کد خبر 269939
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۹

یکی از مراجع تقلید شیعیان در پاسخ به سؤالی در مورد دليل حرمت اشتراك در فيس بوك نظر و دلایل خود را بیان کرده و اعلام کرد: فیس بوک مانند كتب ضلال است كه فقها مطالعه آن را براى عموم تحريم مى‌كنند.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق، در سؤالی از آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی پرسیده شده که جمعى از برادران و خواهران در نامه‌هاى متعدد خود نوشته‌اند: "اگر حضرت آيت الله العظمى مكارم شيرازى (دامت بركاته) دليل حرمت اشتراك را در فيس بوك را بيان كنند ممنون خواهيم شد و پاسخى براى پرسش‌گران خواهد بود".

به گزارش دفتر آيت الله مكارم شيرازى، این مرجع تقلید در پاسخ عنوان کرده است:

عزيزان من! دليل آن روشن است و همان نشر گسترده فساد و انواع گناهان از اين طريق است.

زيرا فيس بوك مانند شهر بى در و دروازه‌اى است كه همه كس از دانشمندان و افراد نخبه گرفته تا دزدان و شيادان و كلاهبرداران و كسانى كه به انواع فساد آلوده‌اند، هر كدام در اين شهر مغازه‌اى دارند و در اين مغازه‌ها گاه وسائل ضرورى زندگى و در بسيارى از موارد ابزار گناه و مفاسد و انحراف‌هاى اخلاقى فراگير و ايجاد اختلاف در ميان ملت‌ها با برچسب‌هاى زيبا و پوشش‌هاى فريبنده در اختيار همگان قرار مى‌گيرد.

حال اگر ورود در اين شهر براى همه ممكن شود از جوانان كم سن و سال گرفته تا بزرگسالان ناآگاه و غير آنها آيا هيچ فرد آگاهى مى‌تواند ورود به چنين شهرى را براى همه آزاد بگذارد؟

حتى جاسوسان و مفسدان فى الارض مى‌توانند در اين شهر بى در و پيكر مبادله اطلاعات كنند و با رموز و اشاراتى بذر توطئه بپاشند. ما مى‌گوييم بايد بر مطبوعات و رسانه‌ها به طور عام نظارتى باشد تا افراد فاسد و مفسد نتوانند از اين طريق جامعه را آلوده كنند.

با اين حال چگونه فيس‌بوك بايد از هر قيد و شرطى آزاد باشد، آيا آزادى بى قيد و شرط در دنيا داريم؟ پاره‌اى از محدوديت‌هاى غربى به هيچ وجه مشكلى را حل نمى‌كند و تكثير اشكال حلّ اشكال نيست.

آرى اگر ورود در اين شهر مخصوص افراد دانشمند و فرهيخته كه خوب و بد را كاملا مى‌شناسند و سره از ناسره را تشخيص مى‌دهند آن هم براى تحقيقات اجتماعى آزاد بود مانعى نداشت درست مانند كتب ضلال كه فقها مطالعه آن را براى عموم تحريم مى‌كنند ولى براى محققان مذهبى آزاد شمرده مى‌شود.

والسلام عليكم و رحمة الله وبركاته


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • حسن ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    0 0
    پس اگر اینجوری هست عضویت در کل شبکه های اجتماعی چه داخلی و خارجی حرام است چون در اونها هم معلوم نیست کی میاد و کی میره
  • تبریزلی بابک ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    0 0
    با سلام و آرزوی سلامتی برای فقهای اسلام اولا این دلیل برایم قانع کننده نیست چرا که با این دلیل خیلی از موارد مثل ماهواره و اینترنت و اجتماعات بشری هم حرام خواهند بود دوم آنکه نظر دیگر عزیزان مراجع و خصوصا مقام معظم رهبری این است؟ رهبری اینترنت را مفید و ابزاری برای ترویج مذهب حق شیعه می داند سوم آنکه احتمال گمراهی و ضلالت باشد، از سوی دیگر این احتمال هم هست که کسی هدایت یابد. چرا که می تواند محل تبادل اطلاعات باشد. با تشکر سید میثم از تبریز شما چه فکر می کنید؟؟؟؟
  • ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۰
    0 0
    به اینترنت نیز همه ورود می کنند پس آن را هم حلال کنید
  • ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۰
    0 0
    احسنت. بر مسئولان امر واجب است که مردم را جهت استفاده‌ی صحیح از این شبکه آموزش دهند. این تنها راه روشنگری عوام نسبت به اینگونه از شبکه‌های اجتماعی است تا با آگاهی بیشتر نسبت به استفاده از این شبکه‌ها اقدام کنند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس