کد خبر 39395
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۳

وزير کشور ايتاليا تهديد کرد که چنانچه کشورهاي اروپايي با طرح اين کشور براي اعطاي اجازه اقامت موقت شنگن به مهاجران جزيره لامپدوزا، مخالفت کنند و مانع از ورود مهاجران به کشورشان شوند، از اين اتحاديه خارج مي شود.

به گزارش مشرق، ايرنا نوشت؛ به دنبال رد پيشنهاد ايتاليا پيرامون اعطاي اجازه اقامت موقت شنگن براي مهاجران جزيره لامپدوزا در جنوب اين کشور که اغلب اتباع تونس هستند از سوي شوراي وزراي کشور و دادگستري 27 کشور عضو اتحاديه اروپا ، ماروني تهديد به خروج کشورش از اتحاديه اروپا کرد.
وزير کشور ايتاليا روز گذشته پس از شرکت در جلسه شوراي اروپا در لوکزامبورگ ،گفت: اروپا ايتاليا را تنها گذاشته است و حال اين سوال مطرح مي شود که ديگر عضويت ما در اتحاديه اروپا چه معني دارد.
وي در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ما از اروپا انتظار يک پاسخ واقعي و همبستگي داشتيم، اما آنها برعکس به ما گفتند که 'ايتالياي عزيز اين مسايل مربوط به خودت مي شود'.
رسانه هاي ايتاليايي در گزارش هايي با اشاره به شرايط بحراني که مهاجران با آتش زدن يک ارودگاه در جزيره لامپدوزا بوجود آورده و تعدادي از آنها متواري شده اند، نوشتند که ماروني قبل از شرکت در شوراي اروپا مي دانست که متقاعد ساختن اروپا در قبال پيشنهاد اعطاي اجازه اقامت موقت به مهاجران تونسي کار دشواري است، اما نمي دانست که امري غير ممکن است؛ ايتاليا متوجه شد که مجبور به نگه داشتن پناهجويان شمال آفريقايي است.
با اينکه صدور اجازه اقامت موقت به دلايل بشردوستانه، متناقض با مقررات شنگن نيست، اما همان مقررات به پليس کشورهاي عضو اجازه مي دهد تا آنهايي را که پول کافي براي زندگي ندارند به ايتاليا باز گرداند.
ماروني با زير سووال بردن اروپا گفت: اروپا فورا براي نجات بانک ها و يا اعلان جنگ، فعال مي شود اما وقتي نياز به همبستگي واقعي با کشوري است که در مشکل بسر مي برد ، مانند شرايط امروزي ايتاليا، خود را پنهان مي کند.
در همين حال رسانه هاي خبري گزارش دادند که شوراي وزراي اروپا با کشور کوچک مالت در قبال هجوم مهاجران و شرايط دشواري که براي اين کشور پيش آمده ابراز همبستگي کرده و 5 کشور اروپايي جهت پذيرش مهاجران اين کشور اعلام آمادگي کرده اند.
'فرانکو فراتيني' وزير خارجه ايتاليا نيز اظهار داشت: ايتاليا در اروپا تنها است و اتحاديه اروپا موفق نشد تا با صدايي واحد صحبت کند، اروپا خودخواهي کرد ولي ما راه حل ديگري پيدا مي کنيم.
با اعلام ايتاليا براي اعطاي اجازه اقامت موقت شنگن ، مقامات آلماني ابراز کردند که 23 هزار مهاجر رقم زيادي نيست و بنابراين نمي تواند معرف يک مساله باشد .
فرانسه نيز که در خط اول کشورهاي مخالف با پيشنهاد ايتاليا است مرزهاي خود را با ايتاليا مسدود کرده و اتريش نيز در حال آماده شدن براي کنترل مرزهاي خود با ايتاليا براي جلوگيري از عبور احتمالي مهاجران است و تنها کشور مالت با پيشنهاد ايتاليا موافق است.
از اول سال جاري ميلادي تاکنون 25 هزار مهاجر غير قانوني وارد ايتاليا شده اند که از اين تعداد 18 هزار نفر تونسي هستند.
بر اساس موافقتنامه اي که هفته پيش بين ايتاليا و تونس به امضاء رسيد، ايتاليا به مهاجران غيرقانوني که قبل از روز ششم فروردين ماه به اين کشور رسيده اند، حق اقامت شش ماهه اعطاء مي کند، اما آنهايي را که پس از اين تاريخ رسيده اند، به تونس بازمي گرداند.
در پي اين تصميم، در ساعات پاياني روز دوشنبه حدود هزار نفر از مهاجران تونسي با آتش زدن اردوگاهي در جزيره لامپدوزاي ايتاليا اقدام به فرار کردند تا خود را به کشور ديگري برسانند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس