به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، مشروح سخنان رئيسجمهور در ادامه ميآيد:
نظرات مخالف گفته شود
محمود احمدينژاد روز چهارشنبه در حاشيه جلسه دولت در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالي در ارتباط با سخنان مشايي درباره مکتب ايراني و انتقاداتي که به اين سخنان شده است، اظهار کرد: ما همه بايد کمک کنيم که نظرات موافق و مخالف گفته شود و هرکس فکر و انديشهاي دارد آن را بيان کند، نظريات مطرح شود و ديگران نيز اگر مخالف هستند، نظرات خود را مطرح کنند. نبايد فضا را صفر و صد کنيم و نبايد وقتي کسي اظهارنظر کرد عدهاي بيايند با خطکشي به گونهاي رفتار کنند که گويي دعوا وجود دارد. اين خوب نيست. در نظام جمهوري اسلامي ايران افراد بايد نظرات خود را بگويند. نظرات مخالف گفته شود.
وي افزود: يک حساسيت روي آقاي مشايي ايجاد کردند که اين حساسيت عادي نيست. غيرعادي است. هر مطلبي که گفته ميشود قسمتي از اين مطلب را ميزنند و روي آن مطلب شروع به تبليغات ميکنند و هرچه آقاي مشايي در آن مورد توضيح ميدهد ميگويند قبول نداريم.
مشايي مومن به اصول است و حرف دولت را ميزند
وي ادامه داد: اين روشها درست نيست. ملت ما جزو آزادهترين ملتهاي دنياست. آقاي مشايي رييس دفتر رييسجمهور است و من به ايشان اعتماد کامل دارم. ايشان مومن به اصول جمهوري اسلامي ايران و انديشههاي انقلاب هستند. مومن به خط ولايت و انساني پاک هستند. ايشان نظر ميدهند، ديگران نيز نظراتشان را مطرح کنند. دعوايي نيست. اگر نظرات ايشان را قبول نداريد عالمانه نقد کنيد. نبايد فضا را صفر و صد کنيد يا کفر و ايمان کنيد. ممکن است کسي انديشهاي داشته باشد، نظري داشته باشد و عدهاي آن را قبول نداشته باشند. بايد در فضايي عالمانه نقد صورت بگيرد. حقيقت اين است که ايران کانون اسلام ناب است و ايران بالاترين نقش را در ترويج اسلام ناب داشته باشد. نقش ايران يگانه است و اين به معني مليگرايي نيست، بلکه اين سخنان به معني شکر کردن خدا و تذکر به مسووليتهاست. وقتي که ما از ملت ايران تعريف ميکنيم اين بيانگر اين است که ملت ايران مسووليت زيادي دارد.
رييسجمهور خاطرنشان کرد: آقاي مشايي نيز همين موضوع را مطرح ميکند؛ اينکه اگر ملتي خدمات شايستهتري دارد معناي آن اين است که مسووليت سنگيني دارد. ما بايد بين نظرات فکري و انديشهاي با بحثهاي سخيف باندبازي تفکيک قائل شويم و متاسفانه عدهاي اين نظرات را با هم قاطي ميکنند.
وي با اشاره به اينکه « سخنان مطرح شده يک نظريه است در مورد نقش ايران در رشد و بالندگي اسلام و اسلامي که ايران به دنيا عرضه ميکند و داراي ويژگيهايي است» ادامه داد: اين يک بحث علمي است و بحث سر و صدا کردن و محکوم کردن نيست. بحث علمي است. بالاترين تعاريف در مورد ايرانيان بعد از اسلام و قبل از اسلام توسط شهيد مطهري بيان شده است.
وي گفت: ما به حکومتهاي بعد از اسلام و قبل از اسلام ايراداتي داريم. فقط حکومت صفويه بوده که خدماتي کرده و به حکومتهاي قبل و بعد از آن ايرادات جدي داريم ولي اينجا بحث يک ملت است. يک ملتي که مانند يک رودخانه جاري است. ملت ايران اگر داراي برجستگيها و ويژگيهاي ممتازي نبود اسلام را راحت نميپذيرفت. آقاي مشايي ميگويد ملت ايران يک ملت با فرهنگ بود و چون با فرهنگ بوده است اسلام را پذيرفته است. برخي ميخواهند با اصرار بگويند که ملت ايران بيفرهنگ بود و چون بيفرهنگ بود اسلام را پذيرفت. بيفرهنگ جلوه دادن ملت ايران چه حسني دارد؟ آيا اين به نفع اسلام و ايران است. همه دنيا ميگويند و معتقدند که ايرانيها با فرهنگ بودهاند. حکومتهايي که در ايران حاکم بودهاند نماد ملت ايران نبودهاند. مثلا حکومت پهلوي آيا نماد ملت ايران بود؟ همه حکومتها نماد ملت ايران نبودند و وقتي که ملت ايران فرصتي پيدا ميکرد، آنها را کنار ميگذاشت.
عالمانه نقد کنيد،فضا را صددرصد باز گذاشتهايم
رييسجمهور بار ديگر تاکيد کرد: بحثهايي که مطرح ميشود بحثهاي علمي و نظري است و من خواهش ميکنم اگر برخي نقدي دارند آن را در فضايي عالمانه مطرح کنند. من به برخي از افرادي که صحبتهاي ايشان را نقد ميکردند گفتم که آيا صحبتهاي ايشان را خواندهايد؟ گفتند نه. اين درست نيست. در فضاي انديشه بايد تمام صحبتها خوانده شود. دولت فضا را صددرصد باز گذاشته است.
وي خاطرنشان کرد: بسياري از مطالب حتي از حوزه نقد خارج ميشود، ولي ما جواب نميدهيم. فضا بايد باز باشد. حرف دولت يک حرف بيشتر نيست و آقاي مشايي نيز اين حرف را ميزند، البته با يک ادبيات متفاوت. ملت ايران يک ملت اثرگذار در عرصه فرهنگ و تمدن بوده است. اين چه چيزي است که بگوييم ايرانيان قبل از اسلام آتشپرست بودند؟ اين سخن مستند نيست، شايد برخي آتشپرست بودند ولي اين مشمول کل ملت ايران نبوده است. ملت ايران يگانهپرست بوده است و چون در سطح بالايي بوده و تراز بالايي قرار داشته، اسلام را پذيرفته، بالاترين خدمات را به اسلام کرده است. ايران و اسلام يکي شده است. مستکبران تلاش ميکنند که بگويند اسلام آن چيزي است که گروههاي تندرو ارايه ميدهند. ميآيند سر ميبرند و فرهنگ و سوادي نيز ندارند. اينها ساخته و پرداخته خود دشمنان است.
وي با بيان اينکه « ما بحث ام القرا را مطرح ميکنيم، ام القرا يعني چي؟ يعني پايگاه اصلي اسلام» ادامه داد: پيامبر اسلام گفتهاند که ايرانيان ميآيند و پرچم اسلام را بلند ميکنند. ايران و اسلام در هم عجين شده است و وقتي کسي نام ايران و کلمه ايراني را به کار ميبرد به معناي مليگرايي نيست. مليگرايان کساني بودند که با نام ايران، با دشمنان ايران در جنگ تحميلي همکاري کردند.
وي ادامه داد: مليگراترين مليگرايان واقعي در ايران خداپرستان هستند و کساني که ايران را در خدمت اسلام ميدانند و در اين راه فداکاري ميکنند.
من هم گفتم ايران يک مکتب است، همه دولت يک حرف را ميزند
رييسجمهور در ادامه صحبتهاي قبلي خود ادامه داد: اينها بحثهاي نظري مستمر است، ولي آيا بايد به بحثهاي اصلي کشور تبديل و باعث ايجاد جبههبندي در کشور شود. اين خوب نيست. در چارچوب اخلاق اسلامي نيست. اگر کسي سخناني را در طي سخنراني و در طي يک مقاله ميگويد و شما به آن نقد داريد، شما نيز نقدهايتان را در يک سخنراني و در قالب يک مقاله بنويسيد.
وي ادامه داد: ميبينم يک عده نشستند، آماده هستند و ميخواهند وصله به دولت بچسبانند و منتظر هستند تا يک کلمه را بگيرند و اقدام کنند. من نيز گفتم که ايران يک مکتب است، ايران اکنون يک جغرافيا نيست، ايران يک فرهنگ و تمدن است، خيلي از ملتها از پيشرفتهاي ملت ايران خوشحال ميشوند. ايران جهاني است و اين نقش تاريخي ايران است و هر کدام از اعضاء دولت به زباني اين حقيقت را مطرح ميکنند. اين تقدير از اسلام و مجاهدت ملت ايران و تذکر به مسووليتهاست همه دولت يک حرف بيشتر ندارند و يک سخن را ميگويند.
وي افزود: عدهاي تا يک کلمه مطرح ميشوند، مسالهسازي ميکنند، اگر شما به سخني که مطرح ميشود ايراد داريد، ايراد آن را مطرح کنيد و نقد کنيد، عيب ندارد ما گوش ميدهيم؛ بالاخره يا رد ميکنيم يا ميپذيريم مساله، مساله فکري و فرهنگي است چرا عدهاي آن را تبديل به دعواي سياسي ميکنند.
پاي آرمانهاي الهي ايستادهايم
احمدينژاد تاکيد کرد: اين دولت دينيترين دولت بعد از انقلاب بوده است من با قاطعيت ميگويم؛ اعضاي دولت بالاترين فداکاريها را براي خدمت به مردم و اسلام ناب کردهاند. اين دولت در داخل و خارج از کشور از بالاترين سطح ادبيات ديني استفاده کرده است و حرف دولت يک چيز است و پاي آرمانهاي الهي ايستادهايم و افتخار ميکنيم که ايراني هستيم و در جايي هستيم که کانون انديشه و فرهنگ اسلامي است و در خدمت ملتي هستيم که در گسترش اسلام و فرهنگ انسانيت نقش بسيار اثرگذاري داشته است، اين افتخارآميز است. اين افتخار باعث مسووليتهاي سنگين است و ما نميتوانيم شانهمان را از اين مسووليتها خالي کنيم.
وي ادامه داد: ما بايد همه در راستاي انجام اين مسووليتها و ماموريتها تلاش و کمک کنيم تا فضاي لطيف آزادي انديشه که در ايران حاکم است، ادامه و تعميق پيدا کند. اگر کساني نقدي دارند و معتقدند که اين سخن اشتباه است از آقاي مشايي دعوت کنند با ايشان صحبت کنند، حتي مناظره کنند، بحث کنند چرا دعوا؟ برخي ميخواهند هر چيزي را تبديل به دعوا کنند. برخي ميخواهند دشمنان تحريمهاي غيرقانوني و همراهي برخي در داخل با دشمنان را تبديل به موضوع دست دوم کنند. توطئههاي دشمنان تمام نشده است. مساله اول ساختن ايران و ايستادن در برابر دشمنان است. نبايد صفوف ملت را به هم ريخت. صفوف ملت به هم پيوسته است.
چرا مسائل فکري را به دعواي سياسي تبديل ميکنيد
وي خاطرنشان کرد: نبايد به گونهاي رفتار کنند که به صفوف ملت که به هم پيوسته است، خدشهاي وارد شود و مساله کساني که بايد از سوي ملت طرد شوند و شدهاند و عليه ملت قيام کردهاند را کنار بگذارند و منتظر باشند از گوشه و کنار دولت کلمهاي پيدا کنند و شروع کنند به بحث کردن بر روي کلمه و بحث را به جايي ببرند که بگويند اين دولت کافر است.
رييسجمهور ادامه داد: من از آقاي مشايي نيز ميخواهم که در جمعهايي که انتقادي به صحبتهاي ايشان است، حضور پيدا کنند، صحبت کنند تا مسائل و حرفها روشن شود. ملت ايران آگاه است، به صحبتها گوش ميدهد و انتخاب ميکند. اين مسائل بايد در دانشگاهها به بحث گذاشته شود. از سوي دولت افرادي ميروند، همچنين آقاي مشايي ميرود تا در اين مناظرهها شرکت کند و اين مناظرهها بر پا شود براي کشف حقيقت نه محکوم کردن ديگران.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه عدهاي معتقدند مشايي چون مسووليت اجرايي دارد، نبايد در بحثهاي نظري و انديشهاي وارد شوند، گفت: چرا نبايد دولت به بحثهاي نظري وارد شود، اجرا بدون تئوري معنا ندارد، اينکه دولت مباني فکري دارد و بايد اين مباني فکري خود را مطرح کند و ديگران نيز اگر نقدي دارند نقد خود را مطرح کنند، ولي نبايد مسائل را به مرز کفر و ايمان کشاند، بايد به صحبتها گوش داد، آيا نبايد رييسجمهور راجع به مسائل نظري عقيدهاش را مطرح و بحث کند. پس چه کسي بحث کند؟ نميگويم ديگران بحث نکنند، ديگران نيز بايد عقايدشان را مطرح کنند، ولي دولت نيز بر اساس پايه نظري کشور را اداره ميکند و بايد نظراتش را بگويد. وقتي که ما بحث مديريت جهاني و يا عدالت را مطرح ميکنيم بر اساس يک نظريه مطرح ميکنيم و نظريه داريم، ديگران نيز نظر بدهند اشکالي ندارد. اينکه بگوييم مديران فقط اجرا کنند و نظر ندهند درست نيست. مديريت اجرايي در عين حال که مغز برنامهريزي و اداره کشور است، بايد همراه با تفکر و انديشه باشد، دولت بايد تئوري داشته باشد و مديران جامعه نيز بايد جزو عالمترين افراد جامعه باشند.
براي تعامل با مجلس بيشترين تحمل و سکوت را کردهايم
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در ارتباط با اهميت تعامل دولت با ديگر قوا گفت: ما بالاترين سطح تعامل را داريم و براي تعامل بيشترين کار کردهايم. تحمل و سکوت. در رابطه کاري نيز بيشترين همکاري را داشتهايم. بيشترين حضور وزرا را در جلسات مجلس داشتهايم. در سفرهاي استاني در جلسات دولت، نمايندگان مجلس حضور دارند و نظراتشان را ميدهند. ما با نمايندگان رابطه خوبي داريم. خود من جلسات متعددي با نمايندگان مجلس داشتهام، چه در قالب کميسيون و چه در حالت فردي. واقعا درگيري وجود ندارد که برخي اينگونه تبليغ و تلاش ميکنند که بگويند درگيري هست. ممکن است که رييسجمهور اظهار نظري بکند و ديگري جواب آن را بدهد و تمام ميشود. البته من سعي کردهام که اظهارنظري نکنم جز در ارتباط با دو سه مورد.
وي با بيان اينکه « ميگويند اين دولت بيقانون است» تاکيد کرد: اين دولت قانونگراترين دولت بعد از انقلاب بوده است. ما دولتي را داشتيم که وقتي مجلس تعطيل بود، آمد و از بانک مرکزي پول برداشت. ما اکنون داريم قسط آن را ميپردازيم. آن بحث يک ميليارد که مطرح بود و دولت را متهم ميکردند، ديديد که حرف دولت اثبات شد و حق با دولت بود. ما سختترين قوانين را اجرا کرديم. قانون سهميهبندي بنزين را که خيليها ميگفتند عملي نميشود و دولتهاي قبلي نيز زير بار اجراي آن نرفته بودند، اين دولت آن را اجرا کرد. در مورد بحث هدفمند کردن يارانهها که جزو سختترين قانونهايي است که دولت ميخواهد آن را اجرا کند و لايحهاش را به مجلس داد و 180 درجه با آنچه که دولت داده بود تغيير کرد، ولي ما باز هم گفتيم که اجرا ميکنيم.
وي ادامه داد: وقتي قوانين از مجلس ميآيد تا روند خود را طي کند، بر روي ميز رييسجمهور بيايد حدود 20 روز يا يک ماه طول ميکشد. در گذشته مشکلي نبود. با آنکه در قانون مدني اعلام شده بود در طي 5 روز، ولي اين روند طول ميکشيد و همه حوصله ميکردند و دولت نيز ابلاغ ميکرد. اکنون ميگويند ظرف 5 روز. بايد توجه داشت که کار رييسجمهور فقط اين نيست. رييسجمهور هزار تا کار دارد. مشغلههاي رييسجمهور زياد است و حال زمان ابلاغ قانون کمي طول کشيد و بيش از 5 روز شد، 7 روز، دولت بعد از 7 روز اعلام ميکند. آيا بايد بگوييم که دولت غيرقانوني کار ميکند.
رييسجمهور تاکيد کرد: پايبندترين دولت به قوانين، دولت نهم و دهم است. تمام تلاش ما اين بوده است که پيچ و خمهايي که در قوانين وجود دارد را در کوتاهترين مدت طي کنيم تا به مردم خدمت و مشکلات مردم را حل کنيم.
وي يادآور شد: پريروز دو قانون را امضا کردم، گفتند 7 روز شده و در واقع قانون را ابلاغ کردهاند. راه را قانون پيشبيني کرده است. اگر رييسجمهور ابلاغ نکرد، رييس مجلس ابلاغ ميکند و دعوا نيست. نبايد دعوا به وجود آورد و اين مسائل را تبديل به دعوا کنيم. مطمئن هستم که دلسوزان مجلس نيز نظرشان اين نيست. ما بايد همه با هم کار کنيم. اين درست نيست که بياييم ايرادات هم را بگيريم و فهرست کنيم.
وي ادامه داد: بحث دومي که در اين ارتباط وجود دارد اين است که من دو مورد را ابلاغ نکردم و اين را نيز اعلام کردم. در مورد يکي از آنها نامهاي به شوراي نگهبان نوشتم و شورا نيز گفت چون مراحل قانوني طي شده بايد کار خود را بکنيد و در واقع آن را ابلاغ کنيد. مبحث اول در ارتباط با سنددار کردن زمينهاي داخل روستاها و حريم روستاها بود که من آن را قبول نداشتم و در واقع معتقد بودم اينکه بياييم به عدهاي که زمينهاي دولت را تصرف کردهاند، مجوز و سند بدهيم درست نيست. البته قانون برنامه اين بود که کساني که در بافت مسکوني روستا زمين دارند، دولت به آنها سند بدهد و اين کار انجام شد، ولي اينکه در مورد زمينهاي تصرف شده و اينکه کساني که هزاران هکتار زمينهاي بيتالمال را تصرف کردهاند، بياييم و سند بدهيم قبول نداشتم. نامهاي در اين ارتباط به شوراي نگهبان نوشتم و شورا نيز گفت چون مراحل قانوني آن طي شده است، بايد اجرا کنيد.
پولهايي که براي مترو دادهايم، کجا خرج شده است؟
وي افزود: موضوع دوم بحث 2 ميليارد دلاري بود که مجلس تصويب کرده بود که دولت براي کمک به مترو آن را بدهد. من اين را قانون نميدانم. نه اينکه قانون بدانم و عمل نکنم. من توجه شما را به اصل 75 قانون اساسي معطوف ميکنم که در آن اصل آمده است «طرحهاي قانوني، پيشنهادات و اصلاحاتي که نمايندگان درخصوص لوايح قانوني عنوان ميکنند و به تقليل درآمد عمومي يا افزايش هزينهي عمومي ميانجامد در صورتي قابل طرح در مجلس است که در آن طريق جبران کاهش درآمد يا تامين هزينهي جديد نيز معلوم شده باشد» و با توجه به اينکه براي حساب ذخيره ارزي و برداشتي که از آن صورت ميگيرد، برنامهريزي صورت ميگيرد و شوراي نگهبان حساب ذخيره ارزي را اين محل نميداند، بايد براي دولت 2 ميليارد دلار درآمد ايجاد کند تا بتواند اين پول را به مترو بدهد؛ در حالي که همانطور که گفتم، براي ذخيره ارزي برنامهريزي شده و برنامه دارد و طبق اين اصل اگر محل درآمد براي طرح مشخص نشود قابل طرح در مجلس نيست. اين موضوع به شوراي نگهبان رفت، شوراي نگهبان گفت خلاف اصل 75 قانون اساسي است و قابل طرح در مجلس نيست. بعد به مجمع تشخيص مصلحت بردند و در آنجا به تصويب رسيد. به نظر ما اين قانون نيست.
احمدينژاد گفت: من سوگند خوردهام که خلاف قانون اساسي عمل نکنم و اين طبق قانون اساسي قابل طرح در مجلس نبود. نکته دوم اين است که اگر اين منطق را بپذيريم، ديگر قانون اساسي به درد نميخورد. عدهاي ميگويند ما ميتوانيم در هر موردي قانون وضع کنيم؛ در حالي که در حدود مقرر قانون اساسي بايد قوانين وضع شود و خروج از حدود مقرر در قانون اساسي درست نيست. اين مباحثي که مطرح ميشود، دعوا نيست. اينکه مثلا بيايند اختيارات رييسجمهور را سلب و به کسي ديگر بدهند، شدني نيست. صراحت قانون اساسي را کسي نميتواند زير پا بگذارد يا اينکه کسي جرأت کند اختيارات رهبري را کم کند، شورا نپذيرد و بعد ببرند مجمع که تصويب شود. اين قانوني نيست.
وي گفت: ميگويند 2 ميليارد دلار بدهيد به مترو. از کجا بدهيم؟ منبع آن بايد مشخص شود. از کجا بدهيم؟ از حقوق کارمندان کم کنيم، از بخش عمراني کم کنيم، از بخش دفاعي کم کنيم، از کجا بدهيم؟ بعد سر و صدا راه مياندازند و ميگويند که دولت مخالف مردم تهران و مترو است. در حالي که در دولت نهم و دهم بيش از 7 برابر دولتهاي قبلي به مترو تهران پول دادهايم. چطور ما مخالف مترو و مردم تهران هستيم؟ نقل کردند که در مجمع مطرح شده است که در اين مورد بنويسيد که دولت 2 ميليارد دلار وام بگيرد و اين 2 ميليارد دلار از اين طريق به مترو بپردازد و بعد قسطهاي وام را نيز خود دولت بدهد. يک نفر در آن جلسه گفته بايد اين موضوع را تصويب کنيم که دولت اجرا نکند و بعد چه شود و چه شود.
وي ادامه داد: مجلس ميتوانست در اين ارتباط صبر کند تا ما سه چهار ماه ديگر لايحه بودجه سال آينده را به مجلس ميداديم و در آن لايحه براي اين موضوع اعتبارات مشخص ميکرد و در واقع بر اساس روش قانوني پيش ميرفتيم.
رييسجمهور گفت: همانطور که گفتم ما 6-7 برابر دولتهاي قبلي به مترو تهران کمک کردهايم. گزارش بدهند که اين پولها کجا خرج شده است و اين حرف ماست. نروند ايستگاه مترو را بخوابانند، حرکت ندهند و مردم را در گرما نگه دارند و بگويند دولت پول مترو را نميدهد. ما 7 برابر پول دادهايم. ميگويند دولت قانون را اجرا نميکند. اين قانون نشده، من سوگند به اجراي قانون اساسي خوردهام. آيا ميتوانم خلاف قانون اساسي عمل کنم؟ شوراي نگهبان نيز گفته است که اين موضوع قابل طرح در مجلس نيست.
وي ادامه داد: يک قانون تصويب و روندش طي شده بود. ما رفتيم سفر استاني، درگير سفر شديم و بعد چند روز نيز به تعطيلي خورد. تا آمديم قانون را ابلاغ کنيم، گفتند قانون را ابلاغ کردهاند. شما ابلاغ کنيد. چه فرقي دارد. شما زحمت بکشيد و اصلا همه قوانين را ابلاغ کنيد. ما با کسي دعوا نداريم. اين دولت مردميترين دولت است و به قانون اساسي سوگند خورده است.
وي با بيان اينکه « برخي براي دولت حتي اين حق را قائل نيستند که ساعات ادارات را تعيين کند» گفت: در واقع به گونهاي سعي ميکنند اختيارات دولت را محدود کنند. من نامهاي خطاب به مقام معظم رهبري نوشتم. با ايشان صحبت کردم و برخي از موارد را خدمت ايشان مطرح کردم. ايشان نامهاي را به شوراي نگهبان نوشتند و کارگروهي در شوراي نگهبان در اين ارتباط تشکيل شده است که در واقع اين کارگروه در شورا مرز قانونگذاري و اجرا را مشخص کند. البته اينها در يک نظام نوپا چيزي طبيعي است.
براي حل مشکلات در کشور راه منطقي وجود دارد
احمدينژاد اظهار کرد: براي مشکلات در کشور راه منطقي وجود دارد. ما اين مشکلات را به مقام معظم رهبري منعکس کرديم و چنين کارگروهي تشکيل شده است که موارد را مشخص کند، مرزها را مشخص کند و ما همه بر آن اساس حرکت کنيم. طبيعي است که اختلاف نظر باشد، ولي نبايد دعوا وجود داشته باشد.
وي در عين حال گفت: ما با سه گروه دعوا داريم؛ با دشمنان ملت ايران دعوا داريم. کساني که اموال ملت ايران را چپاول کردند و هيچ وقت با آنها آشتي نميکنيم، مگر آنکه اموال را به ملت برگردانند و کساني که خواستند ملت ايران را در برابر آمريکا سرکوب کنند. البته اينها اقليت محض هستند. ما دعوا با هيچکس نداريم. ماه مبارک رمضان است و همه بايد بر اساس اخلاق و برادري رفتار کنيم. اگر کسي مخالفتي و استدلالي دارد استدلالش را مطرح کند. نقد عالمانه انجام دهد. هيچ قانوني نيست که دولت اجرا نکرده باشد و آنچه را که اجرا نميکند، قانون نيست. اين دولت، دولتي قانونگرا و پايبند به قانون است.
همراهي مردم با دولت عالي است
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد آزادسازي قيمتها و اينکه اين آزادسازي قيمتها چه زماني صورت ميگيرد؟ گفت: همانطور که از همان اول نيز اعلام کرديم ما همپاي مردم در اجراي قانون هدفمند کردن يارانهها جلو ميرويم و هرجا قرار باشد تغييري صورت بگيرد و مثلا آزادسازي قيمتها صورت بگيرد، قبل از آن پول آن را در جيب مردم ميگذاريم و پول را به حساب مردم واريز ميکنيم. همراهي مردم با دولت عالي است. همه همت کردهاند که اين قانون اجرا شود. در پرتو اجراي اين قانون، پيشرفت اقتصادي کشور به حداکثر ميرسد. استقلال اقتصادي کشور به حداکثر ميرسد و انشاءالله با عزم ملي اين طرح به خوبي اجرا ميشود و جزو افتخارات اين دولت و ملت خواهد بود.
مردم لبنان هوشيارند و به حقيقت آگاه ميشوند
رييسجمهور در پاسخ به سوالي در ارتباط با سخنان اخير سيد حسن نصرالله و اسنادي که وي در ارتباط با نقش صهيونيستها در ترور رفيق حريري اعلام کرد، گفت: ما معتقديم که صهيونيستها در منطقه ما براي ايجاد اختلاف و مشکل آمدهاند. ميبينيم که فردي را ترور ميکنند، با پيچيدگي و در ابتدا سوريه را متهم ميکنند و وقتي معلوم شد که اين اتهام پايه ندارد، ديگران را متهم کردند و اکنون حزبالله را. اسنادي که آقاي سيد حسن نصرالله ارايه داد اسناد قابل توجهي است. رژيم صهيونيستي طراحي و برنامهريزي کرده است و جاسوسان را به لبنان فرستاده است. مطمئنم که مردم لبنان از هوشمندي بالايي برخوردار هستند. صهيونيستها دو بار در برابر ملت لبنان شکست خوردهاند و اکنون ميخواهند تلافي کنند و بهترين چيز را در ايجاد درگيري و تفرقه، در داخل لبنان ميدانند. همه گروهها و افراد در لبنان ترور ناجوانمردانه رفيق حريري را که نخست وزير لبنان بود محکوم کردند. من فکر ميکنم که مردم لبنان هوشيار هستند و به حقيقت آگاه ميشوند و نقشههاي صهيونيستها نيز مشخص و آشکار ميشود.
از فرصت استثنايي ماه رمضان حداکثر بهره را ببريم
رييسجمهور در ابتداي گفتوگوي خود با خبرنگاران نيز با تبريک ورود به ماه مبارک رمضان به ملت ايران و تمام مسلمانان و بشريت، اين ماه را ماهي ويژه توصيف کرد و گفت: اين ماه، ماهي است که خداوند متعال همه موانع کمال را از برابر انسان برميدارد و رحمت خود را جاري ميکند. در حقيقت يک فرصت الهي است و خداوند با رحمت از بندگان خود پذيرايي ميکند و يک فرصت استثنايي براي هر فردي است.
وي ادامه داد: در ماه مبارک رمضان بايد به سمت قلههاي کمال قدم برداشت و همه ما بايد از اين فرصت استثنايي حداکثر بهره را ببريم. با تلاوت قرآن و مناجات خدا، حضور در مساجد و در واقع از اين ماه براي پالايش روحي حداکثر استفاده را بکنيم. کاستيها و ضعفهايمان را بررسي و در جهت رفع آنها تلاش کنيم. در ماه مبارک رمضان زيباترين و بهترين شبها قرار دارد و ما بايد از آن بهره ببريم. خودمان را بايد براي يک سال پرتحرک و بانشاط آماده کنيم و با انرژي مضاعفي که در اين ماه ميگيريم در مسير کامل حرکت کنيم. ملت ما قدر ماه مبارک رمضان را ميداند. اين ماه فرصت بسيار خوبي براي اصلاح رفتارها و انديشههاست.
وي گفت: بسياري در مورد فوايد بهداشتي و سلامتي اين ماه صحبت ميکنند. بايد توجه داشت که علاوه بر فوايدي که از نظر بهداشتي و سلامتي اين ماه دارد، ما بايد از اين ماه بهترين استفاده را براي خودسازي و پالايش روح داشته باشيم.
احمدينژاد گفت: يکي از مباحث مهم در ماه مبارک رمضان بحث اتصال به امام و ولايت است؛ چراکه حلقه اتصال به آسمان امام است. ماه مبارک رمضان بهترين فرصت براي اتصال به آسمان از طريق ولايت است. ما بايد عشق به ديگران، آرزوي نيک بر ديگران کردن را ياد بگيريم و تمرين کنيم و اين ماه بهترين ماه است. خوبيها و زيباييها را براي همه بخواهيم. عزت و عشق و محبت را براي همه بخواهيم.
رمضان؛ هنرنمايي جوانان در عشقبازي با خدا
وي به تصميم دولت جهت تقليل ساعت کاري ادارات در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: ساعات کاري را مقداري کاهش داديم تا مردم بتوانند از اين فرصت بيشترين استفاده را بکنند و اميدواريم همه مردم بهخصوص جوانان که پاکترين و بهترين جوانان در دنيا هستند، از اين ماه به نحو احسن استفاده کنند. ماه رمضان ماه جوانان است. هنرنمايي جوانان در عشقبازي با خدا و ارزشهاي الهي. و اميدواريم همه بتوانيم از اين فرصت استفاده کنيم.
سياستهاي نظام و دولت در بخشهاي گوناگون به خوبي تنظيم شده است
وي در بخش دوم صحبتهاي ابتدايي خود به روند پيشرفت کشور اشاره کرد و گفت: حقيقت اين است که کشور در ريل صحيح پيشرفت قرار گرفته است و سياستهاي نظام و دولت در بخشهاي گوناگون به خوبي تنظيم شده است و بر اساس برنامه، در بخشهاي گوناگون حرکت ميکنيم. در بخش اقتصاد، انرژي، صنعت، فرهنگ، سياست خارجي، سياست داخلي، تکليف وزرا، مديران کشور و برنامهريزان کشور روشن است. ميبينيم که هر هفته يک موفقيت در سطح ملي چه موفقيت اقتصادي، علمي، فرهنگي و حتي ورزشي را نيز جشن ميگيريم.
رييسجمهور به موفقيتهاي کشورمان در عرصه ورزشي اشاره کرد و گفت: آقاي سعيدلو 47 الي 48 هفته است که در تربيت بدني حاضر شدهاند و ما شاهد موفقيتهاي کشورمان در عرصههاي ورزشي هستيم. در عرصه صنعت پروژههاي زيادي آماده افتتاح و بهرهبرداري هستند که من يا معاون اول براي حضور در مراسم افتتاح همه آنها فرصت نميکنيم.
وي با بيان اينکه « دستاوردهايي که کشور در عرصه علمي پيدا کرده است، بينظير است» گفت: بداخلاقيهاي دشمنان باعث شده که انگيزههاي ملتمان براي حرکت مضاعف شود. امروز وحدت و انسجام ملي در کشورمان در اوج قرار دارد. 75 ميليون دل پاک براي ارزشهاي الهي، عدالت و خداپرستي ميتپد. براي ساختن ايران ميتپد.
وي ادامه داد: ساختن ايران ماموريت همگاني است و اين عزم در ملت ايران ايجاد شده است و هرکسي در هر نقطهاي که قرار دارد اين احساس را دارد که بايد براي پيشرفت کشور و تعالي کشور کار کند و اين احساس و عزم مقدس است.
احمدينژاد با بيان اينکه « طرحهاي دولت نوعا زيربنايي است» به طرح آتيه فرزندان اشاره کرد و گفت: طرح آتيه فرزندان در نوع خود بهترين طرح تامين اجتماعي است که وضع شده است. طرحي است ضدتورمي و در جهت سرمايهگذاري، ايجاد اشتغال و امنيت خاطر براي نسلهاي متوالي و در واقع يک پسانداز ملي است که از آن استقبال خوبي شده و تقريبا همه متولدين امسال همه ثبت نام کردهاند و ما در حال مطالعه هستيم که اگر امکان آن باشد، قدم به قدم اين طرح را به متولدين سالهاي قبل از 89 نيز تسري بدهيم.
کد خبر 3356
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۵۹
- ۰ نظر
- چاپ
رييسجمهور با تاکيد بر « ضرورت وجود فضاي گفتوگو و نقد در جامعه » گفت: هيچکس نبايد ديگران را محکوم و به گونهاي صحبت کند که عدهاي از بيان نظراتشان خودداري کنند.