به گزارش مشرق، پایگاه خبری ولیو واک در گزارشی مینویسد: «تری اوبرینگ، رئیس سابق آژانس دفاع موشکی میگوید: چین به خصوص چالش بزرگی برای تمامی اصول برتری نظامی آمریکا محسوب میشود.
به گفته اوبرینگ از وقتی که جنگ جهانی دوم پایان یافت، برتری نظامی آمریکا بر سه اصل کلی قرار گرفت. برتری نظامی آمریکا در بخش 1)ظرفیتهای اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی استراتژیک 2) ظرفیتهای پروژههای نظامی و 3) جایگاه اصلی در برتری تکنولوژیکی در هر جنگی رشد کرده است.
این کارشناس میگوید: اگرچه پکن استراتژیای را به کار گرفته تا تمامی این سه اصل را به چالش بکشد اما برتری نظامی آمریکا به رشد خود ادامه داده است.
اوبرینگ در نشست اندیشکده آمریکایی "هادسون" گفت: معتقدم چین آمریکا را به ویژه در زمینه توانایی اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی استراتژیک، تواناییهای پروژههای نظامی و برتریهای تکنولوژیکی با برنامههای موشکی خودش به چالش میکشد.
چین چگونه برتری نظامی آمریکا را به چالش میکشد؟
این کارشناس موشکی توضیح میدهد: در حال حاضر نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه چین با نشان دادن ظرفیتهای خود به جهانیان برای انهدام ماهوارههایی که دور مدار زمین میچرخد در جریان آزمایش موشکی ضد ماهوارهای خود در سال 2007 میلادی، نخستین اصل برتری نظامی آمریکا را به چالش میکشد.
او افزود: چین هم اکنون در تلاش است تا حتی به مدارهای بالاتری دست یابد که به این کشور اجازه خواهد داد تا تقریبا تمامی اموال و داراییهای فضایی ما را هدف قرار دهد. اما این تنها یکی از بخشهای این مشکل بزرگ پیش آمده برای آمریکا است.
اوبرینگ هشدار داد: اگرچه آمریکا بیوقفه میزان سرمایهگذاریهایش در برنامههای فضایی را افزایش میدهد، اما قانونگذاران آمریکایی اهمیت فضا را به اندازه اهمیت خطوط ارتباطی مهم زمینی، هوایی و دریایی نمیدانند.
او میگوید: چین با ساخت و توسعه موشک ضد ناو میان برد DF-21 که به "قاتل ناو" معروف است، اصل دوم برتری نظامی آمریکا را به چالش میکشد چرا که مشخصا این موشک را برای هدف گرفتن گروه ناوهای جنگی آمریکا ساخته که یکی از فاکتورهای مهم برای بازدارندگی محسوب میشوند و در مواقع لزوم حملاتی را علیه دشمن به راه میاندازند. در نتیجه چین به طور چشمگیری تواناییهای پروژههای نظامیاش را تقویت میکند چرا که موشک DF-21 تهدید هولناکی است که نماینده تکنولوژی بسیار پیشرفته چین است.
این در حالی است که هیچ یک از کارشناسان حاضر در این نشست نمیتوانند تایید کنند که آیا این سیستم شناسایی نظام یافته و هدفگیر تاکنون در مبارزهای علیه یک هدف شناور در این آبها آزمایش شده است یا خیر.
این کارشناس هشدار داد: در خصوص اصل سوم یعنی برتریهای تکنولوژیکی و آمادگی فنی برای هرگونه درگیری، چین قصد دارد تا نه تنها در زمنیه پیشرفتهای فنی عقب ماندگیهای خود از آمریکا را جبران کند، بلکه در واقع قصد دارد از آن پیشی نیز بگیرد.
او همچنین توضیح داد: چین در واقع با پیشرفتهای کنونیاش در زمینه تکنولوژی راضی نیست و میخواهد از ظرفیتهای فنی آمریکا سبقت بگیرد. به عنوان مثال میتوان به اطلاعیه اخیر چین درباره چهار آزمایش موفقیت آمیز تجهیزات مافوق صوت wu-14 این کشور اشاره کرد که قادر است 10 برابر سرعت صوت حرکت کند.
اوبرینگ افزود: با توجه به سرعت و قابلیت مانور این تجهیزات، آنها میتوانند تهدید هولناکی برای هرگونه سیسم دفاع موشکی و هوایی محسوب میشوند. آمریکا برای مقابله با پیشرفت چین در زمنیه تکنولوژی به مشکل بر میخورد.
دفاعهای موشکی آمریکا نمیتواند به قدر کافی با تهدید چین مقابله کنند.
کارشناسان حاضر در موسسه هادسون میگویند: ارتش آمریکا درخصوص تواناییهای اتمی چین باید آماده مقابله با آنها باشد حتی با این وجود که هیچ نشانه واضحی مبنی بر اینکه پکن قصد دارد واشنگتن را با نیروی رو به رشد موشکهای بالستیک بین قارهای مجهز به کلاهکهای اتمی خود هدف بگیرد.
اوبرینگ اشاره کرد: دفاع موشکی آمریکا نه تنها با تهدید احتمالی موشک بالستیک کره شمالی و ایران بلکه با تهدیدهای پیچیده چین و روسیه نیز نمیتواند به قدر کافی مقابله کند.
این کارشناس از واشنگتن خواست تا بودجه نظامی اش را برای ساخت و توسعه تکنولوژیهای جدید ضد موشکی همچون رهگیری چند منظره، لیزرهای پرقدرت و "لایه فضایی" افزایش دهد.
اوبرینگ گفت: به علاوه آمریکا با هماهنگ کردن هرچه بیشتر سیستمهای کنترل و فرماندهی از هماهنگی تمامی سیستمهای دفاع موشکیاش برخوردار میشود.
کارشناسان حاضر در این نشست هشدار دادند: با این حال آمریکا باید بیشتر از هرچیزی نگران افزایش تعداد زرادخانه موشک کروز و بالستیک چین باشد چرا که پکن میتواند به منظور دفاع از سلطه خود در این منطقه هر لحظهای علیه هواپیماهای آمریکا و پایگاه هوایی این کشور در غرب اقیانوس آرام موشکی را پرتاب کند.
اقدامات آمریکا برای مقابله با تهدید رو به رشد چین
اوبرینگ گفت: واشنگتن برای آنکه بتواند از برتری چین نسبت به سه اصل قدرت نظامی اش جلوگیری کند باید سه کار انجام دهد. اول از همه آمریکا باید راه توسعه و استفاده از ظرفیتهای موشک دفاعیاش را به سمت سازههای منسجم تغییر دهد. به منظور دستیابی به این هدف واشنگتن باید تمامی ظرفیتهای موجود خود را برای سنسورها، ارتباطات و همچنین فرماندهی و کنترل هماهنگتر، منسجم کند. به علاوه در همین راستا آمریکا باید توانایی دفاع موشکیاش را با ظرفیتهای تهاجمی ادغام کند که نیازمند همکاری نزدیکتر با متحدانش و همچنین اتخاذ استراتژیها، تکنیکها، آموزشها و تاکتیکهای جدید است.
اوبرینگ اشاره کرد: این رویکرد میتواند برخی شکافها و اخلافات را کم کرده و به کاهش هزینهها برای تمرکز بر کاهش بودجه در سرمایهگذاریهای آتی کمک کند.
دوم آنکه آمریکا باید در برنامهها و تحقیقاتش در زمینه تکنولوژی و علوم و سرمایهگذاریها جان تازهای تزریق کند.
اوبرینگ از آمریکا خواست تا امروز هوشیارانه سرمایهگذاری کند تا فردا ظرفیتهای عالی داشته باشد.
او گفت: ما باید جان تازهای به سرمایهگذاریهایمان ببخشیم.
سوم آنکه واشنگتن باید به فضا به عنوان قلمرویی که آمریکا باید آماده مبارزه و به دست آوردن آن باشد، بنگرد.
این کارشناس میگوید: همانطور که قبلا گفتم جنگ فضایی آغاز شده و عدم درک این واقعیت میتواند به ما صدمه بزند.»
"کارشناسان نظامی مدعی هستند، چین بیوقفه در حال افزایش تعداد و تقویت تواناییهای نیروهای موشکیاش است و به همین خاطر آمریکا باید تدابیر امنیتی و راه دفاع از نیروهای مستقرش در غرب اقیانوس آرام را تغییر دهد تا با افزایش تهدید پکن مقابله کند."
منبع: ایسنا