از موشکهای کوتاه برد تاکتیکی تا موشکهای بالستیک برد بلند قاره پیما و همچنین موشکهای کروز حمله به اهداف زمینی موجود در ارتش چین، همه در اختیار سپاه دوم توپخانه این کشور قرار دارد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، کشور چین به عنوان پر جمعیت ترین کشور جهان یکی از بازیگران تاثیر گذار در معادلات سیاسی، نظامی و اقتصادی در نیم قرن اخیر در جهان به شمار می رود. این کشور در چند دهه اخیر به لطف جهش چشم گیر اقتصادی توانسته است تا مبالغ سنگینی را در حوزه صنایع نظامی هزینه کرده و به یک صنعت دفاعی خودکفا با استانداردهای جهانی دست پیدا کند. مسلما پرداختن به صنایع دفاعی این کشور و همچنین نیروهای مسلح آن امری است که از حوصله یک مطلب خارج بوده و به حجم زیادی نوشته نیاز دارد. اما هدف این مقاله آشنا کردن مخاطبان ایرانی با یکی از مهم ترین و در عین حال ناشناخته ترین یگان های ارتش این کشور می باشد.

در ابتدا باید گفت که چین کمونیست در سالهای پس از مرگ ژوزف استالین و روی کار آمدن خروشچف در شوروی سابق کم کم روابط خوب خود با شوروی سابق را از دست داد و پس از مدتی دو طرف تا آستانه یک جنگ تمام عیار نیز پیش رفتند. چین با درک ضعف خود در زمینه تکنولوژی نظامی و هم زمان رو در رو بودن با هر دو ابرقدرت زمان به عنوان دشمنان درجه یک کار بر روی صنایع نظامی بومی را آغاز کرد. یکی از بخش هایی که از همان ابتدا به شدت مورد توجه چینی ها قرار گرفت موشکهای بالستیک بود.

در سال 1966 میلادی و در اوج جنگ سرد "سپاه دوم توپخانه" در ارتش چین تشکیل شد و فرماندهی کلیه موشک های بالستیک کوتاه برد تا برد بلند این کشور در اختیار این واحد قرار گرفت. از سال 1974 به این سو نیز این یگان تبدیل یک واحد مستقل در ارتش چین شده و به صورت مستقیم توسط فرماندهی نیروهای مسلح این کشور هدایت می شود. مرکز فرماندهی سپاه دوم توپخانه در شمال شهر پکن قرار دارد.

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
مرکز فرماندهی سپاه دوم توپخانه در پایین تصویر با فلش مشخص شده است

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
چیدمان کلی یگان های موشکی چین که با علامتهای قرمز مشخص شده است

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
برد موشکهای بالستیک چینی

امروزه از موشکهای کوتاه برد تاکتیکی تا موشکهای بالستیک برد بلند قاره پیما و همچنین موشکهای کروز حمله به اهداف زمینی موجود در ارتش چین، همه و همه در اختیار این یگان قرار دارد.

شاید جالب باشد که بدانید بر اساس اطلاعات موجود که به تایید آژانسهای اطلاعاتی غربی نیز رسیده است این واحد از ارتش چین در طی این سالها موفق شده است تا مجموعه تونلهایی به طول 5000 کیلومتر را در چین بسازد و در این تونل ها تمام امور مربوط به برنامه های موشکی از ساخت ، انبار و نگهداری تا پرتاب این موشکها وجود دارد. امری که یافتن و هدف قرار دادن این تاسیسات را به نوعی غیر ممکن کرده و بقاء پذیری این یگان و واحدهای موشکی آن را شدیدا افزایش داده است.

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
نمایی از تونل های موشکی زیر زمینی در چین

این یگان دارای 6 پایگاه اصلی است که به ترتیب به پایگاه های پنجاه و یکم، پنجاه و دوم، پنجاه سوم، پنجاه چهارم، پنجاه و پنجم و پنجاه و ششم تقسیم می شود. این 6 پایگاه اصلی سپاه دوم توپخانه ارتش چین یگان های عملیاتی به شمار می آیند که در گستره پهناور جغرافیایی این کشور گسترده شده و هر کدام از آنها از موشکهای خاصی استفاده می کنند.

یکی از مهترین این پایگاه ها، پایگاه پنجاه و دوم می باشد که در کناره تنگه حساس تایوان قرار داشته و دارای 12 یگان زیر مجموعه می باشد. عمده این موشکها از گونه بالستیک کوتاه برد می باشد و هدف اصلی آنها تایوان است. چین بارها این تایوان را بخش جدا شده از خاک خود اعلام کرده و گفته است که از هر اقدامی ولو نظامی برای بازگرداندن آن فروگذار نخواهد کرد.

