به گزارش گروه اجتماعی مشرق، پایتختنشینها بار دیگر بهای سهلانگاری مسئولان را پرداختند؛ 12 خرداد سال جاری شاهد توفان سهمگین، بیسابقه و مخربی بودیم که این رخداد به دلیل عدم اطلاعرسانی به موقع، تعدادی کشته، مصدوم و خسارات میلیاردی برجای گذاشت.
بعد از مدتی به درخواست دیگر دستگاهها، مسئولان سازمان هواشناسی به مجلس فراخوانده شدند و البته کار به جایی نرسید و این مسئله در آستانه فراموشی است البته نا گفته نماند که خبری مبنی بر توبیخ عوامل مقصر در عدم پیشبینی توفان توسط استانداری تهران نیز، منتشر شد.
ماجرا به این منوال ادامه یافت تا اینکه بعد از یک ماه سکوت رسانهای این مسئولان، طی چند روز گذشته شاهد اظهارنظر محمد اصغری، کارشناس ارشد سازمان هواشناسی بودیم که میگوید: نویزهای الکترومغناطیسی (آلودگی صوتی یا سیگنالی) همان "پارازیت" است و این پارازیتها باعث ایجاد اختلال در پیشبینی به موقع توفان تهران شده است.
آیا سازمان هواشناسی علم چنین اظهارنظری را دارد یا خیر؟
برای بررسی بیشتر موضوع و اطمینان از اینکه چنین اظهارنظری صحت دارد یا خیر به سراغ این کارشناس رفتیم که وی متأسفانه پاسخگو نبود و این در حالی است که وی طبق روال در رسانه ملی حضور یافت و اخبار هواشناسی را به سمع و نظر مردم رساند.
در این میان با فریبا گودرزی، کارشناس سازمان هواشناسی به گفتوگو پرداختیم که وی در این خصوص هیچ صحبتی نکرد و به خبرنگار ما گفت: در خصوص توفان ما هیچ صحبتی نخواهیم کرد و در این خصوص با مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی مصاحبه کنید همچنین امین حسین نقشینه، کارشناس سازمان هواشناسی نیز در اینباره به ما گفت: بنده چنین علمی ندارم که بخواهم اظهارنظر کنم.
برای دریافت اطلاعات با احدوظیفه، مدیر پیشبینی هشدار سریع هواشناسی کشور تماس حاصل کردیم که وی نیز گفت مصاحبهای نمیکند این در حالی است که وی در رابطه با گزارش مجلس مبنی بر اختلال شبکه راداری هواشناسی در روز وقوع توفان تهران به دلیل وجود پارازیتها به یکی از رسانهها میگوید: قبل از این اتفاق این موضوع را اطلاع داده بودیم و با سازمانهای ذیربط در این رابطه مکاتبه داشتیم.
وی ادامه میدهد: نویز احتمالاً ناشی از تلفنهای بیسیم و یا فرکانسهای دیگری که به صورت غیرمجاز وارد فرکانس رادار ما شده است، انعکاسهایی را در شبکه راداری هواشناسی ایجاد کرد که باعث بروز اختلال در تصویر رادار شد. در گزارش علمی که به مجلس ارائه شد، این دلیل را عنوان کردیم چرا که به دلیل وجود این اختلال، امکان تشخیص پدیده هواشناسی و غیرهواشناسی بسیار دشوار بود.
آنچه در این میان باید مورد توجه قرار گیرد این است که پس از اظهارنظرهای اینچنینی، رسانههای ضد انقلاب بلافاصله دست به کار شده و با لینک دادن این مطالب به فرافکنیهای خود ادامه میدهند. آیا هیچ نهادی نیست که بر این اظهارنظرها نظارت داشته باشد و آیا اصولاً عدم پیشبینی توفان با پارازیت نسبتی دارد؟
مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.