آمریکا نیز که به عنوان استکبار جهانی تاکنون با حمایت ظاهری از مردم عراق سعی کرده است خود را به دولت عراق نزدیک کند.
آنچه مسلم است دولت آمریکا تا پیش از این در خصوص ورود داعش به سوریه نظری متفاوت داشت به طوری که با حمایت های همه جانبه از این گروهک تروریستی سعی در تقویت این گروه داشت تا به نحوی بتواند دولت سوریه را به چالش بکشاند.
با عدم توفیق این روند آمریکا در سوریه و مشخص شدن جنایات داعش برای جهانیان، آمریکا، روند دیگری را پیش رو گرفت به طوری که در ابتدای ورود داعش به عراق، این اعمال تروریستی را محکوم کرد.
از طرف دیگر تا کنون اسناد زیادی وجود دارد که نشان می دهد داعش تمایل زیادی به آمریکا نشان داده است، به عنوان مثال این گروه تروریستی از ادوات و ماشین های جنگی آمریکایی و اسرائیلی استفاده می کند و به سفارت خانه امریکا هیچ گونه تجاوز و تعدی را نداشته است.
نشانه های موجود حاکی از آن است که امریکا قصد دارد با استفاده از فرصت فتنه داعش در عراق توافقنامه امنیتی خود با این کشور را احیا کند؛ این توافقنامه اگرچه امضا شده ولی عملا از سوی دولت نوری مالکی اجرا نمی شود.
یکی از بندهای موجود در این توافق نامه، اجازه نصب ایستگاههای شنود در خاک عراق است که آمریکا با اجرایی کردن این بند از توافقنامه به دنبال دسترسی به اطلاعات و جاسوسی از کل منطقه است.
قطعاً جاسوسی از منطقه توسط آمریکا، کل کشورای منطقه از جمله عراق را با بحرانی جدید مواجه می کند به طوری که نه تنها جلوی اقدامات تروریستی گرفته نمی شود بلکه با توجه به حمایت گسترده آمریکا از تروریست ها و سابقه تروریست ها در منطقه باعث گسترش اقدامات تروریستی در منطقه می شود.
یکی دیگر از بندهای ای توافقنامه حضور مستشاران نظامی آمریکا در ارتش عراق با مصونیت قضایی است که آمریکا در سال 2011 نیز برای ادامه حضور نیروهای خود در عراق، خواهان دریافت مصونیت قضایی بود که خودداری بغداد از پذیرش این مسئله، یکی از مواردی بود که به خروج آمریکاییها از عراق منجر شد.
اجازه دائمی پرواز پهپادها و هواپیماهای امریکا در آسمان عراق و تغییر ساختار دستگاه اطلاعاتی عراق از سوی سیا از دیر بند های این توافقنامه هستند که هرکدام اهداف خاصی را برای آمریکا در منطقه دنبال می کنند.
رفتار آمریکا در قبال کشورهای دیگر تا کنون نشان دهنده این موضوع بوده است که دولت مستکبر آمریکا با زیاده خواهی های خود به دنبال رسیدن به اهداف خود است و هیچگاه از سر دلسوزی با دیگر کشورها رابطه برقرار نکرده است.
قطعا آمریکا با این شروط خود به دنبال ایجاد استعماری بزرگتر در منطقه است و تغییرات در دستگاه اطلاعاتی عراق باعث می شود تا مشکلات امنیتی جدیدی برای کشورهای منطقه به ویژه ایران به وجود آید.
سابقه حضور قبلی آمریکا در خاورمیانه بهتر از هرچیز نشان می دهد که حضور آمریکا در منطقه یک تهدید برای همه کشور هاست و از زمان حضور قبلی آمریکا در عراق گروه های تروریستی فعلی به وجود آمدند و قطعاً با باگشت دوباره آمریکا به منطقه این گروه ها فعالیت خود را افزایش می دهند.
منبع: دانا