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
چیدمان یگان های واحد 52 در کنار تنگه تایوان

پایگاه های مورد نظر به ترتیب در شمال شرق، جنوب شرق، جنوب، شرق، جنوب و شمال این کشور قرار دارند. البته هر کدام از پایگاه های موشکی و به عبارتی یگان ها دارای زیر یگان های کوچک تر زیر مجموعه ای می باشند که در این مناطق پخش شده اند. همچنین چندین پادگان پشتیبانی ، مراکز تحقیقات و میادین پرتاب و تست موشک نیز در سرتاسر این کشور زیر نظر این واحد فعالیت می کنند.

موشکهای گوناگونی مثل نمونه کوتاه برد DF-11، میان برد DF-4 و موشک های قاره پیما DF-31 در اختیار این یگان است. اما یکی از سلاح های جالب این یگان موشک معروف بالستیک ضد کشتی DF-21 است که در سالهای اخیر با آزمایش و عملیاتی شدن آن نقش مهمی را تغییر توازن قوا در منطق داشته است.

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
موشک دی اف 11

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
موشک بالستیک دی اف 21

سلاح دیگری نیز که چند سالی است به این یگان تحویل داده شده است موشک کروز حمله به اهداف زمینی CJ-10با برد تقریبی 1500 تا 2000 کیلومتر می باشد. منابع مختلف اطلاعاتی معتقد هستند که چین از راه های مختلف توانسته است چندین فروند موشک کروز آمریکایی تام هاوک و موشک کروز روسی KH-55 را بدست آورده و با استفاده از آنها به تولید این موشک پرداخته است.

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
پرتاب گر موشک کروز CJ-10

در حال حاضر بیش از 250 فروند از این موشک ها در اختیار "سپاه دوم توپخانه" ارتش چین قرار دارد. این موشکها بر روی پرتابگرهای متحرک قرار داره و از بقاء پذیری بالایی در برابر حملات برخوردار هستند.

بر اساس دکترین نظامی چین، این کشور هیچگاه استفاده کننده اول از سلاح های اتمی نخواهد بود. در زمان جنگ یگان های مسلح به جنگ افزارهای هسته ای سپاه دوم به طور مستقیم از فرماندهی ارتش چین مستقر در پکن دستور خواهند گرفت و یگان های مسلح به موشکهای متعارف نیز از فرماندهان نظامی هر منطقه دستور دریافت می کنند.

چین امروزه با در اختیار داشتن موشکی به مانند DF-31A با بردی بیش از 11 هزار کیلومتر توان حمله به اکثر نقاط در کره زمین را دارد. اما یکی از نکات مهم در مورد این یگان ارتش چین تاکید بالای آن بر متحرک بودن پرتابگر های موشکی می باشد. امری که از دهه 1970 میلادی روند مربوط به آن آغاز گشته و تا به امروز با قدرت ادامه دارد.

سپاه دوم توپخانه ارتش چین+عکس
موشک بالستیک دی اف 31 ای

برای چینی ها تحرک و زمان پایین آماده شدن موشک برای پرتاب دو عامل مهم هستند که استفاده از پرتابگرهای متحرک و همچنین از پیشران های سوخت جامد در موشکهای جدید چینی این مسئله را ممکن کرده است. "سپاه دوم توپخانه چین" با در اختیار داشتن نزدیک به 100 هزار نفر پرسنل و بیش از 2000 فروند موشک کروز و بالستیک در برد های مختلف نقش بسیار مهمی را در زمینه توان بازدارندگی این کشور ایفا می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۰۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    1 0
    موشك DF11 چقدر شبيه موشك خليج فارس هستش
  • مهدی ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    1 0
    قسمت جالب گزارش اینه: (( بر اساس دکترین نظامی چین، این کشور هیچگاه استفاده کننده اول از سلاح های اتمی نخواهد بود )) یعنی اگر حریف استفاده کرد ما چرا نباید استفاده کنیم... می گم با وجود 200 تا 250 کلاهک هسته ای اسرائیل ما ضد موشک قوی داریم یا نه؟ تعداد موشک هامون خوبه دقتشون هم که عالیه ولی هسته ای کلاس دیگه ای داره...
  • ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    سلام این گزارش را به خاطر اینکه وزیر دفاع ایران رفت چین زدی؟
  • ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    اگه بخوای اینچوری بگی که همه ی موشک ها شبیه هم هستند. پس پراید هم شبیه بی ام و سری یک هست چون هر دوتاشون 4 تا در دارند 4تا لاستیک و صندوق عقب و یه موتور و چند تا شیشه. آدما هم که شبیه هم هستند چون همشون دوتا دست و دو تا پا و یه سر دارند و فقط رنگ بندیشون فرق داره.
  • ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    ای گفتی سلاح حق مسلم ماست چون دشمنون داره
  • ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    لاستیک دور سفید هم از مد افتاده و هم خیلی تابلو است.
  • سعید ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    این DF همون دانگ فنگ است؟ همون ماشینای دنگ و فنگی که به ما انداختن؟ اینا موشک هم میسازن ؟
  • ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    نه جون داداش چه جوری فهمیدی که چقدر شبیه خلیج فارس هستش؟؟؟!!!! اگه اینجوری باشه که خیلی ها شبیه خیلی چیزهای دیگه هستند مثلا همه مدل ماشین ها خیلی شبیه هم هستن و...
  • ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    با این اطلاعات ریز و درشت که مطرح شد کجاش دیگه ناشناخته مونده؟
  • boy119 ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    عزیزم اگه منظورت اینه که ما از چین خریدیم.سخت در اشتباهی ما فقط یه نمونه از کره شمالی خریدیم و از روش داریم می سازیم.
  • سلمان ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    در بخشی از گزارش به شبکه تونلهای چین که 5000 کیلومتر طول داره اشاره شد این مساله در کره شمالی هم وجود داره چنانکه شبکه مترو اونها در عمق 90 متری و از یکسر کشور به سمت دیگه کشور میرسه که این مساله هم برای پناه گرفتن غیر نظامیان کاربرد داره و هم برای نقل و انتقال نیروهای نظامی و تجهیزات ، نکته اینجاست که چرا ما از این تجربه به نحو احسنت استفاده نمی کنیم در مورد مترو تهران بیشتر مسیر در عمق سه تا ده متری قرار داره جنوب شهر هم که مترو روی زمین هست و غیر از بخشی از خط یک مثل ایستگاه های قلهک و قیطریه و خصوصا تجریش که به علت افزایش ارتفاع سطح عمق تونل ها افزایش پیدا میکنه بقیه تونلها برای بمبهای ضد تونل به سهولت قابل دسترسی هستند این مساله قابلیت استفاده از تونلهای مترو جهت پناهگاه مردم غیر نظامی رو از بین میبره ؛ در مورد حفظ توان نظامی با توجه به کاستی های نیروی هوایی هم ما نیاز به شبکه های تونلی در عمق پایین برای انتقال تجهیزات و نیروی نظامی داریم تا در مقابل حملات دشمن بقاپذیری نیروهامون افزایش پیدا کنه
  • ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    آخرش نفهمیدیم کدومشه ماکته؟ کپی برداری هست؟ نباید تولید کنیم؟ یا نباید تحقیق کنیم؟ آخه وقتی کپی میکنیم چرا تحقیقات گیر بزرگ آمریکاست؟
  • ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    5000 کیلومتر بعد ببین با این آزاد راه تهران شمال رو چطور مسخره کردن ما رو این شکستنیا بابا کار رو بیدین قرارگاه خاتم الانبیا بره آبرمون رو بردین
  • ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    بابا این df 21 که خلیج فارس از روش ساخته شد 10 ماخ سرعتشه کله آدم سوت میکشه بیا من یه مقاله توپ براتون جور کردم سریعترین موشک های جهان رو بگذارید از هر کشور از جمله ایسران کروز بالستیک ضد تانک الی آخر منتظریم
  • محسن شیرازی ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    اتفاقا برا منم سواله. اگه به هر دلیلی علیه ما استفاده کرد در مقابلش چی داریم؟
  • ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    خود چینی ها هم بهتر از همه میدونن که این مسخره بازیهاشون با چند روز پرواز بی 52 ها به پایان میرسه درست مثل جنگ کره که ارتش چین در چند روز تار و مار شد و تا مدار 38 درجه با تحمل صدها هزار کشته عقبنشینی کردند.
  • ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    دوست عزیز خوبی؟ بی 52 با اون هیکلش و RCS منحصر بفرد برای یگان های پدافند سیبل متحرک بحساب میاد، هواپیمای F-117 با سام 3 به فنا رفت اینکه دیگه جای خود داره شاید منظورت بی2 بوده البته برای اون هم راهکار هست درکل اگر دولت محبوبت (امریکا) بدون در حرکتهای این چینین موفق میشه تردید نمیکنه
  • ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    جالبه بدونی که چین بعد از جنگ جهانی جزو نیروهای پیروز در جنگ به حساب نمیومد. اما تاحالا فکر کردی چرا جزو کشورهای دارای حق وتو به حساب میاد؟ یه خورده به این موضوع فکر کنی متوجه میشی آمریکا هیچوقت نمیتونه به چین حمله کنه
  • ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    داداش خط دو مترو مشهد تو عمق 20 متری
  • ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    راست میگیا! فکر کنم لانچر موشک با رنگ آمیزی استتار و لاستیک دور سفید... خود جوکه!
  • امین ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    چونکه چین و ایران تنها دارنده موشک بالستیک ضد کشتی هستن
  • ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    یه جوری از چین و روسیه مقاله میزارین که انگار قند تو دلتون اب میشه!
  • norozi ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    این سلا ح های متنوع چینی مثل کفش چینی دوام نمی اورند
  • ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    ما هم کپی دستاوردهای برادران چینی رو می سازیم خدا حفظ شون کنه
  • ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    1 0
    آی مشرقی ها، در 90هزار گزارش اخیرتون 89999 بار از تیتر ناشناخته ترین استفاده کردید!! بابا بسه دیگه
  • مهدی ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    البته باید نکته ای خدمت شما عرض کنم که بیشتر موشکهای ایران از سیلوهای زیر زمینی که در نقاطی از خاورمیانه هست پرتاب میشه که در مجموع هزاران پایگاه موشکی هست
  • ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    5000 کیلومتر بعد ببین با این آزاد راه تهران شمال رو چطور مسخره کردن ما رو این شکستنیا بابا کار رو بیدین قرارگاه خاتم الانبیا بره آبرمون رو بردین
  • حامد ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    آقا سلمان علتش وجود سفره های آب در زیر زمین است. بعضی جاها راه داره تونل در اعماق زمین باشه و بعضی جاها نه.
  • ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    اولا خلیج فارس قطرش کمتره.....دوما این حرفا دیگه اثر ناره بخصوص بعد از اینکه ایران نشون داد تکنوروژیش می تونه بره بالای ناو امریکایی یا پهپاد rq رو بشونه.......
  • ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    داداش شما برو نتیجه ی شبیه سازی جنگ بین f35 و f22 رو با چنگنده های چین که توسط موسسه ی rand که وابسته به نیروی هوایی امریکاست رو بخون می بینی خودشون رو این f35 ها حساب نمی کنن چه برسه به b52 که نه پنهان کاره نه سریع......در ضمن شما داری در مورد جنگی که حدود 40 سال پیش اتفاق افتاده حرف می زنی....الان برو ببین ارتش چین می ذاره یه b52 از زمین بلند شه
  • ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    1 0
    داداش شما همه رو مثله خودت ندون...
  • ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    اقا این کفشای چینی درجه ی 3 که هیچ درجه ی داغون کیفیتن که تاجرای ایرانی برای چاپیدن من و شما می رن سفارش می دن......مطمئن باش اگر جنس چینی خراب بود هیچ وقت امریکا نمی شد بزرگ ترین وارد کننده ی جنس از چین با اون نظام سختگیرانه ی استانداردش
  • ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    خب بزنه تابلو ترین یگانه موشکی تو نمیای بخونی که
  • حجت ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۴
    0 0
    سلاح هسته ای که حرامه،اما چرا روی مواد دیگه ای کار نکنیم؟مثلا وقتی انرزی ذغال سنگ کشف شد،کسی فکر میکرد میشه از مواد نفتی هم بنزین تولید کرد؟جالبه بدونید تو آمریکا اول ها که چاه آبشون به نفت میخورد کلی ناراحت میشدند که چرا نونشون سنگ شده.اما به نظر من میشه بجای اورانیم از مواد دیگه ای برای کسب انرزی استفاده کرد.مثلا خورشید،که هیدروژن به هلیم تبدیل میشه،اونم با یک فرایند هسته ای،در واقع میشه سوخت هسته ای رو بجای اورانیم یک ماده ارزون و فراوان با قدرت بالا قرار داد
  • ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    0 0
    ارادت شدید به امریکا را عشق است
  • ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    0 0
    شما دیپلمات نیستی؟
  • ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    0 0
    شما چرا به کامتون زهر میشه؟ نخون داداش
  • ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    0 0
    البته بهتر از خودشون
  • سعید ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    0 0
    همونا رو میگیریم کپی دیگه نمی کنیم
  • عرفان ۲۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    0 0
    همه اینها و همه سلاح های دیگر جهان روی هم دربرابر قدرت الهی که ایران اسلامی داره هیچند چون : ان تنصروا الله ینصر کم و یثبت اقدامکم البته اگر بعضیا این قدر این قدرت رو بدونند و به اون ایمان داشته باشند و اون رو در معاملات خودشون نفروشنش!
  • ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۹
    0 0
    دوستان چرند نگید
  • امیین ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    این همه سلاح دست کفار افتاده و ما عین خیالمون نیست.
  • ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
    0 0
    خواهشا کسی که اطلاعات نداره حرف نزنه هرکسی اطلاعات نظامی نداره از جمله خودم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس