کد خبر 34888
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۳

رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي با تاکيد بر اينکه سواحل ايران تنها 100 کيلومتر از گسل مکران در درياي عمان فاصله دارد گفت: امواج ناشي از سونامي 15 تا 30 دقيقه به سواحل مي رسند از اين رو نياز است تا مسئولان نسبت به راه اندازي سامانه هشدار سونامي توجه کنند.

به گزارش مشرق، دکتر وحيد چگيني در گفتگو با مهر با بيان اينکه سونامي ژاپن بر روي جريانهاي کشور اثري نداشته است، افزود: سونامي ژاپن در اقيانوس آرام اتفاق افتاده است و از جريانهاي سونامي ايران که در اقيانوس هند واقع شده است، فاصله زيادي دارد و تاثيري بر روي سواحل ما نداشته است.
وي در عين حال تاکيد کرد: سونامي ژاپن مي تواند هشداري براي ما باشد تا مسئولان به آن توجه داشته باشند، چرا که زماني که سونامي اتفاق مي افتد فرصت براي امداد رساني و هشدار کم است و اين امر زماني که به کانون گسل نزديک باشيم مشکلات ما را مضاعف مي کند.
رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي با تاکيد بر اينکه سواحل ايران به کانون گسل دريايي مگران نزديک است، خاطر نشان کرد: گسل مکران که در درياي عمان قرار دارد تنها حدود 100 کيلومتر تا سواحل ما فاصله دارد و اگر اين گسل فعال شود حوادثي مشابه آن چيزي که در ژاپن اتفاق افتاد براي ايران هم رخ خواهد داد.
وي ادامه داد: در صورت فعال شدن گسل مکران امواج ظرف 15 دقيقه تا 30 دقيقه به سواحل ما مي رسند و ضايعاتي مانند ژاپن و اندونزي به بار مي آورد.
چگيني جلوگيري از فجايع سونامي در کشور را در گروي راه اندازي مرکز هشدار سونامي دانست و ياداور شد: ايجاد مرکز سونامي که بتواند به سرعت عمل کند در کنار ارائه آموزشهاي عمومي به مردم و فراهم آوردن وسايل ارتباطي مي تواند ما را در کاهش تلفات ناشي از سونامي کمک کند.
وضعيت گسل مکران

رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي به تشريح آخرين وضعيت گسل مکران اشاره کرد و ادامه داد: مکران گسلي است که در درياي عمان وجود دارد و حدود 900 کيلومتر طول دارد که به موازات سواحل کشور ما "ايران" و "عمان" کشيده شده است.
وي اضافه کرد: اين گسل در سال 1945 ميلادي فعال شده به گونه اي که در پاکستان صدها هزار کشته برجاي گذاشته است. البته 80 تا 90 سال قبل از سال 1945 (1855 تا 1865) نيز اين گسل فعال شد.
چگيني ياداور شد: با توجه به گسترش شهرها و مناطق شهري و سواحل اگر اين گسل فعال شود ميزان خسارت به مراتب بيش از گذشته خواهد بود از اين رو با توجه اينکه ما نمي دانيم اين گسل چه زماني فعال مي شود لازم است تا زودتر سامانه سونامي راه اندازي و فعال شود.
وي با تاکيد بر اينکه جريانهاي سونامي داراي دوره بازگشت هستند، اظهار داشت: آخرين سونامي کشور در سال 1945 ميلادي يعني 65 سال پيش اتفاق افتاده است و بايد تاکيد شود که قطعا اين جريانها داراي دوره بازگشت هستند و احتمال فعاليت مجدد آن وجود دارد.
راه اندازي سامانه هشدار سونامي در هاله اي از ابهام
چگيني در ادامه به با انتقاد از عدم پيگيري مسئولان از راه اندازي اين سامانه به مهر گفت: علي رغم پيگيريهايي که از طريق رياست جمهوري و وزارت علوم و مجلس شوراي اسلامي صورت گرفت ولي تاکنون وزارت کشور بودجه لازم براي راه اندازي اين سامانه در نظر نگرفته است و تا زماني که اختصاص پيدا نکند نمي توان انتظار داشت که تلفات ناشي از سونامي را کاهش داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس