به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، در پي فضاحت امنيتي جلوگيري پليس لبنان (نزديک به سعدحريري) از حضور وزير مخابرات در محل کارش و تخطي فرمانده پليس از دستور وزير کشور براي ترک محل اين وزارتخانه که منجر به استعفاي وزير کشور لبنان شد، ارتش اين کشور جمعه شب وزارت مخابرات را از کنترل پليس اين کشور خارج کرد. امري که هرچند برخي از توافقي بودن آن خبر دادند اما نشان داد به هر حال صبر رييس جمهور لبنان که فرمانده کل نيروهاي مسلح است در قبال اقدامات خودسرانه جريانات ?? مارس (که منجر به استعفاي وزير کشور منصوب رييس جمهور هم شد) نيز حدي دارد.
** شروع ماجرا
بخش اطلاعات پليس لبنان ظهر روز پنجشنبه ساختمان وزارت مخابرات لبنان واقع در منطقه 'متحف' در بيروت را محاصره کرد و مانع ورود 'شربل نحاس' وزير مخابرات لبنان(مسيحي و عضو ? مارس) به اين ساختمان شد.
به دنبال اين ماجرا 'زياد بارود' وزير کشور به عنوان مسئول مستقيم نيروهاي انتظامي از رييس پليس لبنان خواست نيروهايش فورا ساختمان وزارت مخابرات را خالي کنند ولي پليس از فرمان وزير کشور سرپيچي کرد.
وزير مخابرات لبنان هم طي کنفرانس مطبوعاتي اين اقدام را نوعي کودتا در داخل لبنان خواند و از رييس جمهور خواست به ارتش دستور دهد در اين امر دخالت کند اما رييس جمهور نيز ترجيح داد سکوت اختيار کند.
وزير کشور لبنان نيز که به دليل موقت بودن دولت، سرپرستي اين وزارتخانه را برعهده داشت، عملا طي کنفرانسي مطبوعاتي از جايگاه خود کناره گرفت و اعلام کرد ديگر در محل کار خود حاضر نخواهد شد.
** وزير مخابرات از داخل ساختمان خود خبر ندارد
اما اصل اين ماجرا از آنجا آغاز شد که بعد از کشف يک شبکه ارتباطي در ساختمان وزارت مخابرات لبنان که به طور مستقل و خارج از سيطره وزير فعاليت مي کرد، 'شربل نحاس' از 'عبدالمنعم يوسف' مديرکل وزارت مخابرات لبنان خواسته بود تا نسبت به وجود اين شبکه ارتباطي خارج از مقررات دولت(اوجيرو) در محل ساختمان وزارت مخابرات اطلاعاتي را کسب کند که پاسخ منفي دريافت کرده بود.
اين امر باعث شد که وزير شخصا همراه مديران فني اين وزارتخانه با هدف اطلاع يافتن از نحوه کار اين شبکه، نسبت به تفکيک آن اقدام کنند ولي نيروهاي بخش اطلاعات پليس لبنان متشکل از بيست فرد، ظهر روز پنجشنبه مانع ورود وزير و همراهان به محل شبکه مخفي در ساختمان وزارت مخابرات شدند و اين شروعي بود براي آغاز يک درگيري ملي در لبنان.
** شبکه اوجيرو چطور راه اندازي شد
خط سوم تلفن همراه که به 'اي بي ان اوجيرو موبايل' معروف است به مدت چند سال به شکل غير قانوني در لبنان مشغول فعاليت بود و کسي از ماهيت اين خط خبر نداشت تا اينکه در چند روز اخير درگيري در وزارت مخابرات پرده از آن برداشت.
هر کسي به آساني مي تواند به اين موضوع پي ببرد که ? شبکه خطوط تلفن همراه(نه دو خط تلفن همراه) در لبنان با نام هاي ( آلفا، ام تي سي و اي بي ان اوجيرو موبايل) وجود دارد اما اوجيرو موبايل همچنان در لبنان مجهول و ناشناخته است. ماجراي اين شبکه ناشناخته تلفن همراه به سال ???? (????)ميلادي برمي گيرد که در زمان نخست وزيري 'فؤاد سنيوره' هيأت دولت بيانيه اي را مبني بر قبول هديه دولت چين به وزارت مخابرات لبنان که شامل شبکه تلفن همراه با ظرفيت ?? هزار مشترک همراه با تجهيزات و لوازم کامل فني براي برپايي شبکه تلفن همراه و سکوي هوشمند(جي اس ام/آي ان) صادر کرد. اين هديه پرسش وپاسخ هاي زيادي را نسبت به وظيفه آن در پي داشت که سنيوره را وادار کرد در تاريخ ??/?/???? ميلادي بيانيه توضيحي را صادر نمايد و در آن تأکيد کند که وزارت مخابرات بعد از دريافت اين هديه دست به آزمايش آن در خصوص ????مشترک تلفن همراه، خواهد زد تا مشخص شود که اين تجهيزات چگونه کار مي کند و کارمندان نيز در چگونگي استفاده از آن آموزش ببنند.
هيأت دولت به رياست سنيوره تأکيد کرد که اين شبکه تلفن همراه فقط با حمايت مؤسسه 'لبنان تلکام' که بعدا تأسيس خواهد شد، قابل راه اندازي است و اگر تأسيس اين شبکه به تأخير بيافتد دولت لبنان مي تواند حق استفاده از آن را به صورت موقت به دو شرکت تلفن همراه کنوني در کشور واگذار نمايد.
** شبکه اختصاصي ?? مارس
در ابتداي سال ???? ميلادي اين بيانيه به اجرا گذاشته شد و کشور چين شرکت 'هواوي' را موظف به وارد کردن تجهيزات به لبنان و نصب آن کرد، در نتيجه وزارت مخابرات لبنان نيز شرکت اوجيرو را موظف کرد تا فقط به مدت دو ماه اين خط را آزمايشي استفاده کند و اين شرکت در محيط نزديک به ساختمان وزارت مخابرات چند ايستگاه را راه اندازي کرد و شروع به استفاده از ?? خط از اصل ?? سيم کارت توليدي از شرکت 'گمالتو' کرد ولي اوجيرو با حمايت 'مروان حماده' وزير اسبق مخابرات از جريان ?? مارس از حد وظيفه خود پا را فراتر نهاد و ايستگاه هاي مشهور خود را خارج از اطراف ساختمان وزارت مخابرات و در مناطقي چون اشرفيه، بئر حسن، الطريق الجديدة و الحازميه، الحدث، المتن الاوسط ، جونيه ،صيدا و ديگر مناطق لبنان داير کرد و تمامي اين مراکز را بهم متصل نمود و حتي اين شبکه ها به شبکه تلفن ثابت و دو شبکه تلفن همراه نيز متصل شد و پيمان هايي نيز با خارج براي فراهم ساختن خدمات آنتن دهي در سراسر دنيا منعقد کرد و حتي وزير مخابرات وقت در سال ???? ميلادي (????)دستوري را صادر کرد که طبق آن به اين شرکت اجازه عقد قرار داد ????? يورويي را براي خريد ????? سيم کارت مي داد و ????? خط را براي آن بدون مشخص کردن سقف زماني استفاده از آن را براي اجيرو فراهم نمود و اولين تماس در تاريخ ??جولاي سال ???? ميلادي (?مرداد????)صورت گرفت که هيچيک از مراکز رسمي از ماهيت آن باخبر نبود.
** صبر ? مارس تمام شد
اما حال پس از ? سال که وزارت مخابرات به دست جريان ? مارس افتاد، وزير مخابرات تصميم گرفت تا تحقيقاتي در اين خصوص به عمل آورد اما جريان ?? مارس که گويا اسرار خاصي در تماس هاي خود در اين شبکه داشت، حتي به قيمت لشکرکشي نظامي پليس و ممانعت از ورود وزير به دفتر کارش و حتي تمرد از دستور وزير کشور که به استعفاي او منجر شد، اجازه نداد جريان رقيبش به جزئيات اين شبکه تلفني دست يابد.
اما برخي رسانه هاي جريان ? مارس هم اعلام کردند، ماجراهاي اخير به ناآرامي هاي سوريه ارتباط دارد و لو رفتن شبکه تلفني اوجيرو پرده از نقش برخي افراد در ناآرامي هاي سوريه برخواهد داشت.
از سوي ديگر 'ميشل عون' رييس حزب آزاد ملي لبنان که وزير مخابرات از وزراي منسوب به وي است، عصر جمعه در جريان يک کنفرانس مطبوعاتي در منزل خود گفت: آنچه که در ساختمان وزارت مخابرات روي داد، بسيار خطرناک است و در حقيقت يک جنايت است که بايد هر چه سريع تر حل شود.
ميشل عون گفت: اين جنايت سرنوشت و آينده جامعه دموکراسي را به طور کامل تهديد کرده و باعث سوق دادن آن به سمت نتايج بد خواهد شد چرا که اين گونه اقدامات تمامي قوانين و اصول قانون اساسي را نقض مي کند.
رييس حزب آزاد ملي تصريح کرد: موضوع وزارت مخابرات بسيار مهم است و تمامي لبناني ها در حال حاضر مي دانند که از وزارت کشور چه مي خواهيم به خصوص اينکه عصيان و نافرماني فقط در يک ساعت شکل نگرفته بود بلکه اين امر زاده سال هاي ???? و ???? ميلادي است.
ميشل عون تأکيد کرد: من از 'ميشل سليمان''رييس جمهور لبنان مي خواهم به عنوان فرمانده کل نيروهاي مسلح نسبت به حل موضوع وزارت مخابرات و اتخاذ تدابير مناسب در اين زمينه اقدام کند.
حزب الله نيز در بيانيه اي به اين اقدام پليس لبنان واکنش شديد اللحني نشان داد و اين اقدام را غير قانوني خوانده و محکوم کرد.