در ابتدای این نشست علی نژاد، رییس فدراسیون ووشو ضمن خوشامدگویی به یوزای چینگ و اهالی رسانه، گفت: ما امروز در خدمت یکی از بزرگترین افراد جهان هستیم. وی نایب رییس IOC و رییس فدراسیون جهانی ووشو و نایب رییس شورای المپیک آسیا است. با توجه به ورود ایشان صحبتها و همکاریهایی را نیز خواهیم داشت.
در ادامه یوزای چینگ، رییس فدراسیون جهانی ووشو، اذعان کرد: خیلی خوشحالم که در خدمت شما هستم. ما ووشو را برای اولین بار از 1990 وارد بازیهای آسیایی کردیم. از همان سال تاکنون حضور ووشو در بازیهای آسیایی تداوم داشته است. از سال 1988 فدراسیون آسیایی ووشو را پایه گذاری کردیم. در اروپا سال 1985 مسابقات قهرمانی ووشو برگزار شد. فدراسیون جهانی در سال 1990 تشکیل شد و از آن زمان برنامه بازیهای جهانی ووشو را داشتیم. بازیهای جهانی امسال نیز در اندونزی برگزار خواهد شد.
رئیس فدراسیون جهانی در ادامه صحبتهای خود اظهار داشت: ما در تلاش هستیم تا ووشو را حداقل تا المپیک 2024 و یا 2028 وارد المپیک کنیم. بنده به همراه رئیس فدراسیون ایران در تلاش هستیم که این اتفاق هر چه زودتر رخ دهد علینژاد نایب رئیس آسیا و عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی است بتوانیم این رشته را نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا گسترش دهیم. ایران در تصمیمگیریهای فدراسیون جهانی تاثیرات زیادی دارد در این نشست خبری از مهدی علینژاد رئیس فدراسیون ایران که همکاری خوبی با ما دارد تشکر میکنم.وی درمورد جایگاه ووشوی ایران در دنیا گفت: ایرانیها در ساندا بینظیر هستند. چین عنوان قهرمانی و ایران عنوان نایب قهرمانی را همیشه در دنیا از آن خود کردهاند و در مجموع در جهان و آسیا ایران بعد از چین قرار دارد.
رئیس فدراسیون جهانی در ادامه خاطر نشان کرد: ژاپن در المپیک 2020 موفق شد رشتههای بیسبال و سافتبال را وارد المپیک کند ما هم امیدواریم بعد از المپیک 2020 ووشو وارد المپیک شود.
رئیس فدراسیون جهانی در مورد گسترش ووشو در دنیا گفت: فدراسیون جهانی 150 عضو دارد و این موضوع نشان از گسترش این رشته در جهان است.
در تمام قارهها مسابقات ووشو برگزار میشود و هر دو سال یک بار مسابقات جهانی برگزار میشود که در چنین رقابتی 80 کشور در آن شرکت میکنند. در حال حاضر رشتههایی که در المپیک حضور دارند فرق زیادی با ووشو ندارند.
وی در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد: هر دو سال در آفریقا مسابقات قارهای برگزار می شود و در قاره آفریقا حدود 20 کشور عضو فدراسیون جهانی هستند البته در قاره آمریکا نیز به همین صورت است. در هر مسابقه جهانی که برگزار میشود کشورهای زیاد از قارههای آمریکا، اروپا، آسیا و آفریقا در آن رقابتها حضور دارند.
رئیس فدراسیون جهانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گویا ایران تمایل دارد میزبان مسابقات جام جهانی 2016 شود و آیا با این موضوع موافقت میشود یا خیر گفت: قطعا اگر فدراسیون وشوی ایران چنین خواستهای را از ما داشته باشد بدون شک خواسته آنها را قبول خواهیم کرد. در مورد این موضوع صحبتهایی مطرح شده است که در فدراسیون جهانی درمورد این موضوع صحبت کنیم تا میزبانی این رقابتها را به ایران واگذار کنیم البته اگر قرار باشد این میزبانی به ایران واگذار شود قطعا در بخش بانوان و مردان چنین تصمیمی را خواهیم گرفت.
رئیس فدراسیون جهانی در پاسخ به این سوال که آیا ووشو در بخش ساندا یا تالو به المپیک اضافه میشود گفت: با توجه به اینکه در المپیک رشتههای رزمی زیادی حضور دارند تلاش ما بر این است تا تالو وارد المپیک شود به خاطر اینکه امکان ندارد آنها اجازه دهند یک باره رشتههای زیادی را به المپیک وارد کنیم. فدراسیون جهانی سعی میکند رشتهای که سادهتر میتواند وارد المپیک شود را مطرح کند ما نیز بررسی میکنیم کدام رشتهها راحتتر هستند تا آن را به المپیک اضافه کنیم.
وی در ادامه افزود: من از صمیم قلب دوست دارم ساندا و تالو وارد المپیک شوند اما اگر آنها ما را وادار کنند که یک رشته را انتخاب کنیم کاری که گفتم را انجام میدهیم. به هر حال ما در حال بررسی آن موضوع هستیم التبه نظر آنها بیشتر روی تالو است. ابتدا ما سعی میکنیم وارد المپیک شویم بعد روی رشته تصمیم بگیریم.
وی در پایان درمورد اشتباهات داوری که در مسابقات پیش میآید گفت: اشتباهات داوری همیشه وجود دارد اما ما همیشه فیرپلی را رعایت کردهایم. به عنوان مثال فوتبال را نگاه کنید، تمام دنیا یک لحظه در یک بازی مشاهده میکنند که توپ وارد دروازه شده اما داور قبول نمیکند چرا که در طول بازی حرف، حرف داور است. وقتی بازی تمام شد قطعا با داور برخورد میشود این اشتباه داوری است نه اینکه برنامهریزی شده باشد. بعضی مواقع مشکل سطح داوری نیست ما باید آنها را پرورش دهیم و بالا ببریم.
چینگ در پاسخ به این سوال که چرا چینیها برای دادن مربی به ایران همکاریهای لازم را انجام نمیدهند؟ تصریح کرد: باید بگویم که من چنین چیزی را نشنیدهام. ما تمام تلاشمان را میکنیم تا با ایران همکاریهای لازم را داشته باشیم.
علی نژاد، رییس فدراسیون ووشو گفت: ما امروز صبح با کیومرث هاشمی، رییس کمیته ملی المپیک جلسهای را برگزار کردیم و سعی کردیم با وزیر ورزش و جوانان نیز نشستی داشته باشیم، اما به دلیل حضور ایشان در تبریز این اتفاق رخ نمیدهد، ولی قطعا با یکی از معاونان وزیر نشستی خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا چینیها برای دادن مربی به ایران همکاریهای لازم را انجام نمیدهند؟ تصریح کرد: باید بگویم که من چنین چیزی را نشنیدهام. ما تمام تلاشمان را میکنیم تا با ایران همکاریهای لازم را داشته باشیم.
علی نژاد در این خصوص در ادامه توضیح داد: ما چندی پیش مربی ساندای بانوان را که توسط انجمن چین معرفی شده بود به ایران آوردیم. ما با چین روابط خوبی داریم و مشکل خاصی نیست. اگر هم در تالو با مربی به توافق نرسیدهایم به این دلیل بوده که مربیان مد نظر ما معرفی نشده اند و در آن سطحی که ما می خواستیم نبودند و یا مربیان علاقه ای به همکاری با ما نداشتهاند وگرنه از سوی چین مشکلی نبوده است.
رییس فدراسیون ووشو و نایب رییس فدراسیون جهانی همچنین با اشاره به این که ووشو در حوزه خلیج فارس پیشرفت خوبی داشته است خاطر نشان کرد: ما در کویت ووشو را راهاندازی کردیم. در قطر و امارات هم رایزنیهایی انجام دادهایم تا رشته ووشو پیشرفت کند. فدراسیون غرب آسیا و میانه را راهاندازی کردیم. در این کشورها رشتههای رزمی از طرفدار کمی برخوردار هستند و سخت است که وارد کشورهایی که علاقه ندارند، شد. کار کند پیش میرود، اما ما فعالیتهایمان را پیگیری میکنیم تا ووشو را در سطح خاورمیانه بالا ببریم.