزب سبز نیز قراردادهای امضاشده سال گذشته با ریاض را نقض قانون صدور سلاح دانست که نیازمند مراعات وضعیت حقوق بشر در این کشور است.
یان کرپه از مرکز جهانی پشتیبانی از صلح که مقر آن در شهر بن آلمان است، پیش از این گفت: به نظر میرسد دولت آلمان آماده صدور سلاح به کشورهایی است که حقوق بشر در آن در وضعیت نامناسبی قرار دارد.
عربستان در سال 2011 میلادی سربازان و زره پوشهای خود را به منظور کمک به پادشاه بحرین جهت سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز مردمی اعزام کرد.
بهرغم اعتراضات داخلی در آلمان به فروش سلاح به عربستان، مقامات سعودی تلاش میکنند ۲۵ زیردریایی به مبلغ ۱۲ میلیارد دلار در درازمدت از آلمان خریداری کنند.