کد خبر 4593
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۲

«خدايا مؤاخذه نکن مرا در اين روز به لغزش‌ها و درگذر از من در آن از خطاها و بيهودگي‌ها و قرار مده مرا در آن نشانه تير بلاها و آفات، اي عزت دهنده مسلمانان.»

در دعاي روز چهاردهم ماه مبارک رمضان مي‌خوانيم:
«اللهمّ لا تؤاخِذْني فيهِ بالعَثراتِ واقِلْني فيهِ من الخَطايا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْني فيه غَرَضاً للبلايا والآفاتِ بِعِزّتِکَ يا عزّ المسْلمين».
«خدايا مؤاخذه نکن مرا در اين روز به لغزش‌ها و درگذر از من در آن از خطاها و بيهودگي‌ها و قرار مده مرا در آن نشانه تير بلاها و آفات، اي عزت دهنده مسلمانان.»

در چهاردهمين روز از ماه مبارک رمضان، مؤمنان روزه دار رأفت خداوند براي لغزشهايي که داشته اند و بخشش خطاها، حراست از بلا و آفت را از خداوند متعال درخواست مي کنند .

بخشش

خداوند بخشنده و مهربان است و بخشش اوبي نظير. خالق هستي بندگان نادم خود را مورد لطف قرار داده از سر تقصيرات آنها مي گذرد اگر خود بخواهند و براي آن تلاش کنند .

نعمتهاي بيشماري که از سوي باريتعالي در اختيار ما قرار گرفته نمونه کوچکي از بخشش و کرم خداوند است .

خداوند محبت بي شائبه اي به بندگان خود داشته و نعمتهاي بسياري در اختيار ما قرار داده که متأسفانه اغلب قدردان و شکرگزار نيستيم .

سوره آل عمران، آيه 74: يَخْتَصُّ بِرَحْمَتِهِ مَن يَشَاءُ وَاللّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ؛ رحمت‏خود را به هر کس که بخواهد مخصوص مى‏گرداند و خداوند داراى بخشش بزرگ است .

سوره ص، آيه 40: هَذَا عَطَاؤُنَا فَامْنُنْ أَوْ أَمْسِکْ بِغَيْرِ حِسَابٍ؛ [گفتيم] اين بخشش ماست [آن را] بى‏شمار ببخش يا نگاه دار .

سوره نمل، آيه 73: وَإِنَّ رَبَّکَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَلَکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لَا يَشْکُرُونَ؛ و راستى پروردگارت بر [اين] مردم داراى بخشش است ولى بيشترشان سپاس نمى‏دارند .

سوره هود، آيه 108: وَأَمَّا الَّذِينَ سُعِدُواْ فَفِي الْجَنَّةِ خَالِدِينَ فِيهَا مَا دَامَتِ السَّمَاوَاتُ وَالأَرْضُ إِلاَّ مَا شَاء رَبُّکَ عَطَاء غَيْرَ مَجْذُوذٍ؛ اما کسانى که نيکبخت‏شده‏اند تا آسمانها و زمين برجاست در بهشت جاودانند مگر آنچه پروردگارت بخواهد [که اين] بخششى است که بريدنى نيست .

دفع آفت و بلا

شک نيست همه ما با تمام توان تلاش مي کنيم از انواع بلاهاي طبيعي و غيرطبيعي که به سلامت جسمي و حتي جاني لطمه  مي زنند دوري کنيم .

دعا براي دفع قضا و بلا ، اقدامي معمول است که هر انسان آگاهي براي مصون ماندن خود و خانواده از اتفاقات پيش بيني نشده همواره به درگاه خداوند متعال مطرح مي کند .

سوره انعام، آيه 41: بَلْ إِيَّاهُ تَدْعُونَ فَيَکْشِفُ مَا تَدْعُونَ إِلَيْهِ إِنْ شَاء وَتَنسَوْنَ مَا تُشْرِکُونَ؛ [نه] بلکه تنها او را مى‏خوانيد و اگر او بخواهد رنج و بلا را از شما دور مى‏گرداند و آنچه را شريک [او] مى‏گردانيد فراموش مى‏کنيد .

سوره سبأ، آيه 5: وَالَّذِينَ سَعَوْا فِي آيَاتِنَا مُعَاجِزِينَ أُوْلَئِکَ لَهُمْ عَذَابٌ مِّن رِّجْزٍ أَلِيمٌ؛ و کسانى که در [ابطال] آيات ما کوشش مى‏ورزند که ما را درمانده کنند برايشان عذابى از بلايى دردناک باشد .

سوره اسراء، آيه 56: قُلِ ادْعُواْ الَّذِينَ زَعَمْتُم مِّن دُونِهِ فَلاَ يَمْلِکُونَ کَشْفَ الضُّرِّ عَنکُمْ وَلاَ تَحْوِيلًا؛ بگو کسانى را که به جاى او [معبود خود] پنداشتيد بخوانيد [آنها] نه اختيارى دارند که از شما دفع زيان کنند و نه [آنکه بلايى را از شما] بگردانند .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس