هشت ماه مشغول پژوهش و جمع‌آوری اطلاعات بودیم تا بتوانیم حرف تازه ای بزنیم. به هر حال پیدا کردن اسناد و اطلاعات بکر و جدید بسیار دشوار بود.

گروه فرهنگی مشرق - محمد تقی فهیم بيش از 30 سال سابقه مطبوعاتی و  هنري دارد. او عضو آكادمي و عضو شوراي عالي حل اختلاف خانه سينما، مسئول صفحه سينمايي روزنامه كيهان، معاون ارزشيابي و سردبير نشريه روزانه بيستمين جشنواره بين المللي فيلم‌هاي كودكان و نوجوان اصفهان، عضو شوراي مركزي و نايب رئيس انجمن منتقدان نويسندگان سينماي ايران است.

"ملخی که غول شد" با موضوع تاریخچه روزنامه کیهان از حدود 1321 تا 1357 از جمله آثار مستند بلندی است که امسال در چهارمین دوره از جشنواره مردمی فیلم عمار اکران شد و مورد استقبال قرار گرفت. به همین بهانه گفت‌وگوی کوتاهی با این هنرمند داشتیم.

محمد تقی فهیم ضمن توضیح در مورد کلیت اثر مستند خود اظهار داشت: هشت ماه مشغول پژوهش و جمع آوری اطلاعات بودیم تا بتوانیم حرف تازه ای بزنیم. به هر حال پیدا کردن اسناد و اطلاعات بکر و جدید بسیار دشوار بود. چیزی حدود 500 عکس جدید و دیده نشده را در این فیلم مورد استفاده قرار دادیم و حدود یک سال هم روند تولید تا تدوین آن زمان برد.

وی ادامه داد: این فیلم به نقاط عطف متعدد تاریخ روزنامه کیهان می‌پردازد،. در واقع تاریخ این روزنامه خیلی شاخ و برگ داشت که می‌شد جنبه‌های متعددی از آن را مورد بررسی قرار داد. موارد بسیاری در مورد روزنامه کیهان وجود دارد که ممکن است برای مردم امروز جالب باشد. مثلا این که سناتور مصباح زاده با 200 هزار تومان پولی که از شاه گرفت، روزنامه کیهان را راه انداخت. نقش تاثیرگذار این رسانه در کودتای 28 مرداد و در عین حال بی توجهی به جنبش 15 خرداد، حمایت از انقلاب سفید در سال 50، دوران سانسور شدید آن روزها و در نهایت اعتصاب‌های گسترده روزنامه‌ها که روزنامه کیهان هم سردمدار آن بود از جمله نکاتی است که در این فیلم مشهود است. 

روزنامه نگار قدیمی کیهان با شاره به بخش‌های مختلف مستند خود تصریح کرد: "ملخی که غول شد" با سه روایت مسائل را مطرح می‌کند. راوی آن آقای هوشنگ توکلی است که بر اساس مکتوبات و اسناد حکومتی بخش‌های مختلف را توضیح می‌دهد. روایت دیگری توسط افراد قدیمی و شاغلین قبل از انقلاب روزنامه کیهان نظیر آقایان غلامرضا موسوی، رضا قوی‌دل، اسماعبل دمیرچی، علی نائینی و... صورت می‌گیرد و روایت سوم خاطرات سناتور مصباح زاده است که گرداوری کردیم و با صدای آقای مهدی فقیه بازیگر پیشکسوت در اثر گنجاندیم.

فهیم در پایان در مورد ماهیت جشنواره عمار و نحوه عملکرد این جشنواره اظهار داشت: به نظرم عمار ساختاری تازه و حرف نویی دارد. این جشنواره آمده تا نشان بدهد که همیشه جایش خالی بوده و مطمئن هستم در آینده ای نزدیک تاثیر آن را در حوزه فرهنگ حس خواهیم کرد. اگر چه در برنامه های اکران تا حدودی بی نظمی دارند و تاریخ و ساعت اکران آثار را از روز اول اعلام نمی‌کنند اما در مجموع فکر می‌کنم این جشنواره نوعی از فستیوال بومی ایرانی است که از الگوهای بیرونی پیروی نمی‎‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس