کد خبر 411496
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳

الیاس نادران، نماینده مردم تهران در مجلس و کاظم پالیزدار، مشاور معاون اول رئیس جمهور به بررسی وضعیت موجود مبارزه با مفاسد اقتصادی در دستگاه‌های اجرایی پرداختند.

 به گزارش مشرق،  الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و کاظم پالیزدار مشاور معاون اول رئیس جمهور، با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری (چهارشنبه ۸ اردیبهشت ماه) به بررسی موضوع «مبارزه با مفاسد اقتصادی؛ از حرف تا عمل» پرداختند.

در ابتدای این برنامه الیاس نادران در پاسخ به این سؤال که چرا مسئولین بیشتر در مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی حرف می‌زنند و کمتر عمل می‌کنند، گفت: واقعیت این است که اصل مبارزه با فساد کار بسیار مشکلی است و نباید آن را دست کم گرفت و بسیار هم می‌تواند دستاویز سیاسی قرار گیرد؛ به همین دلیل حرف زدن درباره آن راحت‌تر از عمل کردن به آن است. افراد به خصوص شخصیت‌های سیاسی علاقه دارند که توپ را در زمین حریف بیاندازند به جای این که خودشان را محاسبه، مواخذه و مراقبه کنند.

وی تصریح کرد: این در صورتی است که در ۱۰ اردیبهشت سال ۸۰ مقام معظم رهبری صریحاً فرمودند ستاد مبارزه با مفاسد را شکل دهید، مفاسد را تعقیب و آسیب‌شناسی کنید و با آن مبارزه کنید. ایشان تاکید کردند، لازم نیست که حرف بزنید و شعار دهید، چرا که اگر این موضوع عمل شود سر و صدای مفسدین را برمی‌انگیزد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: یک سری کاستی‌ها، نارسایی‌ها و رانت جویی‌هایی احتمالاً در حوزه های مختلف وجود دارد که اشخاص مختلف از آن‌ها بهره می‌گیرند و به این ترتیب فساد پنهان می‌ماند.

هدف‌گیری‌های نامناسب؛ یکی از دلایل ناکارایی مبارزه با فساد اقتصادی

در ادامه برنامه کاظم پالیزدار، مشاور معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که چرا مسئولین در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی بیشتر صحبت می‌کنند تا عمل گفت: مبارزه با فساد کار بسیار سنگین و سختی است. اینکه شاید نتیجه آن برای مردم  محسوس نبوده مشکلات و سختی‌هایی دارد، البته لازم به ذکر است که مقداری از بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی به هدف‌گیری‌های نامناسب بر می‌گردد.

تبیین نقاط آسیب‌پذیر کشور از وظایف مسئولین است/ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز عملیاتی نشده است

در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری، الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا منظور مقام معظم رهبری از این که مسئولین باید در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی بیشتر عمل کنند تا این که حرف بزنند این است که شفاف‌سازی و گزارش دهی در این خصوص انجام نشود، گفت: اطلاع‌رسانی و هشدار دادن به مردم و تبیین نقاط آسیب‌پذیر کشور از وظایف مسئولین است؛ یعنی کارشناسان و مسئولین در هر سه قوه وظیفه دارند که هم شفاف‌سازی در این رابطه انجام دهند و هم از خود مراقبت کنند تا دچار این چالش‌ها نشوند، لذا بنده چاره کار را در این نمی‌بینم که سکوت کنیم، بلکه باید گفتگو کنیم و در معرض نقد قرار گیریم.

وی ادامه داد: مدتی پیش یک مساله‌ای در کشور به نام «شهرام جزایری» به وجود آمد که در مجلس و در دستگاه های اجرایی نفوذ کرده بود. او ساز و کارهای رانت‌خواری و فساد را پیدا و با توزیع پول‌های کثیف بین دستگاه های مختلف امکان بهره‌برداری خود را فراهم کرده بود و سودهای نامشروع فراوانی را از این طریق به دست می‌آورد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: بر این اساس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تشکیل شد تا نقاط آسیب‌پذیر کشور را آسیب شناسی کنند که چرا این افراد این امکان را پیدا می‌کنند که بتوانند از منافع این کشور سوء استفاده کنند و در مجلس این کشور بتوانند کارتی را دریافت کنند که غیر از صحن علنی، در همه نقاط مجلس بتوانند سرکشی داشته باشند.

نادران با بیان اینکه امروز هم ما دچار همین نوع آسیب‌ها هستیم، گفت: هنوز افرادی هستند که از این روش استفاده می‌کنند و با تامین نظر افراد مختلف، مقاصد خود را پیش می‌برند، لذا وظیفه ستاد این بود که نظام‌های مختلف کشور از جمله نظام بانکی، نظام توزیع کالا و نظام ارزی را آسیب‌شناسی کنند تا مشخص شود که گرفتاری کار ما کجاست.

وی در ادامه به «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» اشاره کرد و گفت: این قانون در مجلس هشتم تصویب شد تا فرآیند واردات کالا از ثبت سفارش تا تحویل به مصرف‌کننده را رصد کنیم تا اگر در هر مقطعی احیاناً خلافی به وجود آمد، دستگاه‌های نظارتی بتوانند برخورد لازم را داشته باشند ولی این قانون عملیاتی نشد.

عملکرد ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مقطعی و موردی بوده است

در بخش دیگری از این برنامه، پالیزدار در پاسخ به همین سؤال که آیا به نظر شما اگر مسئولین مبارزه با فساد اقتصادی را شفاف‌سازی کنند اشکال دارد یا جای اشکال نیست، گفت: قطعاً اشکالی ندارد؛ در صورتی که کسی شجاعت این را داشته باشد که نقد را بپذیرد.

وی ادامه داد: زمانی که ستاد بعد از فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شد، هدف‌گذاری خوبی صورت نگرفت؛ چرا که به جای این که ستاد بر روی محورها و اقداماتی که باعث به وجود آمدن فساد تمرکز داشته باشد، روی موارد مقطعی و موردی عمل کرد و همواره انتهای خط را در نظر گرفت.

مشاور معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ستاد فقط یک بخش نیست، تصریح کرد: برخورد تنها چاره کار نیست؛ بلکه باید بسترهایی که باعث به وجود آمدن فساد می‌شود شناسایی شود.

در مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه درشت‌ها تعقیب نمی‌شوند

نادران در ادامه برنامه با اشاره به این که اگر هدف‌گیری مناسب نباشد به نتیجه مطلوب دست نمی‌یابیم، گفت: در ستاد مبارزه با قاچاق به زیرساخت‌هایی که سبب ایجاد این مسئله می‌شود، پرداخته می‌شود.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با روش‌های قهری نمی‌توان به نتیجه دست یافت، اظهار داشت: برای مبارزه با فساد و قاچاق، قانون نوشته‌ایم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا ساختار مبارزه با فساد در کشور کارآمد است یا خیر، عنوان کرد:  جلساتی کارشناسی را با حضور همه دستگاه‌ها برگزار کرده‌ایم و همه کسانی که به نوعی درگیر این مسئله هستند، در فرآیند قانون‌نویسی حضور داشته‌اند.

نادران با اشاره به این که قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز عملیاتی نشده است، گفت: این در حالی است که ظرف ۳ تا ۶ ماه باید آیین‌نامه اجرایی قانون نوشته شود.

این نماینده مجلس نهم، با بیان اینکه چگونه دستگاه های اجرایی می‌توانند به خود اجازه دهند که راجع به قانونی بگویند آن قانون برایشان ابهام دارد، ادامه داد: از وزارت اطلاعات، گمرک، قوه قضاییه، تعزیرات حکومتی و وزارت صنعت و معدن در جلسات مربوط به قاچاق کالا و ارز حضور داشتند؛ به طوری که همه آن‌ها تایید کردند که این قانون قابلیت عملیاتی شدن را دارد.

وی با اشاره به این که مصوبه این امر برای مجلس هشتم است، گفت: الان با پایان مجلس نهم روبرو هستیم، اما در سال ۹۰ این قانون ابلاغ شده بود.

نادران در پاسخ به سؤال دیگری درباره «کانون‌های قدرت و ثروت» خاطرنشان کرد: در مجلس هشتم چند نامه به ریاست دستگاه قضایی نوشتیم، زیرا شاکی بودیم که چرا دستگاه قضا به دنبال خورده‌ریزها است و کسی سراغ یقه سفیدها نمی‌رود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه متأسفانه در مسیر مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه درشت‌ها مورد پیگرد قرار نمی‌گیرند، عنوان کرد: باید فرآیندها را به درستی بشناسیم تا بتوانیم در مبارزه با فساد از همراهی کافی برخوردار باشیم.

وی با اشاره به اینکه آسیب‌شناسی جزء وظایف اصلی ستاد است، گفت: این مسئله را از مجلس هفتم مورد پیگیری قرار داده‌ایم.

ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هنوز خلأهای قانونی مفاسد را اعلام نکرده/ در مجلس تحت فشار هستیم

نادران با بیان این که ستاد مبارزه با مفاسد هنوز خلأ های قانونی مفاسد اقتصادی را اعلام نکرده است، افزود: چاره حل مشکلات طبق فرمایشات مقام معظم رهبری توجه به «اقتصاد مقاومتی» و پیاده کردن آن در حوزه های مختلف کشور است.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا تحت فشار جریان‌های سیاسی در مجلس قرار گرفته‌اید، گفت: بله؛ در مجلس حتی بیشتر از سایر حوزه های تحت فشار هستیم، به خصوص از طریق مقامات دولتی.

نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: باید مراقب احزاب دولت ساخته ای که با رانت‌های دولتی شکل گرفته‌اند و امروزه جامعه را مدیریت می‌کنند، بود که این فساد به فساد سازمان‌یافته تبدیل نشود.

مفسدین از راهکارهای قانونی سوء استفاده می‌کنند/ ابتکار وزارت اقتصاد برای مبارزه با مفاسد

پالیزدار در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی پیرامون قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: این قانون با مخالفت‌هایی روبرو شده بوده؛ به طوری که برخی از بندهای آن نیز مورد اصلاح قرار گرفته بود.

مشاور معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که آیین‌نامه اجرایی این قانون هنوز نوشته نشده است ادامه داد: کمیته‌هایی با محوریت دستگاه‌های متولی امر در این ارتباط نیز برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه اگر این قانون با شرایط موجود سازگار نباشد قابل اجرا نیست، گفت: نکات مبهم با توجه به شرایط باید حل شود.

پالیزدار با بیان این که برخی از تخلفات از مسیرهای قانونی صورت می‌گیرد، بیان کرد: وزارت اقتصاد و دارایی پنجره واحدی را طراحی کرده است تا مانع به وجود آمدن قاچاق در کشور شود.

مشاور معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا تحت فشار جریان‌های سیاسی هستید، گفت: مبارزه با فساد مثل بازی آب و آتش است.

وی با بیان اینکه دستگاه های قضایی باید در شرایط سختی تصمیم‌گیری کنند تصریح کرد: مفسدین از راهکارهای قانونی سوء استفاده می‌کنند و این امر شرایط را برای دستگاه قضایی سخت می‌کند.

وی با اشاره به این که جلسه سران سه قوه درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی در این دولت برگزار نشده است، گفت: ما در حال آماده‌سازی گزارشی هستیم تا بتوانیم هماهنگی‌های لازم را میان سه قوه ایجاد کنیم؛ حضور سران سه قوه نیازمند هماهنگی است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس