به گزارش مشرق، روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در گزارشی به فعالیت های شاخه القاعده در سوریه پرداخت.
شاخه القاعده در سوریه، کنترل بخشی از خاک این کشور را در دست دارد. این گروه با نام "دولت اسلامی شام و عراق" معروف به "داعش"، شهر «رقه» در سوریه را به عنوان پایتخت موقت خود اعلام کرده است.
اعضای مسلح این گروه هم اکنون در چند سو در حال جنگ هستند. نیروهای ارتش سوریه، مخالفان مسلح لیبرال و اعضای جبهه النصره -دیگر گروه افراط گرای اسلامی- دشمنان داعش به شمار می روند.
شاخه القاعده در سوریه، کنترل بخشی از خاک این کشور را در دست دارد. این گروه با نام "دولت اسلامی شام و عراق" معروف به "داعش"، شهر «رقه» در سوریه را به عنوان پایتخت موقت خود اعلام کرده است.
اعضای مسلح این گروه هم اکنون در چند سو در حال جنگ هستند. نیروهای ارتش سوریه، مخالفان مسلح لیبرال و اعضای جبهه النصره -دیگر گروه افراط گرای اسلامی- دشمنان داعش به شمار می روند.
یکی از ساختمان های اداری داعش در سوریه
داعش
داعش ابتدا در سال 2004 با نام "الدوله الاسلامیه فی العراق" (دولت اسلامی در عراق) فعالیت می کرد اما با بی ثباتی در سوریه در سال 2011، فعالیت خود را به این کشور توسعه داد تا با نام جدید "دولت اسلامی عراق و شام" به کارش ادامه دهد. تعداد نظامیان داعش حدود 6 هزار نفر برآورد می شود.
رنگ رسمی داعش هم به مانند شبکه القاعده، سیاه است. رنگ لباس، ساختمان ها، خودروها و پرچم آنها نیز مشکلی است.
شاخه نظامی داعش عمدتاً شامل شهروندان عراق، تونس و لیبی هستند. البته مسلمانان قفقاز در صف نخست انتحاری ها هستند زیرا ارتباط آنها با دین عاطفی است و همین موضوع سازماندهی و بکارگیری آنها برای عملیات های انتحاری را آسان می کند.
رهبری داعش در اختیار عراقی هاست چرا که دولت اسلامی در ابتدا در عراق تاسیس شد. القاعده عراق شامل تعداد زیادی از افسران ارتش سابق عراق در دوره ریاست جمهوری صدام حسین است.سوری ها در داعش جایگاهی ندارند و هیچ سمت ارشدی ندارند. در داعش به شهروندان سوریه اعتمادی نیست.
داعش مناطق تحت کنترل خود را به مانند افغانستان به ولایت های متعدد تقسیم کرده است. هر ولایت دارای یک "امیر" و دادگاه اسلامی و شورای خدمات اسلامی است. شورای خدمات اسلامی نقش و فعالیتی مثل شهرداری ها دارد.
مجازات های داعش در ملاء عام
داعش دارای زندان هم هست. افراد نجات یافته از زندان ها و بازداشتگاه های داعش می گویند که شرایط این زندان ها غیرانسانی است و رعب و ترس در آنها از زندان های حکومت بشار اسد بیشتر است.
سازمان عفو بین الملل نیز در یکی از گزارش های خود نوشت: براساس گزارش های دریافتی، در زندان های داعش کودکانی حضور دارند که با شلاق های سنگین روبه رو شده اند.
یکی از شاهدان عینی هم از اعمال مجازات 90 ضربه شلاق بر نوجوان 14 ساله خبر می دهد.
شیوه های شکنجه هم در زندان های داعش متفاوت است. خفگی یکی از این شیوه هاست. بر سر زندان پلاستیکی می گذارند و آن را می بندد تا فرد دچار حالت خفگی شود و لحظاتی قبل از خفگی کامل و مرگ،کیسه پلاستیکی را باز می کنند. اتصال برق دیگر شیوه شکنجه است که زخم های بزرگی بر روی پوست انسان ایجاد می کند.
خودرو با پلاک داعش در سوریه (با نام اختصاری : حکومت اسلامی)
ساختار حکمرانی
سیطره بر شهر الرقه در شرق سوریه، آغاز فعالیت گسترده و قدرت نمایی داعش در استقرار حکومت جدید در بخشی از خاک سوریه بود.
داعش پس از تصرف شهر الرقه به سرعت مراکز، ادارات و سازمان هایی را برای اداره مناطق تحت کنترل خود افتتاح و کلیسای ارامنه را به دفتر تبلیغ اسلام تبدیل کرد.
داعش همچنین برای برای مدیریت عملیات های نظامی، "شورای نظامی" و برای اداره مناطق تحت کنترل خود "شورای ویژه" تشکیل داده است.
"شورای نظامی" داعش مسؤولیت برنامه ریزی، مدیریت سران و عملیات های نظامی را برعهده دارد. در داعش، عملیات های نظامی به نام "غزوه"شناخته می شوند.
خودروی پلیس راهنمایی رانندگی داعش در سوریه
داعش در ابتدا سعی کرد با ارائه خدمات و کمک هایی به مردم، نظر مثبت آنها را به خود جلب کند اما به سرعت رفتارهای خشونت آمیز و مجازات گونه داعش علیه مردم، این برنامه آنها را ناکام گذاشت.
"هیات های شرعی" بخش دیگری از ساختار دولت داعش است که وظیفه ارشاد، تبلیغ و پیگیری فعالیت های رسانه ای و شورای امنیتی و سازمان اطلاعاتی که مسؤولیت حفظ امنیت سران داعش و حفاظت از داعش در برابر نفوذ دشمن را برعهده دارد.
بخش رسانه ای داعش شامل دو موسسه رسانه ای "فرقان" و "اندلس" هم فعالیت های تبلیغی - رسانه ای را پیگیری می کند.
مجازات قطع دست القاعده در سوریه
ریاست
در حال حاضر شیخ ابوبکر بغدادی، ریاست داعش را برعهده دارد. او جانشین ابوعمر بغدادی است. هر دوی آنها به عنوان جانشینان ابومصعب الزرقاوی رهبر مقتول القاعده عراق شناخته می شوند. الزرقاوی اهل اردن بود.
نام واقعی ابوبکر البغدادی، ابراهیم عواد ابراهیم البدری است. او به عنوان واعظ و امام جماعت مسجد در شهرهای سامرا، بغداد و فلوجه عراق فعالیت می کرد.
نیروهای نظامی آمریکا در سال 2004 وی را بازداشت کردند و او برای سه سال در زندان بود. پس از این او از زندان خارج و سازمانی تحت اسم "ارتش اهل سنت" را بنیان گذاشت و بعد از آن به القاعده پیوست.
شلاق زدن یک نفر در ملاء عام به دلیل تعطیل نکردن مغازه به هنگام نماز جمعه - سوریه
نیروهای داعش در سوریه
مراکز داعش در سوریه
*عصر ایران