کد خبر 364173
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۶

عدم استعمال سیگار، نخوردن غذاهای ته مانده و نیترات‌دار و نیز عدم مصرف ته دیگ غذا و پرهیز از استرس را از راهکارهای موثر در جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان معده است.

به گزارش مشرق، یک فوق تخصص مدیکال آنکولوژی مصرف غذاهای مانده و نیز خوردن ته دیگ را از جمله عوامل زمینه‌ساز ابتلا به سرطان معده عنوان کرد.

دکتر مظفر ازنب با اشاره به روند رو به رشد سرطان از جمله شیوع سرطان معده اظهار کرد: این نوع سرطان به دو دسته تقسیم می‌شود.

وی تصریح کرد: در نوعی از این سرطان ابتدای معده درگیر شده که به آن سرطان proximal معده گفته می‌شود و در نوع دیگر قسمت‌های انتهایی معده درگیر شده که به آن Distal گفته می‌شود.

ازنب، سرطان proximal معده را بسیار خطرناک‌تر و کشنده‌تر دانست و اظهار کرد: خوشبختانه این نوع سرطان شیوع کمتری در افراد دارد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سیگار را یکی از عوامل زمینه ساز مهم در ارتباط با این نوع سرطان معده دانست.

ازنب همچنین مصرف غذاهای نیترات‌دار، غذاهای مانده و ته دیگ را نیز از جمله عوامل زمینه‌ساز در بروز سرطان معده نوع Distal عنوان کرد.

این فوق تخصص مدیکال آنکولوژی عفونت هلیکوباکترپیلوری را نیز یکی از مهم‌ترین عوامل زمینه‌ساز ابتلا به این نوع سرطان معده دانست و توصیه کرد: افراد درصورت ابتلا به این نوع عفونت حتما سریع‌تر نسبت به درمان آن اقدام کنند.

به گفته ازنب وجود این نوع عفونت در معده علامت مشخصی نداشته و امکان دارد افراد در پی مراجعه به پزشک به علل مختلفی از جمله سوزش یا ورم معده با انجام آزمایش به وجود این نوع عفونت در معده خود پی برند. بنابراین توصیه می‌شود افراد در صورت امکان هر چند وقت یکبار چکاپی را در این زمینه انجام دهند.

ازنب عدم استعمال سیگار، نخوردن غذاهای ته مانده و نیترات‌دار و نیز عدم مصرف ته دیگ غذا و پرهیز از استرس را از راهکارهای موثر در جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان معده عنوان کرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: پرهیز از استرس حتی می‌تواند در روند درمان سرطان معده نیز موثر باشد.

ازنب با بیان اینکه شانس درمان سرطان معده در مراحل پیشرفته بسیار کم است، اظهار کرد: به همین علت توصیه می‌شود افراد به علائمی از جمله کاهش وزن بدون دلیل و نیز ناراحتی‌های معده خود توجه کرده و هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • نادر ۰۲:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    عجب ته دییییییگی!من حاضرم این ته دیگ رو بخورم وسرطان بگیرم.شماچطور؟
  • رضا ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    فکر می کنم این آقای دکتر خیلی به ته دیگ علاقه دارد و کسی به او نمی دهد حالا می خواهد با این خبر خودش را به ته دیگ برساند!! اما از شوخی گذشته ته دیگ که ما ایرانی ها خیلی به آن علاقمند هستیم از خطرناک ترین بخش های غذا است و صدمه زیادی به بدن می زند و باید در این باره جامعه کاملا آگاه شود و رسانه ها اطلاع رسانی بیشتری کنند
  • مهران ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    اینهمه مواد خوراکی صنعتی و وای فای و غیره رو فراموش کردین
  • فوزول ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    چرا حرف مفت میزنید!!!دیگه هرکاری بکنیم باعث سرطان میشه.اینقدر مردم رو نترسونید
  • کاپیتان ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    ایرانی جماعت رو نمیشه از ته دیگ گرفت. اگر به شکل هندسی دیگ نگاه کنید میبینید که از قدیم دیگ هارو اینطوری میساختن که ته دیگ بیشتری داشته باشه. و همه بتونن ته دیگ بخورن و ته دیگ در غذای ایرانی اونقدر مهم بوده که انواع ته دیگ برنج نون سیب زمینی و ته چین( مخصوصا" برای مرغ) طرفداران زیادی داره و جود ضرب المثل هایی مثل کفگیر به ته دیگ خورده گویای تاریخی بودن این مسئله است. اصلا" گاهی اوقات سر ته دیگ ماکارانی یا ته چین پلو دعوا میشه! یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    بعد از اینکه خدایی نکرده مریض شدی به عالم و آدم بد و بیراه میگی که چرا اینجوری شدم؟! خدا چرا به من نگاه نمیکنه؟! خدا منو دوست نداره! چرا من باید اینطور یشم؟! مگه من چه کار کردم؟!
  • مهدی مشگین شهر ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    مرگ بهتر از زندگی است
  • Alireza ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    مرتضی پاشایی هم ته دیک خورد. مرد
  • ۲۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۹
    0 0
    ما غذا که درست میکنیم فقط ته دیگشو میخوریم :))

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس