گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای
کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
دست گل احمدینژادیها برای مشایی
روزنامه آرمان نوشت: جمعي از دوستداران محمود احمدينژاد و اسفندیار رحيممشايي با حضور در نمازخانه دفتر احمدينژاد به مناسبت روز معلم از ايشان تقدير كردند. اين ديدار قرار بود پنجشنبه گذشته برگزار شود كه گفته ميشود به دليل تراكم كاري احمدينژاد به شنبه موكول شد. بنابراين گزارش يكي از دوستداران دكتر احمدينژاد به نمايندگي از جمع در اين ديدار متني را قرائت كرد كه در بخشي از آن آمده است: «در حضور محمود احمدينژاد و اسفنديار مهربانش نميتوان جز سخن مهر گفت. اصلا همه عالم معطوف به رحمت واسعه خدايند. همه، طفيلي هستي عشقاند. چرا بناي خلقت، التفات آن يگانه بيهمتا به اسماء خود بود؛ او با آفرينش انسان كامل، آينهاي ساخت تا اسماء خود را به احسن وجه بنگرد.
برخود آفرين گفت: فتباركالله احسن الخالقين. آنجا كه ايمان دارم كه احمدينژاد يعني مشايي و مشايي يعني احمدينژاد. لذا ضمير خطاب سخنم مفرد است.» در بخش ديگري هم تصريح شده است: « تو به من راه ايمان را نشان دادي. من سالها معتقد بودم. ولي ايمانم ناقص بود. فهميدم كه ايمان غير از اعتقاد است. چرا كه خداوند در قرآنش مدام انسانها را به ايمان دعوت ميكند. ايمان همان اتصالي است كه نور لايزال را بر قلب ميتاباند. همان علمي ست كه منشأش نه كتابخانهها و دانشگاهها كه اينها همه وسيله اند؛ بل نوري ست كه از وجود ازلي بر قلب آماده ميتابد. تو به من آموختي؛ اساس برپايي حكومت بر انسانها، برقراري قسط و عدل است. تو اثبات كردي؛ ميتوان در سيل ويرانگر امواج دشمنيها و كينهها، همچون تخته سنگي سِتُرگ، استوار و پابرجا باقي ماند. تو بر خدا تكيه كردي. حتي آن زمان كه هليكوپتر دچار سانحه شد، تنها دست خدا و دعاي ولي او، تكيه گاه تو بود. تو به من فهماندي؛ بزرگترين ماموريت و وظيفه حقطلبان عالم، آمادهسازي و شناساندن مردم جهان با انسان كامل است. و تا او شناخته نشود، معرفتي حاصل نميشود و طلب حضور وي در جانها فوران نخواهد كرد. و او تا آن روز نخواهد آمد. ».
اين گزارش حاكي از آن است كه در پايان مراسم، حاضران هدايايي را به احمدينژاد و رحيم مشايي تقديم كردند. در بخشي از متني كه به همراه هديه احمدينژاد تقديم شد بدين شرح است: « تقديم به معلم فرهيخته و استاد خود ساخته، آقاي دكتر احمدينژاد. بهپاس آنكه معلم بشر گرديد در طريق توحيد و عدالت و به انسان آموخت كه تا در درون خويش، به عدالت توحيدي محض نرسيده باشد امكان ندارد بتواند در جهان خارج، كه نسخه بزرگتري از جهان دروني انسان است، عدالت و توحيد را تحقق ببخشد. تقديم به معلمي كه راه ورسم عشق به انسان كامل و امام معصوم غريب مضطر را به همه عالم آموخت، باشد كه غيبت مظلومانه او هرچه زودتر به حضور وظهور حقاني اش در مسند حاكميت جهاني براي اصلاح الهي جامعه بشري بدل شود. »
موسویان: هاشمی و خاتمی در مصالحه با آمریکا ناکام ماندند
روزنامه کیهان نوشت: عضو اسبق تیم مذاکرهکننده هستهای میگوید هاشمی و خاتمی به شکل واقعی دنبال مصالحه با آمریکا بودند اما هر دو به خاطر عملکرد آمریکاییها ناکام ماندند.به گزارش فردا، حسین موسویان در کتاب خود به بدبینی و بیاعتمادی حضرت آیتالله خامنهای نسبت به آمریکا میپردازد و با اشاره به اینکه از نگاه رهبر انقلاب، آمریکا دنبال تسلط بر خاورمیانه و متأثر از لابی صهیونیستی است، درباره بیاعتمادی به آمریکا مینویسد: به نظر میرسد که اسناد ضبط شده توسط دانشجویان پس از تصرف سفارت ایالات متحده، اتخاذ چنین مواضعی از سوی تعداد زیادی از سیاستمداران عالیرتبه ایرانی از جمله آیتالله خامنهای را توجیه میکند. طبق این اسناد، سفارت در جاسوسی و تقویت ارتباطات مخفی خود با اعضای دولت جدید نقشآفرینی میکرد. نهایتا، آیتالله خامنهای دولت آمریکا و سیستمی که آن را نمایندگی میکند را به صورت موجودیتی میبیند که به تکبر و سلطهگری عادت کرده است.
موسویان میافزاید: بسیاری بر این باورند که نظام ایرانیها تنها توسط انگیزههای مذهبی به پیش میرود. این ارزیابی نادرست است. در زیر لایه سطحی باورهای مذهبی، ایرانیان عمیقا ملیگرا هستند. آنها خود را به عنوان کشور بزرگ در نظر میگیرند، کشوری که مفتخر به این است که گهواره تمدن بوده، دارای فرهنگی غنی است و تاریخی چند هزار ساله دارد؛ کشوری که در زمینههای مختلف علمی، پزشکی، نجوم، ریاضیات، هنر و موسیقی در سطح جهانی نقشآفرینی و اثرگذاری داشته است. تمامی این ویژگیها به یک ملیگرایی متعالی که از سوی ایرانیان اتخاذ شده است، منجر میشود. پس زمانی که کنگره یا دولت ایالات متحده تلاش میکنند با استفاده از تهدید و ارعاب ادعای برتری کنند یا تلاش میکنند دولت ایران را با تکرار بینهایت عبارتپردازیها و اظهارات خود در مورد اینکه «تمامی گزینهها روی میز است» تحقیر کنند، حس قوی غرور ملی ایرانیان جریحهدار میشود. چنین رفتاری از سوی آمریکاییها دیدگاه آیتالله خامنهای را مبنی بر اینکه آمریکا به دنبال یک رابطه عادلانه و متوازن نیست تقویت میکند و همانطور که وی تشریح کرده است، آمریکا به دنبال یک رابطه ارباب و رعیتی است.
فیلترینگ سیاسی
روزنامه شرق طی یادداشتی نوشت: در حالی که جریان «آزادسازی اطلاعات»، امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، به یکی از ارکان مهم توسعه سیاسی تبدیل شده است، در کشور ما این پدیده فراگستر جهانی با «فیلترینگ» مواجه است. اثری که شبکههای اجتماعی در تبادل افکار و تعامل رفتار - چه سیاسی و چه اجتماعی – در جوامع امروزی از خود به جا نهاده است، از اذهان به دور نیست. در حال حاضر با بسط و گسترش این شبکهها در دنیای مجازی اطلاعات، به نوعی با گسست و شکست فاصلهها در جوامع مختلف بشری روبهرو هستیم که در آن اطلاعات، در سریعترین زمان ممکن به دست مخاطب آن میرسد. باید در نظر داشت که ساختار ارتباطات جهانی، امروز بر اساس معرفت و آگاهی از سبک و سیاق جوامع دیگر بنا شده و در آن روابط قدرت سیاسی و اقتصادی از یک طرف و روابط فرهنگی و اجتماعی از طرف دیگر، نمود پیدا میکند. بدیهی است با چنین مولفههایی، پدیده «فیلترینگ» راه را بر آگاهی میبندد و جامعهای که با چنین محدودیتهایی روبهرو شود بالطبع، از نمودارهای پیشرفت و ترقی در الگوهای جهانی فاصله میگیرد. نگارنده بهجد آگاه است که محدودسازی در همه ابعاد بیاخلاقیها و دینگریزیها در محدوده شبکههای اجتماعی و مجازی، کاری بس نکوهیده است و این امر در قاموس فرهنگ و تمدن ایرانی جای خود را باز میکند اما اطلاعرسانی شفاف در روابط اجتماعی و سیاسی در قالب این شبکهها از اهموفیالاهم است. بنا براین لازم است در تبیین اطلاعات، سره را از ناسره تشخیص داده و بر آگاهی عمومی افزود که اگر چنین شود با جامعهای «آگاه و دانا به مسایل روز» همراه خواهیم بود که از آن بهعنوان«جامعه معرفتی» نیز یاد میکنند. جامعهای که در آن، همه افراد با هر سطح سواد و آگاهی، بتوانند از اطلاعرسانی پاک، بهرهمند شوند و بر سرنوشت خود چه در تصمیمات سیاسی، اجتماعی و چه تصمیمات فرهنگی و اقتصادی، نقشی فعال و متعهدانه داشته باشند را میتوان، جامعهای روبه رشد یا همان جامعه در حال توسعه دانست که فردایی را سر از جامعهای آگاه درآورد.
تعميرات اساسي خودروهاي فرسوده دولتي ممنوع شد
خراسان نوشت: بر اساس بخشنامه اخير يک مقام مسئول اجرايي، مقرر شده با توجه به مصوبه سال 1387 کميسيون ماده 2 قانون نحوه استفاده از اتومبيل هاي دولتي، خودروهاي دولتي با عمر بيش از 15 سال از رده خارج و فرسوده محسوب شده و مي بايست مجوز اسقاط آنها از وزارت اقتصاد اخذ شود و بر اين اساس، تعميرات اساسي اين خودروها و صدور مجوز پرداخت مبالغ دولتي براي اين موضوع ممنوع خواهد بود.
قوانین عجیب داعش در سوریه
روزنامه قدس نوشت: گروه افراط گرای داعش در مناطقی از سوریه، قوانین سختگیرانه ای را علیه مردم اعمال می کنند. یکی از این قوانین این است که زنان و دختران باید نقاب سیاه رنگ ضخیم بر صورت خود بیندازند. در صورتی که این نقاب، ضخیم نباشد، فرد بازداشت می شود. برخی منابع آگاه می گویند، به همین دلیل تاکنون شمار زیادی از زنان و دختران در شهر الرقه سوریه توسط مأموران داعش دستگیر شده اند. در یکی از این قوانین آمده است که آرایشگاههای مردانه تعطیل هستند. جوانان مرد حق آرایش موی خود به شیوه های مدرن یا استفاده از هر نوع مواد افزودنی به موی خود را ندارند. همچنین به کار بردن کلمه داعش ممنوع است و همه باید از عبارت دولت اسلامی عراق و شام استفاده کنند.
تغيير شرايط واردات غذاي سگ و گربه به کشور!
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، بر اساس بخشنامه روزهاي اخير سازمان توسعه تجارت به دستگاههاي ذي ربط در امر واردات کالا، مقرر شده گروه کالايي مربوط به صدور مجوز ثبت سفارش واردات کالاي غذاي سگ و گربه به داخل کشور، از رتبه نهم به دهم تغيير کرده و ورود اين محصولات با پرداخت دو برابر سود بازرگاني مجاز خواهد بود.
گزارش دولت از اتفاقات «بند 350» اوین تهیه شده است
شرق نوشت: گزارش پیگیریهای دولت از اتفاقات بند 350 اوین تهیه شده است. این خبر را روز گذشته وزیر دادگستری در جمع خبرنگاران اعلام کرد. مصطفی پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای نوبخت گفتند که شما مسوول کمیته پیگیری بند 350 اوین هستید. این موضوع به کجا رسید؟ گفت: «اصلا چنین کمیتهای به این معنایی که شما میگویید نبوده است.»به گزارش ایسنا؛ وزیر دادگستری افزود: «گفته شد بنا شده گزارشی در دولت تهیه شود و گزارش هم تهیه شده و گزارش تکمیلی هم تهیه میشود؛ در هر حال مقامات قضایی زندان باید پاسخ روشن را بدهند.»سخنگوی دولت سوم اردیبهشت در حاشیه جلسه هیات دولت درباره حادثه «بند 350» اوین گفته بود: «رییسجمهوری در اینباره طبق قانون اساسی و هیاتوزیران بر اساس ماموریت و وظایفی که دارند در هیچیک از مواردی که حقوق شهروندان نادیده گرفته یا مخدوش شود، سکوت نخواهند کرد.»
محمدباقر نوبخت عنوان کرده بود: «از زمانی که این خبر مطرح شد دولت برای این کار، تیمی را مامور کرد و جزییات این موضوع در حال بررسی و گزارشگیری است؛ قطعا دولت از ایفای وظایف قانونی برای پیگیری بهویژه برای حفظ حقوق شهروندانمان کوتاه نخواهد آمد.» همچنین پورمحمدی روز گذشته در پاسخ به این سوال که آیا دفاعیات آقای اسماعیلی (رییس پیشین سازمان زندانها) درخصوص بند 350 اوین را قبول دارید، گفت: «بههرحال توضیحاتی داده شده و اگر ادعایی خلاف آن هم باشد طبعا باید از رییس جدید سازمان زندانها سوال شود تا اطلاعات تکمیلی را ارایه کنند.»غلامحسین اسماعیلی، رییس پیشین سازمان زندانها درباره اتفاقات زندان اوین گفته بود: «در جریان کشمکش مذکور هیچکس نه ضرب و شتم و نه مجروح شده است. به مناسبت میلاد حضرت زهرا به خانوادههای افراد مذکور که مراجعه کردند اجازه داده شد با زندانی خود ملاقات داشته باشند تا ببینند هیچیک نه مجروح هستند و نه ضربهای به آنها وارد شده است.»
خطر انحراف از آرمان انقلاب
روزنامه وطن امروز نوشت: اشتباه محاسباتی در برههای از تاریخ جمهوری اسلامی ایران که در آستانه عملیاتی ساختن گزینه «قوی شدن و قوی ماندن» قرار داریم با پر کردن چند خانه از یک پاسخنامه جهانی، به سادگی منجر به خلع ید دائمی از آینده درخشان ریلگذاری شده خواهد شد. ملت ایران هیچگاه تا این اندازه در فضای جهانی تصمیمساز نبوده و هرگز به این میزان از اندوخته قدرت در فضای بینالملل دست نیافته بود. بزرگترین مولفه قدرت ما در حال حاضر علاوه بر تفکر نظامساز «انقلاب اسلامی» دستیابی به نسخهای از پیشرفت درونزاست که تاکنون مشابه آن در جهان هرگز ارائه نشده بود. ایرانیها این ابداع بزرگ را مدیون مقاومت و پایداری در برابر سختیها و مشکلات 35 ساله در فضای پررقیب جهانی هستند. پس اکنون نظام سرمایهداری در تقابل با جمهوری اسلامی ایران با 2 مشکل مهم روبهرواست. اگر نسخه «حاکمیت اسلام» را با شبیهسازی وارونه و بدلکاری در دین تبدیل به بداندیشی طالبانی با تمسک به بازوی شیطانی وهابیت مدرن کرده، در مقابل باید راهکاری نیز برای مقابله با نسخه «علم مولد» ایرانی و استقلالطلبی ملی ایرانیان ارائه کند. فرضا حتی اگر به واسطه ترس از غلبه خبائث و جانورانی همچون بوکوحرام یا داعش و انواع گروههای وابسته به سیستم بینالمللی القاعده، خیل مسلمانان ساکن آسیا و آفریقا و حتی جمعیت قابل توجه مسلمانان اروپا از خواسته مهم تشکیل «حکومت اسلامی» صرفنظر کنند همان دولت به اصطلاح سکولار فرضی که به دست این ملتها در آینده در بلاد اسلامی به حاکمیت خواهد رسید نیز نباید به نسخهای به جز «اقتصاد سرمایهداری» فکر کند! راهکار فعلی چند کشور نه چندان ثروتمند اروپایی به اضافه آمریکا برای اداره جهان، تمسک به همین تحریمهای اقتصادی و سیاسی است که تا اینجای کار نه تنها جمهوری اسلامی را «فلج» نکرده بلکه ایرانیان را در حرکت به سمت خودکفا کردن سیستم اقتصادی و حتی ارائه طرح برای اصلاح سیاسی نظام بینالملل نیز مصممتر از گذشته کرده است. این «نظام سازی» و «الگوپروری» ایرانیان بزرگترین خطری است که جهان پدید آمده بر اساس ایده کهنه «نظم نوین جهانی» را تهدید میکند.
حال در چنین شرایطی، بروز چه واقعهای در درون کشور ما میتواند اصل تفکر و سیستم انقلاب اسلامی که همه طرحهای نظامساز فعلی از درون آن جوشیده است را با مخاطراتی کوچک و بزرگ روبهرو سازد؟ طبیعتا روی کار آمدن اقلیتی فکری با وابستگی شدید به اجرای ایدههای نظام غربی برای اداره جهان یکی از این مخاطرات است. عقبنشینی از هر بخش از مولفههای تفکر نظامساز جمهوری اسلامی یعنی کمک رساندن به سیستم غربی که برآمده از ظلم است و قوانین ظالمانهاش را به دیگران تحمیل میکند. دم زدن از ورژن غربی شعارهایی همچون «صلح جهانی» و «حقوق بشر» و «جهان عاری از خشونت» و «دموکراسی» و «اعتدال» در دنیایی که تاریخش مملو از رفتارهای ظالمانه «قانونی» برآمده از همین سیستم است، به لطیفهای خطرناک با هدف دور زدن نسخه نظامسازی درونی میماند.