به گزارش مشرق به نقل از کیهان، رجب مزروعي چند ماه پس از فتنه و آشوب 88، به همراه پسر خود به اروپا گريخت و در بروكسل اقامت گزيد. وي از همان جا خود را سخنگوي «سازمان مجاهدين انقلاب شاخه خارج كشور» معرفي كرد و براي چندماه اظهارات تندي را در برخي محافل ابراز نمود. او مدتي نيز سعي كرد خود را سخنگوي «شوراي هماهنگي راه سبز» معرفي كند و حتي مصاحبه اي هم با چند خبرنگار در پاريس ترتيب داد كه طي آن منتقدان شورا را نادان و جاهل خطاب كرد.
اما اكنون كه شوراي هماهنگي ( به رياست اردشير اميرارجمند) خواستار راهپيمايي و اغتشاش است، مزروعي به مصاحبه با شبكه دولتي انگليس (بي بي سي) پرداخته و خواستار مصالحه با حاكميت شده است. اظهارات مزروعي دو هفته پس از سخنان خاتمي كه خواستار عفو و بازگشت جريان مبتوع وي به انتخابات شده بود عنوان مي شود.
مزروعي به بي بي سي گفته است ممكن است بخش هاي آينده نگر حاكميت به خاطر اختلافات دروني به مصالحه متمايل باشند.
وي كه براي اولين بار با پيراهن بدون يقه و دگمه هاي تا بالا بسته در انظار ظاهر شده بود، همچنين گفت: راهكار مصالحه از ابتدا هم مطرح بود و كم هزينه ترين راه براي رسيدن به دموكراسي است.
مزروعي مي گويد: گروهي از اصولگرايان سنتي هستند كه به يك سري ارزشها پايبندند و سابقه و پايگاه دارند. به نظر مي رسد با آنها بهتر مي شود مصالحه را شكل داد.
مزروعي مصالحه را ادامه حضور خياباني جنبش سبز توصيف كرد اما توضيح نداد كه نظام براي چه بايد با جريان آمريكايي - اسرائيلي ورشكسته و مضمحل فتنه سبز مصالحه كند؟
انتشار مصاحبه مزروعي با شبكه بي بي سي موجبات خشم و ناراحتي را در ديگر محافل حامي فتنه سبز فراهم كرد. مجتبي واحدي مشاور فراري كروبي (مقيم آمريكا) كه اين روزها نه در شوراي هماهنگي سبز و نه ساير محافل اپوزيسيون به بازي گرفته نمي شود، در گفت وگو با سايت خودنويس به مزروعي حمله كرد و گفت: من واقعا نمي فهمم كه بايد براي چه مصالحه كنيم؟ چه علامتي از حكومت ديده مي شود؟ وقتي نظام به صراحت خاتمي را بعد از پيشنهاد «آشتي» تهديد به محاكمه مي كند و مي گويد بايد جوابگوي كارهاي تان باشيد، آيا ما آمده ايم خودمان را تحويل دهيم؟ يعني همان ماجراي «عسس مرا بگير» است؟
سردبير سابق روزنامه آفتاب يزد با بيان اينكه «چيزي به نام اصلاح طلبي در ايران وجود ندارد كه حالا بگوييم اصلاح طلبان چه كار مي كنند»، درباره مصالحه با «اصولگرايان سنتي» گفت: «كساني كه اصولگراي معتدل هم ناميده مي شوند، مثل آقاي حسن روحاني و يا ناطق نوري يا قاليباف كه سه ماه [در ماجراي 25 بهمن] پيش بدترين موضع گيري را كرده اند! اينها كه تازه معتدل ترين اصول گرايان بودند، حالا مثلا قرار است با آقاي باهنر مصالحه كنند؟ يا با آقاي رسايي مي خواهند مصالحه كنند؟ با آقاي كوچك زاده مي خواهند مصالحه كنند؟ يا با آقاي احمدي نژاد؟ دوستان بايد ليست اصول گرايان معتدلي كه مي گويند را اعلام كنند، ثانيا مشخص كنند كه بر سر چه موضوعي مي خواهند مصالحه كنند؟ آيا قرار است به جاي آقاي بهزاد نبوي، اين بار از آقاي عسكراولادي دفاع كنيم و مثلا بگوييم از آقاي رسايي بهتر است؟! دوستان صريح صحبت كنند. در لفافه صحبت كردن خوب نيست. آيا آنها پيچش مو را ديده اند و ما نديده ايم؟ چه تغييري ديده اند؟ آيا سخنگوي شوراي نگهبان نگفت حتي كساني را كه به ديدار اصلاح طلبان رفته اند ممكن است رد صلاحيت كنيم؟»
وي درباره اتكاي اصلاح طلبان و جنبش سبز به هاشمي رفسنجاني هم گفت: من گمان نمي كنم هاشمي ارج و قربي بيشتر از خاتمي و ديگران داشته باشد. او چه جايگاهي دارد و با كي بايد مذاكره كند؟ آقاي هاشمي به خاطر تمجيد از آقاي موسوي در پيام تسليت با اعتراض روبرو شد. با اين حال من ترديد دارم هاشمي اصلا عنايتي به اصلاح طلبان داشته باشد. من نمي دانم دوستان در محاسباتشان به چه فكر مي كنند.
پايگاه اينترنتي گويانيوز هم در مطلبي با عنوان «آقاي مزروعي ببخشيد شما؟»، به قلم يكي از حاميان فراري موسوي نوشت: سخنان مزروعي در راستاي مواضع مملو از ابهام و تناقض بخشي از اصلاح طلبان به صدارت خاتمي قابل بررسي است. موضع آقاي مزروعي بدون هماهنگي با سران جريان اصلاح طلب مطرح نشده است. اما حالا كه سران جنبش (موسوي و كروبي) در حصر هستند چگونه مي توان پذيرفت كه مصالحه از سوي موسوي و كروبي مطرح شده است؟ آقاي مزروعي اگر صداقتي در ميان است شفاف باشيد! آيا اين همان تعبير يكي از فرماندهان سپاه است كه گفت خاتمي به مواضعش اعتقاد ندارد و ما به او اعتماد نداريم؟ آقاي مزروعي شما و دوستانتان تمايل به مرده خوري سياسي داريد. حساب موسوي و كروبي از شما جداست. شما مي توانيد براي بازگشت منافع از دست رفته هر سياستي را در پيش بگيريد اما به قول موسوي انديشيدن به توبه عده اي و انجام بده و بستان، عملا ً به بيراهه رفتن است.
سايت خودنويس نيز در مطلبي، مشاركت و مجاهدين و اصلاح طلبان را كساني كه «دنبال سواري مفت از مخالفان هستند و اين اخلاق در ژن آقايان هست»، معرفي كرد.
يادآور مي شود رجب مزروعي با وجود فرار از ايران، تا ماه ها خروج از ايران را پنهان مي كرد. گفته مي شود برخي از تندروي هاي وي و فرار از كشور به خاطر فشار پسرش حنيف مزروعي است كه رسماً به خدمت گروهك هاي برانداز (از جمله منافقين) درآمده است.
اظهارات عضو فراري حزب مشاركت مبني بر لزوم مصالحه با نظام خشم محافل ضد انقلاب را برانگيخت.