به گزارش گروه اجتماعی مشرق، حسن عشایری عصب شناس، با بیان اینکه افسردگی و اضطراب 2 روی یک سکه هستند اظهار داشت: اضطراب میتواند درد زایمان شخصیت باشد. کمتر کسی را میتوان یافت که افسردگی و اضطراب را تجربه نکند و اینها با مرگ انسان تمام میشوند.
وی افزود: اضطراب کم میتواند موجب پیشبرد انسان به سوی اهدافش شود، اما اگر میزان آن بالا برود برای انسان مانند سم میشود که او را مسموم میکند.
این عصب شناس تأکید کرد: افراد تا زنده هستند افسردگی و اضطراب را تجربه میکنند.
وی با اشاره به علل اضطراب گفت: بخشی از اضطراب که بیشتر واکنشی است آزاردهنده است. تعارض و دوگانگی موجب اضطراب میشود و کسانی که در زندگی دچار این حالت میشوند باید ابتدا به حل دوگانگی در خود بپردازند چرا که مادامی که این حالت در فرد وجود دارد اضطراب و افسردگی نیز همراه آن است.
عشایری تصریح کرد: هیجانات سرگردان و فقر شادی موجب افسردگی و اضطراب میشود. متأسفانه اخیراً عرفانهای کاذب در بین مردم رایج شده که ناشی از واقعیت گریزی است. آنها اشعار مولانا را با برخی رفتارها همسو میکنند که برخلاف انتظار، شادی در بر نداشته و در نهایت فرد را دچار غم و افسردگی میکند.
این عصب شناس آسیبهای اجتماعی مانند بیکاری را در بروز افسردگی و اضطراب موثر عنوان کرد و افزود: گاهی افراد نگران هستند اما آن را افسردگی میخوانند. البته نگرانی میتواند به اضطراب و افسردگی تبدیل شود. فرد افسرده در خود فرو رفته است و نسبت به گذشته، حال و آینده بدبین است. در مغز فرد افسرده تاریک اندیشی وجود دارد.
وی ادامه داد: باید دانست با چه رویکردی میتوان افسردگی را کاهش داد. اول باید علت یابی کرد و تغییر بینش داد . اولین قدم این است که بذر امید را از دست ندهد. باید فردا را ساخت از طرفی افراد نباید فکر کنند که بدون روانپزشک و روانشناس میتوانند مشکلات فردی خود را برطرف کنند.
این عصب شناس خاطر نشان کرد: نگرانی علامت نیست و علت دارد. باید علت آن را پیدا کرد و آن را برطرف کرد.
مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.