آمار منفي شدن شاخص هاي صنعتي كشور در 4 ماهه سال جاري بیانگر افت شدید وضعیت واحدهای صنعتی و معدنی کشور است و بنابر مشاهدات میدانی و اظهارات مسئولان، در ماه‌های اخیر اوضاع رکود اقتصادی بدتر هم شده است و دلیل نامه 4 وزیر برای خروج از رکود نیز همین حقایق است.

گروه اقتصادي مشرق- بر اساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در 4 ماه نخست امسال تمامی شاخص‌های صنعتی و معدنی کشور منفی شدند.

بر اساس گزارش عملکرد 4 ماهه اول 1394 وزارت صنعت، معدن و تجارت، شاخص‌های صنعتی و معدنی کشور شامل تعداد جواز، اشتغال و سرمایه تاسیس واحدهای صنعتی، تعداد جواز، اشتغال و سرمایه پروانه بهره‌برداری صنعتی، گواهی کشف معادن، پروانه اکتشاف معادن، پروانه بهره‌برداری معادن و مجوز برداشت از معادن نسبت به مدت مشابه سال گذشته دچار افت شدید شده‌اند.

مطابق گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، رشد تعداد جواز تاسیس واحدهای صنعتی در 4 ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدودا منفی 9 درصد، پروانه بهره‌برداری از واحدهای صنعتی منفی 10 درصد، گواهی کشف معادن منفی 24 درصد، پروانه اکتشاف معادن منفی 20 درصد، پروانه بهره‌برداری از معادن منفی 39 درصد و مجوز برداشت از معادن منفی 41 درصد بوده است.

همینطور در 4 ماهه اول 1394 و نسبت به مدت مشابه سال قبل، تعداد اشتغال مربوط به واحدهای صنعتی‌ای که مجوز تاسیس گرفته‌اند 26 درصد و تعداد اشتغال مربوط به واحدهای صنعتی‌ای که پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند 30 درصد کاهش نشان می‌دهد.

همچنین سرمایه مربوط به واحدهای صنعتی‌ای که مجوز تاسیس گرفته‌اند 29 درصد و سرمایه واحدهای صنعتی‌ای که پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند 21 درصد سقوط کرده است.

تمام شاخص‌های صنعتی کشور منفی شدند

وزارت صنعت همچنین از کاهش 72 درصدی تعداد مجوز اعطایی به نمایندگی‌های خارجی در کشور در 4 ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل  خبر داده است.

این آمار با اظهارات مسئولان دولت یازدهم درباره اشتیاق شرکت‌های خارجی به حضور در بازار ایران در 2 سال اخیر، تناقض دارد.

نکته جالب آن که مطابق آمار اتاق اصناف کشور در همین مدت تعداد مجوزهای صادرشده برای ایجاد واحدهای صنفی 17 درصد افزایش یافته است که نشان‌دهنده غیرمستقیم رکود در بخش تولیدی کشور است که افراد جویای کار را به راه‌اندازی واحد صنفی مجبور می‌کند.

این در حالی است که گفته می‌شود تعداد واحدهای صنفی ایران 20 برابر میانگین جهانی است. 

آمار رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر افت شدید وضعیت واحدهای صنعتی و معدنی کشور در سال جاری است که مطمئنا در تولید ناخالص داخلی کشور تاثیر خواهد گذاشت.

با توجه به منفی شدن شاخص‌های صنعتی کشور و همینطور کاهش شدید حجم تجارت خارجی کشور، کاهش درآمدهای نفتی و افت بی سابقه تزریق بودجه عمرانی، كاهش رشد اقتصادی کشور در نیمه اول سال 94 نسبت به سال گذشته قطعی به نظر می‌رسد.

نکته دیگر آن که آمار فوق مربوط به 4 ماهه نخست امسال بوده و بنابر مشاهدات میدانی و اظهارات مسئولان، در ماه‌های اخیر اوضاع رکود اقتصادی بدتر هم شده است و دلیل نامه 4 وزیر به حسن روحانی و تدوین بسته اقتصادی جدید دولت برای خروج از رکود نیز همین حقایق است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • حسام ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    کاملا مشخص هست از رکود عبور کردیم!!!!!!!!
  • مرتضیsk ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    این هم نتیجه سهل انگاری دولت یازدهم در انجام وظایف مخصوص به خود و ایراد بهانه هایی مثل انداختن تقصیرات گردن دولت قبلی دیگه چیز دیگه ایی هم مونده که ناکارآمدی رو نشون بده ؟
  • ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    مشرق یه کم واحد اقتصادی خودتو تقویت کن مثل اخبار نظامیت اوضاع اقتصادی بدجور خرابه گزارش شش ماهه ی شرکت های بورس فاجعه بود. با این اوضاع داریم میر یم سمت ورشکستگی اقتصادی
  • ۲۳:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۳
    0 0
    در تمام دنیا صنایع شبانه روز می کوشند که با نواوری محصولی بهتر تولید و با افزایش بهروری انرا ارزان تر ارائه نمایند . وزراء ما هم با دید دلالی برای خروج از رکود تزریق پول را توصیه کردند . باید در تمام تولیدات نواوری وبهروری انجام شود چون با رشوه ورانت بیش از این نمی توان دوام اورد . بجای دلالان و حقه باز ها باید صنایع از متخصصین پر شود
  • سید دکتر محمود ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    سوال من اینه که این مسائل اقتصادی چه ارتباطی به وزیر دفاع دارد که ایشان هم امضا کرده اند؟!
  • شهاب ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    دوستان سلام يکي از دوستان که خير سرش دکتراي اقتصاد داره و تو يکي از مهم‌ترين نهادهاي حاکميتي کشور در عرصه اقتصاد کار مي‌کنه، مي‌گفت اينکه وضع اقتصادي کشور الان خيلي بد شده و داريم نابود ميشيم، تقصير احمدي‌نژاده چون احمدي‌نژاد با مسکن مهر و يارانه ميخاسته يه کاري کنه که تا قيامت دولت دست خودش بمونه!!! اين‌که جملات بالا مزخرفه و همون روش نخ‌نماي انداختن بي‌عرضگي دولت به گردن دولت قبله مهم نيس، مهم اينه که وقتي دکتر مملکت توي عالي‌ترين نهاد اقتصادي مملکت همچين طرز تفکري داره، واي به حال ملت..... البته خب شايدم راست ميگه و بنگاهداري امثال نعمت‌زاده، کرسنت، پير بودن وزرا، تعارض ديدگاه‌هاي دولتي‌ها، اميد بستن به خارجي‌ها و برجام، نابود شدن تاسيسات نظامي در 5 دقيقه توسط آمريکا، تخصص ايران در آبگوشت و قورمه سبزي، لزوم واردات مدير از خارج، استقبال سرد از رييس جمهور، آقازاده‌ها، محرمانه بودن دارايي مسئولان و .... مهم نيس، اگرم هست تقصير احمدي‌نژاده اصلا چرا احمدي‌نژاد حضرت آدمو فريب داد تا از بهشت رونده بشه تا وضع ما اين بشه....
  • محمد ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    خخخخ دمت گرم بابا
  • ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    روحانی ، مچکریم!
  • حسین ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    بزن به افتخارش!!!!!!!!!!
  • ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    خیابانی های مشرق خاک بر سرتون
  • محراب ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    عذرخواهی منفی اشتباهی بود صدهزارتا مثبت
  • ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
    0 0
    فقط چپه عبور کردیم، باید از اون طرفی عبور می کردیم
  • ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    0 0
    من تعجب می کنم چرا بخاطر یک نامه از چهار وزیر آن را رسانه ای می کنند وبزرگ نمایی دارند . چرا؟ اگر این نامه اینقدر مهم است آقای رئیس جمهور چرا در نامه های قبلی رسیدگی نکرد وبه اینکار پایان نداد تا اینکه این با ر قضیه حاد شده ورسانه ای گردد ؟ پس ضعف در سیستم دستگاه اجراء کشور واقعاً نمو پیدا کرده است وبر همگان مشهود است 0
  • علی ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    0 0
    دلیل همه این افت ها ادغام وزارت صنایع ومعادن با بخش بازرگانی بودکه رهبر عزیز نیز براشتباه بودن موضوع اشاره فرمودند.ازنظر علمی هم میتوان گفت ادغام صنعت و معدن با تجارت اشتباه محض بود. چرا که به تولید کننده نمی شود گفت تو وارد کننده باش. تولید کننده نباید وارد کننده باشد. تولید کننده و وارد کننده رقیب یکدیگر و تولید کننده و صادر کننده رفیق یکدیگر هستند. با ادغام صنعت و معدن با تجارت به واردات دامن زده و به تولید آسیب رساندیم.وباعث ضعیف شدن صنعت کشور شدیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس