گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای
کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
تملقگوئي دولتمردان از هاشمی
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: تملقگوئي دولتمردان به كتابخانه ملي هم رسيد! رئيس كتابخانه ملي ديروز در اجلاس اصحاب فرهنگ كه در سالن همايش كتابخانه ملي برگزار شد گفت: وقتي قرار بود به اين مراسم بيايم نميدانستم وقتي قرار است آقاي هاشمي به اينجا بيايد چه بگويم. صالحي اميري افزود: "اما سخن دكتر شريعتي به يادم افتاد كه گفت: "فاطمه، فاطمه است" و من به ياد اين جمله افتادم كه "هاشمي، هاشمي است". قرار نبود در دولت اعتدال، باب تملق گوئي باز بماند آنهم در كتابخانه ملي و در جمع اصحاب فرهنگ و در سال فرهنگ!
هاشمی مسئله اصلی فرهنگ را پیدا کرد؟!
کیهان نوشت: هاشمی رفسنجانی گفت: یکی از آرزوهای من این است که برای نجات فرهنگ کاری را انجام دهم برای اینکه در بحث فرهنگی وقتی در قشر سنتی پیرامون زن، آرایش زن، موسیقی و یا فیلم صحبت میشود جلسه را به هم میزنند و خیال میکنند که فرهنگ این است در حالی که این از هزارمین مسائل فرهنگ است.
وی که در بازدید از کتابخانه ملی سخن میگفت، افزود: رهبری هم راضی نیستند که در سال فرهنگ ما دنبال این باشیم که کسانی که خوب میخوانند را از میدان به در کنیم و یا خانمهایی که قیافه زیبایی دارند را نگذاریم ظاهر شوند.
هاشمی با بیان اینکه باید مصداق فرهنگی را که رهبری در نظر دارند پیدا کرده و انجام دهیم، خطاب به اصحاب فرهنگ و هنر گفت؛ من کمک میکنم و شما هم این کار را شروع کنید.
اشاره آقای هاشمی برای نجات فرهنگ در حالی است که برخی دولتمردان همراه وی- نظیر خاتمی و مهاجرانی- اساسا منکر موضوع تهاجم فرهنگی بودند و به ولنگاری فرهنگی و عدم مقابله با علتهای هرز این عرصه اعتقاد داشتند.
از سوی دیگر اظهارات آقای هاشمی فاقد دقت و استدلال فقهی و شرعی است. این تعبیر که «کسانی که خوب میخوانند» در ضوابط دینی و فقهی چه مفهومی دارد؟ و کدام هنرمند را به خاطر خوب خواندن از میدان به در کردهاند؟ آیا خوانندهای که در شبکه دولتی انگلیس، مجیز رژیم پهلوی را میگوید قابل تکریم است؟ و از طرف دیگر کجای اسلام ملاکی با این مضمون قید شده که «خانمهایی که قیافه زیبایی دارند باید ظاهر شوند» و یا کجای این مملکت از ظاهر شدن یک خانم به صرف قیافه زیبا جلوگیری شده است؟ اما اگر منظور خودآرایی و خودنمایی است که منطق قرآن دراینباره روشن است مگر اینکه بخواهیم اجتهاد مقابل نص کنیم.
و بالاخره باید گفت بخشی از شکل فرهنگ کشور ما کاربست این قبیل ادبیات و ترویج آشفتگی فرهنگی است که نه تنها کمکی به رونق فرهنگ اسلامی - ایرانی نکرده بلکه زحمت افزا نیز شده است. در حقیقت شبههافکنی و ایجاد ابهام و سردرگمی، از سوی برخی نخبگان، بخشی از رنج بزرگی است که مردم ما در حوزه فرهنگ متحمل شدهاند.
لغو مجوز دولت دهم به وزارت دادگستري توسط روحاني
خراسان نوشت: در حالي که بر اساس مجوز هيئت دولت دهم در اسفندماه سال 91، حق بهره برداري از ساختمان شماره 3 شرکت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران واقع در خيابان فاطمي تهران به وزارت دادگستري جهت استقرار سازمان تعزيرات حکومتي واگذار شده بود، بنا به پيشنهاد نعمت زاده وزير صنعت و تاييد روزهاي اخير رئيس جمهور ، اين مصوبه دولت دهم لغو و ساختمان مذکور به وزارت صنعت بازگردانده شد.
رفسنجانی: نباید زنان زیبارو را از میدان بهدر کنیم!
روزنامه وطن امروز نوشت: همه در انتظار شکستن سکوت هاشمی در ماجرای مستند «منروحانی هستم» بوده و هستند. افکارعمومی در ایران چند هفتهای است شاهد هجمه دولتیها و حامیان آنها علیه یک روایت مستند از برشهایی از زندگی سیاسی حسن روحانی است. در این هجمه وجهه شخص حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی مخدوش شده است. دولتیها و حامیان آنها روایت مربوط به حضور روحانی در ماجرای مک فارلین را که هاشمیرفسنجانی در کتاب «اوج دفاع» مطرح کرده دروغ و کذب میدانند. با این موضع عملا روایت هاشمی را از آن ماجرا و به طور کلی روایت هاشمی از مقاطع مهم در تاریخ جمهوری اسلامی را مخدوش کردهاند. این رفتار نزدیکان و حامیان آقای هاشمی بدون توجه به تبعات آن برای وی همچنان دنبال میشود. به گزارش «وطنامروز»، طی روزهای گذشته روایتهای تایید نشدهای به نقل از آقای هاشمی منتشر شد که وی نسبت به این رفتار دولتیها و رسانههای حامی دولت بشدت انتقاد کرده و تداوم این رفتار را ضربه به وجهه خود دانسته بود. با این حال سکوت هاشمی در قبال این جریان به یک علامت سوال بزرگ تبدیل شد و تقریبا ضربه جبرانناپذیری به وجهه و اعتبار این روحانی سیاستمدار وارد کرد. با این حال و در شرایطی که همه در انتظار موضعگیری هاشمی و دفاع او از اعتبار سیاسی خود بودند؛ آقای هاشمی دیروز سکوت خود را شکست اما درباره ماجرای مک فارلین و جنجالی که روایت او از حضور روحانی در آن ماجرا به پا کرد سخن نگفت بلکه او از دیدگاه خود درباره مخالفت با طرد زنان «زیبارو» و افراد «خوشصدا» از جامعه حرف زد. حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی دیروز در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر که در کتابخانه ملی برگزار شد؛ از دغدغههای فرهنگی خود گفت. هاشمی با بیان اینکه جامعه از حالت سنتی عبور کرده، اظهار داشت: به فضل وجود افراد تحصیلکرده در حوزه و دانشگاه ما الان جامعه فرهیختهای داریم و بنیان این جامعه فرهیخته را باید جدیتر گرفت. هاشمی در ادامه به دغدغههای فرهنگی خود اشاره کرد.
ماجرای تجمع امروز ميدان فاطمي به روایت روزنامه اصلاح طلب
اعتماد نوشت: اين هفته، هفته «جبهه پايداري» بود. براي دولت ويژهبرنامه دارند. هفته را با تجمع دلواپسي شروع كردند و با تجمع اعتراضي به پايان ميبرند. وعدهشان امروز ساعت 16 ميدان فاطمي است. ميخواهند در اعتراض به بدحجابي تجمع كنند؛ تجمعاتي كه هشت سال به فكرشان خطور نكرده بود. رييس دولت قبل مقابل 290 نماينده مجلس ايستاد و مبارزه با بدحجابي را به سخره گرفت اما آن روزها اصلا به فكرشان هم نرسيد كه بروند مقابل وزارت كشور تجمع كنند. جلوي سوالكنندگان از رييس دولت قبل را هم كه به دنبال علت تعلل دولت در مبارزه با بدحجابي بودند ميگرفتند و طرح اينگونه سوالات را به مصلحت نميدانستند. خودشان در گوشه و كنار ميگفتند كه دولت احمدينژاد اعتقادي به مبارزه با بدحجابي ندارد اما حالا سكوت را شكستهاند. ميخواهند تجمع كنند و دغدغه و دلواپسيشان شده است «بدحجابي». تجمع به همت «حوزه علميه آيتالله ايرواني» قرار است برگزار شود.
مدرسه علميهيي كه ارادت خاصي به جبهه پايداري دارد. حالا برنامه اين هفته مخالفان دولت، تجمع عليه بدحجابي است. ميخواهند جمع شوند، شعار دهند و انتقاد كنند از دولت هشت ماههيي كه به اندازه هشت سال احمدينژاد و حتي بيشتر انتقاد شده است. حالا ديگر از جناح موافق دولت به جناح مخالف دولت تبديل شدهاند و انتقاد جايز است. برنامهريزي گسترده دارند. تا حالا هر هفت روز دولت روحاني بحران داشته باشد و دريغ از بخشيدن يك حواس جمع به دولتمردان براي حل مشكلاتي كه سكوت همين دل نگرانان به ارمغان آورده است. درست در روزهايي كه اصلاحطلبان براي گرفتن مجوز يك همايش با سختيهاي متعددي روبهرو هستند، پايداريها به راحتي آب خوردن همايش، تجمع، سخنراني و ميزگرد برگزار ميكنند.
استعلام از مسئولان رياست جمهوري براي خونگيري از نوجوانان
خراسان نوشت: بر اساس نامه چندي پيش يک مقام مسئول به مديران ارشد نهاد رياست جمهوري، وي درخواست کرده بود نظر رسمي و حقوقي اين مسئولان درباره امکان دريافت خون از نوجواناني که به سن 16 سال رسيده اند، اعلام شود که در پاسخ به نامه وي اعلام شده است که با توجه به ماده ۱۲۱۰ قانون مدني، براي انجام امور غيرمالي، رسيدن به سن بلوغ کفايت مي کند و با توجه به اينکه اهداي خون امري غيرمالي محسوب مي گردد، لذا خونگيري از افراد رده سني ۱۶ سال تمام فاقد ايراد است.
رأی دولت ریزش کرده پس بیشتر سیاسیکاری کند!
«تشکیل دولت روحانی مثل یک امر ناخواسته بود و او تا 48 ساعت قبل از انتخابات نمیدانست که 19میلیون رای دارد.»
به گزارش کیهان، این مطلب را صادق زیبا کلام در مصاحبه با روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد مورد تاکید قرار داد و افزود: رای روحانی دچار ریزش شده است.
زیباکلام در این گفت وگو اظهار میدارد: مجموعهای که در دولت وجود دارد گروهی نبودهاند که از سالها قبل به صورت تیمی و منسجم با هم کار کرده باشند.
وی درباره ناهمگونی نیروهای سیاسی کابینه میگوید: آقای روحانی و مجموعه دولت مجبور هستند به هر حال مراقب اصولگرایان باشند. در عین حال آقای روحانی تمایل دارد اصلاحطلبان معتدل و میانهرو را با خودش داشته باشد. از طرفی آقای روحانی تمایل دارد اصلاحطلبان معتدل و میانهرو را با خودش داشته باشد. آقای روحانی به واقع دیدگاههای آقای هاشمی رفسنجانی را باور دارد. پس این دولت، دولتی است که خودش چندان انسجامی نداشته اما درعین حال هوای اصولگرایان را داشته، در عین حال تمایلاتی به اصلاحطلبان دارد، در عین حال اعتقاد بنیادی به هاشمی رفسنجانی دارد.
زیباکلام همچنین گفت: خیلیها در کابینه مثل آقای علی جنتی معتقدند که سانسور نباید باشد و برخی دیگر هم معتقدند که درجهای از سانسور نیاز است. پس آن وحدت موردنظر در این دولت وجود ندارد چون در همان ابتدا تشکیل دولت آقای روحانی مثل یک امر ناخواسته بود. آقای روحانی تا 48 ساعت قبل از انتخابات نمیدانست که 19میلیون رای دارد. خیلیها از خود من میپرسیدند که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم.
او این را هم گفت که «در دولت روحانی یک ژنرال است به نام حسن روحانی، اما ببینید ژنرال دیگری هم به نام اکبر ترکان وجود دارد. یک ژنرال دیگر هم به نام محمدباقر نوبخت در دولت حضور دارد و چندین ژنرال دیگر».
زیباکلام در ادامه تصریح میکند: من معتقدم بخشی از آن 19 میلیونی که برای آقای روحانی رای دادهاند دچار ریزش شدهاند... همه با هم در اینکه کسر قابل توجهی از این 19میلیون ریزش کرده متفق القول هستیم. اما به عقیده من 80درصد این ریزش ناشی از سرخوردگی که در قبال مطالبات بوده است. یعنی میخواهم بگویم ده درصد ریزش رای آقای روحانی به دلیل مسائل اقتصادی است و مابقی آن به دلیل عدم توجه دولت به مطالبات جامعه مدنی است(!)
فراز اخیر اظهارات زیباکلام در حالی است که توقع این رایدهندگان به روحانی، بهبود وضعیت اقتصادی بوده و به همین دلیل نیز 97درصد با دعوت دولت به انصراف از یارانه همراهی نکردند.
معمای تورم و شیب ملایم
روزنامه وطن امروز نوشت: هرچند آمارهای رسمی دولت از کاهش تورم نقطه به نقطه حکایت دارد، ولی کارشناسان درباره نرخ تورم سالانه نظر دیگری دارند و مردم هم کاهش تورم را در سفرههایشان احساس نمیکنند. به گزارش تسنیم، در بازار داغ تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری یکی از اصلیترین شعارهای نامزدهای انتخابات «کاهش تورم و ارزانی» بود و انصافاً هم از نظر عملیات روانی این شعار جزو بهترین شعارهایی بود که اتفاقاً به مزاج مردم هم خوش آمد. اما وعده کاهش تورم و ارزانی قیمتها به قبل از انتخابات ختم نشد و بعد از اینکه نتیجه مشخص شد، این وعدهها با رنگ و بویی دیگر ادامه پیدا کرد و در ماههای اخیر نیز دولت سعی دارد به استناد آمار و ارقام این القا را در جامعه بهوجود آورد که تورم کاهش یافته و وعدههای این بخش عملی شده است.
در این ایام البته خبرهایی مانند کاهش تورم و ثبت رکوردهای خوشایند برای تورم نقطه به نقطه و... به دفعات از سوی مردان کابینه یازدهم مطرح شده و تاکید براین است که دولت در ماههای گذشته توانسته مانع افزایش قیمتها و صعودی شدن مدار تورم شود. البته نظر کارشناسان اقتصادی درباره کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه چیز دیگری است و مهدی تقوی، یکی از کارشناسان ارشد حوزه اقتصاد درباره افتخار دولت به کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه میگوید: به نظر من کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه با توجه به محدودیتهای اقتصادی که مردم با آن درگیرند و نیز نوسان قیمتها در لحظه به جای ماه به ماه بیمعنی است اما این را باید گفت که کاهش چنین شاخصی (تورم نقطه به نقطه) به برخی سیاستها برمیگردد که یکی از آنها آرامش بازار ارز برای مدتی بود ولی اکنون این آرامش هم نیست.
عارف: دولت قبل مجبور به عقب نشینی شد
آرمان امروز نوشت: رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحطلبان گفت: پروژهای که در انتخابات ۹۲ کلید خورد، پروژه ناتمامی است که استمرار آن در اسفند ۹۴ رقم میخورد و اگر نتوانیم موفقیتی در انتخابات مجلس بهدست آوریم، نمیتوانیم در دولت آینده پیروز میدان باشیم بنابراین باید از دولت حمایت کنیم. جمشید ایرانی از اولین جلسه جبهه اصلاحطلبان با محمدرضا عارف خبر داد و افزود: این اولین جلسه اصلاحطلبان در سال جدید بود. ایرانی با بیان اینکه جبهه اصلاحطلبان در این دیدار دغدغههای خود را با عارف مطرح کردند، افزود: حقشناس گلایههای مطرح شده در این جلسه را گلایههای پدر و فرزندی عنوان کرد.
وی گفت: حقشناس در این دیدار به تلاش تمامیتخواهان درسالهای گذشته برای ارائه تفسیر حداقلی از چهره اسلام اشاره کرد و گفت که با وجود آنکه رهبر معظم انقلاب ازنرمش قهرمانانه سخن گفتهاند اما کنگره دلواپسیم برگزار میشود که باید از آنان پرسید که در زمانی که کشور با اوضاع نابسامان اقتصادی روبهرو شد، دلواپس نبودید؟ دبیرکل حزب فرزندان ایران همچنین به تشریح سخنان عارف پرداخت و خاطرنشان کرد: عارف در این دیدار ضمن تبریک ماه رجب و سال جدید، نکات ارزشمند و راهبردهای خود برای جبهه اصلاح طلبان را تشریح کرد. ایرانی ادامه داد: عارف در سخنان خود به شکست دولت گذشته اشاره کرد و گفت که دولتی که در این 8سال اجازه انتقاد کردن را به دیگر جریانات نمیداد مجبور به عقبنشینی شد بنابراین باید سعی شود تا این موفقیت حفظ شود چراکه در طی 6ماه، فشارهای بسیاری به دولت وارد شده است که این در دولتهای گذشته بیسابقه بوده است.
روحانی دستور توقف فیلتر «واتسآپ» را صادر کرد
روزنامه شرق نوشت: فیلترینگ واتسآپ به محل اختلاف دولت و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، تبدیل شد. روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت موافق مسدودکردن و بستن شبکههای اجتماعی خارجی که مخرب نیستند و در کشور جایگزین ندارند نیست، گفت: «دستور توقف فیلتر شبکه اجتماعی «واتسآپ» که از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام شده، توسط رییسجمهور صادر شده است.» ایراد دولت به فیلترینگ «واتسآپ» از آنجا نشأت میگیرد که دولت معتقد است، فیلترینگ این نرمافزار در جلسهای به تصویب رسید که اکثریت اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در آن حضور نداشتند. همچنین دولت تاکید دارد که این کارگروه باید زیرنظر شورایعالی فضای مجازی فعالیت کند و باید موظف به تبعیت از مصوبات این شورا باشد. اما از طرف دیگر، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بر استقلال این کارگروه از شورایعالی فضای مجازی تاکید دارد و روند رایگیری را درست و قانونی میداند.
با این حال، محمود واعظی در واکنش به اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره فیلتر شبکه اجتماعی «واتسآپ» مبنی بر اینکه رییسجمهور راسا نمیتواند مانع اقدامات کارگروه تعیین مصادیق شود اظهار کرد: «وظیفه دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دبیری یک کارگروه است و وظیفهاش این نیست که برای شخص رییسجمهور و برای شورایعالی فضای مجازی که هیچ ارتباطی با این کارگروه نداشته و یک مجموعه بالادستی است تعیینتکلیف کند.» بالاگرفتن اختلافات میان دولت و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در شرایطی است که دولت در مقایسه با سایر قوا در کشور، سهم و رای بالاتری در این کارگروه دارد.
يونسي ميخواهد هيجان قوميتي ايجاد كند
روزنامه جوان نوشت: احمد بخشايش اردستاني، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفتوگو با «جوانآنلاين» در واکنش به اظهارات اخیر علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتها اظهار داشت: آقاي يونسي مرد روشن و دانايي است. اگر صحبتهاي او را راجعبه نماد شير و خورشيد به صورت جز به جز بررسي كنيم، معناي تكتك اين نمادها خوب است اما با توجه به اينكه شير و خورشيد نماد پرچم شاهنشاهي بود و زيبنده انقلاب اسلامي نبود، پس از انقلاب حداكثري جمهوري اسلامي نمادهاي دوران قبل از جمله شير و خورشيد كه يادآور دوران شاهنشاهي بود، حذف شد و آرم الله روي پرچم كشورمان نقش بست.
بخشايش اردستاني ادامه داد: در حال حاضر آقاي يونسي معاون اقوام و قوميتهاست و شايد دلخوري و گله از نظام هم داشته باشد، به اين اعتبار كه قرار بود وزير كشور يا وزير اطلاعات شود اما به هر دليلي نشد و اكنون كه در جهت خاص قوميتي صحبت ميكند و ميخواهد مقداري هيجان قوميتي ايجاد كند البته اين هيجانات قوميتي نبايد حاشيههايي داشته باشد كه بر متن مديريت اصلي كشور تقدم پيدا ميكند.
وي تاكيد كرد: متن جمهوري اسلامي و نظام نبايد توسط اين حاشيهها به اين سمت و سو حركت كند اما همين كه ايشان اين جملات را گفته و باعث شده افراد روي آن نظر دهند اين حاكي از اين است كه صحبتهاي يونسي ميتواند تاثيرگذار باشد.
بخشايش اردستاني با اشاره به صحبتهاي يونسي در خصوص خاخام و روحانيت گفت: آقاي يونسي در صحبتهايش اشاره كرده كه اگر من روحاني و خاخامها بگذارند مردم خوب زندگي ميكنند اين جمله تا حدي هم درست است و هم ميتواند غلط باشد. اگر از جنبه صحيح اين حرف نگاه گنيم به نظر ميرسد آقاي يونسي خواسته اينطور آسيبشناسي كند كه اگر رهبران فكري و ديني با يكديگر سازگاري داشته باشند شايد جنگهاي منطقهاي رخ ندهد.
وي تصريح كرد: اين حرف آقاي يونسي قابل سرزنش نيز است از اين جهت كه ميخواهد بگويد علت اينكه ما با غرب دچار مشكل شدهايم و چون جمهوري اسلامي با اسرائيل مشكل دارد، اين مشكل به وسيله سران جمهوري اسلامي كه روحاني هستند و سران يهوديان به وجود آمده بنابراين اين كينههاي شكل گرفته به واسطه روحانيت ما و يهوديان است كه آنها نميگذارند توافق را به امضا برسانيم و مشكلمان را با غرب حل كنيم. از اين بابت حرف ايشان بين حق و باطل است.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: تملقگوئي دولتمردان به كتابخانه ملي هم رسيد! رئيس كتابخانه ملي ديروز در اجلاس اصحاب فرهنگ كه در سالن همايش كتابخانه ملي برگزار شد گفت: وقتي قرار بود به اين مراسم بيايم نميدانستم وقتي قرار است آقاي هاشمي به اينجا بيايد چه بگويم. صالحي اميري افزود: "اما سخن دكتر شريعتي به يادم افتاد كه گفت: "فاطمه، فاطمه است" و من به ياد اين جمله افتادم كه "هاشمي، هاشمي است". قرار نبود در دولت اعتدال، باب تملق گوئي باز بماند آنهم در كتابخانه ملي و در جمع اصحاب فرهنگ و در سال فرهنگ!
هاشمی مسئله اصلی فرهنگ را پیدا کرد؟!
کیهان نوشت: هاشمی رفسنجانی گفت: یکی از آرزوهای من این است که برای نجات فرهنگ کاری را انجام دهم برای اینکه در بحث فرهنگی وقتی در قشر سنتی پیرامون زن، آرایش زن، موسیقی و یا فیلم صحبت میشود جلسه را به هم میزنند و خیال میکنند که فرهنگ این است در حالی که این از هزارمین مسائل فرهنگ است.
وی که در بازدید از کتابخانه ملی سخن میگفت، افزود: رهبری هم راضی نیستند که در سال فرهنگ ما دنبال این باشیم که کسانی که خوب میخوانند را از میدان به در کنیم و یا خانمهایی که قیافه زیبایی دارند را نگذاریم ظاهر شوند.
هاشمی با بیان اینکه باید مصداق فرهنگی را که رهبری در نظر دارند پیدا کرده و انجام دهیم، خطاب به اصحاب فرهنگ و هنر گفت؛ من کمک میکنم و شما هم این کار را شروع کنید.
اشاره آقای هاشمی برای نجات فرهنگ در حالی است که برخی دولتمردان همراه وی- نظیر خاتمی و مهاجرانی- اساسا منکر موضوع تهاجم فرهنگی بودند و به ولنگاری فرهنگی و عدم مقابله با علتهای هرز این عرصه اعتقاد داشتند.
از سوی دیگر اظهارات آقای هاشمی فاقد دقت و استدلال فقهی و شرعی است. این تعبیر که «کسانی که خوب میخوانند» در ضوابط دینی و فقهی چه مفهومی دارد؟ و کدام هنرمند را به خاطر خوب خواندن از میدان به در کردهاند؟ آیا خوانندهای که در شبکه دولتی انگلیس، مجیز رژیم پهلوی را میگوید قابل تکریم است؟ و از طرف دیگر کجای اسلام ملاکی با این مضمون قید شده که «خانمهایی که قیافه زیبایی دارند باید ظاهر شوند» و یا کجای این مملکت از ظاهر شدن یک خانم به صرف قیافه زیبا جلوگیری شده است؟ اما اگر منظور خودآرایی و خودنمایی است که منطق قرآن دراینباره روشن است مگر اینکه بخواهیم اجتهاد مقابل نص کنیم.
و بالاخره باید گفت بخشی از شکل فرهنگ کشور ما کاربست این قبیل ادبیات و ترویج آشفتگی فرهنگی است که نه تنها کمکی به رونق فرهنگ اسلامی - ایرانی نکرده بلکه زحمت افزا نیز شده است. در حقیقت شبههافکنی و ایجاد ابهام و سردرگمی، از سوی برخی نخبگان، بخشی از رنج بزرگی است که مردم ما در حوزه فرهنگ متحمل شدهاند.
لغو مجوز دولت دهم به وزارت دادگستري توسط روحاني
خراسان نوشت: در حالي که بر اساس مجوز هيئت دولت دهم در اسفندماه سال 91، حق بهره برداري از ساختمان شماره 3 شرکت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران واقع در خيابان فاطمي تهران به وزارت دادگستري جهت استقرار سازمان تعزيرات حکومتي واگذار شده بود، بنا به پيشنهاد نعمت زاده وزير صنعت و تاييد روزهاي اخير رئيس جمهور ، اين مصوبه دولت دهم لغو و ساختمان مذکور به وزارت صنعت بازگردانده شد.
رفسنجانی: نباید زنان زیبارو را از میدان بهدر کنیم!
روزنامه وطن امروز نوشت: همه در انتظار شکستن سکوت هاشمی در ماجرای مستند «منروحانی هستم» بوده و هستند. افکارعمومی در ایران چند هفتهای است شاهد هجمه دولتیها و حامیان آنها علیه یک روایت مستند از برشهایی از زندگی سیاسی حسن روحانی است. در این هجمه وجهه شخص حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی مخدوش شده است. دولتیها و حامیان آنها روایت مربوط به حضور روحانی در ماجرای مک فارلین را که هاشمیرفسنجانی در کتاب «اوج دفاع» مطرح کرده دروغ و کذب میدانند. با این موضع عملا روایت هاشمی را از آن ماجرا و به طور کلی روایت هاشمی از مقاطع مهم در تاریخ جمهوری اسلامی را مخدوش کردهاند. این رفتار نزدیکان و حامیان آقای هاشمی بدون توجه به تبعات آن برای وی همچنان دنبال میشود. به گزارش «وطنامروز»، طی روزهای گذشته روایتهای تایید نشدهای به نقل از آقای هاشمی منتشر شد که وی نسبت به این رفتار دولتیها و رسانههای حامی دولت بشدت انتقاد کرده و تداوم این رفتار را ضربه به وجهه خود دانسته بود. با این حال سکوت هاشمی در قبال این جریان به یک علامت سوال بزرگ تبدیل شد و تقریبا ضربه جبرانناپذیری به وجهه و اعتبار این روحانی سیاستمدار وارد کرد. با این حال و در شرایطی که همه در انتظار موضعگیری هاشمی و دفاع او از اعتبار سیاسی خود بودند؛ آقای هاشمی دیروز سکوت خود را شکست اما درباره ماجرای مک فارلین و جنجالی که روایت او از حضور روحانی در آن ماجرا به پا کرد سخن نگفت بلکه او از دیدگاه خود درباره مخالفت با طرد زنان «زیبارو» و افراد «خوشصدا» از جامعه حرف زد. حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی دیروز در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر که در کتابخانه ملی برگزار شد؛ از دغدغههای فرهنگی خود گفت. هاشمی با بیان اینکه جامعه از حالت سنتی عبور کرده، اظهار داشت: به فضل وجود افراد تحصیلکرده در حوزه و دانشگاه ما الان جامعه فرهیختهای داریم و بنیان این جامعه فرهیخته را باید جدیتر گرفت. هاشمی در ادامه به دغدغههای فرهنگی خود اشاره کرد.
ماجرای تجمع امروز ميدان فاطمي به روایت روزنامه اصلاح طلب
اعتماد نوشت: اين هفته، هفته «جبهه پايداري» بود. براي دولت ويژهبرنامه دارند. هفته را با تجمع دلواپسي شروع كردند و با تجمع اعتراضي به پايان ميبرند. وعدهشان امروز ساعت 16 ميدان فاطمي است. ميخواهند در اعتراض به بدحجابي تجمع كنند؛ تجمعاتي كه هشت سال به فكرشان خطور نكرده بود. رييس دولت قبل مقابل 290 نماينده مجلس ايستاد و مبارزه با بدحجابي را به سخره گرفت اما آن روزها اصلا به فكرشان هم نرسيد كه بروند مقابل وزارت كشور تجمع كنند. جلوي سوالكنندگان از رييس دولت قبل را هم كه به دنبال علت تعلل دولت در مبارزه با بدحجابي بودند ميگرفتند و طرح اينگونه سوالات را به مصلحت نميدانستند. خودشان در گوشه و كنار ميگفتند كه دولت احمدينژاد اعتقادي به مبارزه با بدحجابي ندارد اما حالا سكوت را شكستهاند. ميخواهند تجمع كنند و دغدغه و دلواپسيشان شده است «بدحجابي». تجمع به همت «حوزه علميه آيتالله ايرواني» قرار است برگزار شود.
مدرسه علميهيي كه ارادت خاصي به جبهه پايداري دارد. حالا برنامه اين هفته مخالفان دولت، تجمع عليه بدحجابي است. ميخواهند جمع شوند، شعار دهند و انتقاد كنند از دولت هشت ماههيي كه به اندازه هشت سال احمدينژاد و حتي بيشتر انتقاد شده است. حالا ديگر از جناح موافق دولت به جناح مخالف دولت تبديل شدهاند و انتقاد جايز است. برنامهريزي گسترده دارند. تا حالا هر هفت روز دولت روحاني بحران داشته باشد و دريغ از بخشيدن يك حواس جمع به دولتمردان براي حل مشكلاتي كه سكوت همين دل نگرانان به ارمغان آورده است. درست در روزهايي كه اصلاحطلبان براي گرفتن مجوز يك همايش با سختيهاي متعددي روبهرو هستند، پايداريها به راحتي آب خوردن همايش، تجمع، سخنراني و ميزگرد برگزار ميكنند.
استعلام از مسئولان رياست جمهوري براي خونگيري از نوجوانان
خراسان نوشت: بر اساس نامه چندي پيش يک مقام مسئول به مديران ارشد نهاد رياست جمهوري، وي درخواست کرده بود نظر رسمي و حقوقي اين مسئولان درباره امکان دريافت خون از نوجواناني که به سن 16 سال رسيده اند، اعلام شود که در پاسخ به نامه وي اعلام شده است که با توجه به ماده ۱۲۱۰ قانون مدني، براي انجام امور غيرمالي، رسيدن به سن بلوغ کفايت مي کند و با توجه به اينکه اهداي خون امري غيرمالي محسوب مي گردد، لذا خونگيري از افراد رده سني ۱۶ سال تمام فاقد ايراد است.
رأی دولت ریزش کرده پس بیشتر سیاسیکاری کند!
«تشکیل دولت روحانی مثل یک امر ناخواسته بود و او تا 48 ساعت قبل از انتخابات نمیدانست که 19میلیون رای دارد.»
به گزارش کیهان، این مطلب را صادق زیبا کلام در مصاحبه با روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد مورد تاکید قرار داد و افزود: رای روحانی دچار ریزش شده است.
زیباکلام در این گفت وگو اظهار میدارد: مجموعهای که در دولت وجود دارد گروهی نبودهاند که از سالها قبل به صورت تیمی و منسجم با هم کار کرده باشند.
وی درباره ناهمگونی نیروهای سیاسی کابینه میگوید: آقای روحانی و مجموعه دولت مجبور هستند به هر حال مراقب اصولگرایان باشند. در عین حال آقای روحانی تمایل دارد اصلاحطلبان معتدل و میانهرو را با خودش داشته باشد. از طرفی آقای روحانی تمایل دارد اصلاحطلبان معتدل و میانهرو را با خودش داشته باشد. آقای روحانی به واقع دیدگاههای آقای هاشمی رفسنجانی را باور دارد. پس این دولت، دولتی است که خودش چندان انسجامی نداشته اما درعین حال هوای اصولگرایان را داشته، در عین حال تمایلاتی به اصلاحطلبان دارد، در عین حال اعتقاد بنیادی به هاشمی رفسنجانی دارد.
زیباکلام همچنین گفت: خیلیها در کابینه مثل آقای علی جنتی معتقدند که سانسور نباید باشد و برخی دیگر هم معتقدند که درجهای از سانسور نیاز است. پس آن وحدت موردنظر در این دولت وجود ندارد چون در همان ابتدا تشکیل دولت آقای روحانی مثل یک امر ناخواسته بود. آقای روحانی تا 48 ساعت قبل از انتخابات نمیدانست که 19میلیون رای دارد. خیلیها از خود من میپرسیدند که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم.
او این را هم گفت که «در دولت روحانی یک ژنرال است به نام حسن روحانی، اما ببینید ژنرال دیگری هم به نام اکبر ترکان وجود دارد. یک ژنرال دیگر هم به نام محمدباقر نوبخت در دولت حضور دارد و چندین ژنرال دیگر».
زیباکلام در ادامه تصریح میکند: من معتقدم بخشی از آن 19 میلیونی که برای آقای روحانی رای دادهاند دچار ریزش شدهاند... همه با هم در اینکه کسر قابل توجهی از این 19میلیون ریزش کرده متفق القول هستیم. اما به عقیده من 80درصد این ریزش ناشی از سرخوردگی که در قبال مطالبات بوده است. یعنی میخواهم بگویم ده درصد ریزش رای آقای روحانی به دلیل مسائل اقتصادی است و مابقی آن به دلیل عدم توجه دولت به مطالبات جامعه مدنی است(!)
فراز اخیر اظهارات زیباکلام در حالی است که توقع این رایدهندگان به روحانی، بهبود وضعیت اقتصادی بوده و به همین دلیل نیز 97درصد با دعوت دولت به انصراف از یارانه همراهی نکردند.
معمای تورم و شیب ملایم
روزنامه وطن امروز نوشت: هرچند آمارهای رسمی دولت از کاهش تورم نقطه به نقطه حکایت دارد، ولی کارشناسان درباره نرخ تورم سالانه نظر دیگری دارند و مردم هم کاهش تورم را در سفرههایشان احساس نمیکنند. به گزارش تسنیم، در بازار داغ تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری یکی از اصلیترین شعارهای نامزدهای انتخابات «کاهش تورم و ارزانی» بود و انصافاً هم از نظر عملیات روانی این شعار جزو بهترین شعارهایی بود که اتفاقاً به مزاج مردم هم خوش آمد. اما وعده کاهش تورم و ارزانی قیمتها به قبل از انتخابات ختم نشد و بعد از اینکه نتیجه مشخص شد، این وعدهها با رنگ و بویی دیگر ادامه پیدا کرد و در ماههای اخیر نیز دولت سعی دارد به استناد آمار و ارقام این القا را در جامعه بهوجود آورد که تورم کاهش یافته و وعدههای این بخش عملی شده است.
در این ایام البته خبرهایی مانند کاهش تورم و ثبت رکوردهای خوشایند برای تورم نقطه به نقطه و... به دفعات از سوی مردان کابینه یازدهم مطرح شده و تاکید براین است که دولت در ماههای گذشته توانسته مانع افزایش قیمتها و صعودی شدن مدار تورم شود. البته نظر کارشناسان اقتصادی درباره کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه چیز دیگری است و مهدی تقوی، یکی از کارشناسان ارشد حوزه اقتصاد درباره افتخار دولت به کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه میگوید: به نظر من کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه با توجه به محدودیتهای اقتصادی که مردم با آن درگیرند و نیز نوسان قیمتها در لحظه به جای ماه به ماه بیمعنی است اما این را باید گفت که کاهش چنین شاخصی (تورم نقطه به نقطه) به برخی سیاستها برمیگردد که یکی از آنها آرامش بازار ارز برای مدتی بود ولی اکنون این آرامش هم نیست.
عارف: دولت قبل مجبور به عقب نشینی شد
آرمان امروز نوشت: رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحطلبان گفت: پروژهای که در انتخابات ۹۲ کلید خورد، پروژه ناتمامی است که استمرار آن در اسفند ۹۴ رقم میخورد و اگر نتوانیم موفقیتی در انتخابات مجلس بهدست آوریم، نمیتوانیم در دولت آینده پیروز میدان باشیم بنابراین باید از دولت حمایت کنیم. جمشید ایرانی از اولین جلسه جبهه اصلاحطلبان با محمدرضا عارف خبر داد و افزود: این اولین جلسه اصلاحطلبان در سال جدید بود. ایرانی با بیان اینکه جبهه اصلاحطلبان در این دیدار دغدغههای خود را با عارف مطرح کردند، افزود: حقشناس گلایههای مطرح شده در این جلسه را گلایههای پدر و فرزندی عنوان کرد.
وی گفت: حقشناس در این دیدار به تلاش تمامیتخواهان درسالهای گذشته برای ارائه تفسیر حداقلی از چهره اسلام اشاره کرد و گفت که با وجود آنکه رهبر معظم انقلاب ازنرمش قهرمانانه سخن گفتهاند اما کنگره دلواپسیم برگزار میشود که باید از آنان پرسید که در زمانی که کشور با اوضاع نابسامان اقتصادی روبهرو شد، دلواپس نبودید؟ دبیرکل حزب فرزندان ایران همچنین به تشریح سخنان عارف پرداخت و خاطرنشان کرد: عارف در این دیدار ضمن تبریک ماه رجب و سال جدید، نکات ارزشمند و راهبردهای خود برای جبهه اصلاح طلبان را تشریح کرد. ایرانی ادامه داد: عارف در سخنان خود به شکست دولت گذشته اشاره کرد و گفت که دولتی که در این 8سال اجازه انتقاد کردن را به دیگر جریانات نمیداد مجبور به عقبنشینی شد بنابراین باید سعی شود تا این موفقیت حفظ شود چراکه در طی 6ماه، فشارهای بسیاری به دولت وارد شده است که این در دولتهای گذشته بیسابقه بوده است.
روحانی دستور توقف فیلتر «واتسآپ» را صادر کرد
روزنامه شرق نوشت: فیلترینگ واتسآپ به محل اختلاف دولت و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، تبدیل شد. روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت موافق مسدودکردن و بستن شبکههای اجتماعی خارجی که مخرب نیستند و در کشور جایگزین ندارند نیست، گفت: «دستور توقف فیلتر شبکه اجتماعی «واتسآپ» که از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام شده، توسط رییسجمهور صادر شده است.» ایراد دولت به فیلترینگ «واتسآپ» از آنجا نشأت میگیرد که دولت معتقد است، فیلترینگ این نرمافزار در جلسهای به تصویب رسید که اکثریت اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در آن حضور نداشتند. همچنین دولت تاکید دارد که این کارگروه باید زیرنظر شورایعالی فضای مجازی فعالیت کند و باید موظف به تبعیت از مصوبات این شورا باشد. اما از طرف دیگر، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بر استقلال این کارگروه از شورایعالی فضای مجازی تاکید دارد و روند رایگیری را درست و قانونی میداند.
با این حال، محمود واعظی در واکنش به اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره فیلتر شبکه اجتماعی «واتسآپ» مبنی بر اینکه رییسجمهور راسا نمیتواند مانع اقدامات کارگروه تعیین مصادیق شود اظهار کرد: «وظیفه دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دبیری یک کارگروه است و وظیفهاش این نیست که برای شخص رییسجمهور و برای شورایعالی فضای مجازی که هیچ ارتباطی با این کارگروه نداشته و یک مجموعه بالادستی است تعیینتکلیف کند.» بالاگرفتن اختلافات میان دولت و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در شرایطی است که دولت در مقایسه با سایر قوا در کشور، سهم و رای بالاتری در این کارگروه دارد.
يونسي ميخواهد هيجان قوميتي ايجاد كند
روزنامه جوان نوشت: احمد بخشايش اردستاني، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفتوگو با «جوانآنلاين» در واکنش به اظهارات اخیر علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتها اظهار داشت: آقاي يونسي مرد روشن و دانايي است. اگر صحبتهاي او را راجعبه نماد شير و خورشيد به صورت جز به جز بررسي كنيم، معناي تكتك اين نمادها خوب است اما با توجه به اينكه شير و خورشيد نماد پرچم شاهنشاهي بود و زيبنده انقلاب اسلامي نبود، پس از انقلاب حداكثري جمهوري اسلامي نمادهاي دوران قبل از جمله شير و خورشيد كه يادآور دوران شاهنشاهي بود، حذف شد و آرم الله روي پرچم كشورمان نقش بست.
بخشايش اردستاني ادامه داد: در حال حاضر آقاي يونسي معاون اقوام و قوميتهاست و شايد دلخوري و گله از نظام هم داشته باشد، به اين اعتبار كه قرار بود وزير كشور يا وزير اطلاعات شود اما به هر دليلي نشد و اكنون كه در جهت خاص قوميتي صحبت ميكند و ميخواهد مقداري هيجان قوميتي ايجاد كند البته اين هيجانات قوميتي نبايد حاشيههايي داشته باشد كه بر متن مديريت اصلي كشور تقدم پيدا ميكند.
وي تاكيد كرد: متن جمهوري اسلامي و نظام نبايد توسط اين حاشيهها به اين سمت و سو حركت كند اما همين كه ايشان اين جملات را گفته و باعث شده افراد روي آن نظر دهند اين حاكي از اين است كه صحبتهاي يونسي ميتواند تاثيرگذار باشد.
بخشايش اردستاني با اشاره به صحبتهاي يونسي در خصوص خاخام و روحانيت گفت: آقاي يونسي در صحبتهايش اشاره كرده كه اگر من روحاني و خاخامها بگذارند مردم خوب زندگي ميكنند اين جمله تا حدي هم درست است و هم ميتواند غلط باشد. اگر از جنبه صحيح اين حرف نگاه گنيم به نظر ميرسد آقاي يونسي خواسته اينطور آسيبشناسي كند كه اگر رهبران فكري و ديني با يكديگر سازگاري داشته باشند شايد جنگهاي منطقهاي رخ ندهد.
وي تصريح كرد: اين حرف آقاي يونسي قابل سرزنش نيز است از اين جهت كه ميخواهد بگويد علت اينكه ما با غرب دچار مشكل شدهايم و چون جمهوري اسلامي با اسرائيل مشكل دارد، اين مشكل به وسيله سران جمهوري اسلامي كه روحاني هستند و سران يهوديان به وجود آمده بنابراين اين كينههاي شكل گرفته به واسطه روحانيت ما و يهوديان است كه آنها نميگذارند توافق را به امضا برسانيم و مشكلمان را با غرب حل كنيم. از اين بابت حرف ايشان بين حق و باطل است.