حالا که بسترهای لازم برای تولید کاغذ در داخل کشور مهیا نیست ما می توانیم شرایطی را بوجود بیاوریم که اصلا مصرف نداشته باشیم.

گروه فرهنگی مشرق - در این که اغلب مردم ما کتابخوان نیستند و تورق یک کتاب خوب شاید اولویت صد و چهلمشان هم نباشد هیچ شکی نیست. در این که کتاب‌ها اگر رایگان هم عرضه شوند باز امیدی به جابجایی چشمگیر در آمار کتابخوان‌ها نمی‌رود هم شکی نیست. اما تعارف که نداریم! خرید کتاب این روزها حتی برای آن عده اندکی که واقعا از خواندن کتاب لذت می‌برند هم دل شیر می‌خواهد.

بهترین راه در مسیر اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی کاغذ/ یک کارشناس: کتاب دیجیتال ریسک چاپ را به حداقل می‌رساند

با این قیمت‌های نجومی و سرسام آوری که ناشران بر روی کتاب‌های خود می‌گذارند، خریدن چند اثر خوب و با کیفیت که بتواند ما را برای مدتی (مثلا تا نمایشگاه کتاب بعدی) از خرید این محصول فرهنگی بی نیاز کند، پول دو برج حقوق یک کارمند یا کارگر ساده را طلب می کند. حالا چه کسی پیدا می‌شود که از نان زن و بچه و قسط و و وام و کرایه خانه و بنزین پراید و پیکانش بزند تا 6 تا کتاب خوشگل و گالینگور شده با اسم های قشنگ قشنگ در سبد فرهنگی خانواده بگذارد؟ اصلا شکم گرسنه مگر فرهنگ حالی‌اش می شود؟

هر دانشجو و پژوهشگری می‌داند با این بن‌های 60 هزار تومانی کتاب نهایتا چهار تا بروشور تبلیغاتی می دهند و خرید نیازهای دانشگاهی تقریبا یک رویاست. همین می شود که وقتی به بخش های مختلف نمایشگاه سر میزنی دست آخر به این نتیجه می‌رسی که غرفه‌های فروش سیم‌کارت رایتل و ایرانسل، اینترنت مبین نت و فلافل لبنانی 150 برابر غرفه‌های کتاب مشتری دارند.

این مطلب را برای دانشجویان، پژوهشگران و خوره کتاب‌هایی منتشر کردیم که کتاب را به عنوان یک نیاز می بینند نه صرفا یک عامل زیبایی در دکور خانه و در تلاشیم دنبال یک راه حل خوب و منطقی برای کتاب خواندن بگردیم بدون این که ردپایی از کاغذ و صحافی و چاپ در میان باشد. این بود که به نشر دیجیتال رسیدیم! فروش یک کتاب در قالب های مجازی (pdf-word) و قیمت های بسیار پایین.

بهترین راه در مسیر اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی کاغذ/ یک کارشناس: کتاب دیجیتال ریسک چاپ را به حداقل می‌رساند

در گام اول سعی کردیم بدون هیچ پیش‌داوری و اظهار نظری به سراغ ناشران برویم و نظرشان را در مورد نشر الکترونیک یا کتاب های دیجیتال جویا شویم. به غرفه "مجمع ناشران انقلاب اسلامی" سر زدیم و دقایقی میهمان مسئول غرفه این مرکز شدیم.

بدون کاغذ هم میتوان مطالعه کرد/1//در حال ویرایشوی در ابتدا گفت: ما فهرستی از مطالبات ناشران تهیه کردیم که یکی از موارد آن معضل کاغذ است. سعی داریم در آینده به سمت دیجیتالی شدن چاپ برویم. این یک نیاز بسیار مهم است که ظرفیت های آن در وحله اول متوجه ناشران دانشگاهی بوده و آنها می‌توانند شرایط مطلوب‌تری را برای خرید کتاب ارزان در اختیار دانشجویان قرار بدهند. ناشران باید کم کم با این موضوع آشنا بشوند که نشر دیجیتال چیست و چرا باید به آن توجه کرد.

کارشناس مجمع ناشران ادامه داد: نکته دیگر محک بازار برای شناسایی مخاطب یک کتاب است. چاپ دیجیتال این امکان را فراهم می کند تا ناشر مخاطب کتاب و میزان استقبال از آن را شناسایی کرده و در صورت مطلوب بودن شرایط نسخه کاغذی آن را وارد بازار کند. بارها پیش آماده که یک کتاب با تیراژ بالا و بدون درنظر گرفتن شرایط فروش وارد بازار نشر شده و مورد استقبال قرار نگرفته است. ممکن است یک کتاب در حد 100 نفر مخاطب و جامعه هدف داشته باشد بنابراین چاپ این کتاب در تیراژ بالا مثلا 5000 نسخه زیان بزرگی است که هم به ناشر واردمی شود هم در استفاده از کاغذ اصراف صورت گرفته است.

مدیر غرفه مجمع ناشران تصریح کرد: یک نکته مهم در این زمینه کمکی است که با ورود به نشر دیجیتال به اقتصاد مقاومتی و نزدیک شدن به نقطه نظرات رهبر معظم انقلاب در این زمینه می‌کنیم. شرایط امروز به نحوای است که برای واردات کاغذ مشکل داریم از طرفی خودمان هم توانایی تولید کافی از این محصول را نداریم. حالا که بسترهای لازم برای تولید کاغذ در داخل کشور مهیا نیست ما می توانیم شرایطی را بوجود بیاوریم که اصلا مصرف نداشته باشیم. تولید کاغذ فناوری خاصی نیاز ندارد. منابع آن هم کاملا در کشور موجود است تنها مشکل ما در این زمینه کمبود کارخانه های تولید کاغذ است که باید خیلی زود این مشکل را به عنوان کشوری که به فرهنگ اهمیت می دهیم رفع کنیم. بنابراین می‌توانیم با دیجیتالی کردن تولیدات فرهنگی خودمان برای چند وقت مصرف کاغذ را تاحد زیادی تقلیل داده و  نیاز به خارج از کشور را به حداقل برسانیم.

وی در پایان تاکید کرد:  مقام معظم رهبری از دهه 70 بر موضوع دیجیتالی شدن نشر کتاب مطرح بوده اما متاسفانه ما در این زمینه کم کاری کردیم و هنوز بسیاری از ناشران  هنوز هیچ فکری برای ورود به حوزه نشر الکترونیک ندارند.
 
از مسئول محترم غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی تشکر کردیم و با اطلاعات تازه ای که به دستمان رسید آماده شدیم برای جمع آوری   نکات خواندنی دیگر در زمینه نشر الکترونیک.

ادامه دارد...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
    0 0
    والله بخدا ما تا این حد هم که از رایانه استفاده میکنیم درشُرُف کور شدن هستیم ...وای به روزی که کتاب را هم از این طریق مطالعه کنیم !!
  • علی ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
    0 0
    دو مشکل خیلی بزرگ در راه ترویج کتابهای الکترونیک وجود دارد: اول اینکه بلادرنگ کپی میشود و ناشر و مولف متضرر خواهند شد. هم از جهت مالی و هم مسئله حقوق معنوی. کمااینکه هم اکنون اغلب مراکزی که نسخه دیجیتالی کتب خود را عرضه کرده اند با یک جستجوی ساده در گوگل، کپی غیر قانونی آنرا در صدها سایت زرد می یابند! دوم ـ دستگاههای کتابخوان حرفه ای که کمپانی های بزرگ عرضه میکنن هیچکدامشان ـ تا جایی که من اطلاع دارم ـ زبان فارسی را پشتیبانی نمیکنند و فقط باید امید داشت که پی دی افها را نشان بدهند. توجه داشته باشید به غیر از کتابخوانها که از جوهر الکترونیکی استفاده میکنند و انعکاس نوری نزدیک به کاغذ معمولی دارند، هیچ وسیله دیگری بدرد مطالعه متون طولانی نمیخورد؛ نه تبلت و نه لپ تاپ و نه پی سی....همه اینها در طولانی مدت به چشم آسیب میزنند.
  • فاطمه ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    0 0
    اتفاقا ایده ی بسیار خوبی هست. من نرم افزار کیندل آمازون روی دستگاهم نصب کردم و کتاب های مرجع آمازون رو که برام دیدنشون رویا بود رو روی کامپیوتر دانلود میکنم و میخونم و لذت میبرم. چرا کتاب های ما نمیتونه اینجوری بشه؟
  • فاطمه ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    0 0
    الان کتاب هایی که من از آمازون دانلود میکنم به هیچ وجه قابل کپی کردن نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس