رهبر انقلاب امروز به مذاکرات چند سال پیش ایران با دو کشور دیگر برای تهیه سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران اشاره کردند و گفتند: در آن زمان فرمولی برای تهیه سوخت به دست آمد اما آمریکایی‌ها برخلاف آنچه به دوستان خود در منطقه و در یکی از کشورهای آمریکای جنوبی گفته و برخی مسؤولان داخلی هم آن را باور کرده بودند، در این روند اختلال ایجاد و تصور کردند که ایران را در تنگنای کامل قرار داده‌اند.

گروه سیاسی مشرق - رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای، امروز در دیدار مدیران و متخصصان سازمان انرژی اتمی، با یادآوری مذاکرات چند سال پیش ایران با دو کشور دیگر برای تهیه سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران، گفتند: در آن زمان فرمولی برای تهیه سوخت به دست آمد اما آمریکایی‌ها برخلاف آنچه به دوستان خود در منطقه و در یکی از کشورهای آمریکای جنوبی گفته و برخی مسؤولان داخلی هم آن را باور کرده بودند، در این روند اختلال ایجاد و تصور کردند که ایران را در تنگنای کامل قرار داده‌اند.

فرمول تهیه سوخت رآکتور تهران چه بود؟
به دنبال زمزمه اتمام صفحه سوخت راکتور هسته‌ای و تحقیقاتی تهران که با سوخت 20 درصد قابلیت فعالیت داشت و بیشتر در زمینه های تحقیقاتی و به خصوص پزشکی استفاده می‌شد، غرب به خصوص آمریکا با سوء استفاده از موقعیت بوجود آمده با این تحلیل که جمهوری اسلامی ایران بالاخره به بن‌بست رسیده است، پیشنهادهایی را برای تأمین سوخت راکتور تهران و همچنین مذاکره درباره دیگر موضوعات همچون حقوق بشر، حمایت از مقاومت و ...مطرح کردند که با مخالفت مسؤولان جمهوری اسلامی ایران روبرو شدند و همین مسئله سبب شد آمریکا با خرید اورانیوم 20 درصد یا صفحه سوخت 20 درصد مخالفت کند.

اوج مشکلات در نیمه دوم سال 88 خود را نشان داد و بعضی از مسؤولان داخلی با این تفسیر که جمهوری اسلامی به علم و فناوری هسته‌ای دست پیدا کرده است و می‌تواند تا حدودی به سمت تعلیق یا تعطیلی غنی سازی پیش برود، به نوعی وارد مذاکره غیر مستقیم با آمریکا شدند و در این میان دو کشور ترکیه و برزیل به عنوان میانجی برای حل مشکل سوخت راکتور تهران وارد بازی در پرونده هسته‌ای ایران شدند.

تحلیل خاص مسؤولان دولت وقت درباره علم و فناوری هسته‌ای سبب شد با این خیال که می‌توانند با قبول شرایط طرف غربی به نتیجه برسند، به سمت بیانیه تهران حرکت کردند، بیانیه‌ای که از سه ضلع "ایران - برزیل - ترکیه" تشکیل شد.

منوچهر متكي، وزير امور خارجه وقت، بيانيه مشترك "ايران - تركيه - برزيل" در اجلاس مورخه 17 مي 2010 (27 ارديبهشت 1389 تهران) درباره موارد 10 گانه مورد توافق را به اين شرح تشريح كرد:

بر اساس ماده يك، سه كشور بر تعهد خود برعدم گسترش سلاح هسته‌اي تأكيد مي‌كنند و حقوق تمام اعضاء از جمله جمهوري اسلامي ايران در تحقيق، پيشرفت و همچنين چرخه سوخت را محترم مي‌شمارند.

بر اساس ماده دو بیانیه، سه كشور اعتقاد راسخ خود را بر اجراي اين مفاد دارند تا در فضايي مثبت، سازنده و غيرتقابلي هم دور جديدي از همكاري‌ها و تعاملات آغاز شود.

در ماده سه اين بیانیه، تبادل سوخت هسته‌اي را گامي براي شروع همكاري در عرصه‌هاي مختلف فناوري و صلح‌آميز هسته‌اي عنوان شده است.

ماده چهار اين بیانیه نيز حكايت از اين مسأله دارد كه تبادل سوخت هسته‌اي حركتي رو به جلو و سازنده و نقطه‌ شروعي براي همكاري با ملت‌هاست و چنين حركتي بايد به همكاري مثبت و همكاري صلح‌آميز هسته‌اي منجر شود و از هر گونه تقابل از جمله بيانات و رفتار تهديدآميز كه به حقوق ايران لطمه مي‌زند اجتناب و همكاري هسته‌اي جايگزين آن شود.

در ماده پنج اين بیانیه كه اصلي‌ترين بخش اين توافقنامه است اين توافق حاصل شده است كه هزار و 200 كيلوگرم سوخت اورانيوم كمترغني‌‌شده در تركيه به صورت امانت نگهداري شود، كه در مالكيت ايران خواهد بود و ايران و آْژانس امكان نظارت بر آن را دارند.

در ماده شش اين بیانیه نيز آمده است جمهوري اسلامي ايران موافقت خود را در مورد موارد فوق به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ظرف هفت روز اعلام مي‌كند و متناسب با درخواست گروه وين (روسيه، فرانسه، آمريكا و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي) جزئيات بيشتري درباره‌ تبادل سوخت از طريق توافقنامه‌ خطي و ترتيبات مربوط به توافقنامه ايران و وين كه متعهد به تحويل 120 كيلوگرم سوخت اورانيوم مورد نياز رۀكتور تهران مي‌باشند، شرح داده خواهد شد.

در ماده هفت اين بیانیه نيز اعلام شده است از زماني كه گروه وين توافق خود را اعلام كند طرفين خود را ملزم به اجراي ماده شش مي‌دانند و ايران نيز موافقت خود را با انتقال هزار و 200 كيلوگرم اورانيوم كمترغني‌شده (LEU) اعلام مي‌كند و گروه وين نيز متعهد مي‌شود 120 كيلوگرم سوخت مورد نياز رآكتور تهران را به ايران تحويل دهد.

در ماده هشت نيز پيش‌بيني شده است در صورتي كه مفاد اين بیانیه مورد توجه قرار نگيرد حسب درخواست ايران، تركيه سوخت را به ايران برگشت دهد.

در ماده 9 نيز اين مسأله مورد تأكيد قرار گرفته كه تركيه و برزيل از شروع گفت‌وگوهاي ايران با 5+1 در هر مكان از جمله تركيه و برزيل حول نگراني‌هاي مشترك استقبال مي‌كنند.

در ماده نهايي اين بیانیه نيز تركيه و برزيل از رويكرد سازنده ايران در پيگيري حقوق و پايبندي به معاهده ان‌پي‌تي قدرداني كرده و ايران نيز از اقدامات دو كشور در اين زمينه تشكر مي‌كند.

ویرایش

انتقادات به بیانیه تهران

اگرچه این بیانیه با حمایت نظام از دولت به تصویب رسید، ولی همان زمان انتقادات قابل تأملی نسبت به مفاد این توافق از سوی کارشناسان و نمایندگان مجلس به گوش می‌رسید.

"احمد توکلی" نماینده مجلس درباره این بیانیه می‌گوید: بیانیه تبادل سوخت هسته‌ای مصالح ملی را تأمین نمی‌کند.

* در مفاد بیانیه دقت شود تا جان کلام به دست آید. این بیانیه تا اینجا، ایران را یکطرفه متعهد می‌سازد که کل 1200کیلو اورانیوم 3.5 درصدی خود را از تسلط خویش خارج کند و به خاک ترکیه منتقل کرده و تحت سلطه آن کشور قرار دهد بدون آنکه طرف پرمدعای غربی هیچ تعهدی بسپارد.

* در بند هشت این بیانیه آمده است اگر غربیها به مفاد این بیانیه توجه نکنند، ایران باید از ترکیه بخواهد و ترکیه باید بدون قید و شرط اورانیوم امانتی را بازگرداند. در عین حال بند هفت برای گروه وین (آمریکا، فرانسه، روسیه و آژانس) تکلیف تعیین می‌کند که 120کیلو اورانیوم 20 درصد بعداَ آن هم ظرف یک سال به ایران بدهد.

* بقیه بیانیه ‌بیشتر به تعارفات دیپلماتیک شبیه است. در نتیجه تا اینجا ایران خودش را متعهد کرده است و با کمال تعجب قوی‌ترین اهرم خویش را برای ادامه مذاکرات از دست می‌دهد. این بیانیه که آن را بیانیه تبادل سوخت نامیده‌اند مصالح ملی ما را تأمین نمی‌کند و ان را باید بیانیه انتقال سوخت هسته‌ای ایران نامید نه تبادل سوخت.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا صدور این بیانیه نمی‌تواند بن‌بست فعلی را بشکند، یا قطعنامه جدید تحریم را متوقف کند این چنین پاسخ داد: این ما نبودیم که مذاکرات را متوقف کردیم. رئیس جمهور از هر فرصتی برای گشودن باب گفت‌وگو بهره می‌گرفته است تا حدی که بعضا مورد انتقاد هم واقع شده است. اگر قرار باشد بن بست به هر قیمت شکسته شود، چرا اساسا چند سال برای استیفای حق مسلم ملت ایستادگی کردیم و به تولید صنعتی اورانیوم موفق شدیم؟ اگر گروه وین اورانیوم 20 درصد را نداد و شرط تحویل را توقف و تعطیلی هر نوع غنی سازی قرار داد و تهدید کرد که در غیر این صورت تحریم جدید اعمال می‌کنیم چه خواهیم کرد؟ باز هم به نقطه‌ای خواهیم رسید که حال در آن هستیم اگر با فشار ترکیه را از بازگرداندن اورانیوم ما منع کرد چه می‌کنیم؟ در آن صورت که خیلی هم محتمل است روابط دوستانه ما با یکی از همسایگان مهم ما را نیز اسیب می‌زند. (تابناک - 28 اردیبهشت 89)


شیطنت روسیه، موضع آمریکا و تردید اروپا

در حالی که در بیانیه تهران که توسط سه کشور ترکیه، ایران و برزیل درباره موضوع هسته‌ای ایران به امضا رسیده و صادر شد، ایران حسن نیت خود را برای مبادله سوخت هسته‌ای‌اش اعلام کرده است، واکنش های اولیه کشور های غربی یک دست و امیدوارکننده نبود و می‌توان گفت نرم‌ترین واکنش ها ـ به نسبت گذشته ـ واکنش دولت آمریکا و بحث‌برانگیزترین آن، واکنش دولت روسیه و بدترین واکنش، واکنش فرانسه و انگلیس بوده است.

رئیس جمهور روسیه که از جمله نخستین کسانی بود که در این باره اظهار نظر کرد، ضمن زیر سؤال بردن این بیانیه افزود، دو سؤال اساسی در این باره وجود دارد: اول اینکه آیا ایران خودش غنی‌سازی را ادامه خواهد داد؟ مدودیف سپس خودش پاسخ داد تا آنجا که من از مواضع مقامات ایرانی درک کرده ام باید بگویم که بله؛ ایران تصمیم دارد به فرایند غنی سازی ادامه دهد و در این صورت نگرانی های جامعه بین المللی همچنان درباره برنامه هسته ای ایران باقی خواهد ماند.
 
 وی در سؤال دوم خود می پرسد آیا این سطح از مبادله سوخت کافی است؟ آیا این سطح از مبادله سوخت همه جامعه بین المللی را راضی خواهد کرد و در پاسخ باز خود می گوید من نمی دانم اما مشورت بیشتری درباره این بیانیه باید با تهران و قدرت های درگیر این پرونده انجام گیرد.
 
در همین حال روزنامه صهیونیستی "هاآرتص"در بازتاب معاهده تبادل اورانیوم ایران با ترکیه و برزیل با اشاره به استقبال دیمیتری مدودیف، رئیس جمهوری روسیه، از این طرح، به نقل از وی نوشت: «این مسأله اما نمی تواند از نگرانی های بین الملی در ارتباط با برنامه هسته ای بحث برانگیز تهران بکاهد.»
 
مدودف با تاکید بر لزوم تبادل نظر با ایران و قدرت های بزرگ جهان در این زمینه، افزود: «پس از آن باید در این رابطه تصمیم گیری کنیم که آیا این پیشنهادها کافی است یا پیشنهادهای دیگری لازم است. از این رو به تصور من یک توقف کوتاه در این مسأله مشکلی ایجاد نخواهد کرد.»

"رابرت گیبس"، سخنگوی وزارت خارجه، آمریکا اعلام کرد که آمریکا در هر زمان و مکانی آماده است که با ایران وارد بحث شود تا ایران بتواند ثابت کند که برنامه هسته ای آن کشور با مقاصد صلح‌آمیز است. به گفته وی، تصمیم ایران به ادامه برنامه غنی‌سازی اورانیوم تا سطح 20 درصد نقض آشکار قطعنامه های فعلی شورای امنیت سازمان ملل است.

سخنگوی کاخ سفید در ادامه افزود: «بیاینه صادره از سوی تهران در ارتباط با تمایل این کشور به مذاکره با کشورهایی از جمله آمریکا، چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آلمان که خواهان حل و فصل بن بست هسته ای ایران هستند، مبهم است.»

وی همچنین در پاسخ به خبرنگاران افزود: «این معاهده تغییری در تداوم تلاش های آمریکا برای اعمال تحریم های بین المللی علیه این کشور به وجود نخواهد آورد. چراکه گفتار و رفتار مقامات ایرانی به ندرت با یکدیگر مطابقت دارد. ایران باید پیشنهاد خود را برای انجام بررسی های لازم به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه دهد.»


دستاورد خوش‌بینی به غرب

با تمامی نقاط قوت، ضعف و ابهام درباره بیانیه تهران، مسؤولان سابق دولتی در اجرای کامل آن حسن نیت خود را نشان دادند اما نتیجه دیگری به غیر از خیال طراحان و مجریان، در صحنه بازی اجرا و دیده شد.

درست ماه بعد از بیانیه تهران، نوزدهم خرداد ماه ـ شورای امنیت سازمان ملل متحد، چهارمين قطعنامه تحريمی عليه ايران را تصویب کرد! در این باره باید گفت که 12 عضو شورای امنیت به این قطعنامه رأی مثبت و برزیل و ترکیه، اعضای غیر دائم شورای امنیت نیز رأی مخالف دادند؛ رأی لبنان نیز ممتنع بوده است.

جلسه رأی‌گیری با سخنان نماینده مکزیک، رییس دوره‌ای شورای امنیت آغاز شده و پس از قرائت درخواست حضور نمایندگان آلمان و جمهوری اسلامی ایران در این نشست، نوبت به نمایندگان مخالف رسید تا سخنرانی کنند.

نمایندگان برزیل و ترکیه دو نماینده مخالف بودند. نماینده برزیل گفت که پس از تلاش‌های دو کشور ترکیه و برزیل در رسیدن به توافقنامه مبادله سوخت اتمی ایران در خاک ترکیه، مخالف تحریم‌های بیشتر علیه ایران است.    

نماینده ترکیه اما با حمایت از اقدامات دیپلماتیک افزود: جمهوری اسلامی باید با تعلیق غنی‌سازی اورانیوم به مذاکرات وارد شده و مسائل را حل کند.

پس از آن، رییس شورای امنیت درخواست رأی‌گیری کرد که دوازده رأی مثبت داده شد. ترکیه و برزیل، نمایندگانی بودند که رأی منفی دادند و تنها لبنان بود که به «قطعنامه شماره ۱۹۲۹» رأی ممتنع داد. (تابناک - 19 خرداد 89)

درواقع خوش خیالی و تحلیل اشتباه درباره غرب و آمریکا نسبت به اینکه اگر برای رفع نگرانی های غرب یک قدم برداریم، غرب هم قدم دیگری بر می دارد، در بیانیه تهران خود را به وضوح نشان داد و غرب با تصویب قطعنامه علیه ایران خوی استکباری خود را بیش از پیش نشان داد.

بعد از شکست بیانیه تهران، با تدبیر سران عالی رتبه نظام، رشادت و مجاهدت‌های تیم هسته‌ای به خصوص دانشمندان هسته‌ای و شهید شهریاری، نظام اسلامی توانست بر خلاف باور غرب و دشمنان داخلی و خارجی، به اورانیوم غنی شده 20 درصد و صفحه سوخت دست پیدا کند و صفحه دیگری از پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را رقم بخورد.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • محسن ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    جالب است وضعیتی که موجب عزت ماشد و باعث پیشرفت با وضعیت امروز مقایسه کنید که مردم نامحرم تلقی میشوند اظهارات و مواضع برخی افراد مثل توکلی در ان زمان و الان نیز جالب است و لابد کاملا بر اساس ایمان
  • علیرضا ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    یک روند اشتباهی که در جامعه ما نهادینه شده: درس نگرفتن از اشتباهات گذشته است. یکی از معصومین میفرمایند که اگر مومن بار اول دچار اشتباهی شود از سمت قضا و قدر خداوند است اما اگر بار دوم دچار همان اشتباه شود از حماقت خودش است
  • ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    اما گاهی هم می شود که خدا رحمتی را نصیب انسان می کند و انسان به دلیل تردید و یا ضعف از آن می گریزد و استفاده ار فرصت را اشتباه می داند. غافل از آنکه پیامبر خدا صلی الله و علیه و آله فرمود: إن لربكم في أيام دهركم نفحات ، ألا فتعرضوا لها کسی که با ناچیز شمردن نقش ملتها خود را به بازی با دولتها مشغول کند قطعا اشتباه کرده است.
  • ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    اسم آن شخص و آن پاراگراف حساس را حذف کردم. فکر کنم الان بتوانید تایید کنید: اینکه در زمانی که هنوز دانشمندان ما موفق به ساخت سوخت رآکتور تهران نشده بودند دنبال راهی برای خرید یا مبادله پایاپای سوخت بودیم کاملا معقول و قابل دفاع بود. این مساله هم که آمریکاییها به برزیل قولی بدهند و زیر آن بزنند که جای تعجب ندارد. آنچه جای تامل دارد این است که چرا روسیه و چین با آنهمه ادعای دوستی ، در کمتر از 48 ساعت بعد از قرارداد تهران به قطعنامه علیه ایران رای مثیت دادند. درواقع اصل پذیرفتن مذاکره با 6 کشور محدود به معنای به رسمیت شناختن سیادت آنها بر جهان است. البته که با این شرایط ابتکار عمل در دست دشمن خواهد بود. این مساله در تضاد آشکار با شعار نه شرقی- نه غربی است. جرم اصلی احمدی نژاد نرفتن زیر بار قواعد بازی و پذیرفتن سیادت چند کشور خاص بر دنیا بود. این احمدی نژاد بود که مردانه حلقه بسته 6 کشور را شکست و پای کشورهایی مانند ترکیه و برزیل را وسط کشید با آنکه می دانست آمریکا زیر بار نخواهد رفت و هیچ توافقی را که به صراحت حق داشتن چرخه سوخت هسته ای برای ایران را بپذیرد به رسمیت نخواهد شناخت. احمدی نژاد هژمونی سلطه این 6 کشور را شکست و هزینه سنگین سیاسی را به آمریکا تحمیل کرد. اما خوب، این تنها آمریکا نبود که ناراحت شد! روسیه و چین هم از اینکه ایران حرکتی مستقلانه و بدون نظر آنها انجام داده خشمگین بودند و برای همین در کمتر از 24 ساعت پس از قرارداد تهران ، به قطعنامه علیه ایران رای مثبت دادند!! همان قطعنامه ای که برزیل و ترکیه به آن رای منفی دادند! پیام این قطعنامه هم به ایران این بود که حق ندارید از خودتان استقلال نشان دهید! آنچه جای تامل بسیار دارد این است که برخی سیاسیون ایرانی که ابتدا از معاهده تهران به عنوان پیروزی بزرگ یاد می کردند بلافاصله بعد از قطعنامه و اخم روسیه و چین نظرشان را تغییر دادند. در حالی که بحث مبادله سوخت قسمت فرعی ماجرا بود و آنچه مهم بود فرصت استفاده از دیپلماسی عمومی و نشان دادن دروغگویی آمریکا به جهان بود. ایران کاملا باید با اصرار بر این معاهده به دنیا می فهماند که آمریکا دردش نگرانی از ساخت بمب اتم نیست بلکه نگران به رسمیت شناختن حق داشتن چرخه سوخت هسته ای توسط ایران است. متاسفانه برخی از اصولگرایان اهمیت دیپلماسی عمومی را درک نمی کنند.
  • سورنا ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    رهبر خودشان مذاکرات را زیر نظر دارند واجازه خوردن حق مردم ایران را نمیدهند.
  • رضا ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    آن زمان آقای جلیلی که مسئول مذاکرات بودند باقدرت به طرف غربی اعلام کردند که اگر سوخت راندهید خودمان تولید میکنیم قطعنامه ی 1929 هم که افتضاح ترین قطعنامه ی آنها بود مثل سایر سنگ اندازی های آنها برای حل نشدن مسئله بود.....سایت تابناک هم منتقد دولت بود و برای مشرق متاسفم که این نقد یکطرفه را منتشرکرد مشرق!لطفا انتقاد پذیر باش ونظر من را منتشرکن
  • ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    آقای رسایی و آقای زاکانی ان زمان گفتند بیانیه تهران بازی برد برد است
  • ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    خوب هر دولتی هم باشه برای اینکه به روند تحریم کشور پایان بده یه اقدامی میکنه خوب احمدی نژادم تو فشار بود وبرای برون رفت این کارو کرد که آمریکایی ها و روسیه نامرد زدن زیرش.
  • نصیر ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    لازم نیست برای اهداف بیگانگان از نقش ملت ها برای خود کلاه نمدی ببافید میشه لطف کنید بگید ملت امریکا یا اسراییل یا فرانسه یا انگلیس یا همین کانادا که رئاکتور آب سنگین 700 مگا واتی داره چه نقشی در داشتن یا نداشتن بمب های اتمی آنها داشته؟؟ تاریخ 200 ساله اخیر ایران جز فریب مردم توسط قدرت های منطقه ای و جهانی چیزی نبوده نقشه ایران هم در دو قرن اخیر از تبدیل شدن از شتر به گربه که تا همین 10 سال قبل از اتقلاب و جدایی بحرین ادامه داشت هم شاهدی عملیست که هیچ احدی با هیچ منطق ساختگی نمی تونه لاپوشانی کنه
  • دکتر فرهاد ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    واقعیتی وجود داره که خود دکتر ظریف هم به اون اشاره کرده که امریکایها هنوز جمهوری اسلامی ایران رو به عنوان یک قدرت باور ندارن که بشین اون طرف میز و حاضر بشن با اون معامله کنن و امتیاز بدن هنوز بر این باور هستن که میشه اون رو تسلیم کرد و فقط از اون امتیاز گرفت.....همان بازی باخت برد....تمام خروجی های اتاق های فکر حتی میانه روهای امریکایی می گه که باید تحریم های اصلی ادامه پیدا کنه حالا حتی اگر بهانه هم نباشه میشه اون رو ایجاد کرد وقتی مثلا یک استاد دانشگاه یا نظامی در امریکا تحریم ها رو به چالش می کشه و عنوان می کنه که باید روش دیگری بکار برد حجمه سنگینی علیه اون در امریکا ایجاد میشه تنها راه این هست که اصل تاثیر تحریم با رشد اقتصادی به چالش کشیده بشه تا طرف مقابل مجبور به کنار آمدن بشه..... اولین گام ایجاد شکاف در جامعه جهانی و کشورهایی هست که از روی اجبار در تحریم ها با امریکا حتی با وجود بحران اقتصادی و دست کشیدن از چند میلیار دلار سود در سال همراه شدن..........
  • مینا ۲۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    آیا اینک غل و زنجیرهای اسارت و ذلت بر سر و دوش و گردن برنامه هسته‌ای ایران دیده نمی‌شود؟ ـــ آیا دیده نمی‌شود که استقلال و حاکمیت ملی، به منزلة یکی از سه رکن بنیادین انقلاب اسلامی، در حال پوسیدگی و فروپاشی است مشرق حرف بدی زدم که منتشرنمیکنی؟
  • ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    آقای مشرق!! آیا انتقاد از روسیه هم ممنوع شده که حاضر نشدید نظرم را در مورد واقعیت معاهده تهران و ارزش آن درج کنید؟
  • کیا ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    در اسلام سه مرحله با افراد رفتار می شود مرتبه اول با خوشروئی دوم با اغماض و ترشروئی مرتبه سوم با سرب داغ..................
  • شاهین ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
    0 0
    احمدی نژاد دوستت دارم دلاور زنده باشی انشاءالله منتظرتیم...
  • ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
    0 0
    خدائیش مقایسه بیانیه تهران با توافقنامه اخیر ژنو بی انصافیه. چون اولا متن بیانیه تهران با توافقنامه ژنو که همه اش سرتاسر امتیازدهی ما در قبال وعده سر خرمن غربی هاست قابل مقایسه نیست ثانیا دولت وقت این کار رو برای خروج از بن بست و گرفتن بهانه از غرب انجام داد و به هیچ وجه از اصول کوتاه نیامد و اجازه نداد به ملتمون توهین بشه ثالثا دولت وقت به محض مشاهده پیمان شکنی طرف غربی توافق رو کنار گذاشت و مردانه وایساد و 20 درصد و صفحه سوخت رو به انجام رسوند نه مثل اینها که... درود بر احمدی نژاد شجاع و باغیرت
  • شاهد ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
    0 0
    نکنه قابل توجه اینجاست که بیانیه تهران در سال 89 نتیجه عملکرد دکتر جلیلی مظهر مقاومت بود
  • ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
    0 0
    توافق ژنو که صد برابر بدتر از بیانیه تهران است. پس چرا جناب توکلی سکوت کرده اند؟
  • علی ۰۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
    0 0
    این اتفاقات هسته ای اخیر برای من یاد آور قراردادهای دوران قاجاره با این تفاوت که دیگه چندان نگاهم به این قراردادها خائنانه نیست چون وقتی کشورت قوی نباشه بالاخره ناچاری امتیاز بدی.البته دوست ندارم توی اینجور قضایا مجری توافقاتی باشم که یه امتیاز بزرگ رو از ما سلب میکنه تا در تاریخ منفور بمونم. ولی معادله ساده است قوی باش زور نمیشنوی ضعیف بودی بهت زور میگن(قانون دنیا قانون جنگله)
  • سرباز ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
    0 0
    شاهد جان دكتر جليلي مرد جنگ بود ،وسط ميدون رفته بود كه ميدون دار بود/عزت و احترام مارو تو دوره خودش مثل يه پرچم دار بالا نگه داشته بود ،كه اين كار ايمان و اعتقاد راستين به خداوند ميخواهد.خداوند حافظش باشد تازمان....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس