کد خبر 33649
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۴

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با بيان اينکه در اسلام بر تفريح و شادي عاري از گناه تأکيد شده است، شادي دروني را اصلي‌ترين شادي‌ها خواند و گفت: مؤمن هرگاه عملي انجام دهد که ارزشي الهي زنده شود در درون خود خوشحال و شاد مي‌شود.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام سيدجواد موسوي هوايي در گفتگو با مهر، در مورد جايگاه شادي در اسلام گفت: تفريح و شادي موجب انبساط خاطر انسان و جلاي درون از غم و ناراحتي مي‌گردد، شادي کردن براي انسان يک امر ضروري بوده، موجب ايجاد آرامش و احساسات مثبت در انسان مي شود.

شادي در آيات و روايات

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي افزود: در آيات و روايات ملاکهايي براي شادي و تفريح درست که موجب اغفال انسان نشود بيان شده است که هم روح و ايمان را حفظ مي‌کند و لذت جسمي و روحي را با هم نصيب انسان مي‌گرداند. لزوم داشتن تفريحات سالم در روايات بسياري آمده است از جمله حضرت علي(ع) مي‌فرمايد: مؤمن را سه وقت است؛ وقتي که در آن با پروردگار خود راز و نياز مي‌کند، وقتي که به حساب نفس خود مي‌سد و وقتي که به لذت حلال و خوش مي‌گذراند.

آداب تفريح

وي به آداب و شرايط تفريح سالم از ديدگاه آيات و روايات اشاره کرد و گفت: از آيات و روايات اسلامي اين گونه برداشت مي‌شود که تفريح و شادي نبايد به گناه و معصيت آلوده باشد. يعني موجب آزار و اذيت ديگر مؤمنين نشود، تمسخر و استهزاي کسي نباشد، لهو نباشد و البته شادي کننده نيز در تفريح و شادي ميانه‌رو بوده و حد اعتدال را نگه دارد که ملتزم بودن به اين شرايط باعث نشاط روح و سلامتي بدن و عدم ايجاد دشمني‌ها و سرمستي‌ها خواهد شد.

گردش و سفر از جمله تفريحات سالم

حجت الاسلام موسوي هوايي يادآور شد: از جمله تفريحات سالم گردش و سفر است که قرآن در گردش و تفريح به دو نکته اشاره دارد يکي اينکه گردش و تفريح بدون انديشه و تفکر و بدون عبرت و پندپذيري نباشد و دوم اينکه باعث آلوده شدن انسان به گناهان ديگر نشود. از جمله تفريحات مؤمنين که سيره پيامبر بزرگوار اسلام (ص) و امامان (ع) بوده است شوخي و بازي با همسر، بازي با کودکان و نماز شب بوده است که مورد آخر باعث نشاط دروني مي‌شود.

نمود شادي دروني و بيروني

وي در پاسخ به اين سؤال که از نگاه اسلام، شادي دروني و بيروني چگونه بايد نمود داشته باشد، گفت: با توجه به نگاه اسلام به انسان به عنوان يک موجود الهي که قابليت دارد از فرش به عرش برود و اين دنيا فقط محل گذر و عبور و توشه برداري وي است، اين قابليت‌ها در فطرت انسان نهاده شده است که آرامش حقيقي در ازاي حرکت در مسير حق خواهد بود، بنابراين مهمترين و اصلي‌ترين شادي‌ها، شادي دروني است، شادي که در برابر عمل به دستورات دين به دست مي‌آيد.

تأثيرات تفريح سالم

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي افزود: نوع نگاه به جهان هستي و داشتن بينش صحيح نسبت به حوادث جهان و ايمان مهمترين عامل مسرت خواهد بود که موجب کاهش نگراني‌ها و رسيدن به اطمينان قلبي و موجب رضايت‌مندي حتي در سخت‌ترين شرايط است.

وي با بيان اينکه فرح و شادي اصلي که موجب نشاط روح مي شود در سايه اطاعت خداوند به دست مي‌آيد، گفت: رسول خدا (ص) مي‌فرمايد: خداوند فرمود نظر حرام تيري مسموم از تيرهاي ابليس است هر کس از ترس من ديده از نامحرمان بپوشاند به جاي آن ايماني به او مي دهم که لذت آن ايمان را در قلب خود بيابيد.همچنين امام علي(ع) مي‌فرمايد: شادي مؤمن به طاعت پروردگارش است و حزنش بر گناه و عصيان.

ملاکهاي شادي مؤمنين

حجت الاسلام موسوي هوايي در پايان، احياي ارزشها را از ديگر ملاکهاي شادي مؤمنين برشمرد و افزود: مؤمن هرگاه عملي انجام دهد که ارزشي الهي زنده شود در درون خود خوشحال و شاد مي‌گردد. شاديهاي دنيوي بايد در راستاي هدف اصلي باشد، ايجاد نشاط در دل مرمنين با شوخي هاي متواضعانه، گردش و تفريح در فضاي سبز، ورزش و بازي هاي سالم همه و همه براي تعالي جسم و روح و ايمان لازم و با رعايت آداب موجب سير انسان به سمت مقصود حقيقي مي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس