به گزارش مشرق، حامد روغنی محقق طرح اظهار کرد: اجرای این طرح که با راهنمایی دکتر سید علی طیبیفرد، دکتر کاظمزاده و مشاوره دکتر لیلا نیکزاد در پژوهشگاه مواد وانرژی صورت گرفته است، در صنایع دفاعی و هستهای، ابزار برش و مواد ساینده کاربرد دارد.
وی افزود: نانوکامپوزیت SiC-B4C به روش سنتز خود احتراقی فعال شده مکانیکی ساخته میشود که این سنتز یا کاربید بور به خاطر داشتن ترکیب مناسبی از ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی، مانند سختی بالا، مقاومت به سایش، دمای ذوب بالا، چگالی پایین، جاذب نوترون و پایداری شیمیایی بالا، در انواع ابزار برش، صنعت هستهای، ابزار جنگی و ترمودینامیک به کار برده میشود.
این محقق خاطرنشان کرد: سنتز خود احتراقی روشی پیشرفته برای انواع ترکیبها مانند کاربیدها است و طی فرایند SHS، سرعت گرم و سرد شدن زیاد سبب ایجاد عیوب مختلف میشود، از این رو دمای سینترینگ ترکیبهای تولید شده به روش SHS کمتر از روشهای متداول است.
روغنی در پایان به مراحل سنتز این طرح اشاره کرد و گفت: در این طرح برای از بین بردن فازهای نامطلوب از اسیدشویی به وسیله اسید کلریدریک استفاده شد و برای به دست آوردن نمونه بهینه سنتز شده، متغیرهای مختلف از جمله نسبتهای مختلف گلوله به پودر، سرعتهای مختلف چرخش و ساعتهای متفاوت آسیا کاری و همچنین مقدارهای متفاوت منیزیم در مواد اولیه و دمای کوره مورد بررسی قرار گرفتند.
کد خبر 316337
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳
- ۰ نظر
- چاپ
محققان پژوهشگاه مواد وانرژی ایران موفق به سنتز نانوکامپوزیت SiC-B4C به روش خود احتراقی فعال شده مکانیکی شدند.