به گزارش مشرق، ' هومن پارسايي ' در گفت و گو با ايرنا افزود: به هموطنان توصيه مي شود که براي آسيب وارد نشدن به دستگاه گوارش و حفظ سلامتي شان، آجيل خام تهيه و مصرف کنند.
وي اظهار داشت: افراد براي پرهيز از چاقي و ايجاد تعادل بين انرژي دريافتي و جذب آن در بدن، ناگزير به کاهش مواد دريافتي و يا افزايش فعاليت بدني خود هستند، از اين رو بايد يک برنامه ورزشي منظم براي سوخت و ساز انرژي در روز براي خود لحاظ کنند.
پارسايي خطاب به شهروندان گفت: ضروري نيست در ايام نوروز وزن کم کنيد، فقط تغذيه خود را به تعادل برسانيد تا دچار اضافه وزن نشويد.
اين متخصص تغذيه براي جلوگيري از ابتلا به بيماري، از مسافران خواست از تهيه غذا از رستوران هاي بين راهي خودداري کنند.
وي گفت: خانواده ها در سفر، مواد غذايي خشک با خود همراه داشته باشند و خود نسبت به تهيه غذا اقدام کرده و از رفتن به رستورانهاي بين راهي خودداري کنند.
پارسايي افزود: يکي ديگر از مسائلي که در نوروز مطرح مي شود افزايش مصرف ظروف يک بار مصرف است که افراد در مسافرت استفاده مي کنند يا در رستوران ها استفاده مي شود.
پارسايي با بيان اينکه انواع مختلفي از ظروف يک بار مصرف در بازار موجود است، اظهار داشت : يک نوع از اين ظروف نوع پليمري است، پليمر خود از مونومرهايي تشکيل شده که اين مونومرها سمي وسرطان زا بوده و وقتي غذاي گرم داخل اين ظروف پليمري قرار مي گيرد گرما و حرارت غذا، آزادي مونومرها را تسهيل مي کند که در اين صورت خاصيت سرطان زايي آن بروز مي يابد.
پارسايي گفت: نوع ديگري از اين ظروف، ظروف فومي هستند که اين نوع نيز داراي گاز هگزان بوده و سبب سردردهاي شديد در انسان مي شود و يا سردرد افراد را تشديد مي کند.
وي به شهروندان توصيه کرد، تاحد ممکن در اين ظروف غذاهاي سرد سرو کنند.
متخصص تغذيه گفت: برخي از آجيل ها با رنگهاي صنعتي تهيه مي شود که در صورت مصرف به مخاط دستگاه گوارش مي چسبد و موجب بروز التهاب و يا سرطان مي شود بنابر اين در ايام نوروز مصرف آجيل هاي خام به مردم توصيه مي شود.