حميد فاضلي از ايجاد معاونت مهندسي سامانه هاي پيچيده فضايي و تدوين راهبرد محصولي در اين سازمان خبرداد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، دکتر حميد فاضلي سرپرست سازمان فضايي ايران گفت: با توجه به شرايط جايگاه جديد سازمان درصدد ايجاد معاونت مهندسي سامانه‌هاي پيچيده فضايي هستيم تا به لحاظ فني و با مطالعات و عمق بيشتري نقشه راه محصولي ماهواره‌هاي آ‌ينده را بررسي کنيم چرا که شايد نياز به تجديد نظر و اصلاحاتي باشد و حتي برخي از برنامه‌هاي قبلي با يکديگر ادغام شوند تا از پراکنده‌کاري و مشابه‌کاري جلوگيري شود.

سازمان فضايي ايران کارفرماي مباحث فضايي است

وي خاطرنشان کرد: سازمان فضايي ايران بنا دارد که در اين زمينه به عنوان کارفرما مطرح بوده و اين مباحث را مديريت کند چرا که در قبال مردم پاسخگوست؛ بنابراين لازم است که در اين زمينه بازنگري صورت گيرد به طوري که بايد بسياري از راه‌ها را به صورت ميانبر طي کرد و در هزينه و زمان مديريت جديد اعمال کرد. همچنين بايد در مسير اکتساب و بلوغ فناوري‌ها اصلاحاتي هم صورت گيرد.

فاضلي با بيان اينکه تاکنون همکاري خوبي با دانشگاه‌ها تعريف شده است، تصريح کرد: تاکنون چند پروژه ماهواره دانشجويي با دانشگاه‌ها تعريف شده و در حال حاضر هم در حال طراحي و ساخت آنها هستند. در اين راستا، دانشگاه‌ها زير ساخت‌هاي خوبي ايجاد کرده و آزمايشگاه‌هاي خوبي را توسعه داده‌اند و سازمان فضايي در شبکه آزمايشگاه ملي فضايي که در حال طراحي و ساخت است از آزمايشگاه‌هاي دانشگاه‌هاي کشور و ساير مراکز از جمله وزارت دفاع استفاده خواهد کرد.

وي خاطرنشان کرد: يکي از فعاليتهاي بسيار مهمي که دانشگاه‌ها براي سازمان انجام خواهند داد اين است که بسياري از موضوعات دانشي در حوزه برنامه‌هاي ماهواره‌اي و فضايي توسط آنها و با زير ساخت‌هاي آزمايشگاهي و تحقيقاتي موجود رفع مي شود و سازمان در آينده بسياري از سوالها را در بحث‌هاي نظري با اين زير ساخت‌ها پاسخ خواهد داد؛ بنابراين به اين سمت حرکت مي‌کنيم که مديريت سيستمي و يکپارچه را در سامانه‌ها، سازمان فضايي ايران بر عهده بگيرد و دانشگاه‌ها با قابليت‌هاي جديدي که کسب کرده‌اند هر يک از زير سيستم‌ها عمق بيشتري پيدا کند.

فعاليت دانشگاه ها در تربيت و کادر نيروي متخصص فضايي

سرپرست سازمان فضايي ايران تصريح کرد: بنا داريم از دانشگاه‌ها در جهت تربيت و کادر نيروي متخصص هم استفاده کنيم و در حال حاضر در هر يک از پژوهشکده‌هاي فضايي که در دانشگاه‌هاي صنعتي شريف، اميرکبير و علم و صنعت ايجاد شده است تربيت متخصص و پژوهشگر براي سازمان محقق خواهد شد و نيز زير سيستم‌هايي که مورد نياز سامانه‌هاي پيچيده هستند، طراحي مي‌شوند. همچنين درصدديم که دانشگاه‌ها را قطب‌بندي کرده تا هر يک از آ‌نها در يک موضوع خاصي عمق بيشتري پيدا کند.

شرکت در طراحي و ساخت ماهواره سنجشي کشورهاي عضو اپسکو

فاضلي با بيان اينکه ايران يکي از کشورهاي موسس سازمان فضايي آسيا و اقيانوسيه (اپسکو) است گفت: دانشمندان ايراني مرتب در جلسات کارشناسي و تعريف پروژه‌ها و همکاري مشترک اپسکو حضور دارند. يکي از مهمترين همکاري‌ها موضوع طراحي و ساخت يک ماهواره سنجشي است که در اين سازمان مطرح شده است؛ بر اين اساس درصدديم سهم بيشتري در طراحي و ساخت و انتقال فناوري‌هاي اين ماهواره سنجشي که به صورت منظومه‌اي عمل کرده و از دو ماهواره تشکيل شده است، کسب کنيم. البته قرار است اين سهم بر اساس GDP کشورها تعيين شود اما ايران در تلاش است سهم بيشتري دريافت کند.

سرپرست سازمان فضايي ايران افزود: همچنين همکاري‌هاي ديگري در زمينه‌هاي بهره‌برداري از تاسيس مراکز آموزشي منطقه‌اي مشارکت در به اشتراک‌گذاري اطلاعات ماهواره سنجشي با اپسکو داريم. يکي از پيشنهادهاي ما به شوراي عالي فضايي تصويب مشارکت در طراحي و ساخت اين ماهواره سنجشي است که در صورت تصويب فعالانه در آن شرکت مي‌کنيم.

پيگيري عضويت ايران در هيات رييسه مرکز آموزشي منطقه‌اي علوم و فناوري فضايي سازمان ملل

تاسيس مرکز منطقه‌اي تحقيقات علوم فناوري فضايي در ايران

وي با بيان اينکه همکاري‌هايي هم با سازمان ملل متحد انجام شده است، تصريح کرد: در حال حاضر رياست زير کميته حقوقي "کوپوس‌" براي سالهاي 2010 و 2011 بر عهده ايران است. همچنين توافقنامه‌اي با سازمان ملل متحد در جهت انجام برنامه ‌"يو.ان.اسپايدر" (UN-SPIDER) که وظيفه تمرکز براي کاربردي کردن فناوري‌هاي فضايي در کاهش مديريت بلاياي طبيعي را بر عهده دارد در سال 88 به امضا رسيده است. البته جلب موافقت مرکز ‌آ‌موزشي منطقه‌اي علوم و فناوري فضايي سازمان ملل مستقر در هند جهت عضويت سازمان فضايي ايران در هيات رييسه مرکز را پيگيري مي‌کنيم.

فاضلي افزود: مصوبه مجلس به منظور تاسيس مرکز منطقه‌اي تحقيقات علوم فناوري فضايي در ايران با همکاري سازمان ملل متحد را اخذ کرده‌ايم که بايد با سازمان ملل متحد به توافق برسيم.

وي ادامه داد: ‌همچنين توافقنامه‌هايي با کشورهاي بلاروس، روسيه، اوکراين، چين، مالزي، عربستان و سوريه براي همکاريهاي متقابل منعقد کرده‌ايم. البته همکاري را با اتحاديه صنايع هوا فضايي در دست مطالعه داريم و مذاکراتي مقدماتي نيز براي همکاري‌هايي در زمينه طراحي و ساخت ماهواره داشته‌ايم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس