به گزارش گره دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، امير حبيبالله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي اعزام ناوگروه کشورمان به درياي سرخ و عبور موفقيتآميز آن از کانال سوئز را نشان دهنده خودباوري نظام دانست و گفت: اين اقدام ثابت کرد که دريادلان نيروي دريايي ايران توانستهاند در شرايط تحريم، تهديدها را به فرصت تبديل کنند.
در مراسم آغاز به کار نخستين همايش طب پيشگيري و بهداشت دريايي بر روي شناورهاي سطحي و زيرسطحي در بندرعباس، سياري اظهار کرد: پس از فرمايشات فرمانده کل قوا مبني بر راهبردي بودن نيروي دريايي، لازم بود نگاهها به بخشهاي مختلف تغيير ميکرد که از جمله آن حوزه فعاليتهاي اطلاعاتي، تجهيزاتي و عملياتي بود.
وي ادامه داد: در گذشته حوزه عملياتي نيروي دريايي 400 کيلومتر مربع بود که در حال حاضر به بالاي 2هزار کيومتر مربع افزايش يافته است، همچنين پشتيباني از ناوگروهها به بيش از شش يا هفت هزار کيلومتر دورتر از ساحل گسترش يافته است.
سياري با اشاره به تغيير نگاه صورت گرفته در بخش آموزش نيروها، تصريح کرد: در حال حاضر آموزشها مطابق استاندارد بينالمللي انجام ميشود و در مراکز آموزشي ارتش، افراد براي ماموريتهاي طولاني مدت دريايي مهارتهاي مختلفي را فرا ميگيرند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با اشاره به اهميت طب پيشگيري و بهداشت دريايي خاطرنشان کرد: اگر ما بهترين تجهيزات دريايي را در اختيار داشته باشيم اما از نيروهاي سالمي برخوردار نباشيم، اين تجهيزات کاربرد چنداني نخواهند داشت. بر همين اساس، لازم است به اندازهاي سطح سلامت و بهداشت نيروها افزايش يابد که کارکنان شاغل در شناورهاي سطحي و زيرسطحي بتوانند در برابر شرايط سخت دريايي بدون پشتيباني از ساحل با روحيه بالا به انجام مأموريت خود بپردازند.
وي با اشاره به برخورداري ايران از بيش از 3000 کيلومتر مرز دريايي و توجه به دريا به عنوان يک نعمت خدادادي گفت: آنچه طي سالهاي اخير با همت بخشهاي مختلف کشور فراهم شده بيانگر اين است که دستيابي به فرهنگ صحيح دريايي طي دو سال اخير رشد چشمگيري داشته است.
سياري با بيان اينکه نگاه انديشمندان کشورمان نسبت به دريا تغيير کرده و به جايگاه مناسب خود دست يافته است، ابراز اميدواري کرد که نتايج حاصل از اين همايش در کوتاهترين زمان ممکن جنبه کاربردي پيدا کرده و در امور عملياتي مورد استفاده قرار گيرد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي همچنين در حاشيه بازديد از نمايشگاه تجهيزات پزشکي که در بخش جنبي همايش طب دريايي بر پا شده است، با اشاره به اهداف اعزام ناوگروه نيروي دريايي ارتش به درياي سرخ و عبور موفقيتآميز اين ناوگروه از کانال سوئز به خبرنگاران گفت: اين اقدام بدين معنا بود که اثبات کنيم نظام جمهوري اسلامي به خودباوري رسيده است و توان علمي و صنعتي ايران بسيار بالاست.
وي اضافه کرد: حضور ناوگروه کشورمان در اين محدوده استراتژيک از جهان ثابت کرد که دريادلان نيروي دريايي ايران توانستهاند در شرايط تحريم، تهديدها را به فرصت تبديل کنند.
سياري آمادگي و توان نيروي دريايي را در راستاي پاسباني از مرزهاي آبي کشور بسيار خوب ارزيابي کرد و گفت: هفته پيش سه ناوگروه نيروي دريايي براي انجام ماموريتهاي مهم به درياي عمان، خليج عدن و غرب هندوستان اعزام شدهاند.
نخستين همايش دوسالانه طب پيشگيري و بهداشت دريايي بر روي شناورهاي سطحي و زيرسطحي عصر روز سهشنبه 3اسفند در بندرعباس آغاز به کار کرد و تا روز جمعه(6 اسفند) ادامه خواهد داشت.