کد خبر 36841
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۲۳:۴۲

علي لاريجاني با بيان اينکه سناريو غرب در ليبي شبيه سناريو برخورد با صدام در عراق است گفت: معلوم مي شود که اوباما با بوش فرقي ندارد و اين همه تفاوت در شعار و عمل براي کشوري مثل آمريکا با اين همه شعار بسيار زشت است البته مردم هرگز اين خيانتها را فراموش نخوا

به گزارش مشرق به نقل از مهر، رئيس مجلس درباره آخرين تحولات منطقه و انقلابهاي کشورهاي عربي گفت: يکي از دستاوردهاي مهم اين جنبش مردمي آشکار سازي بسيار عالي عدم صداقت آمريکاست، غرب و به ويژه آمريکا با شعار دموکراسي خواهي و حمايت از حقوق بشر افکار عمومي را فريب مي دادند اما حالا مشخص شده آنچه اهميت دارد نفت و منافع شرکت هاي تجاري آنهاست.

مشروح اين گفتگو به اين شرح است:

* حدود 4 ماه از آغاز انقلاب مردم تونس مي گذرد. در شرايط فعلي تحليل جنابعالي از روند انقلاب هاي موجود در جهان
عرب چيست؟

- علي لاريجاني: مردم مسلمان اين کشورها حرکتي آزاديخواهانه براي پايان دادن به استبداد و وابستگي آغاز کرده اند که در هر کدام از اين کشورها مراحلي از پيروزي را طي کرده است و در هيچ يک از اين کشورها آمريکا نتوانسته موفقيت مهمي کسب کند. البته آنها تلاش گسترده اي را انجام مي دهند تا اين حرکت هاي مردم را منحرف يا متوقف کنند.

* ارزيابي جنابعالي از سياست ها و برنامه هاي آمريکا در مقابله با اين نهضت منطقه اي چيست؟

- خوشبختانه يکي از دستاوردهاي مهم اين جنبش مردمي آشکارسازي بسيار عالي از عدم صداقت آمريکاست، غرب و به ويژه آمريکا با شعار دموکراسي خواهي و حمايت از حقوق بشر افکار عمومي را فريب مي دادند اما حالا مشخص شده آنچه اهميت دارد نفت و منافع شرکت هاي تجاري آنهاست.

جالب است آنها در شوراي امنيت قطعنامه در حمايت از مردم ليبي صادر مي کنند و حملات گسترده نظامي به حکومت ليبي انجام مي دهند اما در بحرين، برعکس عمل مي کنند و به ارتش برخي کشورهاي عربي دستور مي دهند که براي حمايت از حکومت به آن کشور وارد شوند و به سرکوب مردمي که به صورت مسالمت آميز خواسته هايي دارند بپردازند.

در مقابل کشتار و سرکوب مردم نه از شوراي امنيت و نه از آمريکا خبري نيست تا از مردم حمايت کنند بلکه آنها دقيقا بر عکس از قلع و قمع مردمي که هيچگونه سلاحي ندارند و رفتار خشونت آميزي نداشته اند حمايت کنند. آيا بهتر از اين مي توان نفاق و دورويي و موضع ضد مردمي غرب را نشان داد.
* دولت بحرين، ايران را متهم به دخالت در امور اين کشور مي کند؟

- آنها خوب مي دانند که مردم بحرين چه مي خواهند و چه مي گويند، اين خواسته ها مربوط به امروز و ديروز نيست. مردم با روش منطقي مطالبات خود را مطرح کرده اند، چرا حکومت بحرين به جاي توجه به حرف هاي مردمش از ارتش کشورهاي بيگانه کمک گرفته اند و دعوت کرده تا کشورشان را اشغال کنند.

ما از مظلوم حمايت مي کنيم مگر حمايت از حماس چيزي جز اين است حماس عرب و سني است ولي ما از آنها حمايت کرده و مي کنيم. براي حکومت بحرين بسيار بد است که کشورها و نيروهاي ضد اسرائيلي را متهم مي کنند. مگر آنها مورد حمايت اسرائيل هستند که اينگونه سخن مي گويند. اين حمايت ها صرفا جنبه معنوي دارد. مگر ايران از مردم مصر مقابل حکومت مبارک حمايت نکرد. آنها به راحتي اجازه مي دهند که آمريکا بر ايشان تصميم بگيرد و امر و نهي کند. آيا آمريکا به دنبال منافع مردم بحرين است؟

اين موضع گيري خنده دار است. حکومتي که از مزدوران ارتش بيگانه براي سرکوب نظامي کمک خواسته تا مردم بي سلاحش را قتل عام کنند، حالا ديگران را متهم به دخالت مي کنند.
 

* آينده وضع بحرين را چگونه مي بينيد؟

- من به حکومت سعودي توصيه مي کنم به اين موضوع توجه کنند که مردم بحرين قرنها است که در اين کشور زندگي کرده اند و مطالبات به حقي دارند، اگر آنها مي خواهند اين مطالبات را با خون بشويند بدانند که بزرگترين خطاي تاريخي مرتکب شده اند و اين حرکت هرگز از حافظه مردم منطقه پاک نمي شود همانگونه که غارت نجف و کربلا و تخريب بقيع پاک نشده، سعي نکنند کينه ها را نسبت به خودشان در بين مردم بيشتر کنند. عاقلانه اين است که سريعا نيروهايشان را از بحرين خارج کنند.

حکومت بحرين هم به نجابت مردم اين کشور توجه داشته باشد اين حکومت تنها مي تواند با همدلي مردم دوام بياورد و نه با حمايت قدرت هاي خارجي، لذا کشتار و زندان و شکنجه راه حل رفع مشکل نيست. شما اگر پايگاه مردمي داريد چرا نمي توانيد در مقابل مردم بي سلاح که فقط شعار مي دهند خودتان را حفظ کنيد و از بيگانه کمک مي خواهيد.

شاهد هستيم که مردم بحرين هم با صلابت ايستاده اند و در مقابل اين همه فشار، ضعف از خودشان نشان نداده اند و نخواهند داد چون آنها هم مطالبات به حقي دارند و هم با روش هاي منطقي پيگير خواسته هاي خود هستند. لذا قطعا پيروز مي شوند و اين فشارها قابل دوام نيست. شاه ايران بسيار قويتر از اين حکومتها بود ولي نتوانست با حمايت آمريکا و غرب و شرق در مقابل اراده ملت دوام بياورد. اينها بايد از اين تجربه درس آموخته باشند.
 

* پس از تصميم شوراي امنيت و بعد حمله نظامي قدرت هاي غربي که متاسفانه برخي کشورهاي عربي هم در آن مشارکت دارند به نظر مي رسد رفتار غربي ها دچار آشفتگي است نظر جنابعالي چيست؟

- به نظر مي رسد سناريوي ليبي شبيه سناريو برخورد با صدام در عراق است. زيرا در عراق هم در ابتدا زيرساختها را ويران کردند، مدتي تحريم و بعد حمله نظامي با نيروي پياده را آغاز کردند. حرفهاي آقاي اوباما به مردم اهداف پشت پرده را آشکار مي کند زيرا آنها الان بناها را در ليبي نابود مي کنند تا بعد بخشي از سرزمين ليبي را در کنترل بگيرند و با برنامه ديگري بر ليبي و ذخاير عظيم آن مسلط شوند. معلوم مي شود که آقاي اوباما با بوش فرقي ندارد و اين همه تفاوت در شعار و عمل براي کشوري مثل آمريکا با اين همه شعار بسيار زشت است. البته مردم هرگز اين خيانت ها را فراموش نخواهند کرد لذا در آينده آنها هيچ توقع و انتظاري از انقلابيون منطقه نمي توانند داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس