کد خبر 279567
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۲

با وجود اينكه هر ساله مسئولين وعده مي‌دهند كه بازار ميوه شب عيد را با توليدات داخلي رنگين مي‌كنند اما باز هم شاهد واردات گسترده ميوه‌جات و وفور گسترده اين ميوه‌هاي وارداتي خوش‌رنگ و لعاب در بازارهاي خرده‌فروشي هستيم. امسال هم وزارت كشاورزي دست به ممنوعيت واردات ميوه زده تا شايد بتوان تمركز فروش را بر توليدات داخلي گذاشت.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، بودجه کشاورزان نصف می‌شودطبق آمار رسمی گمرک ایران در 9 ماهه سال جاری 41 تن انگور به ارزش 31 هزار و 570 دلار وارد کشور شد. در همین مدت بیش از 17 هزار تن گلابی هندی و انبه به ارزش 11.4 میلیون دلار وارد شد. میزان و ارزش واردات آناناس نیز در همین مدت به ترتیب به 1380 تن و 1.4 میلیون دلار رسید.

اینها در حالی است که اخیرا محمدعلی جوادی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در اظهاراتی عنوان کرد که با حمایت نمایندگان مجلس، واردات میوه‌های خارجی ممنوع شد چراکه ما در دنیا رتبه ششم تولیدات باغی را داریم و مردم میوه شب عید امسال را از تولیدات کشاورزان داخلی تهیه می‌کنند.

طی چند سال گذشته همواره بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهادکشاورزی در زمینه واردات میوه های خارجی اختلاف وجود داشته است. از یک سو وزارت جهادکشاورزی وزارت صنعت را متهم کرده که بدون در نظر گرفتن شرایط کشاورزان داخلی مجوز واردات میوه را به کشور داده است. وزارت صنعت و تجارت هم وزارت جهادکشاورزی را متهم کرده که تنها شرایط کشاورزان را در نظر گرفته و اهمیتی به مصرف کننده داخلی نداده است. همین امر به گفته مسئولان وزارت صنعت و تجارت باعث افزایش قیمت میوه در بازار داخلی شده است.

با توجه به اینکه از چندی پیش طرح انتزاع بخشی از وظایف وزارت صنعت وتجارت به وزارت جهادکشاورزی در حوزه محصولات کشاورزی مطرح شده و نمایندگان نیز بر اجرای این طرح اصرار ورزیده اند به نظر می رسد از این پس وزارت جهادکشاورزی مسئول واردات میوه های خارجی به کشور خواهند بود.

با وجود اينكه هر ساله مسئولين وعده مي‌دهند كه بازار ميوه شب عيد را با توليدات داخلي رنگين مي‌كنند اما باز هم شاهد واردات گسترده ميوه‌جات و وفور گسترده اين ميوه‌هاي وارداتي خوش‌رنگ و لعاب در بازارهاي خرده‌فروشي هستيم. امسال هم وزارت كشاورزي دست به ممنوعيت واردات ميوه زده تا شايد بتوان تمركز فروش را بر توليدات داخلي گذاشت.

با اين وجود گفته مي‌شود كه سودجويان بازار ميوه در حال تحميل واردات بر بازار هستند و اگر آنها مانند سال‌هاي گذشته موفق به واردات ميوه شوند، بازار ميوه شب عيد سال 92 هم با واردات رنگين خواهد شد. نبايد فراموش كرد كه ترس از افزايش قيمت انواع ميوه در روزهاي پيش از آغاز سال نو هميشه موجب شده كه مسئولين در سكوت خبري چشم را بر واردات ميوه ببندند. اين سكوت اما هر ساله به ضرر و زيان گسترده باغداران و ميوه‌كاران داخل كشور انجاميده است. به هر روي اما مسئولين تامين ميوه شب عيد گفته‌اند كه نيازي به واردات ميوه شب عيد نيست و در داخل با وفور توليد ميوه روبه‌رو هستيم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس،در واکنش به ممنوع شدن واردات میوه از سوی دولت، گفت: به طور حتم دلالان و سود جویان در شب عید با احتکار میوه داخلی در انبارها به افزایش قیمت میوه می پردازند که تنها راهکار جلوگیری از این اقدام نظارت جدی و مدون دستگاه های نظارتی براین بازار است

 رحمت اله نوروزی در واکنش به این سوال که ایران رتبه ششم تولیدات باغی رادر دنیا دارد به همین جهت از سوی دولت واردات میوه خارجی به کشور ممنوع شده است،آیا ممنوع شدن واردات میوه منجر به افزایش قیمت میوه در ایام شب عید نمی شود؟ گفت: دلالان و واسطه گران تا به امروز حضور پررنگی در بازار میوه داشته اند به طوری که هر هفته برای کسب سود بیشتر نرخ میوه را افزایش چند برابری داده اند.

نماینده علی آباد کتول درمجلس شورای اسلامی،افزود: به طور حتم  دلالان و سود جویان در ایام شب عید با احتکار میوه در انبارها و کمبود آن در بازار نسبت به تقاضا به افزایش قیمت میوه می پردازند که تنها راهکار جلوگیری از این اقدام نظارت جدی و مدون دستگاه های نظارتی بر این بازاراست.

وی همچنین در واکنش به این مطلب که براساس تازه ترین آمار اعلامی از سوی بانک مرکزی قیمت  انواع سبزی در یکسال اخیربیش از  87.5 درصد رشد داشته است، تصریح کرد: در هفته ی اخیر به علت سهل انگاری مدیران بسیاری از اقلام خوراکی از جمله سبزی و صیفی جات به ویژه گوجه فرنگی، لبنیات افزایش قیمت چند برابری و شدیدی داشته اند که این مهم باعث متضرر شدن اقشار کم درآمد جامعه از جمله کارگران،بازنشستگان و حقوق بگیران شده است.

 نوروزی،اظهار داشت: متأسفانه تا به امروز دولت ها در خصوص حمایت از مصرف کننده فقط وعده های توخالی داده اند به همین جهت دستگاه های نظارتی باید پاسخگوی سهل انگاری و عملکرد ضعیف خود باشند.

نماینده مردم علی آباد کتول درمجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: در استان خوزستان،گلستان، مازندران، خراسان علاوه بر کشت گلخانه ای، از سطح زیر کشت خوبی برای تولید سبزی و انواعی از صیفی جات برخوردار هستند به طوری که این استان ها توانایی لازم برای تأمین نیاز کشور نسبت به عرضه و تقاضا را به خوبی دارند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس، گفت: متأسفانه در حال حاضر گوجه فرنگی تبدیل به یک کالای لوکس شده به طوری که نرخ گوجه فرنگی کیلویی 4 هزار تومان به هیچ وجه متناسب با درآمد و قدرت خرید یک کارگر نیست به همین جهت امیدواریم دولت هر چه سریع تر در خصوص تنظیم بازار عملکرد صحیح و تدبیرانه ای داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس