کد خبر 392743
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳

دبیر اجرایی چهارمین همایش کشوری سوختگی با اشاره به جایگاه سوم سوختگی‌ در علل مرگ و میر، گفت: سوختگی به اندازه جایگاه سوم خود در جامعه مورد توجه قرار نگرفته است.

 به گزارش مشرق، سیامک فرخ‌فرقانی دبیر اجرایی چهارمین همایش کشوری سوختگی، اظهار کرد: تصادفات 20 هزار مرگ را به صورت سالانه در کشور رقم می‌زند و به دنبال آن مرگ ناشی از مواد مخدر 5 هزار نفر و سوختگی 2900 نفر را به کام مرگ می‌کشاند.

وی تصریح کرد: در حالی به سوختگی توجه نمی‌شود که مشکلی فاجعه‌بار است و مشکلات اقتصادی ایجاد می‌کند و از آنجا که معمولاً بیماران سوخته از اقشار فقیر هستند به علت هزینه‌های درمان فقیرتر می‌شود.

دبیر اجرایی چهارمین همایش کشوری سوختگی تاکید کرد:‌ آمار سوختگی در ایران حتی از بسیاری از کشورهای جهان سوم نیز بیشتر است و در حقیقت می‌توان گفت مردم ایران هم بیشتر می‌سوزند و هم بیشتر می‌میرند.

وی گفت:‌ سالانه 2 تا 3 هزار نفر به علت سوختگی جان خود را از دست می‌دهند و خوشبختانه این رقم در سال‌های گذشته رو به کاهش بوده است چنانکه در سال 82-83، 3 هزار نفر بودند و اکنون این آمار به 2 هزار نفر رسیده است.

فرقانی گفت: در ایران با جمعیت 70 میلیونی سالانه 25 تا 30 هزار نفر بستری می‌شوند در حالی که این رقم در آمریکا با جمعیت 300 میلیونی، 40 تا 45 هزار نفر است.

وی گفت:‌ با برگزاری این کنگره تلاش می‌کنیم توجه مسئولان را به سمت سوختگی جلب کنیم تا با کسب منابع ملی این مسیر را به شکل مطلوب به پیش ببریم.

دبیر اجرایی چهارمین همایش کشوری سوختگی تاکید کرد:‌ در ایران از هر فرد بیمار سوخته 10 بیمار می‌میرند و افراد زنده مانده نیز تا پایان عمر ناتوان هستند که مهمترین ناتوانی، ناتوانی روانی است در حالی که در کشورهای پیشرفته از هر 100 بیمار سوخته 3 بیمار جان خود را از دست می‌دهند.

فرقانی مهمترین مشکل حوزه سوختگی را فقدان متولی دانست و گفت:‌ از زمان ایجاد مرکز تحقیقات سوختگی در سال 88 مطالبات سوختگی پیگیری می‌شود.

دبیر اجرایی چهارمین همایش کشوری سوختگی مشکل دیگر حوزه سوختگی را فقدان تمایل افراد برای ورود به این عرصه به علت درآمد پایین و سختی کار عنوان کرد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس