اظهارات نسنجیده و تأمل برانگیز دکتر ظریف نشان داد ایشان هر اندازه در مکالمه با دیپلمات‌ها و سیاستمداران بین‌المللی متبحر‌ند اما متأسفانه با زبان و گویش شایسته و بایسته با مردم خود غریب و ناآشنایند.


گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***

برای مشاهده تصاویر روزنامه های امروز کشور اینجا را کلیک کنید



آقای ظریف! کمی سنجیده‌تر و آگاهانه‌تر

«اظهارات نسنجیده و تأمل برانگیز دکتر ظریف نشان داد ایشان هر اندازه در مکالمه با دیپلمات‌ها و سیاستمداران بین‌المللی متبحر‌ند اما متأسفانه با زبان و گویش شایسته و بایسته با مردم خود غریب و ناآشنایند.»
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، داریوش سجادی از همکاران سابق نشریات زنجیره‌ای با بیان این مطلب می‌نویسد: ایشان در نشست اخیر خود با دانشجویان در دانشگاه تهران فرموده‌اند: «غربی‌ها از چهار تا تانک و موشک ما نمی‌ترسند. آیا شما فکر کرده‌اید که آمریکا که با یک بمبش می‌تواند تمام سیستم‌های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می‌ترسد؟‌آیا واقعاً به خاطر سیستم نظامی ماست که آمریکا جلو نمی‌آید؟»
وی می‌افزاید: قطعاً ایشان نمی‌توانند در کنار اتحاد و پایمردی مردمی منکر توانمندی نظامی کشور خود باشند و در کسوت «رئيس دیپلماسی کشور»‌ این چنین رسوا و عریان خود را در مقابل دشمن خارجی خلع سلاح نشان دهند. این امر موید آنست که سیاستمداران ایرانی ولو در سطح دکتر ظریف علی‌رغم همه شایستگی‌ها از درک توانمندی‌های نظامی کشورشان محروم مانده‌اند. ظاهراً بی‌مناسبت نیست تا به منظور توجیه و اطلاع فرزندان انقلاب در عرصه دیپلماسی سرهنگان ایران یک تور فشرده به منظور آشنایی سیاسیون با توانمندی‌های نرم‌افزارانه و سخت‌افزارانه نظامی کشور برگزار نمایند تا آنگاه دکتر و یاران دکتر با قوت و اشراف بیشتر از موقعیت ایران، سنگربان سرحدات سیاسی محوله خود باشند.


دعوت ايران از شركت‌هاي نفتي آمريكايي

به گزارش تهران امروز، وزير نفت از 7 شركت غربي از جمله دو شركت نفتي آمریکایی اكسون موبيل و كونوكو فيليپس براي از سرگيري فعاليت‌هاي نفتي شان در ايران دعوت و تاكيد كرده که هيچ محدوديتي از ناحيه ايران براي اين شركت‌ها وجود ندارد. بيژن زنگنه كه آخر هفته گذشته به وين رفته بود، علاوه بر حضور در نشست اوپك رايزني‌هايی را هم با مديران برخي از معروف‌ترين شركت‌هاي نفتي دنيا به‌عمل آورد. ديدار با مدير نفتي شركت ايتاليايي «اني» و دعوت از اين شركت براي حضور در ايران يكي از تحركات نفتي زنگنه بود. اسكاروني، مدير «اني» ديروز در گفت و گويي با راديو 24 ايتاليا درباره ديدارش با زنگنه گفت: ایران بهشت نفت و شرکت «انی» نخستین شریک بین‌المللی در این کشور است. نشریه آنلاین هافینگتون پست نیز با عنوان مسابقه شرکت «انی» پس از توافق هسته ای نوشت: شرکت نفت ایتالیا ممکن است نخستین شرکت نفتی‌ای باشد که از توافق هسته‌ای در ماه نوامبر گذشته بهره ببرد. علاوه‌بر موبيل، اني و فيليپس، ايران از شركت‌هاي توتال فرانسه، رویال داچ شل هلند و انگلیس، استات اویل نروژ و بی‌پی انگلیس هم دعوت كرده است.


همه خیانت‌های موسوی و کروبی از زبان آیت الله علم الهدی

آيت‌ا... سيداحمد علم‌الهدي در گفت‌وگو با آدينه تهران تصريح كرد: مقام معظم رهبري خطاب به اين آقايان فرمودند كه اگر در مساله انتخابات ايرادي داريد از طريق قانون اقدام كنيد. اينكه اين افراد از طريق قانوني اقدام نكردند و اردوكشي خياباني كردند، تجاوز از حد و تجاوز از حق است و مصداق باغي بودن است.

بر اساس گزارش روزنامه آرمان روابط عمومی،
علم الهدی در ادامه گفته است: مرحوم عسگراولادي سال گذشته در نامه‌اي به بنده نوشتند اين آقايان مفتون شده‌اند و فتان نيستند. بنده در پاسخ به ايشان بيان داشتم كه ممكن است در ابتداي امر اين افراد مفتون شده باشند اما در ادامه كار فتان شدند. چرا كه به عنوان مثال آقاي موسوي 17بيانيه بعد از انتخابات صادر كرد. اينها در روز 16آذر به عكس حضرت امام(ره) در دانشگاه جسارت كردند، در روز قدس شعار «نه غزه، نه لبنان» سر دادند، شعار «جمهوري ايراني» دادند و در تمامي اين مراحل آقاي موسوي بيانيه دادند و اين اعمال را تاييد كردند. حتي زماني كه در روز عاشورا پرچم امام حسين(ع) را آتش زدند باز ايشان بيانيه داد و اين جماعت را مردم خداجوي ناميد.

وي ادامه داد: جناب آقاي آيت‌ا... جنتي يك انسان معمولي نيست، يك فقيه است. اگر ايشان نظر فقهي خود را مطرح كردند پاسخ ايشان را باید با استدلال فقهي داد و نه با ناسزا و اهانت. اين امر بطور كلي روش اين افراد است.


چرا مجلس از جک استراوا برای سفر به تهران دعوت کرد؟

 روزنامه اعتماد در گفت وگو با عباسعلی منصوری‌آرانی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس نوشت: بنده به عنوان رییس گروه دوستی پارلمانی ایران - انگلستان موظف به بهبود روابط پارلمانی دو کشور هستم. لذا اقدام به چنین دعوتی کردم تا گام‌های لازم در جهت بهبود روابط دو کشور برداشته شود که این دعوت با وجود آن چیزی که در رسانه‌ها مطرح می‌شود یک اتفاق عادی است. این دعوت می‌تواند نقش مهمی در آینده روابط تهران- لندن داشته باشد.

 گروه دوستی پارلمانی اختیارات و وظایفی دارد که ما بر اساس همین قوانین دست به چنین دعوتی زده‌ایم. در رابطه با استراو نیز باید گفت که سخنان و اظهارنظرهای اخیر ایشان خیلی خوب بود و مواضع خوبی از خود نشان دادند که باعث شد تا ما چنین تصمیمی را اتخاذ کنیم.


کارت هدیه را بگیر و فراموش کن!

کیهان نوشت: یک روزنامه زنجیره‌ای در اقدامی قابل تأمل تیتر اول خود را به «کارت هدیه‌های میلیونی سازمان تأمین اجتماعی» اختصاص داده که به افراد مختلف داده شده است.

سایت اجاره‌ای «انتخاب» در واکنش به خبر ویژه کیهان به روال همیشگی خود دست به تحریف واقعیات زده و نوشته است: «کیهان به جز یارانه‌های میلیاردی، براساس قرارداد تامین اجتماعی دولت احمدی‌نژاد، ماهیانه 40 میلیون تومان (سالیانه 480 میلیون تومان) از تامین اجتماعی به خاطر یک آگهی کلیشه‌ای در صفحات میانی خود و 600 میلیون تومان از معاونت مطبوعاتی بابت آگهی‌های دولتی پول می‌گیرد.»این شارلاتانیزم خبری در حالی است که کیهان مانند هر روزنامه دیگر و به روال جاری، در مقابل درج آگهی، مبلغ مربوطه را که در تعرفه‌های موجود آمده است دریافت می‌کرده و مبلغ مورد ادعای سایت اجاره‌ای یاد شده 20 میلیون تومان، در قبال آگهی‌های ارجاعی بوده است و دولت احمدی‌نژاد با صدور دستورالعمل رسمی، همه ادارات و مراکز دولتی را از دادن آگهی به کیهان منع کرده بود و در همان حال روزنامه‌های زنجیره‌ای از این آگهی‌ها در حد گسترده و فراوان برخوردار بوده‌اند.

روزنامه آرمان طبق گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجلس در فهرست دریافت‌کنندگان کارت هدیه‌های میلیونی قرار دارد و مدیر مسئول آن کارت هدیه 10 میلیون تومانی دریافت کرده است، اما عجیب اینکه روزنامه مذکور با زرنگی نام خود و مدیر مسئول خود را از دریافت‌کنندگان این هدایا پاک کرده است.
یادآور می‌شود روزنامه مذکور ذاتاً روزنامه‌ای اجاره‌ای است که سرویس‌های ویژه با عکس‌ها و تیترهای بزرگ به شماری از اصلاح‌طلبان و از جمله خانواده هاشمی رفسنجانی می‌دهد.


استراتژي اصلاح‌طلبان مقابل دولت چيست؟!

تهران امروز نوشت: اصلاح‌طلبان هفته گذشته نخستين همايش سياسي خود را با عنوان «آينده سياسي ايران» در تهران برگزار كردند. سخنرانان اين همايش سياسي كه از سوي يكي از احزاب اصلاح‌طلب يعني حزب كار برگزار شد، تلاش كردند براي نحوه برخورد اين جريان با دولت «اعتدال» راهكاري ارائه دهند. اين در حالي است كه طي هفته گذشته نيز برخي چهره‌هاي اصلاح‌طلب در ديدارها و مصاحبه‌هايي كه داشتند الگويي براي رفتار با دولت روحاني ارائه كردند كه از مجموعه آن‌ها مي‌توان 5 استراتژي زير را در فضاي فعلي براي اصلاح‌طلبان متصور بود.

از جمله استراتژي‌هاي جريان اصلاح‌طلب نسبت به دولت،‌تقدير از عملكرد دولت است. قطعا اصلاح‌طلبان با دولت «تدبير و اميد» در برخي مسائل از جمله سياست خارجي و اقتصاد مواضع مشتركي دارند و همين موضوع باعث شده چهره‌هاي اصلاح‌طلب نوعي حمايت ضمني از دولت روحاني داشته و در سخنان خود از تقدير و تشكر از عملكرد دولت ابا نداشته باشند.شاهد اين ادعا نيز تعريف و تمجيدهايي است كه سخنرانان همايش «آينده سياسي ايران» داشته‌اند.

 حسين مرعشي سخنگوي حزب كارگزاران به عنوان يكي از سخنرانان همايش اخير اصلاح‌طلبان در تهران در حمايت از عملكرد دولت در سياست خارجي گفت«در همين دوران كوتاه كه از استقرار دولت گذشته است شاهد تغييرات اساسي هستيم و آقاي روحاني بيشتر وظايف خود را ايفا كرده است.» وي معتقد است: «اگر رئيس‌جمهور پشت تريبون برود ديگر ايراني در هيچ كجاي دنيا نگران نيست كه صحبت‌هاي وي لطمه‌اي به ايران مي‌زند.»

الهه كولايي از اعضاي حزب منحله مشاركت نيز به عنوان سخنران ديگر همايش اصلاح‌طلبان به شدت از عملكرد دولت در حوزه سياست خارجي حمايت كرد و گفت: «خوشحالم كه در حال حاضر سياستي مبتني بر عقلانيت و واقع نگري در پيش گرفته‌ايم و در حال حركت در مسير سازنده و تعامل هستيم.»در عين حال احمد شيرزاد عضو ديگر حزب منحله مشاركت در تازه‌ترين اظهارات خود ضمن آنكه عملكرد دولت در حوزه اقتصاد و ديپلماسي را مثبت دانست در توجيه اين رويكرد گفت: «اصلاح‌طلبان آنجايي‌كه عملكرد دولت را درست و به‌حق بدانند، دفاع خواهند نمود. اين دولت با راي بدنه اصلاح‌طلب بر سر كار آمده است و به همين جهت از آن نيز دفاع مي‌كنيم.»


شصتمين سالروز تولد «مرگ بر آمريكا»

روزنامه وطن امروز نوشت:  کودتاي 28 مرداد 32 سرآغاز فصل تازه‌اي در تاريخ سياسي معاصر ايران است که به سقوط دولت محمد مصدق و حاکميت خفقان شديد در جامعه انجاميد. با وقوع کودتا، مردم ايران كه تا آن روز از انگليس خبيث به عنوان عامل اصلي بسياري از مشكلات‌شان از استعمار كشور، رساندن خاندان پهلوي به سلطنت، جدا كردن بخش‌هاي زيادي از ايران و هزاران جنايت بزرگ ديگر خشمگين بودند و همواره اين كشور را لعن مي‌كردند، آمريكا را نيز شناختند كه از آن سوي دنيا آمد و با سرنگون كردن دولت ملي ايران، دولت كودتا را بر سر كار آورد؛ آمريكايي كه حتي محمد مصدق را فريفته بود و او مي‌پنداشت انگليس‌ها حيله‌گر و غيرقابل اعتمادند ولي به آمريكا مي‌شود اطمينان كرد.

با كودتاي سياه و ننگين 28 مرداد، دستگيري رجال سياسي، انحلال احزاب و تعطيلي بسياري از نشريات در دستور کار قرار گرفت اما به‌رغم تضييقات و فشار دستگاه ديکتاتوري، از فرداي وقوع کودتا، مردم حتي يک روز نيز روند مخالفت با رژيم كودتا را متوقف نکردند. 24 آبان 32 اعلام شد ريچارد نيکسون، معاون رئيس‌جمهور آمريکا از طرف آيزنهاور به ايران مي‏آيد. نيکسون به ايران مي‏آمد تا نتايج «پيروزي سياسي اميدبخشي را که در ايران نصيب قواي طرفدار تثبيت اوضاع و قواي آزادي شده است» (نطق آيزنهاور در کنگره آمريکا بعد از موفقيت کودتاي 28 مرداد) ببيند. در مقابل دانشجويان مبارز دانشگاه نيز تصميم گرفتند در فضاي حکومت نظامي بعد از کودتاي سياه، هنگام ورود نيکسون، نفرت و انزجار خود را از آمريكا به معاون رئيس‌جمهور اين كشور و همچنين رژيم کودتا نشان دهند.

16 آذر 32 دقيقا 110 روز پس از واقعه كودتا، اتفاقي روي داد كه با آنكه امروز 60 سال از آن مي‌گذرد اما گرد فراموشي بر آن ننشسته و هرگز از حافظه تاريخي ايرانيان پاک نخواهد شد.


صالحی: توافقنامه آرماني نيست؛ نقدها اصلاحي باشد

اظهارات علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی درباره توافقنامه ژنو شکل و ماهیتی متفاوت از سایر مسؤولان پرونده هسته‌ای در دولت دارد. روزنامه وطن امروز نوشت: اگر حسن روحانی، رئیس‌جمهور تفسیر‌های متفاوت از توافقنامه را مربوط به «سرهنگ‌ها» می‌داند و محمدجواد ظریف انتقادات داخلی به مفاد توافقنامه را همراهی با رژیم صهیونیستی تلقی می‌کند(!) اما علی‌اکبر صالحی، کسی که متولی امور اجرایی برنامه هسته‌ای ایران است ضمن دفاع از توافقنامه ژنو، برخی انتقادات داخلی نسبت به مفاد این توافقنامه را نیز می‌پذیرد.


 دیدار بیل کلینتون و زنگنه

آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که حضور کلینتون در وین پیش‌بینی نشده بوده است. او مهمان اجلاس اوپک نیست. اقتصاد ایرانی نوشت، کلینتون لحظاتی قبل به هتل محل اقامت زنگنه وارد شده است. البته وزارت نفت هنوز اطلاعاتی در مورد دیدارهای احتمالی این دو منتشر نکرده است. برخی محافل خبری احتمال دیدار رئیس‌جمهور اسبق آمریکا و مقامات ایرانی را می‌دهند.


 «میزان‌الحراره» 16 آذر

شرق نوشت: نوع نگرش مسوولان دانشگاه به مراسم این روز و برگزاری مراسم به صورتی واقعی و طبیعی و توسط خود دانشجویان در مقابل برگزاری مصنوعی و هدایت‌شده آن، شاخص و دماسنجی از صداقت و اعتماد متقابل مسوولان و دانشجویان است. با توجه به معیارهای یاد شده و بسیاری از شاخص‌های دیگر که در طول سالیان گذشته و تجربه‌های طولانی دانشگاه حاصل شده و در این مقال نمی‌گنجد، روز 16آذر، میزان‌الحراره‌ای دقیق و واقعی از شرایط عمومی و سیاست‌های کلی حاکم بر دولت‌ها و میزان ادعاهای افراد و مسوولان مختلف است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    وقتی مترجم وزارت خارجه میشه دیپلمات ارشد .. چه انتظاری دارید؟؟؟
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    وقتی ظریف واقعیت راگفت چرا ما خود را به بیراهه ببریم.با لاف زدنها کاری از پیش نمی بریم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس